Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Kuluttajavirasto: Facebook-huijaukseen haksahtaneiden kulut korvataan
6.10.2010 20:34

Helsingin Sanomat

Facebookissa hiljattain levinneeseen suomenkieliseen roskapostiin langenneet voivat saada kulunsa takaisin. Suomalainen yritys on suostunut korvaamaan kulut, kertoo Kuluttajavirasto.

Viraston mukaan harhaanjohtava linkki otsikolla "Voi paska, katso miten kävi kun isä näki tyttärensä webcam-esityksen" on nyt poistettu.

Palvelun taustalla on ollut hollantilainen R&D Media, joka on virastolle entuudestaan tuttu vastaavien ongelmien vuoksi.

Kuluttajavirasto on neuvotellut asiasta suomalaisen Ericsson IPX:n kanssa, jonka lyhytsanomanumerosta hollantilaisfirman palvelu toimi.

Yritys on luvannut, että kuluttajille hyvitetään kaikki kulut. Summa joko poistetaan puhelinlaskusta jo ennen lähettämistä tai hyvitetään seuraavassa laskussa. Kuluttajien ei siis tarvitse tehdä erillistä reklamaatiota saadakseen hyvityksen.

Facebookissa on levinnyt nopeasti viesti, jolla on kerätty käyttäjien tietoja ja houkuteltu maksullisen tekstiviestipalvelun asiakkaaksi.

Linkkiä painamalla Facebookin käyttäjät ovat levittäneet omia ja Facebook-kavereidensa tietoja roskapostin lähettäjien tietoon. Linkin avanneita on houkuteltu osallistumaan arvontaan lähettämällä tekstiviesti. Viestin lähettäneet ovat joutuneet 19 euroa kuussa maksavan tekstiviestipalvelun asiakkaiksi tahtomattaan.

Virasto kehottaa ottamaan yhteyttä kuluttajaneuvontaan, jos roskapostiviestistä tulee vielä uusia ongelmia.

Kuluttajaviraston neuvottelemasta sopimuksesta kertoi ensin Aamulehti.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kuluttajavirasto+Facebook-huijaukseen+haksahtaneiden+kulut+korvataan/1135260676483?ref=rss

Vahva veikkaus: kulut korvaamaan suostunut suomalainen yritys on Tuurin kyläkauppa. Vesa Keskinen saa taas lisää palstamillejä saunakisojen, brassimallien ja rakkausrunojen jatkoksi.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Kumpi osapuoli maksaa oikedenkäynnistä aiheutuvat kulut vai menevätkö omaan piikkiin? Nyt tarkkana.
Oikeudenkäyntikulut maksatetaan valtionyhtiöiden hallintoneuvostopalkkioiden budjetista. Kulut ovat luokkaa sataseitsemän euroa ja ko. budjetit yhteensä luokkaa miljardiseitsemän euroa. Tästä johtuen budjetit joudutaan avaamaan valtionyhtiöissä ja hallintoneuvostot kokoontuvat kriisipalavereihin, joiden kustannukset ovat sataseitsemänmiljoonaa euroa. Mutta eipä mitään ropleemia, koska budjetit ovat sopivasti avoinna ja pöydällä, että nollia perään ja nuijaa pöytään.

Julkisen Sanan Neuvoston palaveripiirakat (rahka-) korvataan puijareiden pakkotyöllä. Juipit joutuvat matkalle Alabamaan, menemään yhdessä leipomoon.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Veronmaksajille lankee tällä kertaa.
Meinaat että teostokorvaukset maksetaan jostain valtion 'rikosuhrikassasta'? Jos näin on, niin jotenkin tuollaisen tuomion lätkäisyssä on lahjonnan makua. Tuomittu ei varmasti tule itse tuota summaa koskaan maksamaan.
 

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16061



-Tanssitähti-Laura rahakriisissä - hurjat velat ulosotossa!

-Mika Myllylä oikeudessa: kuristi naista - ei muista mitään!

-Aki sekoili hyppyrimäessä: Putosin 20 metriä!

-Laurin ja Paulan ökykoti ALE-myynnissä!

