formulastara
Well-known member
No niin. Hermot meinas tän projektin aikana mennä useaan otteeseen. En esim. tiennyt miten vanhan prosun saa emosta irti, ja lähellä oli, ettei koko lauta hajonnut kun sitä väkisin yritin repiä irti. Vähän samantyyppinen homma vanhan prosessorijäähyn kanssa. Ja suottapa ostin uuden prosujäähyn Nexus AXP-3200, kun laudassa oli valmiina Glacialtech Silent breeze 2, kaiketi samantasoinen jäähy. Tosin Skenegroupin testissä Nexus oli teholtaan parempi, mikä on hyvä homma kellotusta silmällä pitäen.OoPee sanoi:On toi Barton toki hieman nopeampi, jos vain saisit muistin pelaamaan mukana. Hirveän nopeitahan nuo eivät tietenkään ole kumpainenkaan. Eipä se kokeilu kauheesti maksa, jos sulla nyt semmonen Barton jo on. Voisit ehkä varovaisesti nostaa muistin jännitettä yhdellä pykälällä, jospa se vaikka kellottuiskin.
Ittelläni muuten on edelleenkin Barton 2500+ kellotettuna 3200+:ksi eli siis prossun tajuus nostettu 166 MHz:sta 200 Mhz:aan, joutu tosin nostamaan jännitteitäkin, mutta noilla asetuksilla on pyörinyt jo useamman vuoden.
Sain nimittäin väännettyä FSB:n 200mhz:n, mikä tarkoittaa loisteliasta 3200+ -tasoa. CPU:n lämmöt pysyttelevät siinä 53:n hujakoilla rasituksessa. Jännite on tasolla 1.84v, muisteilla 2.74v. Noissa ei liene huomauttamista?
Yhden 512M pc2100 -palikan jouduin poistamaan, kun se ei suostunut yhteistyöhön korkeammilla taajuuksilla. Sitten jäi vielä 512M + 256M pc2700 muistit, jotka näköjään toimivat tässä kokoonpanossa. Ja sitten on tuo Nexusin uusi virtalähdekin ja kone sitä myötä hiljainen, eli kyllä nyt passaa.
Aquamarkin tulos ennen projektia n. 37 000, ja nyt n. 50 000, joten onhan tuo Barton toista luokkaa. Mikä tärkeintä GP3:n replayt eivät enää nyi, ja GP4 toimii täysillä resoilla. Jopa R-factorin F1 pyörii täysillä resoilla letkeästi, siinä tosin kyse taitaa olla enemmän näytönohjaimesta (Nvidia 7600GS), kuin CPU:sta.
Eli kiitos ja kumarrus Oopeelle. Hyvä, ettei tarvinnut lähteä millekään naurettavalle Thoroughbred-linjalle.