Matkakuume!

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Sunnuntai 7.2.2016
ICE: Frankfurt a.M. HBF-Karlsruhe HBF 19,00 €
ICE: Karlsruhe HBF-Frankfurt HBF 19,00 €


Kakkosbundesliigaa pelataan kyllä aika mielenkiintoisiin aikoihin. Kotifaneillehan toki sunnuntain alkuiltapäivän 13:30 on mitä loistavin aika, mutta onhan tuo vierasfaneille ehkä hiukan aikainen aika. Onneksi itse olin lähtenyt lauantaina Mainzista vielä ihan säädylliseen aikaan, niin aamuherääminenkään ei tuottanut juuri tuskaa.

Norsu ei meinannut saada palloa haltuun

Karlsruher SC – FSV Frankfurt

7.2.2015 13:30 Wildparkstadion, Karlsruhe, BW
Lippu 10 €
Toimitus 1,50 € (print@home)
AM: 12 839 (29 699 –43,2 %)
Olut: Rothaus
Kicker-Arvosana ottelulle: 4,5 (surkea)

Hetken aikaa rautatieasemalla ämpyiltyäni päätin kävellä stadionille, kun aikaa oli kuitenkin yli pari tuntia, eikä kakkosbundisstadionilla niin hirveätä ryysistä kuitenkaan ole. Tämä on tietenkin aina yhtä hyvä ratkaisu, kun olen viimeksi katsonut Karlsruhen karttaa noin pari kuukautta sitten ja muistan siitä ainakin suurin piirtein stadionin sijainnin. Tämä nyt on tietenkin mitä loistavin idea silloin, kun karttaa ei ole eikä tietenkään myöskään nettiä millä tarkastaa stadionin todellista sijaintia. Mutta tarpeeksi kauan kun jatkaa matkaansa päättäväisesti samaan suuntaan, niin eiköhän sitä lopulta kuitenkin löydä perille. Ottaessani kuvia ”mielenkiintoisista” patsaista Badenin suurherttuan palatsin edessä näin viimeinkin ensimmäisen vilauksen paikallista väriä. Noh, tässähän oli tietenkin helpointa vain liittyä joukon jatkoksi ja seurata letkaa kohti stadionia. Tällä stadionilla oli kyllä viety ihan äärimmäisyyksiin kävelymatkat lähimmältä asemalta. Vaikka itse olin jo reilut kaksi kilometriä kävellyt pohjille pelkästään päästäkseni linnalle, oli matkaa vielä lähes toinen mokoma jäljellä tässä vaiheessa. Onneksi tosiaan olin ottanut ihan reilusti aikaa tähän väliin…


Matka kohti stadionia on jo loppusuoralla

Stadion oli samalla tavalla aidattu kaukaa kuin Waldstadion Frankfurtissa. Turvatarkastus oli täällä melko kevyesti toteutettu, olisin helposti keksinyt muutamankin paikan missä potentiaalisesti ei-sallittuja tuotteita olisi saanut kuljetettua alueelle, jos siis olisin sellainen henkilö joka niitä haluaa paikalle. Itse stadion oli melkoinen kokoelma eri aikakauden komponentteja. Ensimmäisenä mieleen tulee ylöspäin skaalattu versio Paavo Nurmen stadionista. Pääkatsomon rakenne oli itseasiassa melko samanlainen, kuin myös kattamattomat kaarteet. Isoin ero tuli aurinkokatsomosta, jossa oli taasen selvästi stadionin vanhin osa. Fanien viihdykkeet stadionin takana olivat kyllä hyvin antiikkiset, varsinkin kaakeloidulla, tai sanotaanko sittenkin ihan vain betonoidulla alueella, oli hyvinkin huurteiset tunnelmat. Mutta, miksi lähteä muuttamaan jotain joka ei ole rikki, sillä missään muualla palvelut eivät ole toimineet yhtä nopeasti kuin täällä. Stadionin seisomakatsomot eivät muuten olleet mitenkään täysin betonista rakennettuja, vaan ainoastaan aihiot jokaiselle askelmalle olivat kivestä ja täytteenä oli käytetty ihan rehellistä hiekkaa.


Pääkatsomo on kyllä takaa melko näyttävä rakennelma

Tästä pelistä on ehkä heikoimmat muistikuvat itse pelitapahtumien kulusta – ei niinkään alkoholista johtuen, vaan tuulesta ja sateesta. Päällimmäisenä mieleen on vain jäänyt, että Karlsruhen pelikirja oli lähes täysi kopio viime kauden HOMOHOMO:lta: lähdetään nopeasti omalta alueelta hyvännäköiseen hyökkäykseen, mutta keskiviivan jälkeen aletaan hieroa palloa ja lopulta syötetään alaspäin. Tähän alkoi kotiyleisökin parinkymmenen minuutin jälkeen kyllästymään joukkueen neppailuun.


(Autinko)katsomon takana ei ollut enää niin kovin moderni meininki

Aurinko tervehti katsojia puoliajan jälkeen

Pelin jälkeen olin jälleen varannut aivan riittämiin aikaa tutustua kaupunkiin. Tosin tällä kertaa olin nähnyt kaikki oleellisimmat kohdat jo menomatkalla, joten matsin jälkeen ei ollut enää niinkään nähtävää saatikka voimia jäljellä käytettäväksi. Parkkeerasin itseni siis erääseen ravintolaan päärautatieaseman lähistölle. Kerran olin jo lähdössä paikasta, kunnes baarimikko viimeinkin päätti vaihtaa listapaskan karnevaali-schlageriin. Pakkohan tällaisessa tilanteessa on jäädä vielä hetkeksi istuskelemaan ja fiilistelemään. Ja tietenkin sitä mieluummin tuollaisessa paikassa istuskelee kuin kylmällä Karlsruhen päärautatieasemalla.

Yhteenveto
Matka oli jälleen oikein hyvä, vaikka ei ihan viime vuotisen tasolle päässytkään ja pelit olisivatkin vähän enemmän voineet jälleen antaa.
Muutama muistilista vain itselle seuraavaa kertaa varten:
-älä lähde yksin karnevaaleille (toki tänä vuonna hommasin seuraa itselleni rautatieasemalta)
-Etelä-Rheinin –karnevaali ei ollut niin erityinen
-hommaa joku karnevaaliasu

P.s. Ilmeisesti en menettänyt mitään vaikka Rosenmontag jäikin väliin. Ilmeisesti kummassakaan karnevaalikaupungissa joissa olen näiden kahden reissun aikana käynyt ole voitu kulkuetta järjestää, myrskystä johtuen.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Hyvä ja mielenkiintoinen futismatkarapo. Aiheutti lievää matkakuumetta.
 

jupla

Well-known member
Liittynyt
30.6.2005
Viestit
12416
Sijainti
Kurjala
Hyvä ja mielenkiintoinen futismatkarapo. Aiheutti lievää matkakuumetta.
Eiköhän kuume lähde Pirkka-niksillä:

Vietä lomasi koti- tai naapurikaupungissa. Kun säästät matkustamisen kulut, sinulle jää enemmän rahaa hotelliin, syömiseen, nähtävyyksiin ja tuliaisiin, joita et raaskisi arkena ostaa.
Toinen:

Pue matkalle mekon alle puolihame tai kaksikin, niin ne eivät vie tilaa matkatavaroissa. Ylimääräinen vaatekerros lämmittää viileässä lentokoneessa ja korostaa kaiken lisäksi naisellisia muotoja.
 

Örfil

Guest
Irrottele ja mene Puustelliin. Voin suositella. Hyvä buffetti oli siellä ja kiva näköala Lieksanjoelle.
Jäppinen syö jossain keittiökalustefirmassa!

Asiakaskarkkeja esittelypisteessä "buffetateriana"?

Täytyy suhtautua edelleen suurella varauksella Alvun syömäkutsuihin, jossa lupaa että "mä tarjoon syömiset".
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Jäppinen syö jossain keittiökalustefirmassa!

Asiakaskarkkeja esittelypisteessä "buffetateriana"?

Täytyy suhtautua edelleen suurella varauksella Alvun syömäkutsuihin, jossa lupaa että "mä tarjoon syömiset".
Puustellin haarakonttori on Nivalassa. Voisi olla elämys käydä siellä, olisi ihan kuin kotikylässä.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Puustellin haarakonttori on Nivalassa. Voisi olla elämys käydä siellä, olisi ihan kuin kotikylässä.
Meinasin tarttua tuohon. Siinä se möllöttää 'kuuluisien uusien liikennevalojen' äärellä. Rupee muuten Invalassa olemaan aika paljonkin kaikkea nykyään. Ensin se oli Kyösti 'Köpi' Kallion kotipaikka, sitten tuli Puustelli ja nyt on liikennevalot.

Keittiömyymäliä siellä taitaa olla aika tasan nolla. Haapajärvellä ja Ylvissä niitä on pilivin pimmein.
 

Örfil

Guest
Nivalassa kaikkea on juuri sopivasti - ei liikaa eikä liian vähän.

Kuulemani mukaan kesällä on toiset sukujuhlat siellä ja sain tällä kertaa kutsun saapua paikalle. Aiomme mennä, koko perhe.
 

Jacques

KKWCS:n Mietaa
Liittynyt
15.10.1999
Viestit
37045
Sijainti
Helsinki
2 ja puoli viikkoa kahden viikon tosikanaria-matkaan! Pienimuotoista matkakuumetta alkaa jo olla!
 
Ylös