-Kääk-juorut: Viivi töissä pahvilaatikossa!
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Ruotsalaisopettaja ”vitsaili” lasten raiskauksesta Twitterissä


Ruotsin Göteborgissa 21-vuotiaan esikouluopettajan ensimmäinen työpäivä jäi myös hänen viimeisekseen, kertoo Göteborgs-Posten-lehti.
Ennen ensimmäistä työpäiväänsä mies kirjoitti iPhonellaan Twitteriin viestin:
– Esikoulu alkaa kello 9.30. Taidanpa raiskata 6–7 nuorta tyttöä.
Koulun rehtori sai vihjeen viestistä ja alkoi seurata kyseistä Twitter-tiliä. Kun hän huomasi, että myöhemmät viestit ajoittuivat samaan aikaan kuin
miehen kahvi- ja lounastauot, hän vakuuttui että tuore opettaja on niiden takana.
Rehtori otti yhteyttä niin lasten vanhempiin kuin poliisiin. Jotkut vanhemmista kävivät hakemassa lapsensa kotiin etuajassa, ja poliisi vei opettajan kuulusteluihin.
21-vuotias myönsi heti
kirjoittaneensa viestin, mutta sanoi sen olleen vain kavereille tarkoitettu vitsi.
Vitsi tai ei, mies sai potkut työpaikastaan, ja poliisi epäilee häntä laittomasta uhkauksesta.

Iltalehti

Reksille pisteet, hienosti toimittu!
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Ei tätä voinut tuonne merkityksettömiinkään laittaa:
Alko uudistaa oluen näkyvyyttä myymälöissään

7.10.2010 12:03
A A

Alkon myymälöiden olutosastoille pystytetään uudet infotaulut.

Vahvojen alkoholijuomien vähittäiskauppias Alko uudistaa oluitten näkyvyyttä myymälöissään. Uudistus pohjaa laajaan asiakastutkimukseen, joka tehtiin viime talven aikana.

"Tutkimuksen avulla pääsimme syvemmälle asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin. Sen myötä olemme uudistaneet tuotevalikoima-ajatteluamme, minkä ensimmäinen näkyvä osa on olutkonseptin uudistus Alkon myymälöissä", kertoo Alkon toimitusjohtaja Jaakko Uotila.

Muutoksen myötä oluthyllyjen paikka myymälöissä siirtyy keskemmälle ja oluet järjestetään hyllyille oluttyyppien mukaan. Oluttyypeistä on myös tehty infotaulu, jossa on karkean tyylijaottelun lisäksi tarkempaa tietoa eri oluttyylien ominaisuuksista sekä ruokasuosituksia.

"Tutkimuksen mukaan asiakkaittemme mielestä tärkeimmät oluen valintaan vaikuttavat asiat ovat maku ja tyyppi", sanoo oluiden ja siidereiden tuoteryhmäpäällikkö Mika Kauppinen. "Uudistuksella pyrimme vastaamaan näihin toiveisiin."

Kauppinen kertoo myös, että myyjien oluttietämystä laajennetaan koulutuksella. "Etenkin ruokien ja oluitten yhteensovittamiseen kiinnitetään entistä enemmän huomiota."

Uudistus näkyy Alkon myymälöissä seuraavan vuoden aikana. "Etenemme remonttiaikataulun mukaan. Ensi vuoden loppuun mennessä uusimme hyllyt noin 80 myymälässä", Uotila sanoo. "Nyt jo valmiita ovat Arkadian Lippulaiva-myymälä, Tapiolan Heikintorin ja Kauppakeskus Sellon myymälä."
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Oluiden ja siidereiden tuoteryhmäpäällikkö jos noin sanoo, niin kait se on pakko uskoa.. Tosin itse yhdistän jatkossakin oluen toiseen olueeseen, en ruokaan.

Mitä muuten quotessa oleva "A A" meinaa? Haastattelupaikka?
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Oluiden ja siidereiden tuoteryhmäpäällikkö jos noin sanoo, niin kait se on pakko uskoa.. Tosin itse yhdistän jatkossakin oluen toiseen olueeseen, en ruokaan.

Mitä muuten quotessa oleva "A A" meinaa? Haastattelupaikka?
Aat tulivat vahingossa mukaan. Löytyy kaikista Hesarin uutisista.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Vanhasen kannattajille tämäkin uppoaa kuin kusi lumeen.

IS

Vanhanen muutti salaista selitystään


Entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei nähtävästikään vetoa salaiseksi julistetuissa jääviysselvityksissään enää tammikuiseen tarinaansa.

Tuolloin Vanhanen sanoi, että entinen oikeuskansleri Paavo Nikula olisi todennut hänet esteettömäksi vaalirahoittajaansa koskevassa päätöksenteossa.

-Ei kyllä näistä materiaaleista käy ilmi tällainen neuvonpyyntö. Emme tietysti tiedä, millaisia keskusteluja on milloinkin käyty, sanoi eduskunnan perustuslakivaliokunnan kuultavana torstaina ollut hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää.

Vielä tammikuussa vanhanen kiisti olleensa esteellinen, koska hän väitti selvittäneensä RAY:n Nuorisosäätiörahoihin liittyvän jääviyskysymyksen edellisen oikeuskanslerin Paavo Nikulan kanssa.

Ex-oikeuskansleri Nikula sanoi tuolloin Ilta-Sanomille, ettei muista käyneensä Vanhasen kanssa jääviyskeskustelua. Nikula kärsii sairaskohtauksen aiheuttamista muistihäiriöistä.

Mäenpäällä ja asiantuntijana myös kuullulla rikosoikeuden emeritusprofessori Pekka Koskisella on ollut käytössään myös Vanhasen antamat selvitykset.

Tutkintapäätös ensi viikon alussa

Perustuslakivaliokunta kuulee vielä perjantaina asiantuntijana valtakunnansyyttäjä Matti Nissistä. Ensi viikon alkupuolella valiokunta päättää, aloitetaanko Vanhasen toimista poliisin esitutkinta.

Torstaina kuultujen asiantuntijoiden mielestä lisävalaistusta tarvittaisiin.

-Ihan kaikesta ei täysin varmaa tietoa ole saatavissa ainakaan näiden materiaalien perusteella, Mäenpää sanoi.

Mäenpään mukaan valiokunnassa tehtiin asiantuntijoille nelisenkymmentä kysymystä. Häneltä toivottiin perusteita esteellisyyden arviointiin.

-Esteellisyyssäännöksillä pyritään estämään se, että puolueettomuus vaarantuu, ja peruskysymykset liittyvät siihen, mitkä tekijät voivat vaarantaa puolueettomuutta eli erilaiset sidonnaisuudet, yhteydet ja kytkyt, Mäenpää sanoi.

Oikeuskansleri on Mäenpään mielestä hyvin kuvannut asetelmaa, jossa ensin Vanhanen saa vaalitukea ja on sitten tekemässä tuen antajaa koskevia päätöksiä.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
HS sanoi:
Nokia kompastui äärimmäiseen kustannusjahtiin

Kallasvuo halusi, että nykyhetkestä puristetaan irti kaikki mahdollinen hyöty.

Maailman suurin matkapuhelimien valmistaja Nokia ryhtyi vuonna 2006 vahtimaan kulujaan ennennäkemättömän tarkasti.

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo edellytti kaikista investoinneista alusta lähtien täsmällisiä laskelmia ja jatkuvaa tulosseurantaa.

Täysin uusien laitteiden ja palvelujen kehitys alkoi kangerrella, koska niiden tuloskehitystä oli vaikea arvioida.

Kallasvuo halusi, että nykyhetkestä puristetaan irti kaikki mahdollinen hyöty.

Kustannusten hallinta oli ollut vuosia osa Nokian menestystä, joka konkretisoitui yhtiön erinomaisessa kannattavuudessa.

Vuodesta 2006 ylimmässä johdossa keskusteltiin kuitenkin äänekkäästi siitä, pitäisikö yhtiön panna enemmän rahaa halpojen ja keskihintaisten puhelimien sijasta uusien laitteiden, ohjelmistojen ja palvelujen kehittämiseen.

Kustannustehokkuus voitti.
Kustannusten pitäminen kurissa on toki tärkeää, muttei saisi olla ykkösprioriteetti. Se on helvetin lyhytnäköistä toimintaa.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös