Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4954
Sijainti
Vantaa
Oi luoja. Toinen kaveri kiljuu täyttä huutoa, ammuttuan itteään kinttuun, ni toisen on pakko ampuu kanssa, ettei olis huonompi :jaska::jaska:

Seuraavaksi kilpailemaan Näsineulaan, kumppi uskaltaa hypätä :thumbup:
Noi ei vissiin tajunnu, että ei se kiljuminen auta yhtään. :D Sama ku jos joku syttyy tuleen, niin ei ne liekit huutamalla sammu. :D

Kiinan valta herättää jo vihaa Sambiassa

Sambiaan on muuttanut kymmenessä vuodessa noin 100 000 kiinalaista. Sambialaiset suhtautuvat kiinalaisiin yhä kriittisemmin, koska näitä pidetään huonoina työnantajina ja markkinoiden valtaajina.


Sambialaiset kaivosmiehet syyttävät kiinalaisia jopa murhayrityksestä. Lokakuun puolivälissä 12 miestä haavoittui ammuskelussa, kun he osoittivat mieltään kiinalaisomisteisessa kaivoksessa. Kiinan ulkoministeriön mukaan kaivoksen johtajat "haavoittivat vahingossa paikallisia työntekijöitä".

Sambialaisten vihaa lisää se, että kiinalaiset hallitsevat pääkaupungin torikauppaa.

- Tuntuu siltä kuin emme olisi enää omassa maassamme, koska Sambia on annettu kiinalaisille. Ei koko toria pitäisi luovuttaa kiinalaisille, sanoo sivukujalla kenkiä kaupusteleva sambialaismies.

Lusakan kaupunki vuokrasi Luburman torialueen kiinalaisyhtiölle 65 vuodeksi. Alueella on satoja erikokoisia myyntikojuja ja kauppoja.

Presidentti varoittaa Kiina-kammosta

- Sambialaisten pitäisi olla omassa maassaan etusijalla, ei kiinalaisten. Vastustan kansamme hyväksikäyttöä, oppositiojohtaja Michael Sata sanoo.

- Miten he voivat ottaa hallintaansa kokonaisen torin ja myydä tavaroita, joita sambialaisetkin voisivat myydä. Tähän on saatava muutos.

Michael Sata on niin tunnettu kiinalaisvastaisuudestaan, että paikalliset myyjät pelottelevat kiinalaisia huutamalla "Sata Uyo!" eli "Sata on tuolla!".

- Jos sambialainen olisi ampunut kiinalaista Kiinassa, sambialainen olisi varmasti jo kuollut. Kiinalaisia ei pidä päästää pälkähästä, vaatii kaivosmiesten ammattiliiton johtaja Rayford Mbulu.

Presidentti Rupiah Banda on puolestaan varoittanut kiinalaisvastaisesta fobiasta.

Kiinalaisyritykset työllistävät tuhansia sambialaisia, ja sijoituksia on tullut jo miljardien eurojen edestä. Maiden suhteet lähenivät entisestään vuonna 2007, kun Kiinan presidentti Hu Jintao vieraili Lusakassa.

Kielimuuri lisää epäluuloisuutta

Monien sambialaisten mielestä kiinalaiset maksavat riistopalkkoja. Kolmen lapsen äiti Catherine Nyirenda tienaa kiinalaisessa tekstiiliyrityksessä runsaat 30 euroa kuukaudessa. 25-vuotiaalla leskellä on kolme lasta.

- Teen töitä maanantaista lauantaihin ilman ruokataukoja. Saan vain 200 000 kwachaa kuukaudessa, mutta lasteni on käytävä koulua, Nyirenda kertoo.

Myös kiinalaisleipomon työntekijä Michael Mwale valittaa epäinhimillistä oloista. Hänen mukaansa työntekijät lukitaan kuumuuteen koko päiväksi ilman minkäänlaista tuuletusta.

- Jos syttyisi tulipalo, voisimme kuolla kaikki. Tämä on vaarallista ja epäinhimillistä. Vaarannamme henkemme vain 350 000 kwachan (noin 50 euron) tähden.

