Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSkausi '10

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Saihan Holmlund hälytyskekuksen kotikaupunkiinsa Poriin.

Vaikka Tampereelle se olisi kuulunut jo sijaintinsa puolesta.
:D

Se oli kyllä yks parhaimpia kotiinpäin vetoja se. Sitten ihan pokkan selittää vielä jotain rannikko juttuja, vai mitä ihmeitä se oli. :D

Ja juu, kyllä Porin tilat ja ominaisuudet oli selvästi Tamperea paremmat :ahem::ahem:
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4953
Sijainti
Vantaa
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2279234

Nyt haiskahtaa: Miksi Volvo ja Audi kolaroivat?

Kolmea miestä syytetään törkeästä petoksen yrityksestä, jolla he yrittivät saada vakuutusyhtiöltä yli 32 000 euron korvaukset.

1980-luvulla syntyneet miehet ajoivat syytteen mukaan tahallaan kolarin T-risteyksessä Lahden lähellä. Miehet rysäyttivät rusinaksi hyväkuntoiset Volvo V70 ja Audi A4 -merkkiset henkilöautot.

Kolmikko työskentelee rakennusalalla. Syyttäjän mukaan sähkäri ja putkimies saivat ajatuksen vakuutusyhtiöltä rahastamisesta. Temppu edellytti kolarin ajamista. Kolari ajettiin Tuohijärventien ja Miekkiöntien T-risteyksessä. Tie on rauhallinen ja sillä on vähän liikennettä. Näkyvyyskin on hyvä.

Toinen auto luisui liukkaalla kelillä risteyksen ylitse sen verran, että päätietä tullut rysäytti kylkeen. Kuskit selvisivät vammoitta, mutta autoista tuli romua. Kolari ajettiin vuosi sitten marraskuussa.

Autojen omistajat hakivat korvauksia vakuutusyhtiöltä. Miehet esiintyivät toisilleen ventovieraina, mutta puhelinliikennetietojen mukaan osapuolet pitivät toisiinsa jatkuvasti yhteyttä.

Vakuutusyhtiö alkoi epäillä kolarin aitoutta ja kieltäytyi maksamasta korvauksia, koska miesten kertomukset muuttuivat sitä mukaa kun tutkinta eteni. Lopulta yhtiö vei asian käräjille.

Syyttäjä ihmettelee, mikä on miesten motivaatio tempulleen, sillä he menettivät mm. vakuutusbonukset ja pistivät itsensäkin todelliseen vaaraan kolarissa. Toinen auto oli jo maksettu ja toinenkin lähes velaton.

Syyttäjä vaatii tekijöille puolen vuoden ehdollista tuomiota. Miehet kiistivät syytteet. Päijät-Hämeen käräjäoikeus antaa ratkaisunsa jutussa parin viikon kuluttua.
Olipas fiksu temppu. :D Taitaa olla se "preemiumi" noussu päähän noilla miehillä.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Turun Sanomat sanoi:
Ylen merisään lukija teki ”wilskat”

Ylen torstai-illan merisää muuttui jääkiekkotuloksen selostamiseksi. Ylen toimittajalle kävi suorassa lähetyksessä niin sanotut kimmowilskat, sillä hän ujutti perinteisen merisään väliin SM-liigan jääkiekkokierroksen tuloksen.

”Raahe miinus kolme, HIFK-Lukko nolla kaksi, Russarö miinus kaksi”, selosti toimittaja suorassa lähetyksessä.

Radio Suomen kanavapäällikön Marja Keskitalon mielestä toimittajan harkintakyky petti pahasti.

– Tämä on valitettava mutta onneksi yksittäistapaus, Keskitalo kertoo.

Kuitenkaan vertailu olutankkuri Kimmo Wilskaan ei saanut kanavapäälliköltä kannatusta.

– Vaikka harkintakyky petti, ei Wilskasta ja tästä voi puhua samana päivänäkään.

