Ferrari vuonna 2010

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

JahJahBlowJob

Well-known member
Liittynyt
9.7.2010
Viestit
640
Hauska aina lukea näitä Mikaelin sepityksiä. :D En voi uskoa että puhuu tosissaan vaan yrittää trollata oikein huolella.
 

Misa1

Flying finns
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
8255
Sijainti
Helsinki
Tuota mites nämä Schumin taidot nyt liittyy tämän vuoden Ferrariin? :D

Mut jatketaan hieman OT linjalla. Muistan kuulleeni samansuuntaista tekstiä mitä Mikael nyt kertoo Todtin kertoneen mutta ei Todt sillä ole tarkoittanut käsittääkseni sitä, että Schumi oli huono itsetuntoinen ja heikkohermoinen kaveri, jolle pitää kädestä pitäen näyttää, että tuossa voi ajaa kovempaa, jne.

Mun muistin mukaan oli jotain puhetta mahdollisesti Kimin ja Schumin eroista. Jossa Todt puhui Schumin haluavan tietoa ja kommenttia joka asiasta pikku tarkasti. Kimin taas tyytyvän vähempään. Vaikkakin molemmat antavat riittävät tiedot ajotuntumasta sun muista datan tueksi.

Sama koskee varmasti kaikkia kärkipään kuskeja, tuskin siellä suuria eroja on kenenkään kesken. Paitsi sellaisen osalta jonka itsetunto on oikeesti poljettu maan rakoon, kuten Heikin.

Jos Schumi olisi epävarma, ja tarvitsisi apuja muilta, niin miksi Ferrari ei päästänyt 1996 Irvineä puikkoihin? :eek: Tais olla niin, että Schumi testasi talven ja haki säätöjä. Irvine pääsi auton rattiin lähes kylmiltään kauden startissa.

Ja tämä Schumin uusi tuleminen on tyystin eri asia. Kolmen vuoden tauko ei voi olla vaikuttamatta. Renkaat, säännöt sun muut on jo moneen kertaan menneet uusiks. Tämä on vähä samanlainen opetuskausi Schumille, ku ralli Kimille. Lisäks äijä on jo kuitenki vanha verrattuna esim. Nicoon. Kyllä Nicon oletetaankin nuorine reflekseineen paikkaavan hanskalla paremmin kuin Schumin.
 

Irwin

Well-known member
Liittynyt
13.7.1999
Viestit
4131
Misa1:seltä täyttä asiaa. :thumbup: Mukava lukea, että joiltakin löytyy vielä "maalaisjärkeä" näissä keskusteluissa.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18385
Jos Schumi olisi epävarma, ja tarvitsisi apuja muilta, niin miksi Ferrari ei päästänyt 1996 Irvineä puikkoihin? :eek: Tais olla niin, että Schumi testasi talven ja haki säätöjä. Irvine pääsi auton rattiin lähes kylmiltään kauden startissa.
Erityisesti Schumin tulo 1996 teki tallin sisällä pysyvän vaikutuksen. Kun hänet piti esitellä lehdistölle Maranellossa, saksalaista ei näkynyt pitkään missään. Tehtaan vieressä sijaitseva Fioranon radalta kuului vielä ilta-myöhään Formula 1-auto ulinaa. Schumi oli pyytänyt mekaanikkoja asentamaan hänen Ferrariinsa valonheittäjät, jotta hän saattoi jatkaa testaamista vielä auringon laskettua. Saksalaisen ensikosketus uuteen talliin jätti siihen lähtemättömät jäljet, ja siinä sivussa myös Italian lehdistöön.

Alonso ei ole mitään noin vakuuttavaa vielä tainutkaan tehdä Ferrari uralla.
 

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
Macillähän oli noihin aikoihin aina tapana tehdä joka toinen vuosi nopea auto ja sellainen nopea auto oli taas vuorossa vuonna 2007. Jostain kumman syystä saivat nopean auton myös vuodelle 2008.

Eiköhän asia vuonna 2005 mennyt niin että Mclaren yritti saada tehtryä jatkosopimusta Kimin kanssa koska ferrari huhua oli jo silloin jossain määrin liikkeellä. Kun varmuutta Kimin jatkohaluista ei ollut, niin talli halusi varmistaa kuskitilanteen tuleville vuosille ja meni tekemään sopimuksen Alonson kanssa.
Joo, sekä McLaren että Ferrari halusivat Kimin ensisijaisesti, Alonso oli kakkosvaihtoehto. Ron Dennishän on sittemmin sanonut että he yksinkertaisesti hävisivät tarjouskilpailun Ferrarille. Itse asiassa Kimin Ferrarisoppari sai alkunsa jo 2004, josta syystä McLaren oli 2005 jo vähän myöhässä. Voi toki olla että sitova soppari tehtiin vasta 2005, mutta esisopimus 2004. Tarjouskilpailukaan ei välttämättä ollut ihan perus huutokauppaa koska Kimi taisi olla tympääntynyt McLarenin ongelmiin 2000-luvun alkupuolella, ja siis Ron varmaankin vain yritti vielä muuttaa Kimin mieltä sen jälkeen kun hänelle selvisi että Kimillä on sopimus/esisopimus Ferrarin kanssa.
 

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
Ei rehvastellut. Hän viittasi johonkin tietotaitoon, jonka toi Renaultilla, ei omiin ajo- eikä varsinkaan kehitystaitoihinsa.
Jaa, en minä vaan muista että Alonso olisi selventänyt, että ei tarkoitakaan omaa panostaan vaan tuomaansa Renaultin työntekijöiden panosta. Kyllä minun mielestäni hän tarkoitti nimenomaan omaa panostaan. Varsinkin kun kuuluisa 0,6sek lausuma taisi tulla jo hänen ajettuaan vasta 2006 McLarenia johon oli vain isketty Bridgestonet kiinni, ennen kuin edes pääsi 2007 auton rattiin. No, ehkä muistan ajankohdan väärin? Mutta tämä oli kyllä eka kerta kun kuulen kenenkään väittävän, että Alonso olisi puhunut Renaultilta tuomastaan tietotaidosta (eli Renaultin työntekijöiden ansioista, ei hänen omansa). Ei tällaista silloin niissä uutisjutuissa ja artikkeleissa ollut mitä minä näin, mutta aina on voinut mennä jotain ohi.
 

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
Jottei nyt ihan pelkkää off-topicia, niin tulipa mieleeni, että eikös Ferrarilta annettu että seuraavat kolmisen kisaa (Silverstone oli eka) ovat ratkaisevat heidä kannaltaan. Ne kertovat siitä kuinka hyvä auto nyt on (onhan se hyvä, kulki tosi hyvin Silverstonessa uusien päivitysten kanssa ja sitä ennenkin Valencian ja Montrealin luonteeltaan erityyppisillä radoilla) ja mitkä ovat mestaruusmahdollisuudet. Mielestäni autolla kyllä pääsee, mutta tiimi on muuten sekaisin. Oikeastaan se on ollut koko tämän kauden se ongelma, ei auto missään vaiheessa ole ollut kilpailukyvytön, kärkipaikoista olisi voinut ajaa kaikissa kisoissa jos hommat tehtäisiin kunnolla. Mutta se paras vauhti katoaa tosi helposti jos vähänkin sekoillaan tiimin sisällä (kuskit mukaanlukien).

Tämän vuoden auton suunnittelukin aloitettiin todella aikaisin viime vuonna, joten on syytäkin kulkea. Ei lupaa hyvää jos näillä eväillä ei kulje, joka vuosi ei voida uhrata sen vuoden auton kehitystä jotta seuraavan vuoden auto olisi parempi.
 

F1-fani82

Well-known member
Liittynyt
26.11.2007
Viestit
8549
Sijainti
Vantaa
Tulihan sitä propagandaa aikoinaan tuutin täydeltä. Myöhemmin Todt valotti Schumin persoonaa. Schumi oli enemmänkin epävarma ja kaipasi itsetunnon kohennusta. Sama koski työskentelyä teknisen väen kanssa - Schumin palaute ei ollut varmaa vaan hakevaa ja hän kaipasi paljon km ollakseen vakuuttunut. Että näin.
Kun lukee näitä juttujas, niin keksitkö nämä ihan läpällä, onko mielikuvituksen tuottamaa tuotetta, uskomus kuskien huonouteen poisluettuna Kimi vai onko sinulla heittää faktaa? Paljon kerrot asioita faktoina, vaikka kaikki perustunee omiin päätelmiisi?

Itse olen lukenut vain päinvastaista mitä itse kerrot nyt Schumista.

Näin, samaa muistelemme. Samassa yhteydessä Schumista kertoi, että mies tarvitsi paljon testimäärää ollakseen varma mielipiteistään auton suhteen.
Tämähän kuvastaa miehen luonnettakin, hakee täydellisyyttä. Hän ajoi kyllä paljon kierroksia testiradoilla verrattuna muihin kuljettajiin. Se ei taas vähennä Schumin arvoa autokehittäjänä, jos kierroksia jätetään pois. Toki autoa ei pysty analysoimaan kuskin toimesta niin tarkkaan nykyään verrattuna kun testirajoituksia ei ollut. Tai oikeastaan, ehkä kuski ei pystyne kokeilemaan niin paljoa eri juttuja.
 
Viimeksi muokattu:

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Jaa, en minä vaan muista että Alonso olisi selventänyt, että ei tarkoitakaan omaa panostaan vaan tuomaansa Renaultin työntekijöiden panosta. Kyllä minun mielestäni hän tarkoitti nimenomaan omaa panostaan.
Enpäs nyt löydä artikkelia, jossa Alonso olisi asiaa itse selventänyt (muistelisin sellaisen nähneeni). Viittauksia asiaan kylläkin löysin RASF1:sta, mutta ilman linkkejä lähteeseen.

Joka tapauksessa näissä viittauksissa mainitaan kyseen olleen jotenkin moottorin sytytyksen ajoituksen eri ratoihin liittyvää dataa Renaultilta.

Varsinkin kun kuuluisa 0,6sek lausuma taisi tulla jo hänen ajettuaan vasta 2006 McLarenia johon oli vain isketty Bridgestonet kiinni, ennen kuin edes pääsi 2007 auton rattiin.
No sitä suuremmalla syyllä se ei voinut liittyä hänen autonkehitystaitoihinsa.
 
Viimeksi muokattu:

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
En muista lähdettä, en niinkään tarkkaan, että googlettamalla löytyisi. Pointti nyt vain oli se, että todellisuudessa mm Schumin kilpahermot ja itsetunto oli tyystin toista kuin minkä kuvan julkisuus antoi. Tämän sisällön sen sijaan muistan hyvin, koska sen verran poikkeavana paljastuksena sitä pidin. Ja tuo edellä testidatasta ja Barrichellosta muistan myös.
Se on juurikin näin.

Matchettin mukaan Schumacherin palaute oli arvokasta juuri siksi, että se tarjosi datan rinnalle toisen referenssin, johon yhdistettynä dataa voitiin tulkita nopeammin oikein.
Itse suhtaudun Mattchettin kirjoituksiin suurella kriittisyydellä. Hänen suhtautumisensa ja tapansa kuvata monia asioita jättävät hyvin naivistisen kuvan. Ihan mielenkiintoista luettavaa, mutta en varsinaisesti pitäisi luotettavana tietolähteenä.
 
Viimeksi muokattu:

VilleH

Banned
Liittynyt
24.6.2010
Viestit
2087
Sijainti
Kuopio
jos nyt viel sen verran schumista että : "Schumacher oli ja on yhä herkkä ja ujo kaveri. Hänen julkikuvansa oli erilainen. Silloinkin kun hän ja Barrichello olivat samassa tiimissä, Schumacher tarvitsi enemmän tukea. Hän oli niin herkkä, Todt kertoi suomalaismedialle Monacossa lauantaina."

Tälläistä todt on ainakii kertonut maikkelista. Lähteenä meidän mtv3 :))

http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2009/05/883355
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24241
Sijainti
lappeen Ranta
Jatketaan off-topic -osastolla vielä. Eli eikös tuossa vuosi pari sitten, moitittu että Kimiä ei kiinnosta testata ja verrattiin Schumin 24/7-sessioihin. Sitä vaan, että eipä kiinnosta Schumacheriakaan enää testailla :nope:. Säännöthän sen kieltävät, mutta sama se oli Kimilläkin.
 

AJ

Well-known member
Liittynyt
19.7.2000
Viestit
69605
Sijainti
Toinen Maailma
Jatketaan off-topic -osastolla vielä. Eli eikös tuossa vuosi pari sitten, moitittu että Kimiä ei kiinnosta testata ja verrattiin Schumin 24/7-sessioihin. Sitä vaan, että eipä kiinnosta Schumacheriakaan enää testailla :nope:. Säännöthän sen kieltävät, mutta sama se oli Kimilläkin.
Eipä nykyään enää edes juurikaan saa testailla kauden aikana. Ai tää oli näitä, no olkoon.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Tää on tälläistä. Kun menee sanomaan jonkun suuridolista, että se onkin herkkä ja vaatii paijausta niin menee pohjat muutamien elämästä. Kommentoi tässä sitten.
 

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Tää on tälläistä. Kun menee sanomaan jonkun suuridolista, että se onkin herkkä ja vaatii paijausta niin menee pohjat muutamien elämästä. Kommentoi tässä sitten.
Komppaan. Schumista puhuminen on kuin uskonnosta puhuisi. Ideologian bunkkerit on asemoihin kaivettu ja niistä ei hievahdeta.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Tää on tälläistä. Kun menee sanomaan jonkun suuridolista, että se onkin herkkä ja vaatii paijausta niin menee pohjat muutamien elämästä. Kommentoi tässä sitten.
Tuttu tunne erästä toista kuljettajaa käsittelevästä otsikosta. Ahdistavaa, eikö olekin?

Itse suhtaudun Mattchettin kirjoituksiin suurella kriittisyydellä. Hänen suhtautumisensa ja tapansa kuvata monia asioita jättävät hyvin naivistisen kuvan. Ihan mielenkiintoista luettavaa, mutta en varsinaisesti pitäisi luotettavana tietolähteenä.
Olen osin samaa mieltä Matchettista, aina välillä kaverilla karkaa juttu melkoisiin sfääreihin. Faktoissa pitäytyessään kuitenkin hyvä erityisesti avaamaan monimutkaisempiakin juttuja esimerkein samoin kuin perustelemaan näkemyksensä. Tämä Schumijuttu on minusta sieltä uskottavammasta päästä hänen tuotoksiaan.

Minulle Schumacher ei ole erityisen kiinnostava kuljettaja (olen aina kokenut kiehtovimpien tarinoiden löytyvän muiden kuin voittajan takaa), joten oma käsitykseni perustuu sekin näihin suht yleisiin juttuihin Schumin hyvyydestä tai vahvoista kohdista. Väite myytistä ei sinällään ole täysin mahdoton uskoa, mutta kyllähän väitteen tueksi näkisi, kuulisi tai lukisi jotain ihan konkreettistakin hyvin mielellään.
 

Irwin

Well-known member
Liittynyt
13.7.1999
Viestit
4131
Tää on tälläistä. Kun menee sanomaan jonkun suuridolista, että se onkin herkkä ja vaatii paijausta niin menee pohjat muutamien elämästä. Kommentoi tässä sitten.
Hehheh, täällä sentäs esitetään ja etsitään perusteluja Schumin "puolesta". Itse et vaivaudu esim. Kimistä keskustellessa perustelemaan "faktojasi". Nytkin mennään noissa toteamuksissa mutu-pohjalla, ja oikeata näyttöä ei esiin tuoda.

Vituttaa kun forumin peeloimmat tyypit on itse niin sinivalkolasit päässä olevia Kimi-faneja ettei kuvotuksella rajaa. Ottaisitte vaikka Misa1:sestä mallia, siinä on todella asiallinen Kimi-fani.
 
Viimeksi muokattu:

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Matchett -- Faktoissa pitäytyessään kuitenkin hyvä erityisesti avaamaan monimutkaisempiakin juttuja esimerkein samoin kuin perustelemaan näkemyksensä.
--
Väite myytistä ei sinällään ole täysin mahdoton uskoa, mutta kyllähän väitteen tueksi näkisi, kuulisi tai lukisi jotain ihan konkreettistakin hyvin mielellään.
Tuosta ylemmästä samaa mieltä, Matchettia lukee mielellään juuri näiden teknisten juttujen paremmin ymmärtämiseksi. Sen sijaan lajin politikoinnista hän on / on olevinaan autuaan tietämätön.

Kyllä Schumi-myyttiä on systemaattisesti rakennettu ihan Benetton-vuosista lähtien. Sieltä on useampaan otteeseen rivien välistä tihkunut tietoa siitä, miten asiat eivät ole olleet ollenkaan niin kuin niiden on väitetty olleen.

Schumi-myytti ansaitsisi oikeastaan ihan oman topiccinsa ja enemmän aikaa kirjoittaa kuin minulla nyt on.

Muistan kerran vääntäneeni asiasta DexDexterin kanssa jossain muussa kuin Schumin ketjussa pitkällisestikin, mutta ne taisivat kouvoloitua jonnekin roskakorien bittiavaruuteen offtopiccina...
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös