Niin ja siihen nousiko jeesus taivaaseen fyysisesti, kuvainnollisesti, silmänkääntötempulla, vai onko tarinoita sepitetty.Kristinusko opettaa paljon hyviä ja elämässä tärkeitä asioita, oli sitten siitä mitäkin mieltä että kuka ratsasti ja millä Beetlehemissä. Vai ratsastiko.
Käsittääkseni juuri noita samoja arvoja opetetaan elämänkatsomustiedon tunneilla ilman, että siihen tarvitsee sotkea aasilla ratsastamisia.Ei oikeastaan ihan kauhian pal kiinnosta edes koko aihe, mutta sivusta seuranneena tuli sellai mieleen, että jos nyt vaikka tota kymmentä käskyä tsekkailee läpi, niin lieneekö sen opettaminen lapsille kovinkaan pahasta ja väärin? Kerrotaan, että ei sais tappaa, varastaa, nussia vääriä immeisiä ja porukoista ois hyvä diggailla. Ei noiden oppimisesta pitäis paljon haittaakaan olla.
Kristinusko opettaa paljon hyviä ja elämässä tärkeitä asioita, oli sitten siitä mitäkin mieltä että kuka ratsasti ja millä Beetlehemissä. Vai ratsastiko.
Eipä mulla muuta.
En minä tiedä sopiiko tämä tänne. Kaipa, kun pistän. Hyvä meno hei!Karjalainen sanoi:Kirkkoherra ja kanttori eivät mahdu samaan kyytiin
Rääkkylän kirkkoneuvosto alkaa maksaa matkakorvauksia sekä 19-vuotiaalle kanttorille että kirkkoherralle, koska kanttori ei halua matkustaa samassa kyydissä kirkkoherran kanssa.
Diakoniatyöntekijän viransijainen puolestaan ilmoitti, ettei halua jatkaa tehtävässään. Hän kertoi muun muassa olleensa sairauslomalla kirkkoherra Pertti Venäläisen käytöksen takia.
Vähä vaikeeta, kun sä sitä jatkuvasti pidät pöydällä.Voidaanks jo heittää pois toi "maailma vastaan zaikom" -peli?
Raamatun tarinoiden kertominen tai opettaminen ei sinällään eroa vaikka Seitsemän veljeksen opettamisesta, osa olisi hyvä tuntea ihan yleissivistyksenkin vuoksi. Se on se jumalallisuuspuoli joka on se kiistanalainen osuus.Näinhän se periaatteessa on, mutta kun tuo kouluopetus tuppaa painottumaan liiaksi juurikin noihin aasilla ratsastamisiin kuin kymmeneen käskyyn.
Samalla tuo voitaisiin eritellä etiikaksi, jossa siis käsiteltäisiin mikä on oikein ja mikä väärin, ja sitten uskontotiedoksi, jossa kerrottaisiin objektiivisesti mitä raamatussa tai vaikka koraanissa tai muitten uskontojen pyhissä kirjoissa tapahtuu. Tottakai siis raamattua pitää tuntea, mutta selkeämmän käsityksen koko maailmasta saa, jos noiden muidenkin taustoista selitettäisiin. Nythän tuo tehdään jossain uskonnon syventävällä kurssilla, jossa ei edes tarpeeksi porukkaa jotta sitä järjestettäisiin missään...Minusta mennään liian vahvasti sensuroinnin puolelle, jos kaikki kristinuskoon viittaava pitäisi uskonnonvapauden nimissä kouluopetuksesta poistaa. Tunnustuksellisuuden poistamisvaatimukset kyllä ymmärrän ja allekirjoitan.
Muita uskontoja käydään kyllä jo alakoulussa. Mitä tuossa pikaisesti tarkistin opetushallituksen sivuilta niin ainakin viidennen luokan päätteeksi pitää tuntea maailmanuskontojen keskeisiä piirteitä. Mikä nyt onkin järkevää, kun luokkatovereissakin saattaa olla muiden uskontojen edustajia.Tottakai siis raamattua pitää tuntea, mutta selkeämmän käsityksen koko maailmasta saa, jos noiden muidenkin taustoista selitettäisiin. Nythän tuo tehdään jossain uskonnon syventävällä kurssilla, jossa ei edes tarpeeksi porukkaa jotta sitä järjestettäisiin missään...
Nojoo, meille niistä kerrottiin seiskaluokalla, mitään syvällisempää pohdintaa niista ei kuitenkaan ollut. Ilmeisesti on tässä viimeksikuluneen viiden vuoden aikana siirretty aiemmaksi. Tai sitten meille ei opetettu ala-asteella mitään oikein.Muita uskontoja käydään kyllä jo alakoulussa. Mitä tuossa pikaisesti tarkistin opetushallituksen sivuilta niin ainakin viidennen luokan päätteeksi pitää tuntea maailmanuskontojen keskeisiä piirteitä. Mikä nyt onkin järkevää, kun luokkatovereissakin saattaa olla muiden uskontojen edustajia.
Nykyiset opetussuunnitelman perusteet hyväksyttiin vuonna 2004 ja otettiin käyttöön 2004-2006 aikana. Tilanteesta ennen sitä en tiedä, mutta olen melko varma että muita uskontoja on käsitelty alakoulussa sitä ennenkin, koska uskonnon ymmärtäminen käsitteenä käytännössä vaatii sitä, ja se opetussuunnitelmassa on varmasti ollut.Nojoo, meille niistä kerrottiin seiskaluokalla, mitään syvällisempää pohdintaa niista ei kuitenkaan ollut. Ilmeisesti on tässä viimeksikuluneen viiden vuoden aikana siirretty aiemmaksi. Tai sitten meille ei opetettu ala-asteella mitään oikein.
Että sikäli en pidä tätä merkittävänä uhkakuvana.7-8 -vuotiaat on helpoiten aivopestävissä.
Opetetaanko elämänkatsomusta tarhassa ja ala-astella siviilirekisteriin kuuluville lapsosille?Käsittääkseni juuri noita samoja arvoja opetetaan elämänkatsomustiedon tunneilla ilman, että siihen tarvitsee sotkea aasilla ratsastamisia.
Hah! Itse erosin kirkosta vähän ennen armeijaa. Siis muutamia kuukausia ennen palvelukseen astumista. Jouduin pyytämään eropaperin keskusseurakuntatalon toimistosta leimattuna ja todistettuna, sillä itse ero ei ainakaan tuolloin vuonna 1993 tullut voimaan välittömästi. Henkilötiedoissa kuuluin yhä kirkkoon.En tiedä. Omat elämänkatsomuksen "opinnot" rajoittuvat armeijaan johon mennessä erosin kirkosta. Siellä juteltiin kirkkoon kuuluvien virsiä veisatessa jotain tyyliin, että kuka lähtis sotimaan jos kaikki ois sivareita.
Päiväkodeille ei ole määritelty mitä korvaavaa toimintaa pitäisi järjestää uskonkasvatuksen ajaksi.Opetetaanko elämänkatsomusta tarhassa ja ala-astella siviilirekisteriin kuuluville lapsosille?
Oli ala-asteella (kuten jjv kirjoittikin). Siellä taidettin piirrellä jotain Nalle Puheja kun meille kerrottiin aaseilla ratsastamisesta... :thumbfh:Opetetaanko elämänkatsomusta tarhassa ja ala-astella siviilirekisteriin kuuluville lapsosille?
Ala-asteella ei juurikaan uskontoa opetettu ja yläasteella jostakin syystä minut ET tunneille uskonnon sijaan ohjattiin. Kaikki uskonnot käytiin läpi tasapuolisesti ja jaariteltiin muuten vaan moraalista ym vastaavasta.Opetetaanko elämänkatsomusta tarhassa ja ala-astella siviilirekisteriin kuuluville lapsosille?
Just. Zaikom kertoo mielipiteensä jostain ja porukka on jotenkin yllättynyttä, kun se mielipide ei vastaa todellisuutta.
[INDENT]Tiellä ken vaeltaa,
ken aasilla ratsastaa?
Maahan on laskettu vaatteita,
lehtiä, oksia.
Muurari-rabbi nyt
on matkalle lähtenyt,
noussut on satulaan ratsunsa,
kuitenkin kuningas.[/INDENT]