Talvitestit 23.-25.2.2023 Bahrain International Circuit

Mikko_A

Työtön.
Liittynyt
13.8.2001
Viestit
6233
Hieman näyttää tällä hetkellä tosiaan siltä, että kauden mielenkiinto kohdistuu taas enemmän ja vähemmän arvailuun siitä, että millä kierroksella Ferkku mokaa kuskiensa kisan. Aika ylivoimaiselta RB näyttää. Mese on kyllä hyvä parantamaan autoa, mutta liekö jo tässä kohtaa hieman myöhäistä mestaruustaiston osalta. Sen verran on vakuuttavaa RBn toiminta radalla, vaikka tänään öljyvuoto pääsikin iskemään.
Tosiaan ainoa toivo on että muut on saaneet Red Bullia kiinni edes jonkin verran, että saadaan tasainen kausi. Toisaalta en vielä löisi naulaa arkkuun Mersun kanssa. Kuitenkin ilmeisesti auto on parempi kuin viime vuonna, mutta onko se riittävästi.

Ferrari kiinnostaa eniten ovatko löytäneet jotain toimintaan ja kisavauhtiin että pysyisivät Red Bullin kyydissä.

Olihan Red Bullin kisavauhti ihan naurettavan omalla tasolla. Muistan jossain kisassa kun Max veteli 20 kierrosta vanhoilla mediumeilla nopeampia aikoja kuin LecLer uusilla softeilla. :D Tottakai kun halusivat säästellä moottoreita niin eivät varmaan ottaneet täysiä vauhteja kovinkaan monessa kisassa irti. Joitain yksittäisiä kisoja oli toki missä muut pysty vähän roikkumaan peesissä.

Toki aika-ajoissa oli tasaista.
 

Freak

Well-known member
Liittynyt
13.4.2012
Viestit
2476
Sijainti
Botniaringin ja Kemoran välimaastossa
En jaksa uskoa tähän. Infra varmasti on paremmassa kunnossa kuin koskaan, mutta PappaStrolllin johtamistyyli kun perustuu aina kaiken kopioimiseen. Ei anneta aikaa rakentaa omaa konseptia vaan johdetaan näyttämällä sormella että kopioikaa tuo auto. Se ei johda pitkälle eikä silllä päästä lähelle kärkipakkaa. Lisäksi tyyli on Toyotamainen rahan kaataminen laariin joka ei tuota tulosta. Uskon kun näen.
Onko sulla muita parempaa sisäpiirin tietoa ja faktaa näyttä Strolli-papan johtamistyylistä? Autojen kopiointi on kuulunut lajiin lähes aina. Joku on aina edelläkävijä ja keksii uusia juttuja ja muut tallit seuraa perässä.

Tojotan ongelma oli japanilainen johtamistyyli ja lankojen pitäminen tiukasti heidän hyppysissään. Rallissakin menestys on tullut eurooppalaisin voimin. Wec-tallin taustat ei ole tarkasti tiedossa, mutta muistihaiku on siitäkin saksalaisena puljuna, samassa missä ralli-Toyotien moottorit tehdään. Astonilla ja Strollilla ei siis ole samaa ongelmaa kuin Toyotalla, kun ei ole japanilaisia sohlaamassa taustalla. Eikä tarttekaan olla. He osaavat sohlata ihan itse.
 

markot

Well-known member
Liittynyt
20.5.2005
Viestit
4200
Mercedes ja McLaren valittelevat jo nyt huonoa suorituskykyä ja muita ongelmia. Mersulla yön aikana myös kriisipalaveri, jotta tilannetta saataisiin korjattua nopeasti viimeisen testipäivän aikana.

https://www.motorsport.com/f1/news/mercedes-f1-team-test-late-night-investigation-into-performance-loss/10436173/https://www.motorsport.com/f1/news/mclaren-failed-to-hit-development-targets-with-2023-f1-car-/10435975/
Mclarenin rämpimistä katsoessa ensimmäiseksi mieleen mieleen kerää kysymys : kuinka pitkään Jenkkilän poika saa vielä hääriä toimitujohtajana? 2. kausi putkee kun auto ei valmistu "ajoissa" ja siinä o yksikertaisia ongelmia jotka estävät testaamisen.
 

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4651
Varikolla eka, varikolla vika kun kyse on Hungaroringin aika-ajojen Q3 renkaanvaihdosta.
 

amiraali

Super Moderator
Ylläpitäjä
Liittynyt
22.4.1999
Viestit
8809
Valtteri ajaa pitkää stinttiä. Ajanut 2.5 tunnin aikana jo 57 kierrosta. Auto on viimekautista testisessiota huomattavasti luotettavampi. Hyvin kulkee...
 
Viimeksi muokattu:

amiraali

Super Moderator
Ylläpitäjä
Liittynyt
22.4.1999
Viestit
8809
Siihen loppui Alfan luotettavuus. Auto sammunut radan varteen.
 

Mikko_A

Työtön.
Liittynyt
13.8.2001
Viestit
6233
Jännä ettei kovista odotuksista huolimatta Ferrari jatkaa pompottamistaan ja Mersussa samat ongelmat. Red bul tulee menemään menojaan taas.

Toivotaan, että edes nopeudessa Ferrari olisi samassa nin pystyisi joskus haastamaan.
 

Mikko_A

Työtön.
Liittynyt
13.8.2001
Viestit
6233
McLaren on kyllä jännä talli nykyään. Tuntuu olevan auto ihan mitä sattuu. Ennen sentis rungot oli keskimäärin hyviä, mutta nykysin on tuommosta ihme sekoilua.
 

Joza91

Well-known member
Liittynyt
3.6.2020
Viestit
57
Red Bull näyttää kyllä niin vakuuttavalta, koko talli huokuu itseluottamusta. Vaikea sanoa Ferrarin todellisesta vauhdista mitään, toivottavasti olisivat suhteellisen lähellä punaisia härkiä. Mercedes ei ole vakuuttanut enkä usko heidän olevan voittotaistelussa mukana ainakaan ensimmäisissä kisoissa. Aston Martin todella mielenkiintoinen Alonson käsissä, mahdollisuudet top-6 perään on olemassa.

Nyt vielä iltapäivän sessio, katsotaan nähdäänkö "nopeampia" vetoja esim. Ferrarilta tai Aston Martinilta.
 

speedman

race is in my head
Liittynyt
26.10.2008
Viestit
1288
Testi on aina testi ja joku voi pidätellä vauhtia muita enemmän. Aston on kyllä ollut kohtuu nopea suhteessa muihin, mutta totuus paljastuu vasta viikon päästä.
Se on tasan noin. joskus aikoina kivi ja kirwes, kun testatiin todella paljon, pystyttiin eroja kertomaan, koska kaikki ajoivat jossakin vaiheessa ns lämä tiskissä koko kierrokksen.
Nyt varsinkin Mersu on minusta esittänyt testeissä iha mitä sattuu.
Oma veikkaus, että AMG on kisoissa heti vahva jopa kärjen tuntumassa/kärjessä.
 

Dieselmoottori

Well-known member
Liittynyt
25.4.2021
Viestit
3789
Testit on testejä, mutta Aston Martin näyttäisi ottaneen jättiloikan kehityksessä. On mennyt Alpinen ja McLarenin edelle.
Jopa Mercedeksen tasolla?

Kaksi kärkitiimiä on Red Bull ja Ferrari.
 
Ylös