Talviharjoittelutopic 2010-2011

Örfil

Guest
Joo, nyt loppui kartnenänvalkaisu!

Asko: menen radalle siis jo hieman aikaisemmin eli olen siellä n. 16:45.
 

Asko S.

Tonttu
Liittynyt
1.3.2002
Viestit
4146
Sijainti
Tampere
Noniin, Suzukartissa käyty Jussin ja työkaverin kanssa.

Sen verran esitietoa, että työkaveri on viime vuoden ajojen perusteella ollut 0.8-1.0s hitaampi kuin minä. En äkkiseltään muista milloin viimeks oltaisiin Jussin kanssa ajettu tuolla. Arvelin kuitenkin edeltä käsin olevani kymmenyksen tai kaksi hitaampi.

1. setti
Jussi #4 28,395
Asko S. #11 28,630
työkaveri #2 29,622

Rata oli tässä vaiheessa täysin kylmä ja päästiin ajamaan kolmestaan. Sisämittarin mukaan hallissa oli 15 astetta lämmintä. Ajettiin käytännössä koko setti peräkkäin, kunnes lopussa tein ajovirheen, Jussi ohitti ja veti pari parempaa kierrosta, jonka seurauksena jäin vähän matkan päähän.

2. setti
Jussi #11 28,400
Asko S. #4 28,929
työkaveri #2 29,516

Tämä setti sitten ajettiin viiden vieraan henkilön seurassa. Osa oli jopa 5-7s kärkeä hitaampia, joten se toi oman jännityksensä. En itse onnistunut mielestäni saamaan kovin kummoisia kierroksia aikaiseksi, tuskin muutkaan kovinkaan optimaalista. Luulin omaa autoani paremmaksi kuin ekassa setissä ollutta, koska pysyin Jussin tahdissa paremmin.

Tosin eipä ajettu peräkkäin yhtä paljon kuin ensimmäisessä setissä, koska sattui kolari. Jussi oli pääsuoralla rinnakkain jonkun hitaamman kanssa ja meikä oli aivan Jussin peesissä. Jussilta kuitenkin katosi tila ja auto pysähtyi aika tehokkaasti. Itse sitten paukautin vielä Jussin perään täysistä vauhdeista. Molemmat pystyttiin kuitenkin jatkamaan ajamista. Itselle lonkka mustana, mutta ei ilmeisesti sen pahempaa tullut. Toivottavasti Jussillekaan ei sen pahemmin sattunut.

Ruuhkaisesta radasta johtuen aika vaikea arvioida autoeroja, mutta kyllä nuo kolme autoa olivat kahden kymmenyksen sisään. Varikolta katsottuna autojen renkaissa oli isoja eroja ja valittiinkin Jussin kanssa tarkoituksella täysin erilaiset autot eturenkaiden osalta. Ekassa setissä mulla oli sliksit ja Jussilla kuviorenkaat, sitten toisinpäin.
 
Viimeksi muokattu:

FO110K

Banned
Liittynyt
3.1.2001
Viestit
15345
paska homma aina noi kovavauhtiset kolarit, lujaa on osunu jos sullakin ihan mustaksi kylki mennyt :dunno:
noh toivottavasti ei pahempaa....


miltäs paikan taso näytti muutoin?
 
Viimeksi muokattu:

Örfil

Guest
Jeps, komppaan Askon rapoa. Ihmeen vähän autoissa oli eroa loppuajassa, tosin aika erilaisia ne oli ajaa. Mulla oli hyvin pitoa ekassa, mutta suoralla jäi heti. Toka auto oli suorilla nopea mutta vietävän liukas mutkissa.

Lisäksi tokan vedon ruuhka vaikeutti sen kummemman analyysin tekoa.
Mutta hauska oli ajaa pitkästä aikaa :)

Vuoden eka tällikin oli aika pamaus. Vasemmasta jalkaterästä lähti tunto loppuajon ajaksi ja vasen kämmen oli arkana ja nyt on oikean yläreiden sivu melkoisen arka, klenkkaamista on kävely :D

Heh, mutta tilanne tuli niin äkkiä ettei ollut mitään jakoa reagoida. Toivottavasti tosiaan Askokin on siitä kondiksessa piakkoin.