Lisäksi kielimuuri aiheuttaa epäluuloa ja väärinkäsityksiä. Harvat Sambiassa olevat kiinalaiset puhuvat maan virallista kieltä englantia tai bantukieliä.
Ompas nuivaa porukkaa noi sambialaiset. Eivät ymmärrä kiinalaista rikkautta. Jonkun pitäisi heitä vähän valistaa.
 
Viimeksi muokattu:

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Hämmentävä vastaus hammashoitolasta:
"Paikkaa hampaasi itse"

Keskiviikko 27.10.2010 klo 02.37 (päivitetty klo 10.33)

Kiireinen hammashoitola neuvoi miestä turvautumaan omaan apuun.



Riihimäkeläinen mies koki yllätyksen yrittäessään varata aikaa terveyskeskuksen hammashoitolaan akuutin vaivan vuoksi.

Mies oli jo aiemmin käynyt tarkastuksessa, jossa hänellä todettiin kaksi reikää. Paikkausaikakin löytyi, mutta se jouduttiin perumaan viime tingassa hammaslääkärin sairastumisen vuoksi. Hammashoitola lupasi olla yhteydessä uudesta ajasta.

Kun tästä oli kulunut kuukausi, mieheltä irtosi paikka hampaasta ja hammasta alkoi särkeä. Viime keskiviikkona hän soitti ajanvaraukseen, jossa todettiin, että hoitoaika löytyisi vasta kuukauden kuluttua.

- Sanoin heille, että minulla on kolo hampaassa ja sitä särkee, eikä sillä voi kunnolla syödä.

Hammashoitolan ratkaisuehdotus oli hämmentävä.

- Sieltä sanottiin, että asiakas voi itse paikata hampaansa apteekista saatavalla aineella, mies naurahtaa.

Toinenkin tapaus

Kun hän ihmetteli asiaa ääneen, ajanvarauksesta kerrottiin, että heillä käytettäisiin kuitenkin samaa ainetta.

- He sanoivat, että vaikka pääsisit tulemaan tänne, täälläkin laitettaisiin vain väliaikainen paikka.

Miehelle neuvottiin, että apteekista saisi kyllä lisäohjeita paikkausta varten. Hän teki työtä käskettyä ja meni ostoksille. Apteekissa miehelle selvisi, ettei hän ollut ensimmäinen, joka oli saanut samankaltaiset ohjeet.

Myös viime perjantaina Aamupostissa julkaistiin yleisönosastokirjoitus, jossa Riihimäen terveyskeskuksen hammashoitolaa kritisoitiin samasta asiasta.

Virkkuukoukulla

Apteekissa suositeltiin instrumenteiksi paikkausoperaatioon esimerkiksi virkkuukoukkua ja lusikkaa. Aivan omin voimin mies ei kuitenkaan urakasta selvinnyt, vaan hänen vaimonsa avusti operaatiossa.

- Emäntä laittoi minut sohvalle pitkäkseen ja hoiti paikkauksen.

Urakka osoittautui kuitenkin vaativaksi, sillä paikka on jo kerralleen irronnut - ja laitettu uudelleen takaisin.

- Ei sitä hammasta nyt särje, kun syö vain toisella puolella.

- Että näin ne on kotihammaslääkärit nykyään Riihimäellä, mies nauraa.

"Ei hyvä ratkaisu"

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän vs. ylihammaslääkäri Jorma Vihavainen kertoo lukeneensa lehdestä väliaikaisen paikka-aineen suosittelemisesta potilaalle.

- Kyllä tästä varmaankin pitää keskustella, Vihavainen toteaa, koska asiaa koskevaa ohjeistusta ei ole.

- Sehän on väliaikainen paikka, vähän samantyylinen kuin mitä mekin käytämme, mutta ei se kaikissa tilanteissa ole kovin hyvä ratkaisu. Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja Matti Pöyry pitää hammashoitolan toimintaa arveluttavana.

- Jos se noin on mennyt, ei kuulosta hyvältä. Särkevät hampaat ovat ilman muuta kiireellisiä. En tiedä, onko siellä ajanvarauksessa ollut sitten jokin väärinkäsitys.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010102712584651_uu.shtml


Hyvinhän nämäkin hommat on hoidossa. En ole edes tiennyt tuollasten valmisteiden olemassaolosta.

ITSEHOITO
Apteekista saa ilman reseptiä mm. Cavifix-nimistä tahnamaista valmistetta, joka on kehitetty korvaamaan irronnut paikka hampaasta ensiaputapauksissa.
Ennen aineen kiinnittämistä hampaankolo on puhdistettava ja huuhdeltava huolellisesti. Tämän jälkeen tuubista puristettavasta tahnasta pyöritellään pieni kartio, joka työnnetään koloon.
Ylimääräinen tahna poistetaan ja tasaisuus varmistetaan puremalla hampaat yhteen. Tahna kovettuu nopeasti.
Tuotteen yhteydessä korostetaan, että se on vain väliaikainen ratkaisu, ja että potilaan täytyy ottaa yhteyttä hammaslääkäriin 24 tunnin kuluessa asentamisesta.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Ompas nuivaa porukkaa noi sambialaiset. Eivät ymmärrä kiinalaista rikkautta. Jonkun pitäisi heitä vähän valistaa.
Ei ole varmaan helppoa monella kiinalaisellakaan, joka on pistänyt omaisuutensa likoon ja lähtenyt Sambiaan torikauppiaaksi.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Formulabussien SM-sarjassa nähtiin tänään pari isohkoa mälliä:

Pitäjänmäen shikaani




Länsiväylän takasuora





Pahamaineisella Länsiväylällä niitettiin tuhoa eilenkin:







Jännityksellä jäämme odottamaan, mitä liukkaat talvikelit tuovat tullessansa. Mennäänkö katon kautta ympäri Manskulla vai ajetaanko vastaantulijoiden kaistalla Länsiväylällä päin paloautoa? Mene ja tiedä, jokatapauksessa joukkoliikenteen fernandoalonsot ja markwebberit ovat vasta pääsemässä vauhtiin SM-tittelin voitosta. Aikataulut ovat kireät ja kuljettajilta vaaditaan äärimmäisen hermopaineen sietämistä, ja välillä käy näin, kun yritetään kellottaa uutta reittiennätystä ajovuoron vihoviimeisellä puolituntisella.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
No jopas. Jostain syystä tuli forumin hahmo mieleen.
Mulla tuli kanssa kun Hauskoissa kotivideoissa kersa oli pukeutunut DV-asuun. No sattu sormeen ja kun se äänenmuunnin oli päällä, niin kuulosti hassulta kun Darth sanoi: Yhyy, sattuu sormeen!
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Enpä muista koska viimeksi oltaisiin käytetty polttopulloja ylioppilaskuntaa vastaan.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Oulun+ylioppilaskunnan+tiloihin+tehtiin+polttopulloisku/1135261237554
Oulun ylioppilaskunnan tiloihin tehtiin polttopulloisku
28.10.2010 12:47 | Päivitetty: 28.10.2010 13:25 | Kommentit 1 A A
STT
OULU. Oulun yliopiston ylioppilaskunnan OYY:n toimitiloihin on tehty polttopulloisku. Poliisin mukaan isku aiheutti vähän vahinkoa kiinteistön ulkopintaan.

Poliisi sai ilmoituksen asiasta aamulla puoli kymmenen aikaan, mutta isku on ilmeisesti tehty yöllä.

Kiinteistön viereiseen aitaan oli myös spraymaalilla kirjoitettu sukupuolivähemmistövastainen teksti.

Ylioppilaskunta otti viime viikolla kantaa suvaitsevaisuuden edistämiseksi Oulussa. Syynä olivat kaupungilla tapahtuneet pahoinpitelyt, joiden vaikuttimena on ylioppilaskunnan mukaan ollut suvaitsemattomuus.

"Uskomme, että kannanottomme on ollut vaikuttimena tähän iskuun", sanoo OYY:n pääsihteeri Lauri Sainio.

Poliisi tutkii asiaa tuhotyön yrityksenä ja lievänä vahingontekona.

