Turku 18.8.17

  • Viestiketjun aloittaja jps
  • Aloituspäivämäärä

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Mitä tällaiselle haasteelle voidaan tehdä?
Saada tiedustelulaki voimaan mahdollisimman nopeasti. Viranomaisten pitää olla paremmin käryllä mitä tapahtuu.

Sanoisin, että noita prepaid-liittymiä ei taida käyttää paljon muut kuin ne, jotka haluaa salata jotain tai joilla on taloudellisia ongelmia. Ehkä näillekin voitaisiin tehdä jotain lainsäädännön voimin, mutta toisaalta tiedustelulaki hoitaisi nämäkin.

- Niin kauan, kun Suomessa on prepaid-liittymiä, niin miten niitä kuuntelet, hän napauttaa.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Saada tiedustelulaki voimaan mahdollisimman nopeasti. Viranomaisten pitää olla paremmin käryllä mitä tapahtuu.

Sanoisin, että noita prepaid-liittymiä ei taida käyttää paljon muut kuin ne, jotka haluaa salata jotain tai joilla on taloudellisia ongelmia. Ehkä näillekin voitaisiin tehdä jotain lainsäädännön voimin, mutta toisaalta tiedustelulaki hoitaisi nämäkin

- Niin kauan, kun Suomessa on prepaid-liittymiä, niin miten niitä kuuntelet, hän napauttaa.
.
On positiivinen asia, että kuvitellaan, ettei prepaid-liittymiä voitaisi kuunnella, toki ne vaikeuttavat sitä. Tiedustelulaki antaa tuohon nykyistä paremmat mahdollisuudet, koska nykyinen lainsaaädäntö vaatii kuunneltavan puhelinnumeron ilmoittamista ja vaihtelemalla prepaid-liittymiä voidaan kuuntelua hankaloittaa oleellisesti.
 

Örfil

Guest
Olen liittänyt iltarukoukseeni vahvan pyynnön siitä, että viranomaisille annetaan työkalut terojen, rikollisten ja vihamielisten valtioiden estämiseksi, selvittämiseksi, nappaamiseksi ja eliminoimiseksi.

Millään sananvapauksilla ja henkilökohtaisila tietosuojilla ei ole mitään merkitystä, jos perusturvallisuus kansalaisilla maassa järkkyy em. tahojen takia. Se on kaiken pohja ja perusta.

Vähän liioitellen:

"Onneksi on täydellinen kansalaisen tietosuoja" sanoi Jorma, vaikka lähiostarilla räjähti juuri itsemurhapommittaja.
"Onneksi on täydellinen kansalaisen tietosuoja" sanoi Jorma, vaikka rikollinen vei luottokorttitiedot ja teki vähän laskua Jorkan nimiin.
"Onneksi on täydellinen kansalaisen tietosuoja" sanoi Jorma, vaikka maa miehitettiin yllätysiskulla.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Jos uusi tiedustelulaki hiotaan kuntoon kohkaamatta, ja aivoja käyttäen, ei varmaan edes tarvitse asettaa vastakkain tiedustelulakia ja yksityisyyden suojaa. Sen kummemmin kuin muissakaan viranomaistoimintaa koskevissa laeissa.
Harmi vaan, että Sipilän hallitus ei ole tunnettu osaamisestaan lakien säätämisessä.
Hyvin tehty tiedustelulaki turvaa ja suojaa kansalaisia ja toimii valtion parhaaksi, huonosti tehty murentaa kaikkea toimintaa ja luottamusta yhteiskunnassa. Kärjistelyä, mutta ymmärrätte pointin.

Sitä en nyt hoksaa että mistä sananvapausasiat tähän pomppasi.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Jos uusi tiedustelulaki hiotaan kuntoon kohkaamatta, ja aivoja käyttäen, ei varmaan edes tarvitse asettaa vastakkain tiedustelulakia ja yksityisyyden suojaa. Sen kummemmin kuin muissakaan viranomaistoimintaa koskevissa laeissa.
Tiedustelulain tarve on ollut wnwmmän tai vähemmän tiedossa jo parikymmentä vuotta, niin ei voisi väittää erityistä kohkaamista tapahtuneen. Ollaan taas päädytty tilanteeseen, että jokin ratkaisu on pakko tehdä nopeasti, koska ei ole haluttu tehdä ratkaisuita, silloin kun ei ole kiire.

On lainsäädäntö mikä tahansa, niin sitä voidaan rikkoa tai väärinkäyttää.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Ulla Appelsinin kommentti Turun iskusta: Kiistäjät ja kiitettävät


KOMMENTTI Ei todellisuus katoa, vaikka kuinka työntäisi pään pensaaseen, kirjoittaa Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin.

Se on ollut mahdollista, jopa ehkä todennäköistäkin. Mutta kun se sitten toteutui, se tuntui hetken epätodelliselta. Julma terrori-isku Turussa. Siis Suomen Turussa!

Onhan terrorismi toki viime vuosina tullut meitä lähelle: Saksa, Tukholma, Pietari... Silti on pysäyttävä ajatus, että täällä Euroopan perällä on nyt jouduttu kasvokkain uutisista tutun pahuuden kanssa: Abderrahman Mechkah -nimellä esiintyvä henkilö kylvi raakaa väkivaltaa Turun kaduilla. Muitakin henkilöitä epäillään osallisuudesta tapahtumiin.

Teko on hirviömäinen. Siksi kuvittelisi, että Suomessa vallitsisi tällaisen tragedian jälkeen yksimielisyys siitä, että vastaavat teot on pyrittävä jatkossa estämään kaikin länsimaisen yhteiskunnan sallimin keinoin. Mutta jostain syystä joillekin tuntuu olevan vaikea myöntää edes sitä, mitä Turussa tapahtui.

On ollut hämmentävää seurata sitä vimmaa, jolla on haluttu tyrmätä keskustelu terrorismista. Tunnettu mediavaikuttaja Jussi Lähde esimerkiksi julisti Facebookissa ”oikeusvaltioperiaatteen” takia haluavansa eroon kaikista sellaisista FB-kavereistaan, jotka puhuvat tapahtumasta terroritekona (tämä siis sen jälkeen, kun oli uutisoitu poliisin tutkivan tapahtumia nimenomaan terroritekona).

TUTKIJA Erkka Railo taas ihmetteli Twitterissä kohun suuruutta ja kiirehti muistuttamaan, että Suomessa tehdään 70 henkirikosta / vuosi. Mikä tietysti on totta, mutta ei se pyyhi Turun tapauksen poikkeuksellisuutta pois. Vaikka se poikkeuksellisuus kuinka halutaan kiistää. Esimerkiksi Suomen Kuvalehdessä toimittaja Vappu Kaarenoja paheksui syvästi: ”Mediavyörytyksen perusteella vaikuttaisi siltä, että Turun puukotuksessa oli kyse jotenkin aivan poikkeuksellisesta asiasta”. Niin. Sehän on Suomessa ihan jokapäiväistä, että toreilla joku keskellä päivää jahtaa puukon kanssa itselleen tuntemattomia naisia huutaen silminnäkijöiden mukaan Allahia.


Toimittaja Kaarina Hazard puolestaan valitti, miksi Turun tapahtumat rinnastettiin Barcelonaan eikä kouluampumisiin. Olisiko esimerkiksi siksi, että teko ei tapahtunut koulussa? Ja siksi, että teko noudatti sitä samaa kaavaa, jota terroriteot maailmalla ovat noudattaneet?

Ei todellisuus katoa, vaikka kuinka työntäisi pään pensaaseen. Se on yhä olemassa, kun pään nostaa ylös. Ja totuus on, että Euroopassa kauhua herättänyt terrorismi tuli nyt Suomeen.


OIKEUSLAITOKSEN tehtävä on ratkaista, mikä on puukottajan – väkivallanteot hän on jo tunnustanut – rikosnimike ja tuomio. Mutta terrorismiin tämä tietenkin kytkeytyy, oli kyseessä sitten usean ihmisen suunnittelema teko tai jihadisteista mallia ottaneen miehen yksittäinen teko. Sillä juuri tämä on osa Isisin strategiaa: vedota omalla häikäilemättömällä propagandallaan nuoriin miehiin ja saada heidät tekemään hirmutekoja ideologian nimissä.

Nykyajan terrorismi ei ole vain sitä, että jossakin korkealla terrorijärjestön organisaatiossa suunnitellaan tuhoisa isku, johon sitten valitaan toteuttajat. Toimintamalli on usein itse asiassa käänteinen. Monet iskujen tekijät valitsevat itse itsensä ja uskovat toteuttavansa pyhää tehtävää.

Tämä toimintamalli tekee terrorismista äärimmäisen vaikeasti estettävää. Silti on pakko yrittää, sillä valtion tärkein tehtävä on taata kansalaistensa turvallisuus.

Uutta tiedustelulainsäädäntöä ei toivottavasti enää jarruteta, mutta se ei kaikkea ratkaise. On kysyttävä esimerkiksi sitä, kuinka tehokkaasti riskiryhmässä olevia aidosti pystytään seuraamaan. Riittävätkö viranomaisten resurssit enää kaikkien vihjeiden seulontaan? Miten radikalisoitumista voidaan estää?

Entä miten turvapaikanhakijoiden taustoja pystytään jatkossa nykyistä paremmin tarkistamaan? On aika karmaisevaa ajatella, että vieläkään ei ole täyttä varmuutta, onko Abderrahman Mechkah edes Turun puukottajan oikea nimi tai mikä on hänen ikänsä, vaikka hän on ollut Suomessa jo pitkään.


Äskettäin tehtiin lisää kiinniottoja ja poliisi kertoi, että uusi pidätetty oli esittäytynyt ruotsalaisille marokkolaisena, suomalaisille algerialaisena. Tämä kaikki kertoo siitä, että vaikka kuinka niin toivoisimme, kaikki turvapaikanhakijat eivät valitettavasti ole liikkeellä vilpittömin mielin. Toivottavasti myös pakkopalautusten vastustajat ymmärtävät, että viranomaisilla saattaa olla palautuksiin perusteltu syy, vaikka sitä ei voida sanoa ääneen.

On ilman muuta täysin selvää, että Suomen on jatkossakin autettava hädässä olevia. Mutta on selvää myös, että jokainen tänne tuleva ei välttämättä puhu totta.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että jokainen turvapaikanhakija valehtelisi. Saati että Turun tragedia antaisi oikeuden kohdella tai nimitellä ketään tapahtumiin syytöntä ihmistä rumasti. Missä on logiikka, jos vastustaa Turun kaltaista sivullisen kimppuun käymistä –ja käy itse jonkun sivullisen kimppuun?

Kun miettii Turun kaikkia lukuisia, suuren kiitoksen ansaitsevia auttajia – kuten vaikkapa Larisaa, joka lohdutti sylissään uhrin vauvaa tai Mikkoa, joka pyrki tyrehdyttämään kaulaan puukotetun naisen verenvuodon tai Aryaa, joka löi epäiltyä mailalla tai brittisyntyistä Hassania, joka haavoittui auttaessaan uhria tai sitä 70-vuotiasta suomalaismiestä, jonka pankkikortti ja rahatkin jäivät mediatietojen mukaan automaattiin, kun hän ryntäsi apuun – se kertoo siitä, että sankari voi olla nainen tai mies, ulkomaalainen tai suomalainen, nuori tai vanha. Kuka tahansa saattaa olla se lähimmäinen, joka ensi kerralla ryntää pelastamaan sinun tai rakkaasi henkeä. Sankaruutta ei voi päätellä kasvoista.

PERJANTAITA 18.8. 2017 ei mikään pyyhi pois. Mutta merkitsevää on, miten me tästä jatkamme. Soisi, että Turku saisi avaamaan silmät, mutta ei sulkisi sydäntä. Meillä täytyy olla rohkeutta keskusteluun turvallisuudesta ja turvapaikkajärjestelmän ongelmista: se ei ole rasismia. Samalla kuitenkin tulisi muistaa tämä: se tänään kohtaamasi sivullinen voi olla huomisen sankari.

Ulla Appelsin
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005341514.html

Tolkun ihmisen tekstiä. Eikun eihän niitä ole....
 

Örfil

Guest
Jos uusi tiedustelulaki ...
Sitä en nyt hoksaa että mistä sananvapausasiat tähän pomppasi.
Esimerkkejä olisi voinut olla enemmän, mutta viesti oli se, ettei millään muullakaan ole oikein sitten merkitystä, jos valtio ei pysty takaamaan kansalaiselle perusturvallisuutta poliisin, puolustusvoimien ja muiden vastaavien tahojen toimesta.
 

Kenda

Well-known member
Liittynyt
11.10.2015
Viestit
2713
Sijainti
Penkalla
Ihan järkeenkäypää pohdiskelua, lainasin koko jutun niin ei tarvitse klikkailla linkkiä.

Kommentti: Yksikään terroristijärjestö ei ole halunnut sekaantua Turun veritekoon – onko tässä siihen syy?

Suomen poliisin toiminta Turun sarjapuukotuksissa oli terroristijärjestöille varmasti karvas pettymys, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimittaja Antti Halonen.
Radikaaliin islamismiin liittyvät jihadistiset terrori-iskut tuntuvat noudattavan samaa veristä kaavaa. Nuori mies radikalisoituu syystä tai toisesta. Vihaa täynnä oleva hyökkääjä iskee paikkaan, jossa on mahdollisimman paljon ihmisiä ja jolla on mielellään länsimaista symboliarvoa.

Hän valitsee aseensa ja tekotapansa niin, että niillä saa mahdollisimman paljon tuhoa ja kauhua aikaan ennen viranomaisten saapumista. Hän valitsee uhrinsa sattumanvaraisesti, mutta niin, että niillä on mahdollisimman paljon shokkiarvoa, eivätkä uhrit pysty hyökkääjää estämään.

Kun poliisi saapuu paikalle, hyökkääjä joko riistää oman henkensä tai viranomaiset tappavat hänet. Lopulta joku terroristijärjestö kuten Isis tai al-Qaeda ilmoittaa riemuiten ja ylistäen, että isku oli heidän tekemänsä ja onnistunut.

Turun sarjapuukotukset noudattivat verisille kalkkiviivoille asti tätä kaavaa, mutta ei loppuun. Ammattitaitoisten viranomaisten toiminta rikkoi kuvion, kun poliisi pysäytti hyökkääjän laukauksella, joka osui alavartaloon. Tekijä on hengissä, eikä yksikään terroristijärjestö ole ilmoittanut tehneensä iskua – saati että isku olisi järjestön mielestä onnistunut.

Inspiraatio riittää

Epäilty 22-vuotias marokkolainen tekijä Abderrahman Bouanane on vangittu. Häntä on päästy kuulustelemaan ja Bouanane on myöntänyt surmanneensa kaksi naista ja vahingoittaneensa useita muita. Voisiko olla, että juuri tästä syystä äärijärjestö Isis tai mikään muukaan taho ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi? Jos terroristit olisivat niin tehneet, sillä olisi Bouananen tapauksessa lähinnä huonoja seurauksia järjestölle.

Terroristisella hyökkääjällä ei tarvitse olla minkäänlaista suoraa kontaktia organisoituun terroristijärjestöön hyökkäyksen toteuttamiseksi. Terroristien propagandasta innostuminen ja inspiroituminen riittää. Veriteon ei siis tarvitse olla ylhäältä käsin suunniteltu, käsketty tai johdettu, että se kelpaa Isisille. Jihadistit ottavat kyllä mielellään ”kunnian” ja ”vastuun”, jos teko vain ulkoisesti näyttää heidän toteuttamaltaan. Kun hyökkääjä on kuollut, väitettä on vaikea kumotakaan.

Jos esimerkiksi Isis olisi ilmoittautunut Turun tragedian taakse, kuulusteluissa ja tutkimuksissa voisi paljastua, että oikeastaan Bouanane ei ole ollut millään lailla tekemisissä Isisin terroristien kanssa. Se olisi terroristeille ja heidän uskottavuudelleen kiusallista. Se asettaisi myös järjestön aiemmin tunnustamat iskut kyseenalaiseen valoon.

Sen sijaan jos Bouanane todella olisi järjestön aktiivinen jäsen, terroristit johdattaisivat ilmoituksellaan kuulustelijat ja tutkijat heti yhteyshenkilöidensä ja verkostojensa jäljille. Nyt heillä olisi edes teoriassa aikaa peitellä jälkiään.

Onneksi ampuja ei kuollut

Toistaiseksi viranomaiset eivät ole tutkinnallisista syistä kommentoineet tarkemmin Bouananen radikalisoitumista tai hänen mahdollisia yhteyksiään terroristijärjestöihin.

Sen sijaan poliisi on sanonut löytäneensä tekijän kirjoittaman manifestin, missä käsitellään hyökkääjän ideologiaa. Asiantuntijat odottavatkin mielenkiinnolla tutkinnan päättymistä ja manifestin sisällön avaamista. Ne tulevat toivottavasti kertomaan paljon iskun motiiveista sekä paljastamaan milloin, missä ja miten hyökkääjä on radikalisoitunut. Ennen kaikkea mahdollisuus kuulustella hyökkääjää voi auttaa tulevien iskujen ehkäisyssä.

Sosiaalisesta mediasta on saanut lukea kommentteja, joissa on avoimesti toivottu, että hyökkääjää ampunut poliisi olisi tähdännyt ylemmäs. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että se olisi ollut juuri se, mitä jihadistitkin olisivat toivoneet. Jos hyökkääjä olisi kuollut, on täysin mahdollista, että Isis olisi jo iloiten ilmoittautunut Turun verilöylyn tekijäksi.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005347175.html
 

Örfil

Guest
Aika hyvä kulma tuohon asiaan!

Kaverin saamisessa elävänä helpotti toisaalta se seikka, ettei päällä ollut räjähdeliiviä tai sitä feikkaavaa/peittävää vaatetusta, kuten on ollut ulukumailla tilanteita. Silloin ei ole muuta mahdollisuutta kuin käyttää tappavaa voimaa.
 

jupla

Well-known member
Liittynyt
30.6.2005
Viestit
12416
Sijainti
Kurjala
Aika turha väliotsikko "Onneksi ampuja ei kuollut". Ikäväähän se olisi ollut jos polliisi olisi kuollut.
 

Mickey

Well-known member
Liittynyt
22.3.2000
Viestit
8105
Olen liittänyt iltarukoukseeni vahvan pyynnön siitä, että viranomaisille annetaan työkalut terojen, rikollisten ja vihamielisten valtioiden estämiseksi, selvittämiseksi, nappaamiseksi ja eliminoimiseksi.

Millään sananvapauksilla ja henkilökohtaisila tietosuojilla ei ole mitään merkitystä, jos perusturvallisuus kansalaisilla maassa järkkyy em. tahojen takia. Se on kaiken pohja ja perusta.

Vähän liioitellen:

"Onneksi on täydellinen kansalaisen tietosuoja" sanoi Jorma, vaikka lähiostarilla räjähti juuri itsemurhapommittaja.
"Onneksi on täydellinen kansalaisen tietosuoja" sanoi Jorma, vaikka rikollinen vei luottokorttitiedot ja teki vähän laskua Jorkan nimiin.
"Onneksi on täydellinen kansalaisen tietosuoja" sanoi Jorma, vaikka maa miehitettiin yllätysiskulla.
Ensin hankitaan vaikeuksia ja sitten yritetään paikkailla tehtyjä virheitä kyttäyslaeilla. Joo, kyllä nämä lait terot pysäyttää..
 
Viimeksi muokattu:

Örfil

Guest
Ensin hankitaan vaikeuksia ja sitten yritetään paikkailla tehtyjä virheitä kyttäyslaeilla. Joo, kyllä nämä lait terot pysäyttää..
Entäs ne venäläiset? Kannattaa lukea uutisia sekä koittaa niiden perusteella muodostaa kokonaiskuva, mistä on kyse tämän lain kohdalla Tosin osa kansaa ei tähän pysty tai halua, vaikka selkokielellä asiat esittää, niin silti mennään vaikkapa MV-"lehden" kaltaisten propagandakanavien halpaan ja tehdään juuri niin, kuin ulkoapäin ohjaillaan tekemään. Tämä maamme mamuista kohkaava äärioikeisto kun tunnetusti vastustaa myös kaikkea, joka liittyy maan puolustusvalmiuden parantamiseen.

Donbassin dosentti ja tämä MV-"lehteen" mamu-potaskaa kirjoittava kaverinsa hullu-Molari juurikin käyttävät myös termiä "kyttäyslaki". Sattumaako?
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Tuota lakia pitäisi oikeastaan käsitellä muualla kuin tässä toikissa.
Lain uudistaminen tuli jostakin syystä esille Turun iskun yhteydessä, mutta ei sillä oikeastaan ole sen kummempaa yhtymäkohtaa tapaukseen. Isot pojat ja tytöt ovat sanoneet, ettei uudistettukaan laki olisi todennäköisesti ehkäissyt tätä iskua, joten...
 

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Tuota lakia pitäisi oikeastaan käsitellä muualla kuin tässä toikissa.
Lain uudistaminen tuli jostakin syystä esille Turun iskun yhteydessä, mutta ei sillä oikeastaan ole sen kummempaa yhtymäkohtaa tapaukseen. Isot pojat ja tytöt ovat sanoneet, ettei uudistettukaan laki olisi todennäköisesti ehkäissyt tätä iskua, joten...
Ehkä ei, ja tuolle iskulle emme nyt enää mitään voi. Toivottavasti pystysimme lain ollessa voimassa estämään tämmöiset tulevaisuudessa. Mitään varmuutta sille ei voi antaa, mutta antaisi se myös signaalin tekoa yrittäville. Ja kuten sanoin aikasemmin, mitä helpommin saadaan dataa käsiteltäväksi sitä paremmin päästään kärylle mitä kentällä tapahtuu. Tekijät on ihmisiä, ja ihmiset tekee inhimillisiä asioita.

Ja on tämä varmastikin hieman väärä paikka.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Isot pojat ja tytöt ovat sanoneet, ettei uudistettukaan laki olisi todennäköisesti ehkäissyt tätä iskua, joten...
Se on aivan varmaan , ettei mikään laki missään ole ehkäissyt iskua, eli tekijät(t) olisivat jättäneet terrori-iskun suunnittelun väliin tiedustelutoimenpiteiden johdosta. Tiedustelun avulla taas voidaan joko estää tai torjua terrori-iskun toteutus tai pienentää sen laajuutta.

On täysi arvaus olisiko lailla ollut merkitystä, oikeastaan joko tai, joko olisi tai ei olisi auttanut iskun torjunnassa.
 

Örfil

Guest
Ehkä ei, ja tuolle iskulle emme nyt enää mitään voi. Toivottavasti pystysimme lain ollessa voimassa estämään tämmöiset tulevaisuudessa. Mitään varmuutta sille ei voi antaa, mutta antaisi se myös signaalin tekoa yrittäville. Ja kuten sanoin aikasemmin, mitä helpommin saadaan dataa käsiteltäväksi sitä paremmin päästään kärylle mitä kentällä tapahtuu. Tekijät on ihmisiä, ja ihmiset tekee inhimillisiä asioita.
Kop.

Tässä onkin nyt syytä toimia proaktiivisesti ja sanonpas nyt edelleen, sille laille on muutakin käyttöä ja sen suhteen olemme auttamattomasti jälkijunassa.
Isot pojat ja tytöt eivät voi tietää mitä jälkiä tästä on olemassa verkossa, koska heilläkään ei ole keinoja sen tutkimiseen, joten ne kommentit ovat silkkaa arvelua nekin siltä osin.

Jos emme pysty maamme rajoja turvaamaan niin fyysisesti kuin cyberavaruudeessa tietoteknisesti, ei millään muullakaan ole sen jälkeen väliä.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Ensin hankitaan vaikeuksia ja sitten yritetään paikkailla tehtyjä virheitä kyttäyslaeilla. Joo, kyllä nämä lait terot pysäyttää..
Onko sulla joku tietty syy miksi vastustat "kyttäyslakeja"? Vai onko kyseessä yleinen tyytymättömyys viranomaistoiminnasta jonka tarkoitus on parantaa kansalaisten turvallisuutta? Eikö ole hyvä että tiedostetaan uhka ja pyritään ne ehkäisemään ne lainmuutoksin?

Suomi joutui ulkoisen uhan kohteeksi 1939. Suomi oli huonosti varustautunut, mutta pyrki parantamaan aseistustaan nopeasti. Mielestäni se toimi paremmin kuin kritisoiminen "malli Kajanderista". Samaa kritiikkiä ja narinaa esittää nykyään RK-väki. Ja siipeilijänsä ympäri sosiaalista mediaa.

Jos mulla ei putti kulje, niin kannattaa ehkä harjoitella sitä tovin, kuin voivotella että eihän mulla putti kulje lain internetissä. Tulos on huomattavasti parempi niin.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005352259.html
Pitkä juttu vaikka mistä, mutta voivat pitää dilleinä Irakissa. Onhan se heidän syytä, kun marokkolainen sekoaa.
NEUVOTTELUT etenevät kuitenkin huonosti. Viime viikolla sisäministeri Paula Risikko (kok) ja ulkoministeri Timo Soini (sin) yrittivät edistää palautuksia lähettämällä Irakin hallitukselle kirjeen. Kirjeessä viitataan Turun puukotuksen Suomessa herättämään keskusteluun siitä, että irakilaisia täytyy voida palauttaa.
 

Örfil

Guest
Kansa vaatii päitä vadille ja ihan sama kenen pää se on, kunhan päitä saadaan.

Itse ongelmiinhan ei saa puuttua tai kehittää menetelmiä, joilla ongelmia ehkäistään, koska "yksityisyydensuoja ja PornHub".
 
Ylös