Uutisia, lööppejä, ajankohtaista - kesä 2010

  • Viestiketjun aloittaja Olga
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Pietari

HarjunHerra
Liittynyt
4.3.2007
Viestit
7217
Sijainti
Etelä-Savo
Salon poliisi pisti takapuolensa likoon tutkinnassa – paleli purossa 12 minuuttia

Turun Sanomat 3.6 2010 16:18:46

Poliisi käytti Salon sieppaustapauksen tutkinnassa poikkeuksellisen havainnollistavia menetelmiä. Alkuviikosta tehdyssä lavastuksessa rikostutkija sidottiin puroon samaan paikkaan, josta 16-vuotias tyttö oli löytynyt. Rikoskomisario Ville Hahl kertoo, että kyseessä oli tapauksen selvittämiseen osallistunut rikostutkija.

Miespuolinen konstaapeli meni puroon vapaaehtoisesti.

– Hän pisti niin sanotusti oman takapuolensa likoon, Hahl kuvailee.

Lavastus toteutettiin tarkasti tytön kertoman mukaisesti. Konstaapeli myös kiinnitettiin penkkaan samalla tavalla kuin tyttö.

Paikalla oli terveydenhuoltoalan ammattilaisia pitämässä huolta poliisin kunnosta. Poliisin piina kesti 12 minuuttia, minkä aikana hänen ruumiinlämpönsä laski vajaan asteen.

– Tytön ilmoituksen mukaan hän olisi ollut purossa reilusti yli tunnin, Hahl sanoo.

Kokeen perusteella tytön olisi pitänyt olla paljon huonommassa kunnossa löydettäessä. Poliisi oli tutkinnan aikana yhteydessä myös hypotermiaan erikoistuneisiin lääkäreihin.

Lavastuksessa ja muussa esitutkinnassa saadut tiedot saivat poliisin epäilemään tytön kertomusta. Hahlin mukaan kertomuksessa on merkittäviä ristiriitaisuuksia, joihin ei ole saatu selvyyttä tytön kuulusteluissa.

TUOMAS RIMPILÄINEN
Turun Sanomat
Epäilyttävää oli alusta asti...
 

IWE

Well-known member
Liittynyt
22.6.2004
Viestit
2963
Säästetään oikeissa paikoissa. Ydinvoimaloissahan ei mikään voi mennä pieleen, ei. :ahem:
Vielä joku Suomen vastine Homer Simpsonille tuonne valvomaan, jos ja kun tämä korttitalo pystyyn saadaan.. :alppu:
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Tuo ydinvoimala ja kaiken muun paskan rakentaminen ansaitsisi ihan oman toikkinsa asiapuolelle. Mutta onhan se käsittämätöntä. Mutta mitenhän tuon ydinvoimalalan it-puoli.. tekeeköhän senkin intialaiset ja pakistanilaiset. Puhumattakaan ylläpidosta ja ongelmatilanteiden ratkaisuista.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Päivän Kepu I

HS: Korhonen allekirjoitti omin luvin

Keskustan entinen puoluesihteeri Eero Lankia sanoo puoluesihteeri Jarmo Korhosen allekirjoittaneen valtakirjoja omin lupineen.

Lankia sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa Korhosen toimineen vastoin säätiön sääntöjä, kun tämä oli omavaltaisesti allekirjoittanut Maaseudun säätiön valtakirjoja.

Valtakirjojen avulla vaihdettiin keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaata julkaisevan lehtiyhtiön hallitusta.

Lankian mukaan valtakirjat olisivat tarvinneet joko Maaseudun säätiön puheenjohtajan Paavo Väyrysen tai varapuheenjohtajana toimivan Lankian nimen.

Lankian mukaan yhtiökokous ei siis tehnyt laillisia päätöksiä.

(MTV3)
 
Viimeksi muokattu:

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Päivän Kepu II

Vanhanen: Anttilan kohuehdotus oli uutisankka

Sekaviin uutisiin keskustan sisältä saatiin tänään yllättäen jatkoa eduskunnan kyselytunnilla.