Jees ei kun uutta reeniä peliin!
 

DW

2009-2016
Liittynyt
13.5.2009
Viestit
6137
Sisäradallakin voi tehdä kipeetä kun maksimia ajaessaan osuu. Noissa ulkopuolisissa on aina oma vaaransa, kun usein vähän ajaneina poukkoilevat edessä kuin hirvenvasat aitojen välissä. Ei yhtään tiedä mihin menevät seuraavaksi.

Itse ollut kaksi vkoa ilman ajoa, joten voisi tehdä vähän poikkeavan lataumistempauksen kauden alkuun. Seuraava ajo vois olla Myllypuuron kisan lämmittelyajot. Näkee sitten, kuin paljon on ajointoa kertynyt siihen mennessä.
 

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13749
KiC kisaa pukkaa maaliskuun alussa :)
 

DW

2009-2016
Liittynyt
13.5.2009
Viestit
6137
KiC kisaa pukkaa maaliskuun alussa :)
Viime su olisi ollu mukava poiketa. Minähän heivaan ne loput kisat syistä: SWS-karsinnat kun alkaa seuraavaksi. No kärjen kyydissä en ihan pysy ja vaikka pysyisin, niin itsellä ei hinkua olisi ulkomaille finaaliin lähteä. Tällä hetkellä pystyisin syömään tosin niiltä jotka sinne haluavat, arvokkaita pisteitä ainakin osalta porukasta. Toivottavasti nyt tällä idealla edes yksi kuski pääsisi suoraan pisteiden mukaan sinne, ettei tarttis wildcardeja vedellä sen takia. Kun joka kisaan en itse ole muutenkaan menossa, niin miksi sitten yhteenkään säätämään ja pilaamaan mahd. jonkun toisenkin mahdollisuuksia.

Jos tämä karsinta olisikin Turussa, niin :D
 

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13749
Saa osallistua pelkkään silveriinkin ei siinä mitään. Itte ajan mieluummin 2 finaalia kun sinne asti menee ni parempi mahku saada hyväkin auto. Ja saa päästää kaverit ohi juuri ennen ruutulippua :)
 

DW

2009-2016
Liittynyt
13.5.2009
Viestit
6137
vai pitäiskös sitten vaan mennä nappulaliigaan? Siinä olisi häviävän pieni mahdollisuus ryssiä 90:n kisoja, vaik a-ajo semif.:t onkin samoissa erissä. Ei tarttis painoja kiikutella yhtään, ja jos ny jonkun juniorin sodihaaveet kaatuu, niin ei tartte silloin päästäkään, jos häviää kymmenen kiloa ylipainoisellekin.
Ei halua kuin vain ajaa:cool:
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Reenirapo, Jyväskylä Karting Center

Talvitakki heitettiin tänään Paviljongin radan pukuhuoneeseen ja näin käynnistyivät vuoden ekat reenit. Ehdin ajamaan ennen illan kokousta yhden 10 min setin. Vaikka paikka on entuudestaan tuttu, rataprofiili on vaihtunut pariinkin kertaan sitten viime näkemän (reilu vuosi sitten).

Homma alkoi ajohaalarien etsimisellä ja vasta kolmansissa kokeilemissani haalareissa oli ehjä vetoketju. Ajaminen tapahtui vastapalloon kiertosuuntaan nähden, koska minua aiemmin ajelun aloittaneet olivat näin päättäneet tehdä. Rata on normaalisti hyvin liukas ajaa ja nyt tuntui, että se oli vielä liukkaampi kun pitoalueet olivat "väärin päin" vastapalloon ajettaessa. En ole koskaan ajanut sisärata-autolla niin pitkää loivaa luisua mitä tänään tuli harrastettua.

Vastaavasti normaalisti neulansilmien jälkeen kiihdytysalueena olevat osuudet olivat nyt jarrutusalueita joten niissä pitoa oli aivan järkyttävän paljon ja auto sammuikin kahteen kertaan täysjarrutuksessa. Ekalla kerralla henkilökunta joutui käynnistämään auton, toisella lähti mäkilähdöllä käyntiin. Luulisi autojen pysyvän käynnissä kovissakin jarrutuksissa, mutta en tiedä missä kunnossa noiden kytkimet ovat.

Ajo sujui nousujohteisesti ja kun aloin peesaamaan rataa enemmän tahkonneita kuskeja, kierrosaika tippui lähes sekunnilla. Ja omasta mielestäni muutin ajamistani vain kahdessa kohdassa rataa (tiukempi linja sisälle).

Paras kierrosaika: 31.653

Tuolla kierrosajalla jäin tosin n. 1,3s nopeimmasta kuskista. Mutta ajo oli sen verran nousujohteista, että hyvä tunne jäi päällimmäiseksi. Olisi tehnyt mieli ajaa toinen setti oikeaan ajosuuntaan (myötäpäivään) mutta nyt ei vaan ehtinyt menojen takia. Ehkä viikon päästä sitten uudelleen.

Oikeaan ajosuuntaan ajettuna rata on todella haastavan näköinen kiristyvine mutkineen. Kaksi kertaa kierroksella kova jarrutus kesken lähes täysiä ajettavan mutkan plus 2-3 kevyempää jarrutusta tiukkoihin mutkiin radan keskialueella.


Sellainen knoppitieto vielä tähän loppuun, että Jyväskylän radalla ei enää tunneta ilmaista pysäköintiä. Aiemmin käytössä ollut päätyparkki on nyt rakennustyömaata ja vaihtoehdot ovat maksullinen ulkoparkki tai samassa rakennuksessa oleva pysäköintitalo (1€ per alkava tunti).
 

Asko S.

Tonttu
Liittynyt
1.3.2002
Viestit
4146
Sijainti
Tampere
Ehkäpä tuota ensi viikolla voisi Suzuun taas eksyä. Ihan vielä ei tee mieli istuutua karting-autoon.
 

Örfil

Guest
Ehkäpä tuota ensi viikolla voisi Suzuun taas eksyä. Ihan vielä ei tee mieli istuutua karting-autoon.
Ei joo, joku perskutarallaa tälli tuntuu vielä säärissä ja lonkassa kivun ja visuaalisen mustumisen merkeissä :D

Mikäs päivä ens viikolla sopis?
 

FO110K

Banned
Liittynyt
3.1.2001
Viestit
15345
multa jää kyllä väliin, pukkaa nyt ihan liikaa hommaa työn ja koulun kanssa :thumbdown
yritän sit levitoida itseni kiertämään rataa samaan aikaan teidän kanssa, se lienee jokatapauksessa nopein tapa mulla kiertää kierros :rolleyes:
(puhumattakaan että myös halvempi)
 

Örfil

Guest
yritän sit levitoida itseni kiertämään rataa samaan aikaan teidän kanssa, se lienee jokatapauksessa nopein tapa mulla kiertää kierros :rolleyes:
(puhumattakaan että myös halvempi)
Niin, olenhan Tampereen nopein kuski - levitoitte tai ette ;) ;)
 

DW

2009-2016
Liittynyt
13.5.2009
Viestit
6137
Vähiin on käyny ne, joita pöllyttää autolla kuin autolla

 

Quasimodo

Well-known member
Liittynyt
30.6.2008
Viestit
5455
Sijainti
Helsinki
Itse olen vähän suunnitellut meneväni todennäköisesti viikolla 9 (28.2 - 6.3) Myllypuroon ajamaan. Tarkempi ajankohta on tietenkin vielä vähän epäselvä, mut jos passaa niin saa liittyä seuraan (toki muutkin). Mutta katsellaan...
Utelen taas hieman, että onkohan muita menossa ensi viikolla Myllypuroon ajamaan? Itsekin olen kiinnostunut, mutta keskiviikko ja torstai saattaa olla sellaisia päiviä, jolloin en pääse.
 
Ylös