Keskustelua ravinnosta

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
No tästä lähtien lisätään sun ruokiin luonnollista kärpässieniuutetta. Saat ruokajuomaksi luonnollista arseenia ja botuliinia. Vitun tahvo ei kaikki luonnollinen ole turvallista, jos et ole vielä tajunnut.
Vitun tahvo :D. Hypää voltti vitun peelo.

Missä mä puhuin myrkyistä, vai onko sun mielestä tomaatti ja liha jotenkin outoja ravintoaineita. Herää pahvi tähän maailmaan
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Olenkos nyt ymmärtänyt väärin, mutta eiväthän nuo tuotteet (kai?) ole natriumglutamaattia vailla jos ko. tuote sitä luonnostaan sisältää, vaan kyse on siitä, että niihin ei ole lisätty natriumglutamaattia?
No mutta mua ihmetyttää se, että jos esim buljonki tehdään lihasta/luusta ihan perinteisellä tavalla, niin siinä olisi natriumglutamaattia. Mutta nyt se tehdään ihan jostain muusta, eikä sitä siinä ole. Se kuitenkin on buljongin yksi tärkeimmistä raaka-aineista.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Vitun tahvo :D. Hypää voltti vitun peelo.

Missä mä puhuin myrkyistä, vai onko sun mielestä tomaatti ja liha jotenkin outoja ravintoaineita. Herää pahvi tähän maailmaan
Se että jotain esiintyy luonnosta ei tee siitä turvallista. Pienissä määrissä se voi olla ihan siedettävä, mutta kun sitä aletaan lisäämään jokaiseen ruokaan niin ei voida puhua mistään luonnon omasta aineesta.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
No mutta mua ihmetyttää se, että jos esim buljonki tehdään lihasta/luusta ihan perinteisellä tavalla, niin siinä olisi natriumglutamaattia. Mutta nyt se tehdään ihan jostain muusta, eikä sitä siinä ole. Se kuitenkin on buljongin yksi tärkeimmistä raaka-aineista.
Nyt puhutaan lisätystä natriumglutamaatista. Eihän lihan ja luun kohdallakaan luetella erikseen kaikki rasvahappoja, aminohappoja ja hivenaineita.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24313
Sijainti
lappeen Ranta
No mutta mua ihmetyttää se, että jos esim buljonki tehdään lihasta/luusta ihan perinteisellä tavalla, niin siinä olisi natriumglutamaattia. Mutta nyt se tehdään ihan jostain muusta, eikä sitä siinä ole. Se kuitenkin on buljongin yksi tärkeimmistä raaka-aineista.
Homma on vaan mennyt semmoseksi. Hiukan sama juttu kuin jotkut leivän päälle levitettävät rasvat, joissa on rasvaa vaan 40%. On kevyttä juu, mutta mitä helvettiä se loppu 60% on?

Taitaa olla vastaava asia kyseessä kun aikoinaan levitettiin kalkkia lentokoneella johonkin järviin happamoitumisen estämiseksi ja se oli kovin paha juttu joidenkin luonnonsuojelijoiden tms. mielestä. Sama aine soutuveneestä äyskäröitynä ei kuitenkaan ollut paha homma lain.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Nyt puhutaan lisätystä natriumglutamaatista. Eihän lihan ja luun kohdallakaan luetella erikseen kaikki rasvahappoja, aminohappoja ja hivenaineita.
Niin no. Lisätäänhän ruokaan suolaakin :thumbfh: No joo. Rajansa kaikella, mutta.

Siis noi kaikki atsovärit ynnä muut patentinsiniset, ja muut kemikaalit, joita on käytetty vasta ehkä 10-30 vuotta voi olla jotain todella vaarallista. Samatenku jostain muoveista irtoavat ftalaatit ja muut pehmentimet/muokkaus kemikaalit, joitten kanssa ollaan vielä todella kusessa. Niistä kannattais olla todella huolestunut ja pitää meteliä.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Siis noi kaikki atsovärit ynnä muut patentinsiniset, ja muut kemikaalit, joita on käytetty vasta ehkä 10-30 vuotta voi olla jotain todella vaarallista. Samatenku jostain muoveista irtoavat ftalaatit ja muut pehmentimet/muokkaus kemikaalit, joitten kanssa ollaan vielä todella kusessa. Niistä kannattais olla todella huolestunut ja pitää meteliä.
Joo ne on sitä todellista paskaa.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Joo ilmeisesti on aika tappavaa myrkkyä.
 
