Fernando Alonso vs. Felipe Massa

Kumpi sijoittuu paremmin kauden 2010 MM-sarjassa?

  • Felipe Massa

    Äänet: 34 51,5%
  • Fernando Alonso

    Äänet: 32 48,5%

  • Äänestäjiä yhteensä
    66
  • Äänestys suljettu. .

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13757
Jostain toisesta toikista:


Kyseessä ei ollut kamikaze-tyylinen "ylikovaa mutkaan ja toivotaan että toinen väistää" -liike, vaan Alonso oli rinnalla jo parisataa metriä ennen varikkotien mutkaa. Massa joutui väistämään radan ulkopuolelle ainoastaan siksi, ettei tajunnut jo aiemmin jättäytyä suosiolla Alonson taakse, vaikka Fernando oli rinnalla ja sisälinjalla.
Näin se on. Schumin Montoyan ulostyöntäminen Imolassa 2004:kin oli oikein kun oli osittain edellä. Se ei vain omaan oikeustajuuni mahdu koska radan leveys riittää rinnakkainajoon. Sama Spassa 2008 Kimi-Hami. ja Hockella 2003 Trulli-Schumi. Ja moni muukin tapaus. Aikalailla toista se oli jo tuossa Alonso-Massa -tilanteessa varikkokujalla ja Massa onnekseen ymmärsi tulla vain perässä renkaidenvaihtoon.
 

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Kyseessä ei ollut kamikaze-tyylinen "ylikovaa mutkaan ja toivotaan että toinen väistää" -liike, vaan Alonso oli rinnalla jo parisataa metriä ennen varikkotien mutkaa.
Noinhan se on. Kova peliliike [sic] se Alonsolta oli, mutta ei mitenkään sääntöjenvastainen. Jos siinä jotain molopäistä oli, niin se johtui siitä, että kohteena oli oma tallikaveri.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Ei voi muuta kuin nostaa hattua hänelle siitä että uskaltaa kirjoittaa omassa blogissaan tyylilleen uskollisena, sanoja ja mielipiteitä säästämättä :thumbup:
Paremminkin voisi näyttää isoa peukkua alaspäin, jos kerran uskaltaa kirjoittaa niitä vain blogissaan.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Heheheheheee....:D

Ferrari aavisti yllättävästi Alonson Massa-ohituksen


Ferrari-kuljettaja Fernando Alonson tallikaveristaan Felipe Massasta Kiinan GP:n varikkotien mutkassa suorittama ohitus on herättänyt monenlaisia kysymyksiä ja jopa salaliittoteorioita.

BBC:n F1-asiantuntija Martin Brundle nostaa esille sen, miten Ferrarin varikkomiehistö saattoi tietää Alonson tulevan ensimmäisenä renkaidenvaihtoon, vaikka Massa oli kuskeista edellä vielä radalta varikolle käännyttäessä.

- Miten Ferrari pystyi niin nopeasti havaitsemaan tilanteen ja vaihtamaan Massan renkaat, jotka olivat jo valmiina varikkoruudussa, Alonson renkaisiin, jotta ne pystyttiin laittamaan ensin autoon? Brundle kysyy BBC:n nettisivujen kolumnissaan.

Kuljettaja ei saa käyttää tallikaverilleen tarkoitettuja renkaita, vaan hänen on käytettävä niitä renkaita, jotka on alun perin nimetty hänelle itselleen.
Tota mäkin ihmettelin...
 

CrouchingTiger

Well-known member
Liittynyt
2.4.2009
Viestit
233
Alonso sanos tiimiradios et tulee eka varikolle ku ohitti massan...
Mut en muista kauheen hyvi koko episodia, jos Massan renkaat oli alussa siel nii Alonson selitys pitää paikkaansa. Mut jos Alonson renkaat oli alusta asti ensimmäisenä siel nii sit kai kyse oli tallimääräyksest... Täyty kattoo jos löytäis viel kunnon videon ko. tapahtumasta.

Nyt Alonso ja Massa puhuvat ohituskohustaan

Ferrari-kuljettajat Felipe Massa ja Fernando Alonso vakuuttavat, että heidän välinsä ovat Kiinan GP:n ohituskohusta huolimatta yhä lämpimät.

Alonson Massasta Kiinan GP:n varikkotien mutkassa suorittama ohitus on puhuttanut paljon. Mediassa tallitoverusten välille on viritelty riitaa, mutta kaksikko pitää moisia puheita täysin perättöminä.

- Kuten usein tapahtuu, niin tälläkin kertaa joku haluaa aiheuttaa hämminkiä. Tilanne minun ja Fernandon välillä on pysynyt ennallaan. Tämä ohitustilanne ei sitä varmasti muuta, kertoi Massa Ferrarin kotisivuilla.

- Selitin jo kilpailun jälkeen tapahtumien kulun. Mielestäni on turha tehdä sitä uudestaan, mutta kaikki eivät selvästikään halua ymmärtää asiaa, jatkoi Massa.

Myös Alonso suhtautui kriittisesti väitteisiin välirikosta Massan kanssa.

- Olen todella yllättynyt näistä väitteistä. Tämä välikohtaus nostattaa kohua vain siitä syystä, että se tapahtui tallitoverien välillä. Jos toinen auto olisi ollut väriltään vihreä tai harmaa, niin kehuisimme nyt kaikki loistavaa ohitusliikettä. Sen sijaan haaskaamme aikaa tähän polemiikkiin, tuhahti Alonso.

Espanjalainen vakuuttaa, että ulkopuolisten kehittämä kohu ei vaikuta tilanteeseen tallin sisällä.

- Radalla käydyt taistelut eivät kehitä ongelmia tallin sisällä. Tiedän tämän kokemuksesta. Jos joku haluaa hössöttää asiasta, niin se ei pilaa Ferrarin yhteishenkeä, vakuutti Alonso.

(MTV3)
Mitä tohon tulee ku Massa ja Fernando ovat mukamas kertoneet asiasta, niin en enää ainakaa itse usko mitä ferrarin saitilla kirjotetaan siitä lähtien kun Ferrari laittoi sanoja Räikkösen suuhun.
 

F1MASSA

Member
Liittynyt
8.4.2010
Viestit
16
Räikkösen ketjusta:


Turrini joutuu silmätikuksi, koska on näkemyksineen vähemmistössä. Tämä tuskin automaattisesti kuitenkaan tarkoittaa, että a) hän ei olisi oikeutettu mielipiteeseensä; ja b) hän on väärässä.

Vastakkaista näkokulmaa tuleekin sitten useammastakin luotettavasta tuutista.

Summa summarum - annetaan Turrinin turista.
Ymmärsit varmasti jotain väärin, on hieno juttu, että Turrinin kirjoituksia jaksetaan tuoda tänne palstalle. Olen lukenut näitä juttuja jo pitkän aikaa ennen tänne rekisteröitymistä ja pitää kiittää ihmisiä jotka näkevät vaivaa näiden tekstien etsimisessä ja kääntämisessä.

Joko Turrini kirjoittaa paljon toistoa tai sitten palstalle päätyneet poiminnot keskittyvät (tietysti) hieman puolueellisiin kirjoituksiin. Eikä siinä mitään, mutta toivoisin myös muun italialaisen median kirjoituksia tänne palstalle, koska niistä voisi löytyä paljon keskustelun aiheita!
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
...Pyydän anteeksi Alonso-faneilta mutta kerrankin voi odottamalla odottaa Ferrarin tiedotteita, niitä on hauska lukea tällaisen tempauksen jälkeen ;)

Missä on Mikael?
Kiitos Nicole ajatuksesta. Sveitsin rajalta saksasta kesti hieman bussilla tulla ( 1900 km yhtäsoittoa ). Yli vuorokausi siis bussissa ja laivamatka Tukholmasta siihen päälle. Mutta onkos uusimpia Turrinin juttuja jo jossain käännettynä?
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18416
Kisat 2-3 Alonsolle
Aika-ajot 1-4 Alonsolle
 

4stroke

Well-known member
Liittynyt
17.1.2010
Viestit
592
Vaikuttaapi vähän siltä että Alonson ohitukset Massasta alkukauden kisoissa
ovat murtaneet Massan, pääkoppa ei kestä ja sitä myöten vauhti kadonnut
täysin. Massan olisi yksinkertaisesti pitänyt runtata Alonso ketoon jä näyttää
kuka käskee ja määrää, mutta kun ei:rolleyes:

Nyt Massa on Alonson käskyläinen ja tietää sen itsekin.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Jep. Alonso nujersi Massan henkisesti. Varsinainen tiimipeluri tuo spanieli kiilailuineen. Olis pitänyt Massan taistella, eikä väistää kuin Alonso kääntää päälle. Romua olis tullut, mutta myös respektiä.
 

Misa1

Flying finns
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
8256
Sijainti
Helsinki
Jep. Alonso nujersi Massan henkisesti. Varsinainen tiimipeluri tuo spanieli kiilailuineen. Olis pitänyt Massan taistella, eikä väistää kuin Alonso kääntää päälle. Romua olis tullut, mutta myös respektiä.
Siinä tapauksessa olis saanu Massa heittää hyvästit Ferrari uralle tai ainakin mahdolliselle jatkopestille.

Mut olis tuo kyllä voinu vähä meuhkata ja uhota, että toista kertaa on turha moista yrittää, vedän kylkeen.

Onnettomuuden jälkeen on vähä näköjään vauhdin lisäksi myös uho kadonnut Massalta jonnekkin. Harmi sinänsä, tais jäädä Massan bravuuri kaudeksi -08 kausi :nope:
 

4stroke

Well-known member
Liittynyt
17.1.2010
Viestit
592
Kun kuulin Kubican mahdollisesta Ferrari-siirrosta olin ensin että miksi ihmeessä,
mutta nyt alkaa näyttämään siltä että ei se välttämättä olisi huono asia.

En pidä Kubicaa vauhdillisesti Massaa parempana, mutta mulla on semmmonen
tuntuma, ettei hän ainakaan nöyristele Alonsolle.
 

maradona

Resistive User
Liittynyt
6.3.2005
Viestit
4616
Sijainti
Me seisotaan hattu kourassa maailman reunalla
Tuntuisi oudolta jos Ferrari palkkaisi Kubican juuri siksi, ettei hän nöyristelisi Alonsolle. Se olisi vain omiaan synnyttämään kitkaa tallin sisällä, vai odottiko Ferrari muka Alonsolta jotain muuta kuin ykköskuskiaseman valtaamista?

Uskon kyllä, että Kubica olisi hyvä kuski toiseen Ferrariin, mutta olisi tallilta sinisilmäistä odottaa, että Alonso ei alkaisi vinkumaan jos/kun Kubica ei alkaisi hänen kakkosmiehekseen.

Tosin en ihan vielä usko Massankaan tulleen alistetuksi kakkosmiehen asemaan. Voi olla, että hänellä on ollut jotain pieniä ongelmia, eikä sen Kiinan tapauksen vatvominen julkisesti auttaisi hänen tai tallin asiaa yhtään. Luultavasti asiasta on kuitenkin keskusteltu tallin sisällä jonkin verran.
 

Saara

Faster Than You
Liittynyt
27.3.2008
Viestit
1215
Olen vähän samoilla linjoilla edellisen viestin kanssa, varsinkin Massan asemasta. Pari huonoa kisaa ja heti on surkea kakkoskuski. Eiköhän se taas kohta löydä lisää vauhtia.
 

4stroke

Well-known member
Liittynyt
17.1.2010
Viestit
592
Olen vähän samoilla linjoilla edellisen viestin kanssa, varsinkin Massan asemasta. Pari huonoa kisaa ja heti on surkea kakkoskuski. Eiköhän se taas kohta löydä lisää vauhtia.
Jotenkin en usko että löytää. Massan piti olla Ferrarilla scumin seuraaja ja
sitten kimi tuli ja pilasi sen. Nyt Alonso tekee saman ja kaiken lisäksi
näyttää siltä ettei Massan sopimusta jatketa. Vähemmästäkin menee
pasmat sekaisin.

Ja miksi ei Ferrari palkkaisi Kubicaa? Jottei Alonso hermostuisi? Totta on
että Alonso ei kestä tappiota tallitoverille, mutta jos näin käy niin sitten
vain nostetaan Kubica ykköskuskiksi! Se on win-win-tilanne Ferrarille.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Jotenkin en usko että löytää. Massan piti olla Ferrarilla scumin seuraaja ja sitten kimi tuli ja pilasi sen. Nyt Alonso tekee saman ja kaiken lisäksi näyttää siltä ettei Massan sopimusta jatketa.
Ei ole Massa missään vaiheessa ollut Schumin seuraaja. Jos olisi ollut, ei tallin olisi palkattu Kimiä ja Alonsoa. Tuskin heitä ajateltiin suuremmalla palkalla kakkoskuskeiksi.

-Edit- Viestejä ei kannata rivittää itse.
 
Viimeksi muokattu:

MS12

Well-known member
Liittynyt
1.7.2005
Viestit
630
Ei ole Massa missään vaiheessa ollut Schumin seuraaja. Jos olisi ollut, ei tallin olisi palkattu Kimiä ja Alonsoa. Tuskin heitä ajateltiin suuremmalla palkalla kakkoskuskeiksi.
Jäähyväispuheessaan 2006 schumi nimesi Massan seuraajakseen. Tietenkin tämän voisi tulkita niin, että jos talli keskittyy pelkästään Massan tukemiseen, niin brassilla on silloin mahdollisuus mestaruuteen...
 

Irwin

Well-known member
Liittynyt
13.7.1999
Viestit
4169
Jäähyväispuheessaan 2006 schumi nimesi Massan seuraajakseen. Tietenkin tämän voisi tulkita niin, että jos talli keskittyy pelkästään Massan tukemiseen, niin brassilla on silloin mahdollisuus mestaruuteen...
Joo, ja palkataan megapalkalla Suomesta Kimi Räikkönen kakkoskuskiksi! En saatana ymmärrä miten noin pellemäisiä tulkintoja voi vetää kukaan jolla on kyky kirjoittaa tänne forumille.
 
Ylös