Kanavapäällikkö Keskitalo ei ollut kuullut merisään selostusta ennen Turun Sanomien yhteydenottoa. Tarkistettuaan asian kanavapäällikkö piti puhuttelun toimittajalleen.

– Käymme tätä huomenna läpi uudelleen. Tämä kävi nyt luotettavalle toimittajalle. Korostan, että yhteistyö hänen kanssaan jatkuu.
Kaikkea järkyttävää hassuttelua ne YLEn toimittajat nyt alkaneet harjoittaakin, lie ihmishenkiä ollut vaarassa tuon takia:thumbfh:
 

Vellu

Kuninkaalleninen
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
18051
Sijainti
Vantaa, Finland
Iltalehti sanoi:
Joukkoraiskattu tyttö joutuu itse syytteeseen

Perjantai 19.11.2010 klo 10.22

Etelä-Afrikassa raiskatuksi joutunutta 15-vuotiasta tyttöä syytetään seksin harrastamisesta alaikäisenä.

Kaksi 14-16-vuotiasta poikaa raiskasi tytön Johannesburgin lähistöllä sijaitsevassa koulussa aiemmin tässä kuussa. BBC:n mukaan raiskaus tapahtui muiden oppilaiden edessä, jotka kuvasivat järkyttävän teon kännykkäkameroillaan. Tytön uskotaan olleen huumattuna raiskaushetkellä.

Syyttäjä luopui kuitenkin raiskaussyytteistä todisteiden puutteen vuoksi.

Tapauksen käsittely ei kuitenkaan ole päättynyt, vaan nyt myös tyttöä epäillään seksuaalirikoksesta. Kaikkia kolmea epäillään seksin harrastamisesta alaikäisenä.

Useat kansalaisjärjestöt ovat raivoissaan tytön kohtalosta. Järjestöjen mukaan tapauksen käsittely lähettää hirvittävän viestin muillekin raiskauksen uhreiksi joutuneille.

Etelä-Afrikan raiskaustilastot ovat yhdet maailman synkimmistä. Maassa raiskataan nainen joka 17. sekunti.
http://www.youtube.com/watch?v=Vb6aR8oWYhw
 

Rentta

Well-known member
Liittynyt
22.7.2010
Viestit
6760
Sijainti
Täällähä mä
Koppivessa kaadettiin - nainen oli hukkua ulosteisiin

Keski-ikäinen nainen oli vähällä hukkua vessajätöksiin, kun humalassa riehunut mies ryhtyi kaatelemaan festivaalikäymälöitä Seinäjoen Tangomarkkinoilla viime kesänä.

Käymälässä ollut nainen oli juuri nostamassa housujaan, kun huvialueelta poistettu parikymppinen nuorimies päätti osoittaa mieltään ja kaataa vessan. Hän työnsi vessan takaapäin kumoon niin, että sisällä ollut nainen kaatui ovea vasten ja loukkaantui.

Pöntössä olleet jätökset tyhjenivät kaikki naisen päälle. Täysinäisessä pöntössä oli niin paljon tavaraa, että nainen ei tahtonut saada henkeä.

Hän kuitenkin pystyi kurkottamaan päätään niin paljon, ettei hukkunut liejuun.Lähistöllä ollut järjestyksenvalvoja näki tilanteen ja riensi auttamaan. Nainen saatiin kopista pois vasta, kun koppi nostettiin ylös.

Nainen loukkasi päänsä ja kasvonsa pahoin. Hänet kiidätettiin sairaalaan.Vessan kaatanut mies tavoitettiin läheisen talon rappukäytävästä. Hän oli sammunut eikä muistanut tapahtumista mitään.

Nainen ei ole toipunut tapauksesta vieläkään. Hänen kasvoihinsa jäi pysyviä vammoja.Uhri oli ottanut vessankaatajaan yhteyttä ja ehdottanut tälle 3000 euron vahingonkorvausta. Mies ei korvaukseen suostunut, koska piti sitä kohtuuttomana. Hän myös vetosi muistamattomuuteensa.

Oikeudenkäynti kuitenkin tiesi miehelle huomattavasti suurempaa laskua. 180 euron sakkojen lisäksi Seinäjoen käräjäoikeus määräsi hänet maksamaan naiselle 4800 euron korvaukset sekä 2000 euron oikeudenkäyntikulut.
[is]

Olispa ollu verinais tapa delata :yuck:
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Joutui pidättelemään naurua kyllä nytten...

*häpeää*
 

Ria

Jäässä
Liittynyt
17.10.2001
Viestit
3230
Hieno perustelu toi muistamattomuus. :rolleyes: Eihän kyse ollu sille kaatajalle itselleen jääneistä traumoista ja kaikki muut, etenkin uhri, sen tilanteen taatusti muistaa lopun elämäänsä.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Ai vittu, reiluuu :D

Poliisin huumetestit epäluotettavia
julkaistu tänään klo 11:50, päivitetty tänään klo 12:27


Poliisin liikenteessä tekemät huumetestit ovat osoittautuneet erittäin epäluotettaviksi harvinaisempien huumeiden havaitsemisessa. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies kehottaa poliisia olemaan luottamatta liikaa pikatestien tuloksiin.

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja pitää yllättävänä sitä, että testi antaa väärän positiivisen tuloksen yli kahdessa kolmesta tapauksesta, kun epäillään kannabiksen, kokaiinin ja opiaattien käyttöä.
Liikenteessä yleisimmin tavattavan huumeen, amfetamiininkin käytöstä testit antavat virheellisen positiivisen tuloksen lähes kymmenprosenttisesti.

Pajuoja pitää tärkeänä, että poliisi tiedostaa testin rajoitukset eikä anna sen tuloksille liikaa painoarvoa arvioidessaan mahdollista rattijuopumusta ja harkitessaan väliaikaista ajokieltoa.

Apulaisoikeusasiamiehelle on tullut useita kanteluita huumepikatestin vääristä tuloksista.

YLE Uutiset
-Jaahas. Sitä on tupruteltu kannabista
- ei .. en mää... vihreetä teetä join tuossaa huoltamol.... ..
-HILJAA. NOUSKAAS SIELTÄ AUTOSTA... NYT LÄHDETÄÄN ASEMALLE TUTKIMUKSIIN ...
- :eek::eek:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Ai vittu, reiluuu :D



-Jaahas. Sitä on tupruteltu kannabista
- ei .. en mää... vihreetä teetä join tuossaa huoltamol.... ..
-HILJAA. NOUSKAAS SIELTÄ AUTOSTA... NYT LÄHDETÄÄN ASEMALLE TUTKIMUKSIIN ...
- :eek::eek:
Tai

- TEIDÄT ON PIDÄTETTY MURHAYRITYKSESTÄ!
- Wattt???
- Teillähän on toivelaulukirja kädessä ja hyräilitte Piippolan vaaria!!:mad::mad:
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
No vittu sitä minäkin. Olis pitäny ottaa kunnon kahvia, eikä mitään perkeleen koivunlehti uutetta :yuck:
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Koomista on, tosin tästä 7son7 on täällä vihjeksinyt jo aiemmin. Sitä saa mitä tilaa.

EU ja Yhdysvallat vaativat välttämään valuuttasodan

Lissabon. EU ja Yhdysvallat vaativat suuria talouksia luopumaan koko maailmantaloutta haittaavista valuuttakurssiratkaisuista.

Vaatimus sisältyy julkilausumaan, jonka Yhdysvaltain ja EU:n johtajat julkistivat Lissabonissa järjestetyn EU:n ja Yhdysvaltain välisen huippukokouksen päätteeksi.

EU ja Yhdysvallat vaativat kaikkia G20-maita luopumaan valuuttansa arvon pitämisestä keinotekoisesti alhaisena oman maan vientituotteiden kilpailukyvyn parantamiseksi.

Viesti on suunnattu ennen muuta Kiinalle, jonka valuuttakurssipolitiikan ja kauppataseen mittavan ylijäämän on nähty haittaavan koko maailmantaloutta.