Viimeksi muokattu:

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Tänään oli Turun Sanomissa juttua myös ruuasta. Ovat valmistajat nyt sitten korvanneet tuon hirvittävän Natriumglutamaatin jollain hiivauutteella, josta ei ole edes E-merkintää. Jotain mukavaa kemikaalia sitten vissiin. Toivottavasti kyseisestä tuotteesta ei myöskään löydy R- ja S-lausekkeita :D
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Tänään oli Turun Sanomissa juttua myös ruuasta. Ovat valmistajat nyt sitten korvanneet tuon hirvittävän Natriumglutamaatin jollain hiivauutteella, josta ei ole edes E-merkintää. Jotain mukavaa kemikaalia sitten vissiin. Toivottavasti kyseisestä tuotteesta ei myöskään löydy R- ja S-lausekkeita :D
Joo siis sen sijaan että laitettaisiin natriumglutamaattia niin laitetaan tilalle hiivauutetta, joka sisältää luonnostaan natriumglutamaattia.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Joo siis sen sijaan että laitettaisiin natriumglutamaattia niin laitetaan tilalle hiivauutetta, joka sisältää luonnostaan natriumglutamaattia.
Joo ja sillä saadaan yksi E-tuote pois selosteesta. Niitähän ihmiset tihruttaa niistä kärpäsenpaskan kokoisella präntillä painetuista tuoteseloisteista :rolleyes:
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Joo ja sillä saadaan yksi E-tuote pois selosteesta. Niitähän ihmiset tihruttaa niistä kärpäsenpaskan kokoisella präntillä painetuista tuoteseloisteista :rolleyes:
Kannattaa vaan ostaa tuotteita missä ei ole tuoteselosteita.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Mutta kun tuo lähti pääsääntoisesti yrityksistä, eikä asiakkaista. Joku hourailee jossain asiasta ja joku iltapäivälehti kirjoittaa siitä raflaavasti, kun joku homeopaatti selittää asiasta.

Bäng. Kauhee markkinointi kikka ensimmäiseltä firmalta. Aletaan mainostaa, että meiltä saa nyt ilman natriumglutamaattia :thumbup:. Markkinaetu pari kuukautta a`la Snellmann, kunnes muut seura perässä. Porukka ihmettelee ja kiukuttele, kun ei se teollinen moska maistu senkään vertaa, mitä ennen.

Eikä mistään perkele saa enää sellaista vasikan buljonkia, misssä olisi natriumglutamaattia, vaikka sitä kuuluisi siinä olla jo ihan luonnostaan :wall::wall:
Tarkoitus ei ollutkaan väittää, ettei yrityksillä olisi mitään tekemistä tämän asiakkaiden halun luomisessa. Siihen yritin tuolla viimeisellä lauseella sanoa. Tarkoitin vain, ettei asiakkaiden halu ja yrityksen kilpailuvaltti ole mitenkään vastakkaisia asioita.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Jo vain. Jonkun radio-ohjelman tiimoilta muistelen erään ukon sanoneen/kirjoittaneen, notta aspartaami on mitä parhainta muurahaismyrkkyä.
Pikainen googletus paljasti, että aspartaamimehu saisi muurahaiset juoksemaan karkuun, muttei suorannaisesti tappamisesta puhuttu. Sama asia hoituu myös ihan perinteisellä natriumkloridilla.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Pikainen googletus paljasti, että aspartaamimehu saisi muurahaiset juoksemaan karkuun, muttei suorannaisesti tappamisesta puhuttu. Sama asia hoituu myös ihan perinteisellä natriumkloridilla.
Olen kuullut, etteivät muurahaiset pitäisi esimerkiksi kanelistakaan.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Hesarissa oli Suvi Aholan ruokaa ja ravintoa pohdiskeleva kolumni Syömisen taito. Tuttuja ajatuksia itsellekin siinä. Tässä vähän alkua

Katselen marketin levitehyllyä. Olen tyypillinen suomalainen perinnöllisine sydäntauti- ja kolesteroliriskeineni ja mietin ankarasti. Kasvi- vai eläinkuntaa? 30 vai 60 prosenttia? Entä maku?

Viimeistään Hanna Leivonniemen Rasvakapina-kirjoituksen (Suomen Kuvalehti 10/2011) luettuani olen ymmälläni, ja niin tuntuvat olevan monet muutkin. Yksi tutkija kiroaa eläinrasvat. Toinen sanoo, ettei niiden ja sydänkuolleisuuden suhde olekaan selvä.

Ja sitten ovat hiilihydraatit. Terveydenhoitaja kieltää leivän, viljelijä kehuu perunaa terveelliseksi. Kuussa on käyty ja ydinvoimaloita rakennettu (ei tosin täydellisiä), mutta kukaan ei tunnu tietävän, mitä pitäisi syödä.
Lukekaa loput tuosta linkistä.
 
Ylös