100%:sti samaa mieltä.Olen aina ollut sitä vastaan, että yksityisiä yrityksiä pelastetaan vastikkeetta, finanssikriisissä olisi pelastetuista pankeista ja vakuutusyhtiöistä tullut ottaa pelastuksen vastineeksi osa tai koko omistus pelastajien haltuun. Uskoisin ko. toiiminnan myös vähentävän agressiivisuutta markkinoilla, koska silloin olisi olemassa konkreettinen omaisuuden menettämisriski.
Lähinnä tappiollisia osia, mikäli oikein ymmärsin lukemaani, ei niinkään niitä mitkä eivät kuulu normaaleissa maissa valtion repertuaariin.Kreikkahan on myymässä nyt alkuun muutamalla miljardilla omaisuutta, oli kuulemma ollut pelastuspaketin ehtona.
Joo, mutta alkuhan se on tuokin.Mites pitäisikö maatiloista tehdä kolhooseja tukien vastapainoksi?
Lähinnä tappiollisia osia, mikäli oikein ymmärsin lukemaani, ei niinkään niitä mitkä eivät kuulu normaaleissa maissa valtion repertuaariin.
Niin mikä oli sun pointti?Kukas olikaan valtionvarainministerinä kehumassa kun Euron velkasäädöksistä päätettiin lipsua ja kehui ratkaisua..
...taisi olla eräs E. Heinäluoma![]()
Se että vain Heinäluoma on lepso! :ahem:Niin mikä oli sun pointti?
Just haukuin politiikkoja lepsuiksi, niin eikö Heinäluoma ole politiikko?![]()
Periaatteessa noin, mutta Kreikkahan ajautui tilanteeseen, ettei sille enää myönnetty lainaa kohtuullisella korolla, jolloin tuoton pitää olla aika kova. Kreikan pelastaneiden intressissä on saada velkaantuminen tolkkuihinsa ja lainatut rahat takaisin, se taas onnistuu helpommin omaisuutta myymällä kohtuullisessa tahdissa.Niiden hyvin kannattavien laitosten myyminen itseasiassa vaikeuttaisi velkojen maksua kaikissa niissä tapauksissa, joissa laitoksen tuotto ylittää Kreikan valtionvelkojen koron. Ei myöskään ole vähäistäkään järkeä myydä valtion omaisuutta niin nopeassa tahdissa, että myynneillä painetaan hinnat alas.
Periaatteessa noin, mutta Kreikkahan ajautui tilanteeseen, ettei sille enää myönnetty lainaa kohtuullisella korolla, jolloin tuoton pitää olla aika kova. Kreikan pelastaneiden intressissä on saada velkaantuminen tolkkuihinsa ja lainatut rahat takaisin, se taas onnistuu helpommin omaisuutta myymällä kohtuullisessa tahdissa.
Paljonkos pannaan lainarahaa tulemaan?Unkari ehkä vääristellyt talouslukujaan – euron kurssi laski
4.6.2010 17:16
STT
Budapest. Pörssi- ja valuuttamarkkinat menivät jälleen sekaisin, kun Unkarin hallitus kertoi julkistavansa todelliset tiedot maan taloustilanteesta viikonvaihteessa tai ensi viikon alussa.
Keväällä valtaan astuneen oikeistohallituksen mukaan edellinen hallitus vääristeli talouslukuja.
Markkinat reagoivat voimakkaasti tietoihin. Euro heikkeni voimakkaasti, vaikka Unkari ei kuulu euroalueeseen kuten Kreikka. Eurooppalaiset pörssit kääntyivät alamäkeen Unkari-tietojen tultua julki.
Euro romahti perjantaina alemmaksi kuin kertaakaan yli neljään vuoteen. Euron kurssi kävi päivällä 1,2019 dollarissa mutta toipui myöhemmin hieman. Euroopan keskuspankin noteeraus iltapäivällä oli 1,2060 dollaria.
Pudotusta torstaista tuli 2 senttiä.
Euro menetti voimakkaasti arvoaan myös Sveitsin frangia vastaan, kun sijoittajat vaihtoivat eurojaan turvasatamana pidettyyn frangiin. Sveitsin frangi on nyt vahvempi suhteessa euroon kuin kertaakaan euron historiassa.
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Unkari+ehkä+vääristellyt+talouslukujaan+–+euron+kurssi+laski/1135257335148
Ensimmäinen vaihe on, että muutetaan yhtiön nimi sellaiseksi ettei se tarkoita mitään tyyliin Posti -> Itella. Sitten kun joskus uutisissa kerrotaan, että: "Eduskunta on päättänyt yrityskaupasta, jossa Itellan logistiset palvelut myydään..." niin rutina on huomattavasti pienempää kuin jos kerrottaisiin, että "Valtio myy Postin ulkomaalaisille."Eli siis samoin kuin Suomessa. Joku on laskenut että valtionyhtiöitten myynnissä on hävitty tuottoina kymmeniä miljardeja euroja.
KVG.
Taloussanomat sanoi:Pankkien välinen epäluottamus on sulkenut rahahanat Espanjan pankeilta lähes kokonaan.
Ulkomaiset pankit eivät kelpuuta Espanjan valtion velkakirjoja vakuudeksi ja rahoitusta on tarjolla vain maksukykyisimpinä pidetyille Santanderille ja BBVA:lle – niillekin vain esimerkiksi Saksan lainapapereita vastaan, espanjalainen talouslehti Cinco Días kertoo.
Jo aiemmin vaikeuksissa olleet säästöpankit ovat täysin markkinarahoituksen ulkopuolella. Eräs säästöpankin johtaja sanoo lehdelle, että antolainaus on pysähdyksissä rahahanojen sulkeuduttua.
Rahoitus on espanjalaispankeilta ollut kiinni viime viikon perjantaista lähtien eikä Cinco Días -lehden haastattelemien pankkijohtajien mukaan helpotusta ole tällä viikolla ilmestynyt näköpiiriin.
Vielä viime viikolla maan pankeille oli tarjolla yli yön rahaa suhteellisen kalliilla yhden prosentin korolla eli 70 korkopistettä muuta Eurooppaa kalliimmalla hinnalla, mutta perjantain jälkeen tätäkään rahaa ei ole ollut saatavilla.
Pankkien välisestä laajasta epäluottamuksesta koko Euroopassa kertoo se, että Euroopan keskuspankki (EKP) on jo useampaan kertaan raportoinut uusista ennätyksistä pankkien keskuspankkiin tekemissä yli yön talletuksissa.
Eilen EKP kertoi yli yön talletusten määrän kasvaneen lähes 362 miljardiin euroon ja tänään 365 miljardiin euroon. EKP:n maksaa näille talletuksille 0,25 prosentin koron.
Mitä tekivät oikeistokonservatiivit silloin, kun sosialistit yritti panna maan taloutta paremmalle tolalle?Unkari on jo kertaalleen saanut "kunnian" olla Euroopan Zimbabwe, sekin aikoina jolloin kommunismi tuli siellä vallitsevaksi järjestelmäksi. Ja nyt taas sosialistit asialla kun uutta kriisiä pukkaa, joten ei ihmekään kun avoimesti natsistinen puolue kerää kolmanneksi kovimman äänisaaliin vaaleissa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Magyar_Szocialista_PártTalouspoliittisesti MSZP ajoi säästötoimia ja terveyskeskus- ja yliopistojen lukukausimaksuja, jotka konservatiivinen Fidesz kaatoi järjestämällään kansanäänestyksellä
Tässä toistuu samantyyppiset elementit kuin jenkkien finanssikriisissä. Siinäkin ostettavat sijoituskohteet saivat AAA-luokitukset, jotka sitten nopeasti tippuivat ja lopulta olivat pelkkää roskaa. Ja nyt sijoituskohteena on uusi velka jo ylivelkaantuneille maille, jonka takaa vähemmän ylivelkaantuneet valtiot... Ei kuullosta minulta AAA-luokan diililtä.Sijoittajat rakastuivat euroalueen pelastusrahastoon
Sami Rainisto
Jälleen saatiin merkki siitä, että synkät pilvet väistyvät ainakin väliaikaisesti euroalueen taivaalta. Heikkojen euroalueen pelastamiseksi rakennettu pelastusrahasto järjesti ensimmäisen velkakirjojen huutokauppansa - ja Financial Timesin mukaan kysyntä oli "mahtavaa".
Rahasto laski liikkeeseen velkakirjoja 5 miljardin euron edestä. Kysyntää kansainvälisiltä sijoittajilta tuli 40 miljardilla eurolla. FT:n mukaan pankkiirit eivät muistaneet, että mikään valtion tai yrityksen velkakirja olisi kerännyt aiemmin niin suurta kysyntää.
Velkakirjojen suosiota pönkitti epäilemättä pelastusrahaston priimaluokan AAA-luokitus, joka tekee siitä turvallisen sijoituskohteen.
Euroalueen pelastusrahasto, viralliselta nimeltään Euroopan rahoitusvakausväline, on 440 miljardin euron suuruinen rahasto, joka alkaa kerätä varoja velkaongelmaisille maille. Käytännössä rahasto voi lainata velkamaille rahaa paljon tuota 440 miljardia vähemmän, jotta se voi säilyttää AAA-luokituksensa.
Tämä 'eurforia' on kuitenkin todennäköisesti ohimenevää, varoittaa Wall Street Journal. Poliittiset johtajat eivät ole vielä päässeet sopuun, miten pelastusrahasto voisi estää tulevat velkakriisit. Ja viimeistään silloin, jos inflaatiopeikon pelottama Euroopan keskuspankki alkaa nostaa korkoja, uudet ongelmat nousevat pinnalle.
Rahasto on korkeimmassa luottoluokassa, koska se voi lainata köyhimmille jäsenmaille maksimissaan vain 250 mrd euroa. Jokaiselle rahastolle lainatulle eurolle on näin ollen 1,8 euron suuruinen takaus.Tässä toistuu samantyyppiset elementit kuin jenkkien finanssikriisissä. Siinäkin ostettavat sijoituskohteet saivat AAA-luokitukset, jotka sitten nopeasti tippuivat ja lopulta olivat pelkkää roskaa. Ja nyt sijoituskohteena on uusi velka jo ylivelkaantuneille maille, jonka takaa vähemmän ylivelkaantuneet valtiot... Ei kuullosta minulta AAA-luokan diililtä.