Millähän nimimerkillä täällä kirjoittaa?uutiskommentti tuolta sanoi:Kommarit ja vasurit ja sossut hallitukseen, nelinkertainen verotus yrityksille niin saadaan loputkin yritykset pois Suomesta. Loppu rumpujen pärinä. Voitte lakkoilla keskenänne.
Viranomaisille annettiin 20 miljoonan euron lisämäärärahat, jolla tavoiteltiin valtion kassaan 300–400 miljoonan euron vuosituloja perittyinä vero- ja rikoshyötyinä.
Tavoitteeseen ei ole vielä päästy ja yksi syistä on se, että osa rahoista on valunut muualle kuin talousrikollisuuden ja harmaan talouden torjuntaan. Esimerkiksi vuosina 2012 ja 2013 noin 5–6 miljoonan euron määrärahoilla paikattiin muita menoreikiä kuin talousrikollisuuden torjuntaa.
– Raha on käytetty, siitähän ei pääse mihinkään. Ja kun talousrikostutkijoita ei ole ollut sitä määrää mitä olisi pitänyt määrärahan puitteissa olla, niin se on kohdistunut joidenkin muiden kulujen kattamiseen, sanoo sisäministeriön poliisitarkastaja Antti Simanainen.
Vielä vuonna 2013 poliisilaitoksilla oli täyttämättä yhteensä 43 talousrikostorjujan virkaa. Lisämäärärahoilla oli tarkoitus palkata yhteensä 92 tutkijaa.
Häh? Eikös tossa nyt lue ihan suoraan että tavoitteisiin ei ole päästy.Aiemminhan oli juttua, että Suomessa oli lisätty rahoitusta harmaan talouden torjuntaan. Tavoitteet täyttyivät, vaikka olivatkin sitten tehneet ihan kaikkea muuta sillä rahalla...joten ilmeisesti tämän kokeilun voi sitten lopettaa turhana.
http://yle.fi/uutiset/harmaan_talouden_torjuntamiljoonia_vaariin_osoitteisiin/7761957
Olivat ne lopulta saaneet koko 92 tutkijan joukon kasaan, mutta tietysti vähän jälkijunassa, joten hyödyt varmaan myös vähän jälkijunassa. Kouvo kaappasi vain osan tuosta uutisesta tuohon.Häh? Eikös tossa nyt lue ihan suoraan että tavoitteisiin ei ole päästy.
Osaltaan pallo on myös poliisihallituksella, jonka olisi pitänyt valvoa rahojen käyttöä poliisilaitoksilla. Vasta kun sisäministeriö alkoi vaatia tilanteeseen muutosta vuonna 2013, rahat löysivät vähitellen kohteensa. Nyt rahoilla on palkattu 92 talousrikostutkijaa.
Näidenkään vertailu ei ole ihan yksioikoista puuhaa.Pääomaverot on tilastossa jaettu neljään alaryhmään: yritys*veroihin, yrittäjien veroihin, kotitalouksien tuloveroihin ja varallisuus*veroihin. Kaikissa neljässä alaryhmässä verojen suhde bruttokansan*tuotteeseen oli Suomessa pienempi kuin EU-maissa keskimäärin.
Erityisen selvä ero oli varallisuus*veroissa, joiden suhde bruttokansan*tuotteeseen oli Suomessa 1,5 prosenttia, mutta EU-maissa keskimäärin 2,8 prosenttia. Näitä veroja ovat Suomessa muun muassa kiinteistö*vero, varainsiirto*vero sekä perintö- ja lahjavero. Sen sijaan varallisuus*veroa ei ole Suomessa peritty vuoden 2005 jälkeen. EU-maiden keskiarvoa nostivat erityisesti Ranskan ja Britannian verot.
Tavoite oli vähentää avointen juttujen määrää ei palkata lisätä tutkijoita.Olivat ne lopulta saaneet koko 92 tutkijan joukon kasaan, mutta tietysti vähän jälkijunassa, joten hyödyt varmaan myös vähän jälkijunassa. Kouvo kaappasi vain osan tuosta uutisesta tuohon.
Aikoinaan Astrid Lindgrenin veroaste Ruotsissa oli mukavat 102 %'a varallisuusveron takia, johti sitten viiveellä muutoksiin verokäytännöissä siellä.Eihän tuo 100% tuloverotus ole niin paha. Voishan se olla enämpikin. Esim. 107 %.
Käytävähuhut kertovat Peruspunamullasta.
Ja oldez repii perseensä.
Soini on etunimi ja VVM tarkoittaa Ville-Veikko Mäkkylää.Nyt pitäis vielä keksiä että ketä noiden hassunhauskojen lempinimien takana luuraa...
Ei tuota Rinteen kommenttia kyllä kannata, eikä voi puolustella jjv:n videoklipin perusteella.
No onhan niillä. Ei ydinvoimaa, ei fossiilisia polttoaineita, hitosti uusiutuvaa energiaa jne.Joku pikakuukkeloija varmaan löytää Vihreitten visiot vuoteen 2115. Sadan vuoden päähän visiointi vaatii aikamoista kristallipalloa, mutta saahan sitä sanoa vaikka että asumme kuussa.