Erikoisen yhteenoton aiheutti opposition kysymys maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) ympäristöministeriön lakkautuspuheista. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja Anttila äityivät teilaamaan oman puolueensa verkkolehden uutisen täydeksi ankaksi.





Ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Susanna Huovinen (sd.) peräsi selkoa Anttilan ehdotukseen maa- ja metsätalousministeriön sekä ympäristöministeriön yhdistämisestä.

Anttila ja Vanhanen vakuuttivat, että uutinen on täysin perätön. Anttila kiisti antaneensa tällaista haastattelua.

- En ole esittänyt ympäristöministeriön lakkauttamista, ja ne viime päivien uutiset ovat sellaisia, joita en tunnista omakseni, Anttila päivitteli.

Vanhanen sanoi ykskantaan, että taustalla on uutisankka.

- Ja näitä uutisankkoja voi tapahtua verkkolehdessäkin. Ja kannattaisi uskoa se.

"Referoitu väärässä valossa"
Anttila selvitti pohtineensa työ- ja elinkeinoministeriön tapaista mallia helmi-maaliskuussa sanomalehti Keskisuomalaisessa.

- Mutta nyt en ole tähän keskusteluun osallistunut. Nyt on joku ilmeisesti sitä Keskisuomalaisen juttua aivan väärässä valossa referoinut, ministeri sanoi.

Vanhanen ja Anttila vakuuttivat, ettei hallituksessa ja keskustassa ole ollut minkäänlaisia puheita ympäristöministeriön lakkauttamisesta. Ministeriöiden yhdistämispuheilla aiemmin hämmentänyt puolueen varapuheenjohtaja Antti Rantakangas katsoi kuitenkin, että ensi vaalikaudella joudutaan joka tapauksessa karsimaan keskushallintoa ja byrokratiaa.

- Ei kannata ennakkoon sulkea pois mitään vaihtoehtoa, hän totesi.

Keskustan puoluelehdissä on kuohunut rajusti viime päivinä. Puolueen pää-äänenkannattaja Suomenmaa ehti arvostella torstaina omassa verkkolehdessään tiukasti Verkkoapilaa Anttila-uutisesta, mutta veti jutun hetkeä myöhemmin pois verkosta.

STT ei tavoittanut tänään Verkkoapilan päätoimittajaa Tuomas Koivuniemeä kommentoimaan jupakkaa.

Anttila ehdotti ministeriöfuusiota jo 2008
Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) kiisti tänään kyselytunnilla jyrkästi ehdottaneensa viime viikonloppuna ympäristöministeriön lakkauttamista oman puolueensa verkkojulkaisussa.
Aiemmin hän on kuitenkin pitänyt asiaa esillä, viimeksi viime talvena Keskisuomalaisessa, jossa hän kannatti asian selvittämistä. Selvityksen pohjalta asiaa voitaisiin linjata seuraavissa hallitusneuvotteluissa.
Jo helmikuussa 2008 hän ehdotti oman ministeriönsä ja ympäristöministeriön fuusiointia kolumnissaan Forssan lehdessä. Tavoitteena voisi olla päällekkäisyyksien karsiminen ja kahden ministeriön yhdistäminen työ- ja elinkeinoministeriön mallilla, ministeri katsoi tuolloin.



(MTV3 - STT)
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Päivän Kepu III

Keskusta: Ei ole haamujäseniä, vain jäsenyydestään tietämättömiä

Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro ei ymmärrä syytteitä puolueen haamujäsenistä.

- Ei sellaisia ole, ovat ihan laillisesti jäseniksi tulleita, mutta voi olla, etteivät tiedä olleensa jäseniä, Haaro vastasi toimittajien ihmettelyihin.

Tietämättään keskustan jäseneksi on voinut päätyä niin sanotulla perhevaltakirjalla. Vanhempi on saattanut liittää esimerkiksi lapsiaan puolueeseen.

"Virheellisiä jäseniä poistetaan"
- Ihan asianmukaisesti niitä nyt käydään läpi ja poistetaan virheellisiä jäseniä.

Haaron mukaan perhevaltakirja ei ole keskustalainen keksintö vaan yleisesti käytössä erilaisissa järjestöissä.

- Meillä on valtakirja, jonka allekirjoittaa ja vahvistaa, niin voi ottaa mukaan niitä henkiöitä joita haluaa, yli 15-vuotiaita lapsia voi ottaa.

Hämminki keskustan haamujäsenistä syntyi, kun puolue lähetti uudet jäsenkorttinsa noin 155 000 henkilölle. Haaron mukaan ehkä 100-200 kortin saaneista on ollut sellaisia, jotka eivät haluakaan olla keskustan jäseniä.

- Mutta alun perin he ovat olleet keskustan jäseniä.


(MTV3 - STT)
Tuolta ei niin vaan erota.:eek:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Päivän Kepu IV

Haamujäseniä myös keskustanuorissa

Keskustan lisäksi haamujäseniä löytyy myös puolueen nuorisojärjestöstä. Keskustanuorista ei osata kertoa, kuinka paljon ilmaa heidän jäsenrekisterissään on.

Paisuteltu jäsentilasto on poliittiselle nuorisojärjestölle vakavampi paikka kuin itse puolueelle. Kun sille annetaan valtionapua, yksi mittari on jäsenmäärä.

Itäsuomalainen toimittaja yllättyi viime talvena, kun postiluukusta tipahti keskustanuorten jäsenlehti. Soitto järjestön toimistoon paljasti, että hän oli liittynyt jäseneksi 2002 15-vuotiaana. Itse hän ei ollut tiennyt asiasta mitään.

Toimittaja pyysi nimensä pois jäsenrekisteristä ja uskoi, että asia on sillä kunnossa. Alkuviikosta posti toi jälleen puolueen uuden jäsenkortin. Soitto puoluetoimistoon selvitti, että hänet oli 12-vuotiaana liitetty perhevaltakirjalla keskustan lapsijärjestöön Vesaisiin.

Perhevaltakirja on menettely, jolla vanhemmat ovat voineet liittää lapsensa keskustajärjestöihin.

Pakkojäsenyydestään yllättynyt toimittaja kertoo, ettei ole ollut millään tavalla mukana keskustanuorten tai puolueen toiminnassa.

"Jäsen tuottaa 60 euroa"
Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Veli-Matti Saarakkala vaatii, että keskustanuorten todellinen jäsenmäärä pitää selvittää.

Keskustanuoret on saanut tänä vuonna valtiolta 682 000 euroa. Saarakkala laski, että yhden jäsenen arvoksi tulee noin 60 euroa, jos jäsenmääräksi on ilmoitettu noin 11 500.

"Lukua on vaikea sanoa"
Keskustanuorten pääsihteeri Mika Hämeenniemi ei osaa kertoa, kuinka paljon haamujäseniä rekisteristä löytyy.

- Lukemaa on vaikea sanoa. Todennäköisesti puhutaan hyvin pienestä määrästä, hän sanoo.

Valtionavut nuorisojärjestöille jakaa opetusministeriö. Järjestöjen avustuskelpoisuuden arvioi erityinen toimikunta, joka myös valmistelee esityksen rahanjaosta.

Toimikuntaa johtava Anssi Kujala kertoo, että he luottavat järjestöjen itse antamiin tietoihin eikä niitä ole ryhdytty tarkistamaan.

Kujalan mukaan jäsenmäärä on vain yksi valtionavun peruste. Muita ovat muun muassa toiminnan laajuus ja koulutustilaisuuksien osallistujamäärät.

(MTV3 - STT)
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Kepukin alkaa vaatia oman otsikkonsa. Kouvohan voisi äkkiä poimia olkiluoto- ja kepuviestit omiin otsikkoihinsa :)
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Noi valtakirjat näyttää olevan kova juttu kepulaisten keskuudessa.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Nivalassa kiellettiin todistusten haku traktorilla

4.6.2010 8:47

Traktorilla ajo koulun pihalle on päätetty kieltää koulun järjestyssäännöllä Nivalassa. Kielto on jo voimassa ja koskee erityisesti tulevan lauantain päättäjäispäivää.

"Kiellolla halutaan katkaista vuosia jatkunut nivalalainen perinne. Nuoret ovat saapuneet päättäjäispäivänä hakemaan traktorilla todistuksensa. Aiempina keväinä koulun pihalla on ollut enimmillään 30 traktoria", Nivalan yläkoulun eli Niva-Kaijan koulun apulaisrehtori Toni Kainu kertoo.

Maatalousvaltaisessa Nivalassa monessa perheessä on useita traktoreita. Traktorikortin voi ajaa 15-vuotiaana.

"Suuret ladonkokoiset traktorit aiheuttavat vaaratilanteita, kun ne pysäköidään koulun pihaan, joka on ahdas paikka. Minulla on jo peräkärryssä puomeja, joilla estämme traktoreiden pääsyn", sanoo koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Arto Saartoala.

Kiellon noudattamista aiotaan valvoa lauantaina.

Aiempien vuosien traktorihurjastelu on vähentynyt Nivalan keskustassa, kertoo ylikonstaapeli Alpo Linna.

"Nuorten traktorilla ajo on muodostunut jonkinlaiseksi ongelmaksi myös Kärsämäellä sekä muutamissa Etelä-Pohjanmaan kunnissa", Linna sanoo.

Maataloustraktori voi painaa yli 5 000 kiloa. Sen suurin sallittu nopeus on 40 kilometriä tunnissa.
Kovaa peliä Nivalassa.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Aisssssaatana :eek!::eek!::eek!::eek!:

Nainen repi mieheltä kiveksen paljain käsin

Perjantai 4.6.2010 klo 10.19

Raivon valtaan joutunut nainen sai reilun kahden vuoden vankilatuomion.

Amanda Monti, 24, raivostui, kun Geoffrey Jones, 37, kieltäytyi hänen lähentely-yrityksistään kotibileissä viime vuonna.

Monti tarttui miestä jalkoväleistä, repäisi kiveksen irti ja yritti niellä sen. Hän kuitenkin sylkäisi kiveksen käteensä, josta sivullinen sen nappasi ja antoi takaisin Jonesille.

- Tämä on sinun, hän sanoi.

Lääkärit eivät onnistuneet kiinnittämään kivestä takaisin.

Monti ja Jones olivat olleet avoimessa suhteessa, joka oli kuitenkin jo ohi. Tapahtumapaikkana oli Jonesin asunto, jossa oli paikalla myös muita henkilöitä.

- Hän veti kovaa. Kalsarini lähtivät irti ja huomasin olevani täysin alasti ja tunsin musertavaa tuskaa, Jones sanoi lausunnossaan oikeudessa BBC:n mukaan.

Kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan tuomittu Monti on pahoillaan teosta.

- Tarkoitukseni ei missään vaiheessa ollut vahingoittaa Geoffia. Tieto siitä, että vahingoitin häntä, elää kanssani iäti. En ole millään tapaa väkivaltainen ihminen, Monti kirjoitti oikeudelle lähettämässään kirjeessä.

IL
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
R.I.P :(

Tyttökullat-sarjan näyttelijä menehtyi

Torstai 3.6.2010 klo 22.29

76-vuotias Rue McClanahan kuoli sairauskohtaukseen.

Tyttökullat-komediasarjassa näytellyt Rue McClanahan on kuollut, kertoo People-lehti.

76-vuotias näyttelijä menehtyi torstai-iltana sairauskohtaukseen. McClanahan näytteli 1980-luvun Tyttökullat-suosikkisarjassa, jossa hänen roolihahmonsa oli miestennielijä Blanche Devereaux.

McClanahanille tehtiin sydänleikkaus aiemmin tänä vuonna.

McClanahanin kuoleman jälkeen Betty White, 88, on ainoa elossa oleva sarjan näyttelijä
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Toi Amanda Monti vaikuttaa oikein tasapainoiselta ja sympaattiselta persoonalta.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös