Keskustelua ravinnosta

kerella

Member
Liittynyt
29.3.2011
Viestit
11
Itse pyrin syömään terveellisesti ja tykkään syödä terveellisesti, mutta sitten jossain vaiheessa tulee hirveä himo syödä kebabii tai muuta epäterveellistä. Eikä siitä todellakaan tule mitään omantunnon tuskia. Roskaruokaa on ihana syödä välillä!Ja joskus on kiva tienata lisää rahaa. Muuten varmaan laihtuisinkin kun aineenvaihdunta on niin hurjan nopea.
 
Viimeksi muokattu:

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Aika pillerinpyörittelyä näyttää toi vegaaninkin elämä olevan.

Hirmu kikkailua siitä, mistä saa proteiinit, tietyt vitamiinit (varsinkin B12), kromin, sinkin, etc.
Sama homma paljon liikkuvalla laihduttajalla. Pitäis pyöritellä pillereitä, mutkun tietäis mitä.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Maitua naamaan

RASVATON MAITO

Rasvaton maito on yksi virallisen suomalaisen terveysdogmin keskeisimmistä kivijaoista siitäkin huolimatta, että mikään tutkimus ei todista rasvattoman maidon puolesta yhtään mitään. Sen sijaan rasvattomuuden haitat ovat mitä ilmeisemmät.

Myytti rasvojen lihottavasta vaikutuksista ei pidä paikkaansa. Asia näyttää olevan aivan päinvastoin. Lisääntyvässä määrin alkaa tulla tutkimuksia, joka osoittavat, etteivät maitorasvat lihota, vaan jopa laihduttavat.

Tukholman Karoliinisen instituutin 9 vuotta kestäneessä ja lähes 20.000 naista koskevassa seurantatutkimuksessa todettiin, että rasvaiset maitotuotteet estivät lihomista seuranta-aikana. Alussa naisten keskimääräinen BMI oli 23.7 ja seuranta-ajan lopussa todettiin, että niillä naisilla, jotka olivat käyttäneet täysmaitoa ja rasvaisia juustoja, oli selvästi matalampi BMI kuin muilla.

Tutkijat suosittelivat painonhallintaan jokapäiväistä lasillista täysmaitoa, jonka todettiin vähentävän 15 % painonnousua. Yksi annos täysrasvaista juustoa päivässä vähensi painonousua 30 %. Maitorasvat auttoivat siis painon hallinnassa.
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=236
 

Captain Howdy

Well-known member
Liittynyt
6.6.2001
Viestit
20416
Maitua naamaan
Kaveri kertoi, että internetistä löytää tietyillä hakusanoilla (ei paljastanut niitä minulle, mokoma sutki) kosolti kuvia naisista, joiden naamaan on laitettu maitoa. Kehui, että kovasti ovat esteettisiä kuvia. Itse en löydä edes kuvaa tissistä, kun en vieläkään keksi hyvää hakusanaa.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kaveri kertoi, että internetistä löytää tietyillä hakusanoilla (ei paljastanut niitä minulle, mokoma sutki) kosolti kuvia naisista, joiden naamaan on laitettu maitoa. Kehui, että kovasti ovat esteettisiä kuvia. Itse en löydä edes kuvaa tissistä, kun en vieläkään keksi hyvää hakusanaa.
Forumiltakin löytää etsivä kuvan, jossa naisen päälle on kaatunut maitoa ja kuvaan muokkistettu Joni seuraamaan tilannetta.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Forumiltakin löytää etsivä kuvan, jossa naisen päälle on kaatunut maitoa ja kuvaan muokkistettu Joni seuraamaan tilannetta.
Oliko rasvatonta?

Kannattaa ostaa sitä punaista maitoa, ja jos on liian täyteläistä ni ohentaa vedellä. Tulee huomattavasti halvemmaksi kuin kevyemmät maidot, vaikka litra maksaakin pari senttiä enemmän.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Oliko rasvatonta?

Kannattaa ostaa sitä punaista maitoa, ja jos on liian täyteläistä ni ohentaa vedellä. Tulee huomattavasti halvemmaksi kuin kevyemmät maidot, vaikka litra maksaakin pari senttiä enemmän.
Melko rasvaiselta meininki näyttää.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24313
Sijainti
lappeen Ranta
Kaveri kertoi, että internetistä löytää tietyillä hakusanoilla (ei paljastanut niitä minulle, mokoma sutki) kosolti kuvia naisista, joiden naamaan on laitettu maitoa. Kehui, että kovasti ovat esteettisiä kuvia. Itse en löydä edes kuvaa tissistä, kun en vieläkään keksi hyvää hakusanaa.
Buk... eiku ei mitään.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Galluppia tehty

Rasvattomuus ja kevyttuotteet eivät enää kiinnosta suomalaisia aiempaan tapaan, vaan voin käyttö lisääntyy. Yhä useampi välttää pastaa, perunaa, leipää ja muita hiilihydraatteja. Terveellisyys tarkoittaa yhä useammalle lisäaineettomuutta ja luonnonmukaisuutta.

Nämä muutokset ruokaan liittyvissä asenteissa selviävät tällä viikolla valmistuvasta TNS Gallupin tekemästä ruokatutkimuksesta, johon Helsingin Sanomat sai tutustua etukäteen.

"Yleensä ruokaan liittyvät asenteet muuttuvat hyvin hitaasti. Näin suuret muutokset parissa vuodessa ovat väestöllisesti isoja asioita", ruokatutkimuksesta vastaava Tarja Pentilä sanoo.

Tutkimuksen tilaajia ovat elintarvikeyhtiöt ja kaupan ketjut, joille tieto kuluttajien suhteesta ruokaan on ratkaisevan tärkeää. Nämäkin tiedot päätyvät pian tuotteiksi kauppojen hyllyille.

Trendit on jo nähty meijeriyhtiö Valion omissa myyntitilastoissa, kertoo markkinointijohtaja Rauno Hiltunen.

"Kevyttuotteet olivat iso trendi vielä viisi vuotta sitten, mutta nyt niiden kasvu on pysähtynyt. Voin myynti on kasvanut merkittävästi", Hiltunen kertoo.

Muutoksen myötä Valio on alkanut pohtia, miten voista voisi tarjota muitakin vaihtoehtoja kuin 500 gramman peruspaketti.

Myös hiilihydraatteja välttävän kuluttajaryhmän kasvu on pantu Valiossa merkille. Tälle kohderyhmälle on jo kehitetty omia tuotteita, esimerkiksi paljon proteiinia sisältäviä rahkoja ja maitoa, johon on lisätty proteiinia.

"Näiden tuotteiden hyvin käynnistynyt myynti yllätti. Hiilihydraattien korvaaminen proteiineilla on selvässä nousussa. Tarve uusille tuotteille on näkyvissä", Hiltunen arvioi.

Myös leipomoyhtiö Fazer on huomannut hiilihydraattien välttelyn yleistyneen.

"Monet ovat alkaneet suosia tummempaa leipää, mutta trendi näkyy myös leivän kokonaiskulutuksen pienenemisenä", Fazer Leipomoiden tuotekehitysjohtaja Heli Anttila sanoo.

Keväällä yhtiö toi markkinoille tälle kohderyhmälle suunnatun täysjyväleivän, jossa on runsaasti kuituja ja siemeniä.

Atrian markkinatutkimuspäällikkö Jukka Saarenpää yhdistää kevyttuotteiden suosion laskun ja lisäaineiden vieroksunnan toisiinsa.

"Kevyttuotteiden tilalle on nousemassa ruoan aitous. Ihmiset ovat kyllästyneet päälle tunkevaan terveysvalistukseen. Keveys on alettu myös liittää lisäaineisiin. Samalla luonnollisen ruoan arvostus on noussut, jolloin rasva hyväksytään aiempaa helpommin", Saarenpää sanoo.

TNS Gallupin ruokatutkimus ja muut kuluttajaselvitykset ohjaavat Saarenpään mukaan suoraan Atrian tuotekehitystä.

"Tutkimukset kertovat mihin suuntaan tuotteita kannattaa muuttaa. Niiden pohjalta aletaan kehittää mahdollisia tuotteita, joita sitten testataan kuluttajilla."

Atria tuo markkinoille vuodessa 20–40 uutta tuotenimikettä, Fazer Leipomot 15–25 ja Valio lähes sata. Mukana ovat eri makuvaihtoehdot ja pakkauskoot.

Kun yritykset yrittävät seurata kuluttajien uusia mieltymyksiä ja tyydyttää erilaisten kuluttajaryhmien tarpeet, valikoima paisuu.

"On kallista tehdä pieniä tuoteryhmiä ja jaella niitä. Tasapainoa sopivasta tuotevalikoimasta joudutaan hakemaan koko ajan", Hiltunen toteaa.

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Hiilihydraattien+ja+kevyttuotteiden+kammo+näkyy+ruuan+tuotekehityksessä/1135267065248?ref=tf_iHSuutisboksi_p5
 
Viimeksi muokattu:

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Valmisruokien käyttö lisännyt listeriatartuntoja
Uutinen kylläkin käsittelee vain raakaa kalaa..Kiinnostaisi kyllä tietää kuinka suuri osuus listerioista tulee noista valmismössöistä, joita ruokanakin myydään.

Kalaa tulee syötyä, mutta ei kyllä ole tullut harkittua noita viimeisen käyttöpäivän fisuja, kun makukin ehtinyt kärsiä.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Munakokkelia naamaan:

Kananmunaa voi syödä surutta neljä kertaa viikossa, arvioi Turun yliopiston professori Rainer Huopalahti.

Kananmunan terveellisyyttä tutkineen Huopalahden mukaan kananmunan sisältämää kolesterolia ei nähdä enää yhtä isona peikkona kuin ennen.

"Munista saa muun muassa valkuaisaineosia, jotka laskevat verenpainetta ja toimivat tiettyjä virustauteja vastaan. Lisäksi keltuaisten väriaineita tarvitaan estämään silmänpohjan rappeumaa", Huopalahti sanoo.

Kananmuna ei sovellu kaikille yhtä hyvin. Huopalahden mukaan joka kymmenes suomalainen joutuu välttämään kananmunaa herkästi nousevan kolesterolitason takia.

Luonnontieteiden akateemisten liitto myönsi Huopalahdelle keskiviikkona Vuoden luonnontieteilijä 2011 -palkinnon.
http://www.hs.fi/kotimaa/Kananmuna+voi+sittenkin+olla+terveellistä/a1305546640440
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Jos ei keksi mitä laittaisi ruoan lisukkeeksi, niin muna tai kaks menee aina kätevästi! Keitettynä tai paistettuna. Voi syödä myös sellaisenaan, sekoittaa raakana pastaan, tai laittaa leivän (vaalea, ei täysjyvä) väliin.
Esimerkiksi keitetyt kanamunat voi kääriä paistettuihin kanamuniin. Pieni makuero säväyttää kummasti.
 
Ylös