EU:n ja Yhdysvaltain huipputapaaminen järjestettiin Lissabonissa pidetyn Nato-huippukokouksen yhteydessä. Unionia kokouksessa edustivat EU-presidentti Herman Van Rompuy ja komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso.
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4953
Sijainti
Vantaa
Talitintti lensi luokkaan - pelastuslaitos hätiin

Yläkoulun oppilaat saivat käytännön pelastusoppia Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa lauantaina.

Luokkaan oli päässyt talitiainen, joka täytyi saada takaisin ulos. Hätiin kutsuttiin pelastuslaitos.

- Sammutusyksikön miehet avasivat luokkahuoneen ikkunan, ja talitintti lensi onnellisesti ulos. Luokkahuoneessa olevat oppilaat olisivat voineet itsekin avata ikkunan, totesi yksikönjohtaja Leo Tuononen.

Hän ei osannut kertoa, miten lintu oli päässyt luokkaan.

Pelastustehtävä kesti tiedotteen mukaan kaikkiaan tunnin.
Olen havaitsevinani lievää uusavuttomuutta.
 

Makkonen

Guest
Yle: Rahat Reilun kaupan kahvista valuvat kaupalle

Reilun kaupan kahvin tavoitteena on tarjota tuottajalle kahvistaan parempi hinta. Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan tämä toteutuukin, mutta suhteessa suurimman hyödyn kalliista kahvipaketista käärii kauppa, Yle Uutiset kertoo.
Taloussanomat
21.11.2010 11:24
6
Reilun kaupan kahvin osuus Suomessa myytävästä kahvista on S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtajan Jukka Ojapellon mukaan noin prosentin luokkaa. Reilun kaupan kahvi on erikoistuote, josta kauppa on päättänyt kääriä hyvät katteet.

Tuoreen tutkimuksen mukaan Reilun kaupan kahvipaketin korkeammasta hinnasta hyötyykin eniten kauppa. Myös tuottaja saa osansa, mutta se on suhteessa pieni.

– Jos kuluttaja maksaa Reilun kaupan kahvista 50 prosenttia enemmän kuin tavallisesta kahvista, tuottajayhteisöt saavat ehkä viisi prosenttia enemmän kuin mitä he saisivat samasta kahvista markkinoilta, Helsingin Yliopiston kehitysmaatutkimuksen tutkija Joni Valkila sanoo Yle Uutisten haastattelussa.

Tuottajamaahan rahaa jää suhteessa hieman enemmän. Tutkimuksen mukaan maahan jää Reilusta kahvikilosta 2,8 euroa ja tavallisesta kahvikilosta 2,3 euroa.
Melko reilua, ainakin kaupalle.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Takaa-ajettu 16-vuotias puukotti poliisia Siilinjärvellä 21.11.2010 15:13 |
A A STT

Siilinjärvi. Poliisimies loukkaantui lievästi 16-vuotiaan pojan lyötyä häntä teräaseella käteen sunnuntain vastaisena yönä Siilinjärvellä Kuopion pohjoispuolella. Poliisi sai kämmeneen verta vuotavia haavoja.

Tekoa edelsi takaa-ajo, jossa kolme alaikäistä poikaa pakeni poliisia varastetulla autolla Siilinjärven pohjoispuolelta moottoritietä pitkin Vuorelaan, jossa heidät lopulta pysäytettiin. Autossa olivat 17-, 16- ja 15-vuotiaat pojat. Kiinnioton yhteydessä 16-vuotias huitoi teräaseella poliisia. Tekoa tutkitaan tältä osin alustavasti murhan yrityksenä.

Partio huomasi varastetuksi ilmoitetun auton Nilsiän tiellä puolenyön aikoihin. Autoilija ei pysähtynyt vaan jatkoi matkaa kovalla vauhdilla kohti Siilinjärveä ja edelleen kohti Kuopiota. Poliisi käytti takaa-ajon aikana kahdesti piikkimattoa.
Tunteeko Kurski? Taitaa olla teidän kulmilla?
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös