Sam
Muumipappa
Ja silti rikas on kateellinen köyhälle - ainakin joidenkin puheiden mukaanTuntuu tuo veronalennus ja osittainen korotus näin:
Ale:
Rikas 1000e
Köyhä 100e
Korotus:
Rikas 100e
Köyhä 100e
Ja silti rikas on kateellinen köyhälle - ainakin joidenkin puheiden mukaanTuntuu tuo veronalennus ja osittainen korotus näin:
Ale:
Rikas 1000e
Köyhä 100e
Korotus:
Rikas 100e
Köyhä 100e
Vois joo, jos pistäis kaverin taas vaihteeksi iggeen höpäjämään pöljiään.Niin ja Moe voisi jättää vastapuolen nälvimiset pois.
Nämä verothan koskee energian kulutusta. Sinällään ne ei kohdistu millään tuloihinTuntuu tuo veronalennus ja osittainen korotus menevän näin:
Ale:
Rikas 1000e
Köyhä 100e
Korotus:
Rikas 100e
Köyhä 100e
Aivan, yritysten maksamat maksut siirtyvät osaltaan myös eläkeläisten ja työttömien kontolle. Mutta sehän on vaan dynaamisen ja menestyvän uraohjuksen mielestä aivan oikein. Vittuako on luuseri tai ylivanha turhake.Nämä verothan koskee energian kulutusta. Sinällään ne ei kohdistu millään tuloihin
aivan loistavaa argumentointia :ahem: Toivottavasti olet tästä kommentista ylpeä :nope:Mutta sehän on vaan dynaamisen ja menestyvän uraohjuksen mielestä aivan oikein. Vittuako on luuseri tai ylivanha turhake.
niimpä, se on kulutukseen perustuvien verojen idea. Nuo ryhmäthän usein asuu sähkö/öljylämmitteisissä omakotitaloissa.Aivan, yritysten maksamat maksut siirtyvät osaltaan myös eläkeläisten ja työttömien kontolle.
Kukakohan noin hölmöjä on puhunut?Ja silti rikas on kateellinen köyhälle - ainakin joidenkin puheiden mukaan
Se on totta, ettei Suomi millään ilveellä vältä velkaantumista. Julkisen kulutuksen leikkaukset tapahtuvat kuitenkin jo kuntapuolella ja myös kunnallisveroja korotetaan (kuntien ottaman velan kustannukset ovat paljon suuremmat kuin valtion, koska pankit ovat haistaneet hyvän markkinaraon ja korottaneet lainamarginaalit ennätyslukemiin). Käytännössä efekti voi olla täsmälleen sama kuin 90-luvun lamassa eli julkista kulutusta leikataan ja veroja kiristetään samalla kun yksityinen kulutus laskee jyrkästi. Toki yhtä suuria leikkauksia/veron korotuksia ei vielä tässä vaiheessa nähdä, mutta samalla kriisin mittaluokka on ihan eri tasolla. Koska vienti ei nyt vedä Suomea lamasta ylös, voi jälki olla aivan rumaa kuin 90-luvulla. Vielä pahempaa on luvassa, jos USA:n talous ei lähde uuteen nousuun. Etlan katastrofiskenaarion luvut vetävät hiljaiseksi (16% työttömyys vuoden 2010 lopussa).Huonoista vaihtoehdoista paras taantuman selättämiseksi on velkaantuminen. Ikävää mutta totta. :frown:
Verojen korottaminen tai menojen leikkaaminen tässä vaiheessa veisi syvemmälle ojaan. Jotta talous saadaan uuteen nousuun pitää kulutuksen lisääntyä. Korkeammat verot tuskin tässä auttaisivat. Jos leikataan palveluita, niin leikataan samalla julkista kulutusta mikä ei myöskään ole kovin järkevää, kun yksityinen kulutus on jo pakkasella.
Tuo maksaja joukko valitettavasti supistuu kovaa vauhtia ja näin ollen henkilöä kohti lasku kasvaa. Sen takia rakenteelliset uudistukset pitää aloittaa heti kun laman selkä alkaa taittua.Suomi on onneksi edelleen niitä valtioita, joille velkarahaa on tarjolla. Työuria pidentämällä varmistetaan myös se, että rahaa on jatkossakin tarjolla. Ja mikä tärkeintä, että meillä on maksajia tälle taantumalle.
Näinhän se taitaa olla. Tämä järjestelmä ei enää toimi.Mitäs jos tämä ei olekaan perinteinen taantuma tai lama? Mitäs jos talousjärjestelmä on romahtamassa täysin, ja täytyy keksiä uutta tilalle?
Osaisitko yksilöidä tarkemmin, että mikä ei toimi? Muuten kommentti jää tasolle "systeemi on mätä" ja "työttömille töitä".Näinhän se taitaa olla. Tämä järjestelmä ei enää toimi.
Itse en nyt kerkeä, enkä edes osaa kunnolla selittää, mutta esimerkiksi tässä on selitetty hyvin kuinka nykyinen rahasysteemi toimii. Ja se ei taida tollaisenaan ikuisesti toimia, se kaatuu ennemmin tai myöhemmin ja nyt näyttää vähän siltä että se päivä on saattanut koittaa.Osaisitko yksilöidä tarkemmin, että mikä ei toimi? Muuten kommentti jää tasolle "systeemi on mätä" ja "työttömille töitä".
Neuvostoliiton romahdus taisi aikalailla silloin vientiin vaikuttaa, mutta onneksi muilla mailla meni hyvin, joten oli "nopeasti" paikattavissa..Taitaa erona edelliseen lamaan olla se, että silloin Suomen talous oli kuralla ja muiden maiden ei ainakaan niin kuralla. Nyt erittäin monen muun maan talous on kuralla ja Suomen ei ainakaan niin kuralla.
Edellisestä lamasta noustiin nopeahkosti viennin avulla, nyt voi talouden kääntyminen kasvuun kestää hiukan kauemmin.
Alkuvuonna viennin romahdus on ollut Etlan mukaan noin 33 %. Koko vuoden luvun Etla ennustaa olevan 25 % pakkasella. Myös VM ennustaa viennin tippuvan, mutta "vain" 17,5 %.edit: Tarkistin, niin 8% laski vienti 1991 lähinnä Neuvostoliiton romahduksen takia.. Tänä vuonna lukemat saattavat olla aika paljon synkemmät.
Juuri tätä ajattelin heittäessäni kysymyksen ilmoille. Tämä keskittyy pelkästään rahasysteemiin, jos joku näkee siinä virheitä niin ilmoittakoon. Kyllähän tässä parempaankin järjestelmään pystyttäisiin, kuussakin ollaan käyty ja kaikkea.Itse en nyt kerkeä, enkä edes osaa kunnolla selittää, mutta esimerkiksi tässä on selitetty hyvin kuinka nykyinen rahasysteemi toimii. Ja se ei taida tollaisenaan ikuisesti toimia, se kaatuu ennemmin tai myöhemmin ja nyt näyttää vähän siltä että se päivä on saattanut koittaa.
Lähteenä on Fedin julkaisema Modern Money Mechanics, joten mitään hullua salaliittoteoriaa se ei ole.
Nämä keskustelut ovat internetissä, jonka etu on, että voi antaa linkkejä joihin voi tutustua helposti. Suosittelen kaikkia tutustumaan antamaani linkkiin, mutta voin tietysti vähän kirjoittaa mistä on kyse:Onpa nämä keskustelut merkilliseksi menneet, kun vastauksena tulee joukko youtube videoita. Olisi toki mukavampaa, että kirjoittajat itse tekisivät ko. materiaalin sisällöstä jotain yhteenvetoa tms., josta voisi keskustella ja johon viitata.