... noilla vakuuksilla ei oikeasti ole nykyisen tiedon valossa ole mitään merkitystä.
Huutelen väliin.
Kreikan vakuuksissa on pari keljua juttua. Ensin tietenkin se että osa siitä on salaista. Silloin koko asiaan on vähän vaikea ottaa kantaa, joutuu vain lukemaan uutisia ja tulkittava sanomiset poliittisten suotimien läpi.
Toisekseen vakuuksien tulkinnanvaraisuus: yksi taho sanoo saaneensa täydet vakuudet, toinen taho tulkitsee vakuuksien arvoksi 20%.
Mä haluaisin yksiselitteiset sopimukset, en liian monimutkaisia joita kukin voi tulkita miten haluaa riippuen poliittisesta väristä.
Ja salaisuuksien takia joutuu vain pakotettuna luottamaan sokeasti poliitikkoihin. Jänskättää vähän tämä.
Mutta sanoisin että on liioiteltua väittää ettei vakuuksilla ole mitään merkitystä.
Vakuudeton tukeminen olisi sekä kreikkalaisten että espanjalaisten näkökulmasta tukea EU:lta, hahmottomalta yhteiskassalta. Vakuudellinen tukeminen sitoo ne konkreettisesti sopimukseen Suomen kanssa.
Jos olemme vaatineet Kreikalta vakuuksia niin ehdottomasti pitää vaatia myös Espanjalta, tai espanjalaispankeilta, jos niille kerran pitää rahaa syytää.
Espanjalaispankkien holtiton käytös ei herätä luottamusta joten on pakko olla olemassa jonkinlaiset sitovat sopimukset jotta ne manolot joutuvat miettimään miten parantaa omaa tekemistä eikä odottaa mansikoita joltain EU-satumaalta.
(Mieluummin olisin tukenut suoraan Espanjan valtiota, joka olisi siten saanut pelivaraa mm. työttömyyden hoitoon. Nyt jos tuetaan ensin pankkeja, pelastetaan ensin myös niiden hyväveliverkosto.)