UMK & Euroviisut 2018

Iso8

Viisuhullu
Liittynyt
23.7.2011
Viestit
5836
Sijainti
Tampere
Mä en tiedä, että onko se väärin/olenko liian ajoissa tämän kanssa kun 2017 junnukisatkin on vielä pitämättä, mut mietin tän aloittamista kun Belgia julkaisi ensimmäisenä maana artistinsa Portugalissa pidettäviin viisuihin. Poistakaa ihmeessä jos teen jotain väärin tämän kanssa.

Belgia tosiaan julkisti 28.9 edustansa ja hän tulee olemaan Laura Groeseneken. Venäjä on myös virallistanut esiintymisensä. Mutta sitä, että edustaako Julia Samoylova Venäjää, niin siitä ei ainakaan virallista tietoa ole.

Tällä hetkellä 39 maata on osallistumassa kisaan:

Alankomaat
Albania
Armenia
Australia
Azerbaidžan
Belgia
Bulgaria
Georgia
Irlanti
Islanti
Israel
Itävalta
Kreikka
Kroatia
Kypros
Latvia
Liettua
Malta
Montenegro
Norja
Puola
Romania
Ruotsi
Serbia
Slovenia
Suomi
Sveitsi
Tanska
Tšekin tasavalta
Ukraina
Valko-Venäjä
Venäjä
Viro

Sekä suoraan finaaliin menevät:
Espanja
Iso-Britannia
Italia
Portugali
Ranska
Saksa

Viime vuoden osallistujista Unkari on kertonut, että osallistuminen on epävarmaa. Makedonialla on ''suunnitelma viisuja varten'', mutta he eivät ole vahvistaneet tai muuten kommentoineet mahdollista osallistumistaan. San Marinolla on suuri epäillys osallistumisestaan. San Marino RTV:n pääjohtajaa Dr. Carlo Romeoa lainaten: ''Kääpiömailla ei ole paikkaa Euroviisuissa.'' Moldova ei ole kommentoinut mahdollista osallistumistaan millään tavalla.

On epäselvää, että haluaako Marokko osallistua, mutta on todennäköistä, että he eivät osallistu koska he eivät tunnusta Israelin olemassa oloa. Kosovon RTK oli toiveikas siitä, että he debytoisivat ensi vuoden kisoissa, mutta EBU kielsi tämän, sillä se ei ole YK:n jäsen tai kokonaan tunnustettu valtio. Kazakhstanilla olisi ainakin hieman halua osallistua (ja teoriassa se olisikin mahdollista, he ovat olleet kumppanijäseniä (HUONO käännös!!!!) EBU:un vuodesta 2016 saakka.) 25.9 Khabar Agency kertoi, ettei heillä ole tietoa Kazakhstanin osallistumisesta vuoden 2018 kisaan, vielä. Ymmärtääkseni on EBU:sta kiinni laajentaako he osallistumismahdollisuuksia kuten Australian tapauksessa.

Euroviisut siis pidetään Portugalissa. Tarkemmin Lisbonissa, MEO Areanalla. 8.5.2018 on ensimmäinen semifinaali, 10.5.2018 toinen ja 12.5.2018 finaali.
 

Iso8

Viisuhullu
Liittynyt
23.7.2011
Viestit
5836
Sijainti
Tampere
Unkarista tuli tänään 40. maa joka on vahvistanut osallistumisensa.
 

Iso8

Viisuhullu
Liittynyt
23.7.2011
Viestit
5836
Sijainti
Tampere
En ole näköjään ainoa taho joka ajattelee asioita etukäteen... Mut hämmennyt, ''Mitähän vittua''-fiilis ym. Mitä järkeä? Vuoden 2017 kisaa EI OLE edes pidetty ja nää tyypit päätti etukäteen, että kuka saa emännöidä Lasten Euroviisuja ensi vuonna. Vuodesta 2013 saakka voittajalla on ollut First Refusal, eli oikeus päättää ensin, että haluavatko he emännöidä. Sori vaa tyypit, mut ny meni vähä fiilikset tän vuoden kisasta. Jotenkin tottunu siihen, että voittaja saa päättää, että haluaako vetää viisuja vai ei. Esimerkiksi Italia joka voitti debyyttivuonnaan kisat 2014 ei halunnut vetää viisuja 2015, mutta on typerää viedä tämä oikeus pois. Peukku alas tästä. :thumbdown

Tosin, jos Valko-Venäjä voittaa kisat tänä vuonna niin mun keuhkoominen on turhaa. :D Sitä odotellessa...
 

Zoe

Maagikko, noituja
Liittynyt
25.11.2002
Viestit
9925
Sijainti
Nollola
Eiköhän San Marino saa tuollakin menetelmällä valittua Valentina Monettan edustajakseen.
 

Iso8

Viisuhullu
Liittynyt
23.7.2011
Viestit
5836
Sijainti
Tampere
Portugalin RTP odottaa, että 43 maata osallistuisi ensi vuoden aikuisten kisoihin. Toisin kuin aiemmin luulin, Venäjä ei olekkaan virallistanut osallistumisestaan. Venäjän lisäksi Makedonia sekä Moldova ei ole vielä virallistanut osallistumistaan.
 
Ylös