Kui suurii panoksii? Ool in, vai euron kimppa?Panostan hyviin ruoanlaittajiin.
Kui suurii panoksii? Ool in, vai euron kimppa?Panostan hyviin ruoanlaittajiin.
Sama yksikkömuodossa, vaimo tekee hyvää ruokaa (mä korkeintaan avustan).Panostan hyviin ruoanlaittajiin.
on hämmästyttävän lähellä huushollimme linjausta.Syön erinomaista ruokaa. Itse tehtyä, koska niin saa parasta. Rajoittuneet ruokavaliot on just niitä asioita, mitä mun elämään ei voi kuulua. Ruoka on liian suuri nautinto antaa pelleilylle. Panostan raaka-aineisiin ja laatuun, en määrään. Valmisruoat, einekset, marinadit ja mausteseokset on melkosta paskaa.
Ruokaloissa yleensä on vaan jotain huonosti imeytyvää raakaa kaalisipulisilppua, punajuuriraastetta tai vastaavaa. Paremmin maistuis salaattipohjaiset, höystettynä ehkä jollain tomaattilla, ananaksella tai kurkulla, ja ehkä jotain tonnikalaa tai raejuustoa seassa myös. Juurekset ja kaalit sais mieluummin tarjoilla kypsennettynä :nope:Ja kasviksia löytyy kivasti.
Mielestäni lähdetään yksinkertaistamaan todella paljon, jos oletetaan, että ranskalaisten sydänterveys johtuu juuri niistä rasvoista. Myös Suomi on Euroopan kärkimaita, mitä tulee tyydyttyneiden rasvojen kulutukseen. Viime vuosikymmenen lopulla eroa Suomen ja Ranskan välillä oli noin prosentin verran. 2000-luvulla suomalaisten tyydyttyneiden rasvojen kulutus laski noin puoli prosenttia, eli onko tätä muutosta kenties hieman liioiteltu? Alla olevasta kuvasta voi mm. todeta, että sepelvaltimotautia esiintyy Suomessa ja Bosniassa suunnilleen saman verran, vaikka tyydyttyneen rasvan kulutuksessa on eroa yli kymmenen prosenttia Suomen "eduksi".välillä rankataan voit ja kermat alimpaan maanrakoon ja toisena päivänä selitetään, että ne ranskalaiset elää pidempään juuri sen oikean kerman ja voin käytöllä ruuanlaitossa.
Oikeastaan ei tarvitse paljoakaan lukea, jotta saa ainakin hedelmistä ja niiden terveysvaikutuksista kovin ristiriitaisen kuvan. Heh, löytyy niitä vihanneskriittisiäkin jonkin verran...No, ainakin kasvisten ja hedelmien hyvistä ainesosista ei liene kahta sanaa tutkijoidenkaan piirissä.
Aika pitkä paasto, jos seuraavan kerran syö aamulla.Aamupala (pari leipää, joskus jogurtti + juotavaa), koululounas ja iltapäivällä sitten jotain satunnaista. En syö kuuden jälkeen mitään (äidin exältä honittu laihdutusvinkki).
Tohon verrattuna syön aivan liian vähän rasvaa ja hieman liian vähän tärkkelystä ja selluloosaa. Proteiinia menee sitten suositusta enämpi.Entäpä noudatatteko ns. virallisterveellistä ruokavaliota (http://www.tervesuomi.fi/fi/julkaisu/11728 ) ?
Miten sitten painonhallinta? Pysyykö kilot kurissa vai joudutteko todella tsemppaamaan asian kanssa?
Mitä tuo grafin akseleilla on? Kysyn, kun en meinaa päästä millään tuohon Suomi vs. Bosnia väittämään kiinni tuon kautta.Mielestäni lähdetään yksinkertaistamaan todella paljon, jos oletetaan, että ranskalaisten sydänterveys johtuu juuri niistä rasvoista. Myös Suomi on Euroopan kärkimaita, mitä tulee tyydyttyneiden rasvojen kulutukseen. Viime vuosikymmenen lopulla eroa Suomen ja Ranskan välillä oli noin prosentin verran. 2000-luvulla suomalaisten tyydyttyneiden rasvojen kulutus laski noin puoli prosenttia, eli onko tätä muutosta kenties hieman liioiteltu? Alla olevasta kuvasta voi mm. todeta, että sepelvaltimotautia esiintyy Suomessa ja Bosniassa suunnilleen saman verran, vaikka tyydyttyneen rasvan kulutuksessa on eroa yli kymmenen prosenttia Suomen "eduksi".
(Kuva on otettu eläintuotteita suosivalta sivustolta, joten kyseessä ei ole mikään vegaanipropaganda.)
Oikeastaan ei tarvitse paljoakaan lukea, jotta saa ainakin hedelmistä ja niiden terveysvaikutuksista kovin ristiriitaisen kuvan. Heh, löytyy niitä vihanneskriittisiäkin jonkin verran...
X: tyydyttyneen rasvan osuus kokonaisenergiasta prosentteina.Mitä tuo grafin akseleilla on? Kysyn, kun en meinaa päästä millään tuohon Suomi vs. Bosnia väittämään kiinni tuon kautta.
Maustesekoituksissa on monesti myös suolaa jopa yli puolet sisällöstä.Sama vika nykyään, ennen en oikein jaksanut välittää. Nyt jätän tuotteita tuosta syystä hyllyyn. Yllätyksekseni olen viimeaikana huomannut, että monet maustesekoitukset sisältävät aika pitkät litaniat E-koodillisia lisäaineita.
Aika tiukka lukema. Mä en oo vielä päässyt edes kakkoseen, vaikka syön mielestäni ihan hyvin.Itse asiassa aamupaino pitkästä aikaa juuri palautui alkamaan viitosella.
:eek!:Paino on pysynyt kurissa. Itse asiassa aamupaino pitkästä aikaa juuri palautui alkamaan viitosella.
Juu ja kun tolla puoliskolla ja pojilla tahtoo olla atooppista ihoa niin aika tarkkaan saa kattoo ettei vaan olis mitään paprikajauheita tai chilijauheita ettei iho mene rikki.Joo, en mäkään niitä tuoteselosteita tavaile sen takia, että nipottaminen olisi kivaa. Olen vaan havainnut, että mitä enemmän lisäaineita, sitä teollisempi ja huonompi maku.