Iso Masa
Anonyymit Kyynikot
- Liittynyt
- 14.11.2005
- Viestit
- 1876
1. Suomalaisen oluen päivää vietetään vuosittain 13.10. Miksihän juuri kyseinen päivämäärä? (1 pt.)
2. Pienpanimokulttuuriin liittyy erottamattomasti myös olutfestivaalit. Suomessa on vuodesta 2002 järjestetty jokavuotinen pienpanimo-oluisiin keskittyvä festivaali, joka on viime vuosina laajentunut kiertueeksi. Tämä festivaali järjestetään ensi kesänä Tampereella, Lahdessa, Helsingissä ja Jyväskylässä. Ja nyt on teidän vuoro kertoa, jotta mikä mahtaa olla tarkoitetun olutfestivaalin nimi. (1 pt)
3. Olutta on turha valmistaa, jos sitä ei saa kaupaksi. Makuhan tietysti loppupeleissä ratkaisee, mutta eräs tapa erottua joukosta on nimetä olut poikkeavasti. Ei siis pelkkä panimo & oluttyyli-yhdistelmä. Poikkeavaa nimeämistä voidaan harrastaa esim. ottamalla käyttöön panimolle oma tuoteperhe. Eli mihinkäs panimoon yhdistyy tuoteperhe nimeltä:
a. Keisari (0,5 pt)
b. Marsalkka (0,5 pt)
4. Tai sitten voidaan itse tuote nimetä erikoisesti. Eli minkäs panimon tuote on:
a. Julmajuho (0,5 pt)
b. Ruisrääkkä (0,5 pt)
5. Suomessa toimii tällä hetkellä reilu yli 50 pienpanimoa. Tämän lisäksi jaloja juomia valmistaa Altian lisäksi muutama yksityinen tislaamo. Luvusta voi päätellä, että ihan joka kunnassa ei toimi omaa janojuomavalmistamoa. Mikä on asukasluvultaan suurin kunta, jossa ei tämän visaosan starttihetkellä harjoiteta kaupallista pienpanimo- tai tislaamotoimintaa?
(Ja tässä termi kunta kattaa sekä kunnat että kaupungit. Asukasluku otetaan Väestörekisterikeskuksen tammikuun 2016 tilastosta.) (1 pt)
6. Pyynikin panimo oli olutviennin pioneeri viedessään ensimmäisenä suomalaispanimona olutta virallisesti ulkomaille vuonna 1953. Mikä oli kohdemaa? (1 pt)
a. Israel
b. Japani
c. Neuvostoliitto
d. Senegal (Ranskan Länsi-Afrikka)
e. Venezuela
7. Malmgård Everfrost on vuonna 2010 kertaeränä tehty Imperial Porter. Olut pitää kuitenkin edelleen hallussaan erästä suomalaisiin oluisiin liittyvää ennätystä. Mitä? (1 pt)
8. Suomalaisen pienpanimokulttuurin eräänä merkkipaaluna voidaan pitää vuotta 1993, jolloin sallittiin ravintoloiden valmistavan omaa olutta myyntiin. Mikä ravintola sai ensimmäisenä oluensa myyntiin? (1 pt)
a. Ravintola Wanha Posti, Tampere
b. Ravintola Uusi Apteekki, Turku
c. Ravintola Kappeli, Helsinki
d. Ravintola Elissa, Jyväskylä
e. Eikan Pub, Järvenpää
9. Porilainen Panimoravintola Beer Hunter’s on yksi pitkäikäisimpiä panimoravintoloita Suomessa, toiminut vuodesta 1998. Panimon tuotteita on hyvin löydettävissä myös muista juottoloista ja kauppojen juomaosastoilla. Suurimmassa osassa tuotteiden etiketeistä ja hanalätkistä esiintyy eräs eläin. Mikä eläin? (1 pt.)
10. Kesällä 2015 kuultiin kummia: International Wine and Spirit Competitionin (IWSC) tuomaristo päätti, että maailman paras Gin&Tonic valmistetaan käyttämällä suomalaista Napue Giniä ainesosana. Mikäs tislaamo valmistaa tätä maailmankuulua Napue Giniä? (1 pt)
2. Pienpanimokulttuuriin liittyy erottamattomasti myös olutfestivaalit. Suomessa on vuodesta 2002 järjestetty jokavuotinen pienpanimo-oluisiin keskittyvä festivaali, joka on viime vuosina laajentunut kiertueeksi. Tämä festivaali järjestetään ensi kesänä Tampereella, Lahdessa, Helsingissä ja Jyväskylässä. Ja nyt on teidän vuoro kertoa, jotta mikä mahtaa olla tarkoitetun olutfestivaalin nimi. (1 pt)
3. Olutta on turha valmistaa, jos sitä ei saa kaupaksi. Makuhan tietysti loppupeleissä ratkaisee, mutta eräs tapa erottua joukosta on nimetä olut poikkeavasti. Ei siis pelkkä panimo & oluttyyli-yhdistelmä. Poikkeavaa nimeämistä voidaan harrastaa esim. ottamalla käyttöön panimolle oma tuoteperhe. Eli mihinkäs panimoon yhdistyy tuoteperhe nimeltä:
a. Keisari (0,5 pt)
b. Marsalkka (0,5 pt)
4. Tai sitten voidaan itse tuote nimetä erikoisesti. Eli minkäs panimon tuote on:
a. Julmajuho (0,5 pt)
b. Ruisrääkkä (0,5 pt)
5. Suomessa toimii tällä hetkellä reilu yli 50 pienpanimoa. Tämän lisäksi jaloja juomia valmistaa Altian lisäksi muutama yksityinen tislaamo. Luvusta voi päätellä, että ihan joka kunnassa ei toimi omaa janojuomavalmistamoa. Mikä on asukasluvultaan suurin kunta, jossa ei tämän visaosan starttihetkellä harjoiteta kaupallista pienpanimo- tai tislaamotoimintaa?
(Ja tässä termi kunta kattaa sekä kunnat että kaupungit. Asukasluku otetaan Väestörekisterikeskuksen tammikuun 2016 tilastosta.) (1 pt)
6. Pyynikin panimo oli olutviennin pioneeri viedessään ensimmäisenä suomalaispanimona olutta virallisesti ulkomaille vuonna 1953. Mikä oli kohdemaa? (1 pt)
a. Israel
b. Japani
c. Neuvostoliitto
d. Senegal (Ranskan Länsi-Afrikka)
e. Venezuela
7. Malmgård Everfrost on vuonna 2010 kertaeränä tehty Imperial Porter. Olut pitää kuitenkin edelleen hallussaan erästä suomalaisiin oluisiin liittyvää ennätystä. Mitä? (1 pt)
8. Suomalaisen pienpanimokulttuurin eräänä merkkipaaluna voidaan pitää vuotta 1993, jolloin sallittiin ravintoloiden valmistavan omaa olutta myyntiin. Mikä ravintola sai ensimmäisenä oluensa myyntiin? (1 pt)
a. Ravintola Wanha Posti, Tampere
b. Ravintola Uusi Apteekki, Turku
c. Ravintola Kappeli, Helsinki
d. Ravintola Elissa, Jyväskylä
e. Eikan Pub, Järvenpää
9. Porilainen Panimoravintola Beer Hunter’s on yksi pitkäikäisimpiä panimoravintoloita Suomessa, toiminut vuodesta 1998. Panimon tuotteita on hyvin löydettävissä myös muista juottoloista ja kauppojen juomaosastoilla. Suurimmassa osassa tuotteiden etiketeistä ja hanalätkistä esiintyy eräs eläin. Mikä eläin? (1 pt.)
10. Kesällä 2015 kuultiin kummia: International Wine and Spirit Competitionin (IWSC) tuomaristo päätti, että maailman paras Gin&Tonic valmistetaan käyttämällä suomalaista Napue Giniä ainesosana. Mikäs tislaamo valmistaa tätä maailmankuulua Napue Giniä? (1 pt)