Asiasta kertoi ensin Ylen Oulu radio.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Kiinteistön viereiseen aitaan oli myös spraymaalilla kirjoitettu sukupuolivähemmistövastainen teksti.
Todennäköisesti:
"TÄSÄ ASU IHAN HOMOJA HINTEJÄ!"


Kun olis voinu vetää vaikka KD-hyväksytyn, valistuksellisen ja kääntymyksellisen itsesopeutusohjeen:
"HOMOT, PAINAKAA VITTUUN. OIKEESTI!"
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
tohtori.fi sanoi:
Kippis! Älykkäämmät ihmiset juovat enemmän alkoholia

Kun seuraavan kerran hypistelet kädessäsi toista tai kolmatta viinilasillista tai kaljapulloa, voit ajatella sen heijastelevan ylivertaista älykkyyttäsi. Edellisessä väitteessä – kärjistyksestään huolimatta – on totuusperää, ilmenee Psychology Today –lehdessä julkaistusta tutkimuksesta.

Tutkimukseen oli kerätty tietoja sekä Yhdysvalloista (National Longitudinal Study of Adolescent Health) että Iso-Britanniasta (National Child Development Study).

Kaikkien tutkimuksiin osallistuneiden lasten älykkyysosamäärät mitattiin alle 16-vuotiaina, ja heidän alkoholinkäyttötottumukset selvitettiin Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa seitsemän vuotta myöhemmin, ja brittitutkimuksessa osallistuneita seurattiin aina nelikymppisiksi saakka. Tutkimukseen osallistuneet henkilöt jaettiin älykkyysosamääränsä perusteella viiteen ryhmään: älykkyysosamäärä alle 75 pistettä = erittäin matala, 75-90 = matala, 90-110 = normaali, 110-125 = korkea, yli 125 = erittäin korkea).

Tutkimuksen tuloksista selviää, että niin Yhdysvalloissa kuin Iso-Britanniassakin parhaat älykkyysosamääräpisteet saaneet henkilöt kuluttivat aikuisiällä selvästi enemmän alkoholia kuin testeissä heikommin pärjänneet kanssatoverit. Niin ikään tutkimus paljasti, että älykkäämmät henkilöt myös joivat useammin kuin huonommat älykkyysosamäärätulokset saaneet.

Tutkijoiden mukaan on tärkeää korostaa, että tutkimuksissa otettiin huomioon henkilöiden tulot, koulutustaso, lapsuuden sosiaaliluokka sekä vanhempien koulutustaso. Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että alkoholin käyttö ei johdu paremmin palkatuista, tärkeämmistä töistä, joissa joudutaan seurustelemaan ihmisten kanssa ja nauttimaan alkoholia liiketuttavien kanssa, vaan tutkimuksen perusteella näyttäisi siltä, että älykkyys itsessään ajaa ihmisen juomaan enemmän alkoholia.
:alppu::alppu::alppu:
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Meteorologi varoitti penismyrskystä



Sääennusteessa voi mennä moni asia pieleen, sen sai huomata yhdysvaltalainen meteorologi varoittaessaan televisiossa hieman erikoisen muotoisesta myrskystä.

KLST-kanavan sääkartoille ilmestyi nimittäin kesken lähetyksen kartta, johon piirretty myrskyvaroitus muistutti muodoltaan erehdyttävästi penistä.

Aseman meteorologi ei kuvasta turhaan hätkähtänyt, vaan veti lähetyksen loppuun ammattilaisen ottein. Yleisöä sen sijaan säälähetyksestä YouTubeen päätynyt video on luonnollisestikin huvittanut.

(MTV3)
Että semmosta.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Kouvon lainaus sanoi:
Tutkimuksen tuloksista selviää, että niin Yhdysvalloissa kuin Iso-Britanniassakin parhaat älykkyysosamääräpisteet saaneet henkilöt kuluttivat aikuisiällä selvästi enemmän alkoholia kuin testeissä heikommin pärjänneet kanssatoverit. Niin ikään tutkimus paljasti, että älykkäämmät henkilöt myös joivat useammin kuin huonommat älykkyysosamäärätulokset saaneet.
Tulipa sekin tieteellisesti todistettua: viina on viisasten juoma.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös