Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '10-'11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Jacques

KKWCS:n Mietaa
Liittynyt
15.10.1999
Viestit
37045
Sijainti
Helsinki
iltalehti sanoi:
Mona Lisan silmistä löytyi koodeja

Maanantai 13.12.2010 klo 19.53

Tutkijat kertoivat, että numerot ja koodit eivät näy päivänvalossa.
Paljon puhuttu hymy ei olekaan Mona Lisan ainoa arvoitus.

Taidehistorioitsijat tutkivat maailman kuuluisinta maalausta uudella teknologialla ja löysivät Mona Lisan silmistä numeroita ja kirjaimia.

Dan Brownin menestyskirjassa Da Vinci -koodi kerrottiin, kuinka Leonardo da Vinci kätki maalaukseen Graalin maljasta kertovia vihjeitä.

Yksi tutkijoista, Silvano Vinceti sanoo Daily Mailissä, että päivänvalossa koodit eivät näy, mutta ne erottuvat suurennuslasilla ja oikeassa valossa katsottuna. Vincetin mukaan oikeassa silmässä on kirjaimet LV, jotka todennäköisesti tarkoittavat Leonardo da Vincin nimikirjaimia.

Vasemmassa silmässä olevia symboleja ei ole vielä kokonaan selvitetty.

- Niistä on vaikea saada selvää, mutta siinä näyttäisi olevan kirjaimet CE tai B. Myös numero 72 on nähtävissä tai merkkiyhdistelmä L2.

Vinceti on varma, että kyseessä ei ole mikään vahinkosutaisu, vaan da Vinci on tarkoituksella kätkenyt koodit maalaukseen.
hmmm.. Tarkoittaako tämä sitä, että Graalin malja on hahmolla 72?
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Kuninkaallisten halpisvaatteet

Prinssin morsian käytti halpisvaatteita parin kihlakuvassa
14.12.2010 09:50

Kate Middleton osoitti, että kihlajaiskuvassa tärkeintä on tunnelma, eivät kalliit vaatteet.

Prinssi Williamin kihlattu Kate Middleton ei koreillut vaatteilla parin kihlajaiskuvassa, kertoo popeater.com.

Middletonilla oli Telegraph-lehden mukaan rakastuneen parin halausta esittävässä otoksessa päällään 142 dollarin hintainen pusero. Prinssi Williamilla oli yllään Brunello Cuccinellin paita, jonka valokuvaaja ilmeisesti lainasi hänelle saadakseen kuviin rentoa fiilistä.
Kyllä nyt kansalaisia halveksitaan, kun tuleva kuningatar noin halvoissa vaatteissa esiintyy. :rolleyes:
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Voi luoja :jaska:. Pitävät ihmisiä ihan idiootteina. Itse myönsivät aijemmin, että laskua tulee siitä että parivuotta sitten oli piikki, johtuen tallantavien digiboxien myynnistä ja valittivat, ettei ihmiset olekkaan uusineet niitä tarpeeksi :eek::eek:

Mitäköhän uutta kuuntelu teknologiaa on tullut viimeisen kahden vuoden sisällä :rolleyes: Ei nyt ihan kauhean montaa uudenlaista laitetta ole tullut myyntiin tuon ajan sisällä.

Eduskunnalle 8 000 nimen adressi tekijänoikeustulojen puolesta
julkaistu tänään klo 10:47, päivitetty tänään klo 10:55

Taiteilijat ovat luovuttaneet eduskuntaryhmille lähes 8 000 nimen adressin, jossa vaaditaan tekijänoikeustulojen turvaamista. Taiteilijoiden mukaan muun muassa musiikin ja elokuvien kopioinnista maksettavat maksut ovat puolittuneet, koska kaikkien uusien tallennuslaitteiden ostohintaan ei sisälly hyvitysmaksua. Adressin luovutti eduskunnassa aamupäivällä taiteilijoiden 60-henkinen valtuuskunta, johon kuuluvat muun muassa Eija Ahvo, Ilkka Alanko, Pirjo Bergström, Arto Halonen, Anssi Kela, Tuure Kilpeläinen, Kikka Laitinen, Pave Maijanen, Bianca Morales, Mikko Perkoila, Marko Röhr, Emma Salokoski, Anja Snelman, Olavi Uusivirta ja Tumppi Varonen.

Taiteilijat vaativat, että hyvitysmaksun vuosituotto palautettaisiin vähintään 12 miljoonan euron tasolle. Tuotto oli sen verran vielä kaksi vuotta sitten, mutta on nyt puolittunut. Suurimpana syynä on taiteilijoiden mukaan se, ettei maksu sisälly kaikkien uusien tallennuslaitteiden, kuten muistitikkujen ja tallentavien puhelimien ostohintaan.

Hallitus päättää, minkä laitteiden hinnassa kerätään hyvitysmaksua. Kun markkinoille tulee uusia laitteita, niiden ottamisesta hyvitysmaksun piiriin tehdään erikseen päätös.

Nykyisen hallituksen aikana ei ole lisätty uusia laitteita listalle, jolla olevista laitteista pitää maksaa hyvitysmaksua, kertoo taiteilijoiden vetäjä Lauri Kaira. Jos uusia laitteita ei oteta listalle, hyvitysmaksun tuotto pienenee sitä mukaa, kun kuluttajat siirtyvät uusiin laitteisiin, taiteilijat huomauttavat.

Kaira toteaa, ettei kopiointi ole vähentynyt, joten maksun tuottokaan ei saisi vähentyä.

Adressin lähes 8 000 allekirjoittajan joukossa ovat eturivin taiteilijoista myös muun muassa Einojuhani Rautavaara, Heikki Harma, Aki ja Mika Kaurismäki, Pekka Kuusisto, Esa-Pekka Salonen, Maija Vilkkumaa, Jörn Donner, Chisu, Jenni Vartiainen, Tuomari Nurmio, Paleface ja Anna-Leena Härkönen.

Taitelijoiden edustajat ovat viime viikkojen aikana vedonneet useaan otteeseen poliitikkoihin, jotta hyvitysmaksun romahtaminen estettäisiin.

YLE Uutiset
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
:D:D

Mistäköhän hallituspuolueet on jonkkaa puristanu, kun moiseen on päätynyt :rolleyes:

Oikeuskansleri: Puolueiden valtionyhtiöiltä saamassa tuessa ei ongelmaa
julkaistu tänään klo 10:53, päivitetty tänään klo 10:57

Eduskunnan oikeuskanslerin Jaakko Jonkan mukaan puolueiden valtionyhtiöiltä saama vaalirahoitus ei ole vaarantanut luottamusta ministereiden puolueettomuuteen. Hän katsoo myös, ettei ministereiden tai valtioneuvoston kanslian omistajanohjausosaston toiminnassa ole osoitettu asian suhteen lainvastaisuutta.

Syyskuun alussa voimaan tulleiden uusien säännösten mukaan puolue ei saa enää vastaanottaa tukea valtion määräysvallassa olevalta yhtiöltä. Jonkan mielestä olisi perusteltua, että tämä huomioitaisiin myös omistahjaohjauksessa niin, että linjaus näkyisi yhtiöiden yhtiökokouskäytännöissä, jolloin tilintarkastajat voisivat tarvittaessa tarkastaa asian.

Asiasta kanteli vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi. Kantelu koski kolmea kokoomusministeriä, valtiovarainministeri Jyrki Kataista, omistajaohjauksesta vastaavaa Jyri Häkämiestä ja asuntoministeri Jan Vapaavuorta. YLE Uutiset
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Voi luoja :jaska:. Pitävät ihmisiä ihan idiootteina. Itse myönsivät aijemmin, että laskua tulee siitä että parivuotta sitten oli piikki, johtuen tallantavien digiboxien myynnistä ja valittivat, ettei ihmiset olekkaan uusineet niitä tarpeeksi :eek::eek:

Mitäköhän uutta kuuntelu teknologiaa on tullut viimeisen kahden vuoden sisällä :rolleyes: Ei nyt ihan kauhean montaa uudenlaista laitetta ole tullut myyntiin tuon ajan sisällä.
Mie olen ihmetellyt tuota hyvitysmaksua siitä lähtien kun polttavat cd-asemat tuli kotikoneisiin. Jok'ikisestä cd-aihiosta nuo kailottajat on höylänneet osansa, mutta kuinka monta aihiota niistä sadoista olenkaan käyttänyt musiikin taltioimiseen? Korkeintaan 2%. Ja mikä parasta, ne on kaikki ollut kokoelmia levyistä joista olen jo maksanut täyden hinnan. :D

Anssi Melalle kilahtaa ropo kassaan kun varmuuskopioin omat otokseni ceedeelle, helvetin hieno homma. Ne onkin ainoat roposet jotka se kuikelo miulta tulee koskaan saamaan, joten hyvä tietty hälle.. saa siintä vaikka kinkunsiivun känttynsä päälle.

Se nyt vielä puuttuisi että sama urvelo tienaa vielä miun työnteostakin, jos noin niinku uspitikuistakin aletaan verottaa..
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Se nyt vielä puuttuisi että sama urvelo tienaa vielä miun työnteostakin, jos noin niinku uspitikuistakin aletaan verottaa..
Kyllä kyllä

Ja ei kai kukaan kännykällä muuta teekkään, kun kuuntelee Einjuhanirautavaaran tuotantoa :thumbfh:

Tuosta rahan jaosta voi kyllä olla ihan ylpeä. On sitten Kuurojen liittokin saanut ihan 6000 euroa :rolleyes:

Mun mielestä vois hyvin perustaa vielä muutama järjestö lisää, jakamaan organisaatiottensa kanssa tuota pottia.

Hyvitysmaksuvarojen jako 2010

Opetus- ja Kulttuuriministeriön 10.9.2010 tekemä päätös vuoden 2009 hyvitysmaksuvarojen jaosta (1 000 euroa)

Henkilökohtaiset tilitykset oikeudenomistajille:

Jakava järjestö

Kopiosto ry 2 145
Gramex ry 1 516
Teosto ry 1 432
Tuotos ry 320
Yhteensä: 5 414

Tilitykset tekijöiden yhteisiin tarkoituksiin

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus (AVEK) 2 050
Esittävän Säveltaiteen Edistämiskeskus (ESEK) 551
Luovan säveltaiteen edistämiskeskus (LUSES) 519
LUSES ja ESEK yhteisesti AV-varoja 457
Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus 222
Suomen Tekijänoikeudellinen Yhdistys 106
Kirjallisuuden edistämiskeskus 93
Kuvasto/Visuaalisen taiteen edistämiskeskus (VISEK) 30
Kuurojen Liitto 6
Yhteensä 4 034
Opetusministeriö päättää myöhemmin 224

Kaikki yhteensä 9 672
 

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Tää ei tainnukkaan olla vielä:

Berlusconi sai parlamentin luottamuksen

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on saanut luottamuslauseen maan parlamentin alahuoneelta. Hallituksen luottamus varmistui kolmen äänen turvin. Asiantuntijoiden mukaan pääministerin takana oleva enemmistö on kuitenkin nyt niin ohut, että se tekee tehokkaan hallitsemisen hyvin vaikeaksi.

Parlamentin alahuoneen äänestyksessä 314 kannatti Berlusconia ja 311 äänesti vastaan.

Äänestys sujui jännittyneissä tunnelmissa, ja ääntenlaskenta jouduttiin jopa keskeyttämään hetkeksi kiihtyneiden äänestäjien ajauduttua tappeluun. Äänestyksestä odotettiin jo ennakkoon hyvin tiukkaa.

Aamupäivällä käydyssä ensimmäisessä äänestyksessä Berlusconi voitti senaatin luottamuksen. Senaatin 308:sta senaattorista 162 kannatti Berlusconia ja epäluottamusta esitti 135 senaattoria.

Italian poliisi kertoo, että maan pääkaupungissa Roomassa on ollut päivän mittaan aggressiivisia mielenosoituksia. Mellakkapoliisin kerrotaan ottaneen yhteen mielenosoittajien kanssa. Poliisin mukaan mielenosoittajat olivat heitelleet muun muassa väripanoksia ja appelsiineja.

Berlusconin vastustajat ovat vaatineet 74-vuotiaan pääministerin eroa tämän ryvetyttyä useissa korruptio- ja seksiskandaaleissa.

AP, Reuters, AFP
:thumbfh:
 

Rentta

Well-known member
Liittynyt
22.7.2010
Viestit
6754
Sijainti
Täällähä mä
Eduskunnan räjäytykset rikkoivat autoja

Eduskunnan ja Pikku-Parlamentin välisen työmaan räjäytystyöt ovat aiheuttaneet ikävän sivuefektin: räjäytyksissä vaurioitui tänään useita autoja.

Räjäytyksen aiheuttama sorasade vahingoitti kuutta autoa puolen päivän aikaan. Henkilövahinkoja ei tullut.

Eduskunnan tiedotuksen mukaan urakoitsija on selvittänyt jo autojen omistajat. Yrittäjällä on myös vahinkovakuutus, joka korvaa autojen vauriot.

MTV3 - Eeva Lehtimäki

Otsikko hieman hämäsi :D
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26884
Ihme sakkii ootte, just parasta italiassa on ne mafiat (Niiden kytkökset ynnä muut)
:p
Eikä oo ku parasta on onnennarukauppiaat. Ei vaan on Silvio minunkin suosikkini. Väärinymmärretty humoristi.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös