Lotus tekee F1-paluuta malesialaisrahoituksella

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 5082
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18416
Lotus siirtämässsä kotinsa Malesiaan

Heikki Kovalaisen työnantaja Lotus-talli on ilmoittanut The Star-lehdelle suunnittelevansa uusia toimitiloja Malesiaan Sepangin moottoriradan viereen. Lotus on rakentamassa Sepangille tehtaan sekä tuulitunnelin. Jos suunnitelmat onnistuvat saadaan tilat rakennettua vielä tämän vuoden aikana.

Tällä hetkellä Lotuksen tehdas sijaitsee Englannin Norfolkissa, jossa talli on yhä säilyttämässä osan toiminnoistaan, koska puolet F1-kauden kisoista ajetaan Euroopassa.

Lotuksen omistaa malesialainen autonvalmistaja Proton. Lotus on saanut Malesiasta paljon tukea, mutta tallipomo Tony Fernandes kertoo The Starille tallin tarvitsevan vielä lisää sponsoritukea.

Lähde: Sportti.com
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Se minua kiinnostaa, milloin aikovat ostaa David Huntilta oikeudet Team Lotus -nimeen ja aitoon ABCC Lotus -logoon. Hunt ei niillä tee mitään kun ei talliakaan saa aikaiseksi, ylihintaa ei kannata pyytää kun kukaan ei osta.

Tuo nykyinen feikkilogo tekee tallista halvan oloisen.
 
Viimeksi muokattu:

F1MASSA

Member
Liittynyt
8.4.2010
Viestit
16
Se, ettei jää jälkeen on ihan hyvä tulos. Muut tallit puskevat kehitysosia ulos varsin kovaan tahtiin ja Lotus on pystynyt omilla päivityksillään pysymään tässä tahdissa. Vaikka Barcelonaan tulee muiltakin isoja juttuja, niin pitää huomioida sekin, että Lotuksella on paljon kehitettävää joka osa-alueella. Jos paketti on todella on kokonaisvaltainen setti kuten Gascoyne väittää, pitäisi sen täten kyllä pystyä kuromaan eroa tämänhetkisen sinnittelyn sijaan.
Kuten Kovalainenkin on usein muistuttanut, Lotus lähti nollasta liikkeelle ja on siihen nähdyn pysynyt suhteellisen hyviin kyydissä mukana. Jos tällä kaudella pääsevät noin 2,5 sekunnin päähän kärjestä, se on jo todella kova tulos.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Ilman hydrauliikkapäivitystäkin nuo Barselonan uudistuksen vaikuttavat lupaavilta. Parempi aerodynamiikka ja painonjakauma kutistavat eroa muihin varmasti, sillä suurimmalla osalla muista talleista tuo puoli on ollut kunnossa kauden alusta asti. Tietysti on tekniikan pitää toimia molemmissa autoissa, jotta vertailua voidaan tehdä kunnolla. Tähän asti toinen Lotus on ollut kokoajan vaikeuksissa.
 

80CC

Well-known member
Liittynyt
29.3.2009
Viestit
298
ja eikös aika paljon noista ongelmista oo johtunu erinäisistä hydraulisista ongelmista, miten oon itse ainakin ymmärtäny. Voi olla jo suht lähellä "vanhoja" tiimejä kun saa noi uudet aerodynamiikat ja oman hydraulijärjestelmän kiinni.
 

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2682
Lotus Racingin sivuilla on tarjolla hieno esittely auton ratista.

(Valitse ylävalikosta: "THE CAR" -> "STEERING WHEEL")
 

Veidt

Well-known member
Liittynyt
19.11.2008
Viestit
3292
Viimeksi muokattu:

FO110K

Banned
Liittynyt
3.1.2001
Viestit
15345
:jaska: Ei siis ihme jos vastakin autot hyytyvät radalle. Toivottavasti päivitykset edes siivittäisivät Lotuksen alle 4s kärkeen- vauhtiin.
Juu tämä on totta.
Päivityksiä tulee ja se on hyvä juttu, mitä likemmäs nykytasoa pääsevät jo tänä vuonna, helpottaa se varmasti oikeiden suuntien hakua ensi vuodelle.
Mutta katsotaan, positiivisempi on kyllä alku ollut kuin uskalsin toivoa, toivonmukaan jatkuu noususuhdanne :ahem:
 

M1gu

Well-known member
Liittynyt
24.1.2009
Viestit
161
Joo ei muutaku puolitoistalitraset ja tuhatheppaset Renut Lotuksiin, niin johan alkaa Heikki ottaan kärkiporukan etumatkaa kiinni. ;)
 

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2682
James Allen on liittänyt blogiinsa varsin informatiivisen videon Lotuksen uusimmista päivitysosista. Mike Gascoyne kertoo videolla arvioivansa Lotuksen aerodynaamisten päivitysten tuoman vauhtilisän olevan yli sekunnin kisakierrosta kohti, ja lisäksi muiden päivitysten pitäisi tuoda Lotukselle jokunen kymmenys lisää vauhtia. Koko päivityspaketin Gascoyne odottaa parantavan Lotuksen vauhtia noin puolellatoista sekunnilla.

Erityisen merkittävänä päivitysosana videolla esitellään Lotuksen uusi etusiipi, jonka osuudeksi odotetusta vauhdin paranemisesta Gascoyne arvioi puolta sekuntia. Gascoyne toteaa myös molempien kuskiensa, ja erityisesti kokeneemman Jarno Trullin, antaman palautteen olleen tärkeää auton ongelma-alueiden löytämisessä, mistä on ollut hyötyä auton kehitystyössä.
 

Ghost_Glove

Jääkausi
Liittynyt
19.1.2005
Viestit
4457
Sijainti
Ylöjärvi
James Allen on liittänyt blogiinsa varsin informatiivisen videon Lotuksen uusimmista päivitysosista.
Varsin mukava video. Lyhyt ja informatiivinen todella. Jännä nähdä miten Lotuksen kyyti muuttuu.. 1,5...2 sekkaa per kierros olis kyllä huikea parannus. Vaikka ei siltikään ehkä riitä aika-ajotuloksen parantamiseen.

Tai se Gascoyne olla melkonen Jarno-fani kyllä. Tosin en tiedä millasia autonkehittjiä Jarno tai Heikki ovat, mutta olishan se korrektia kait edes mainita se toinenkin kaveri. Joka on ajanut paremmin ja tuonut varmaan jotain mukanaan Mäkkäriltäkin...
 

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2682
Gascoyne kiittelee Trullin mittavaa kokemusta ja herkkyyttä, sekä kykyä antaa hyvin yksityiskohtaista palautetta.

Toisaalta Kovalainen on vaikuttanut yleensä tyytyväiseltä Lotuksen käyttäytymiseen, kun taas Trulli on vaikuttanut tyytymättömämmältä, joten Jarnolla on saattanut olla enemmän syytäkin antaa mahdollisimman yksityiskohtaista palautetta saadakseen tyytymättömyytensä syyt korjattua. Muistelen myös Kovalaisen maininneen jossain haastattelussa, että hän haluaa autoonsa erilaiset säädöt kuin Trulli, joten Jarnon kommenttien perusteella tehdyt muutokset autoon eivät välttämättä auta Heikkiä.
 

4stroke

Well-known member
Liittynyt
17.1.2010
Viestit
592
Jotenkin vaikea uskoa, että voisivat löytää tuon 1,5-2 sekkaa jostakin.
Veikkaan että 0,5s on realistista. Mutta pianhan tuo nähdään.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös