Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Hauska tutkimus, joka antaa myös ajattelemisen aihetta. Miksei myös johtajan palkka pitäisi arpoa.

Taloussanomat

Tutkijat: Johtajat pitäisi valita arpomalla

Italialaismatemaatikkojen tutkimuksen mukaan organisaatioiden johtohenkilöt tulisi valita arpomalla parhaimman tehokkuuden takaamiseksi.


Italialaisten tutkijoiden mukaan paras tapa parantaa organisaation johdon tehokkuutta on valita johtajat arpomalla. Matemaatikkojen viime vuonna julkistettu tutkimus sai tällä viikolla huumori-Nobeliksi kutsutun Ig Nobel -palkinnon.

Tutkijat todistivat kanadalaisen psykologin Laurence Peterin teorian vuodelta 1969, jonka mukaan organisaatioiden jäsenet kipuavat hierarkiassa aina maksimaaliselle kyvyttömyyden tasolle.

Teoria sanoo, että jos organisaatioissa ylennetään aina kunkin tason parhaat yksilöt, ylenevät he vain niin pitkälle kunnes heidän kykynsä eivät enää riitä vaativampien ja vaativampien tehtävien suorittamiseen. Pitkällä aikavälillä se johtaa Peterin mukaan siihen, että kaikki hierarkian tasot ovat täynnä kyvyttömiä työntekijöitä.

Tutkijat vertasivat Peterin hypoteesia siihen, että organisaatioiden jäseniä olisi ylennetty sattumanvaraisesti tai että jäseniä ylennettäisiin sattumavaraisesti huonoimpien ja parhaiden työntekijöiden väliltä. Tulosten mukaan organisaation tehokkuus kokonaisuutena on optimaalisin, jos ylennykset suoritetaan arpomalla eikä vain parhaat yksilöt valiten.

Tutkimus julkaistiin alunperin vuonna 2009 Physic A -lehdessä. Linkki tutkimukseen verkossa.[/QUOTE]
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Täytyy kyllä sanoa, että on todella pelottava ajatus!

Noh, italialaiset hoitakoon hommat tollai sit, tai mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin näinhän he nykyäänkin toimivat.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Mä tiedän paremman keinon. Henkilöiden pitäisi antaa edetä urallaan vain siihen pisteeseen saakka, jossa kykenevät vielä toimimaan järjen ja voimavarojen puitteissa ja kapasiteettia tehtävien läpiviemiselle riittää. Stressilevelitkin pysyis aisoissa.

Eikä tarvi ees arpoa. Toki kaikkia vituttaa jämähtäminen.

Ton italialaistutkimuksen mukaan yritysten pahin synti on siis kehityspalaverit, paitti siinä tapauksessa, että kehittyä voisi myös takaperin aikaisempiin tehtäviin, joissa vielä kykeni loistamaan.

Mutta ihmisethän haluaa haasteita ja lisää palkkaa, eli kaippa se menee sit siihen maksimaaliseen kyvyttömyyteen. Elämässäkin.

Jotenkin tuli paha mieli nyt.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Jos on tämän sukupolven kauhuelokuvaohjaajilta loppunut ideat niin tässä olis yksi lisää:



Iltasanomat sanoi:
Varo tätä jääkaappia - jo kaksi käyttäjää kuollut
04.10.2010 09:49, päivitetty 04.10. 21:10


Kahden käyttäjän kuoleman aiheuttanut jääkaappi vedetään pois myynnistä.

Kaasujääkaappi Scandic XC-50 tuottaa huoneilmaan nopeasti vaarallisen määrän häkää ja aiheuttaa hengenvaaran erityisesti pienissä tiloissa.

Turvatekniikan keskus (Tukes) painottaa, että kyseistä jääkaappia ei saa käyttää. Scandic XC-50 -jääkaapin hankkineita pyydetään palauttamaan kaappi ostopaikkaan.

Vaarallinen jääkaappi on tilavuudeltaan 50 litraa, väriltään tummanharmaa tai valkoinen ja sen mitat ovat 40x45x76cm. Kaapin maahantuoja on Scandic Trading House, ja sitä on myyty Suomessa vuosina 2009-2010.

Jääkaapin hinta hyvitetään sen palauttajalle myös ilman ostokuittia.

Kahden ihmisen epäillään kuolleen jääkaapista vuotaneeseen häkään kesämökillä Päijät-Hämeessä viime kesänä. Päijät-Hämeen poliisilaitos selvittää asiaa.

- Aineisto on koossa, ja päätämme lähiaikoina, onko tapauksessa syytä epäillä rikosta, sanoi rikosylikomisario Martti Hirvonen.

Kyseisiä jääkaappeja maahantuoneen Oy Scandic Trading House Ltd:n mukaan kaappeja myytiin yhteensä 79 kappaletta vuoden 2009 alusta lähtien. Maahantuojan mukaan se on kerännyt lähes kaikki vaaralliset kaapit pois kuluttajilta ja myymälöistä.

- Ilmeni yksittäinen, todella valitettava tapaus. Olemme kuitenkin toimineet asiassa lain mukaan, ja meidän toimintaamme valvoo viranomainen, sanoi toimitusjohtaja Jouni Koivula.

Turvallisuusmerkinnöissä
puutteita

Tukesin mukaan kaappia ei oltu tarkastettu kaasulaitedirektiivin mukaisesti. Kaapissa on EU:n vaatima CE-turvamerkintä, mutta se koskee Tukesin mukaan vain kaapin käyttöä sähkölaitteena.

- Jääkaappia ei ole tarkistettu kaasulaitteena lainkaan. Laitteen turvallisuus on valmistajan vastuulla, mutta maahantuojalla on myös velvollisuus huolehtia siitä, että laitteet täyttävät vaatimukset ja ovat turvallisia käyttää, sanoi Tukesin turvallisuusinsinööri Seppo Huttunen.

Tukesin testien mukaan häkäongelma johtuu siitä, että kiinalaisvalmistaja oli jostain syystä asentanut kaapin palokaasujen poistoputkeen ylimääräisen irtoputken. Irtoputki haittaa palamista niin, että palokaasut tuottavat huoneilmaan nopeasti suuren määrän häkää.

- Lisäputken takia syntyi ilmiö, jota voisi verrata savupiipun tukkimiseen, Huttunen selvitti.

Huttusen mukaan laitteen käyttöohjeissa ei ollut mainintaa lisäputken irrottamisesta. Hän korostaa, ettei kuluttajalta voi vaatia, että tämä hoksaisi lisäputken irrottamisen. Huttusen mukaan vastuu käyttöohjeista on valmistajalla.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Saab 9000 henkilöauton anastanut henkilö on havaittu Kontiomäessä
05.10.2010

TIISTAI 5.10.2010 KLO 14:00

Poliisi etsii edelleen mieshenkilöä. Etsinnän painopiste on siirtynyt valtatie 22:n suuntaan. Kontiomäen taajama-alueen asukkaita ei enää pyydetä pysymään sisätiloissa.

Etsintään osallistuu noin kymmenen poliisipartiota Kajaanista ja Oulusta. Etsinnässä käytetään apuna poliisikoiraa ja helikopteria. Tapahtumapaikalle on myös pyydetty Puolustusvoimilta Pasi-panssariajoneuvo.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran klo 16:00.
Näyttää siltä, että tänään ja lähiaikoina en mene käymään maallamaalla. :eek!:
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Näyttää siltä, että tänään ja lähiaikoina en mene käymään maallamaalla. :eek!:
Otat aseen mukaan ja lähdet jahtiin. Tulee elämästä vähän jännempää kuin toimistossa käkkimällä.
 

Melinda

Sponsored by Sam
Liittynyt
16.2.2003
Viestit
6280
Sijainti
Melko kaukana
Hs.fi sanoi:
Rasismin tuominnut saarna suututti ruotsidemokraatit

Ruotsidemokraatit poistuivat mielenosoituksellisesti Tukholman suurkirkosta kesken valtiopäiväavajaisten saarnaa, kertovat ruotsalaisviestimet.

Ulosmarssi kirkosta tapahtui heti seremonian alkupuolella kun piispa Eva Brunne puhui saarnassaan rasismista ja ulkomaalaisvihasta.

"En ole koskaan tuntenut itseäni niin syvästi loukatuksi", sanoi Ruotsidemokraattien puoluejohtaja Jimmie Åkeson Aftonbladetille.

Brunne sanoi saarnassaan, ettei ole uskovan ihmisen arvolle sopivaa erotella ihmisiä sen mukaan, mistä he ovat kotoisin.
Jotta kuka mistäkin loukkaantuu. :rolleyes:
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Kirkko - tuo suvaitsevaisuuden esikuva, jo vuosisatojen ajan.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Ulosmarssi kirkosta tapahtui heti seremonian alkupuolella kun piispa Eva Brunne puhui saarnassaan rasismista ja ulkomaalaisvihasta.

"En ole koskaan tuntenut itseäni niin syvästi loukatuksi", sanoi Ruotsidemokraattien puoluejohtaja Jimmie Åkeson Aftonbladetille.

Brunne sanoi saarnassaan, ettei ole uskovan ihmisen arvolle sopivaa erotella ihmisiä sen mukaan, mistä he ovat kotoisin.
Tuntuu vähän siltä että HS on jättänyt jotain kuitenkin kertomatta.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Tuntuu vähän siltä että HS on jättänyt jotain kuitenkin kertomatta.
Piispa aloitti saarnansa viittaamaalla rasismia vastustaneeseen mielenosoitukseen ja jatkoi sen jälkeen sanomalla tuon mitä HS:n jutussa kirjoitettiin. Mitään muuta ei SD:n pillastuttamiseen tarvittu.

Biskop Eva Brunne inledde sin predikan med att tala om att tusentals människor protesterade runt om i landet mot rasism. När Brunne nämnde att det inte är värdigt en troende människa att göra skillnad på människor bara för att de kommer från olika länder reste sig samtliga Sverigedemokrater upp ur bänkarna och lämnade kyrkan.

DN.se träffade Mikael Jansson strax efter att han lämnat kyrkan.

– Hon tog partipolitisk ställning och målade dåliga egenskaper på ett parti. När hon skulle tala till riksdagsmännen valde hon att driva partipolitik, säger Jansson till DN.se.

SD-ledamoten Kent Ekeroth förklarar för Expressen på nätet varför han och riksdagsgruppen lämnade Storkyrkan under biskopens predikan:

– Kyrkan kunde inte låta bli att agitera mot SD. Vi lämnade kyrkan i protest.

När TT pratade med Jimmie Åkesson efter det att Sverigedemokraterna lämnat Storkyrkan uppgav han att han fortfarande skakade av upprördhet.

- Det var väldigt tydligt en attack mot oss, säger Åkesson och hänvisar till att demonstrationerna på Sergels torg i Stockholm på måndagen nämndes i talet.

– Där ropade man att jag skulle utvisas, säger han.

Enligt Åkesson var uttåget ur kyrkan spontant och inget som diskuterats i förväg. Sverigedemokraterna tänker dock fortsätta att delta i ceremonin kring riksdagens öppnande. Vad som kommer att hända om även kungen i sitt tal skulle ta upp rasism och främlingsfientlighet, kan Åkesson inte uttala sig om.

- Det vi gjorde i kyrkan var väldigt spontant. Jag är väldigt överraskad över biskopens tal och då har jag ändå varit kyrkopolitiskt aktiv under lång tid, säger han.
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/akesson-i-folkdrakt-nar-riksdagen-oppnar-1.1183350
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4955
Sijainti
Vantaa
Nyt suvaitsevaisten ruotsalaisten pitäisi toitottaa sitä miten suuri rikkaus ja voimavara Ruotsidemokraattien erilaisuus on sekä suvaita sitä sanoissa ja teoissa.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Nyt suvaitsevaisten ruotsalaisten pitäisi toitottaa sitä miten suuri rikkaus ja voimavara Ruotsidemokraattien erilaisuus on sekä suvaita sitä sanoissa ja teoissa.
En usko että uskot pohjimmiltasi edes itse tuohon näennäislogiikkaan. Kirjoitustaitoinen mies sentään.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Urpilaisen Neste-palkkiot: yksi kokous, 6 200 euroa

Tiistai 05.10.2010 klo 19:21 (päivitetty ti 19:29) 42 kommenttia

SDP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Jutta Urpilaisella on ollut eniten poissaoloja öljy-yhtiö Neste Oilin hallintoneuvoston kokouksista.

Asia käy ilmi Neste Oilin tiistaina julkistamasta listasta, josta selviää vuodesta 2008 lähtien yksittäisten hallintoneuvoston jäsenten kokouspalkkiot ja läsnäolo kokouksissa.

Urpilainen oli vuosina 2008-2009 paikalla vain kahdessa yhdestätoista hallintoneuvoston kokouksessa. Tänä vuonna hän ei ehtinyt yhteenkään kokoukseen huhtikuun puoleen väliin mennessä, johon asti hän oli hallintoneuvoston jäsen.

Urpilainen on silti saanut vuosina 2008-2009 hallintoneuvoston rivijäsenenä yhteensä 6 000 euroa palkkioita vuodessa. Lisäksi hän sai kokouspalkkiota kahdesta kokouksesta yhteensä 400 euroa. Tänä vuonna hän tienasi hallintoneuvoston jäsenyydestä 1 500 euroa käymättä yhdessäkään kokouksessa.

Eniten Neste Oilin kokouksista on tienannut hallintoneuvoston puheenjohtaja, vihreiden kansanedustaja Heidi Hautala. Hautala on saanut tänä vuonna kuukausipalkkioita 10 000 euroa ja neljästä kokouksesta 800 euroa kokouspalkkioita. Viime vuonna Hautalan palkkiot olivat yhteensä 13 000 euroa ja vuodelta 2008 12 000 euroa.

Valtionyhtiöiden hallintoneuvostojen kokouspalkkioista on käyty keskustelua sen jälkeen, kun professori Jarmo Leppiniemi arvosteli sunnuntaina Ylen tv-uutisissa hallintoneuvostoja. Valtion omistajaohjauksesta vastaava puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) on toivonut, että hallintoneuvostot julkistaisivat tiedot.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20101026027
Rupee oleen tuntipalkka aika kohillaan noissa hommissa. :rolleyes:
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Rupee oleen tuntipalkka aika kohillaan noissa hommissa. :rolleyes:
Just olin laittamassa samaa uutista! Mitäpä sitä ei työväen edustaja kansalaisten puolesta tekisi. :rolleyes:

Kyllä minäkin noilla palkoilla voisin kokouksiin 'osallistua', vaikka en niistä erityisesti pidäkään.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Eipä tosiaan ihmetytä enää, kun noilla politiikoilla, tai siis... heidän lähipiirillään, on rahaa pistää satoja tuhansia euroja osakkeisiin, ihan tost noin vaan.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös