Juu kyl mä uskon.Rohkeudella ei ole mitään tekemistä tämän kanssa, pikemminkin hogasin mahdollisuuden, jonka käytin.
Toiveissa on nyt vain, että tilanne asettuu koulun toimien ansiosta oikeille uomille.
Tsemppiä ja kokka kohti tulevaa!
Juu kyl mä uskon.Rohkeudella ei ole mitään tekemistä tämän kanssa, pikemminkin hogasin mahdollisuuden, jonka käytin.
Toiveissa on nyt vain, että tilanne asettuu koulun toimien ansiosta oikeille uomille.
Tsemppiä ja kokka kohti tulevaa!
Noloahan se varmasti on jos vanhemmat puuttuu asioihin. Sitä varmaan ajattelee että se korostaa omaa kyvyttömyyttään pitää puolensa. Ehkä helpompi jos joku opettaja tai muu ulkopuolinen pistää pelille lopun.Niin, oman junnun osalta kun muistelen kiusaustapauksia niin suurin "pulma" oli se ettei olisi saanut puuttua mihinkään "häpeän" vuoksi.
Ainakin pojilla tuntuu olevan sellainen asenne että vaikka kuinka rökitettäisiin, niin isät/äidit ei saa puuttua koska se on noloa. Opelle ei saa puhua ja suurin häpeä oli jos luokassa asia otettiin esille. Vaikea tilanne.
Jos vielä aikuisiälläkin on tarvetta kiusata toisia, niin pääkopassa on isomman luokan ongelmia ja empatiakyky tasan nolla. Ei voi ymmärtää.Kiusaaja saattaa vainota vielä yliopistossakin
julkaistu tänään klo 06:52, päivitetty tänään klo 08:11
Kiusaaminen tai ainakin kiusaajan haamu seuraa montaa koulukiusattua nuorta vielä yliopistoon asti. Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan joka kahdeskymmenes yliopisto-opiskelija on kokenut kiusaamista. Kiusaaminen saattaa tutkijan mukaan olla tätäkin yleisempää, sillä yli kymmenen prosenttia opiskelijoista kertoo nähneensä kiusaamista.
Jos Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen tulokset pätevät koko Suomessa, kiusaamista kokee yli 8 000 yliopisto-opiskelijaa. Päivittäisestä kiusaamisesta kertoi kyselyssä 21 opiskelijaa. Koko maan tasolla tämä tarkoittaisi, että yli tuhat opiskelijaa kokisi kiusaamista päivittäin.
Kyselyssä kolme neljästä kiusaamista kokeneesta kertoi kiusaajan olleen toinen opiskelija, neljäsosa oli kokenut henkilökunnan edustajan kiusanneen.
Tutkimusryhmään kuulunut erityispedagogiikan yliassistentti Kristiina Lappalainen kertoo ryhmän yllättyneen siitä, miten syviä kiusaamisen aiheuttamat haavat ovat myös aikuisille.
- Oli aika karmeaa luettavaa, kun kiusatut kertoivat, mitä se heidän olemisensa ja elämisensä on arkipäivässä. Ne haavat ovat jo niin syviä, Lappalainen kertoo.
Kouluaikojen kiusaaminen pysyy mielessä
Yllättävä tutkimuslöydös oli Kristiina Lappalaisen mukaan myös kiusaamisen jatkumo. Noin puolet kiusaamista kokeneista ja puolet kiusaajaksi tunnustautuneista oli ollut kouluaikoinaan samassa roolissa. Kiusaaja ei välttämättä ole tarkoittanut kiusata, mutta aiemmin kiusattu käsittää helposti esimerkiksi rajun huumorin väärin.
Vaikka tutkimuksessa kiusaamista kokeneita naisia oli yhtä paljon kuin miehiä, yliopistoissa kiusaamisen jatkumo piinaa erityisesti nuoria miehiä. Yhteisöterveyden ylilääkäri Kristina Kunttu Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöstä kertoo, että jopa viidesosa yliopistoissa opiskelevista miehistä on joutunut kouluaikoinaan kiusaamisen kohteeksi.
- Tulkintani on, että yliopistossa opiskelevat pojat ja tytöt ovat koulussa olleet hyvin menestyviä, ja peruskouluissa ei välttämättä siedetä hyvin menestyviä poikia ainakaan. Heitä helposti nimitellään pingoiksi ja nörteiksi, Kunttu pohtii.
Nettikiusaamista yliopistoissa vähän
Yliopistossa yleisimpiä kiusaamisen muotoja ovat syrjiminen ja eristäminen. Tutkija Kristiina Lappalaisen mukaan syyt, tai tekosyyt, kiusaamiseen ovat usein samoja kuin alakouluissa.
- Tietysti tällainen lievä vammaisuus on yhä edelleen se, mihin tartutaan. Ei tarvitse olla kummempaa kuin lievä puheongelma, Lappalainen sanoo.
Seksuaalista häirintää tai muuta fyysistä kiusaamista Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa ei juuri tullut esille. Koulukiusaaminen on laajentunut viime vuosina myös nettiin, mutta yliopistotasolla nettikiusaamista näyttää esiintyvän vähemmän.
Tutkija Lappalaisen mukaan kyse voi olla siitä, että aikuiset ymmärtävät kiinnijäämisen riskin olevan netissä suurempi.
Vuonna 2008 tehdyn opiskelijoiden terveystutkimuksen mukaan kiusaaminen on yliopistoissa harvinaisempaa kuin ammattikorkeakouluissa. Ammattikorkeakoulujen opiskelijoita oli kuitenkin kiusattu harvemmin kouluaikoina.
YLE Uutiset / Markus Myllyoja
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/09/kiusaaja_saattaa_vainota_viela_yliopistossakin_2863247.html
Hyökkäys on paras puolustus. Tämän kun olis itte tajunnut jo junnuna.Jos vielä aikuisiälläkin on tarvetta kiusata toisia, niin pääkopassa on isomman luokan ongelmia ja empatiakyky tasan nolla. Ei voi ymmärtää.
Hieno homma :thumbup:Jes finaly today its happen. Tänään siitä puhuttiin ja se tod.näk loppuu
Hyvä jos näin.Jes finaly today its happen. Tänään siitä puhuttiin ja se tod.näk loppuu
Hyvä!! :thumbup: Koita jaksaa olla sinnikäs vaikka ihan heti ei lähtisikään sujumaan niin kuin pitää. Voi mennä hetki ennen kuin vastapuoli tajuaa että homman on loputtava nyt tosissaan.Jes finaly today its happen. Tänään siitä puhuttiin ja se tod.näk loppuu
:thumbup:Jes finaly today its happen. Tänään siitä puhuttiin ja se tod.näk loppuu
No siis miten sää sovellat tuota vaikka yliopistoon tai ammattikorkeaan. Jos se kiusaaminen on eristämistä ja syrjimistä eikä fyysistä kiusaamista, miten se siihen eristämiseen porukasta auttaa että vedät niitä tyyppejä turpaan. Tuskinpa ne kutsuu porukkaan kovinkaan paljon innokkaammin sen jälkeen.Hyökkäys on paras puolustus. Tämän kun olis itte tajunnut jo junnuna.
Kerran kun lasauttaa kiusaajaa lättyyn niin loppuu kiusaamiset, turpiinoton uhalla. Tai pitää saatanallisen älämölön. Voima se on joka jyllää - valitettavasti. Ihminen on peto toiselleen.
Tämä pätee myös työelämässä. Oma paikka on otettava aika nopsaan.
Opettajaa pitää ehdottomasti vetää heti kättelyssä turpaan.No siis miten sää sovellat tuota vaikka yliopistoon tai ammattikorkeaan. Jos se kiusaaminen on eristämistä ja syrjimistä eikä fyysistä kiusaamista, miten se siihen eristämiseen porukasta auttaa että vedät niitä tyyppejä turpaan. Tuskinpa ne kutsuu porukkaan kovinkaan paljon innokkaammin sen jälkeen.
Opettajaa.. Anteeksi kyseeanlaistaminen, mutta onko järkeä hankkia itselle jälki-istuntoa?Opettajaa pitää ehdottomasti vetää heti kättelyssä turpaan.
Joo, siinä saa kätellessä opelta oikean käden torjunnan kätevästi pois pelistä ja on vasemmalla koukulla esteetön kulku leukaperiin. :ahem:Opettajaa pitää ehdottomasti vetää heti kättelyssä turpaan.
Niin ajatteles. Yliopistossa jälki-istunto voi kestää jopa vuosia, lisäksi joutuu maksamaan vielä rahaa. Ja jälki-istuntokin suoritetaan poliisin tiloissa.Opettajaa.. Anteeksi kyseeanlaistaminen, mutta onko järkeä hankkia itselle jälki-istuntoa?
valitettavasti tämä on joskus totta. Päästyäni yläasteelta olin kauhuissani, kun pikkuveljeni oli menossa samaan kouluun, sillä hän vaikutti nimensä puolesta jopa enemän ulkomaalaistaustaiselta kuin minä. Kiusaavat kyllä heti aloittivat, mutta onneksi olin osittain väärässä. Veljeni oli tosi pitkä, nykyään yli kaksimetrinen, ja uhkasi hakata ja vähän ojensikin muutamia. Hän saikin viettää loput kouluajasta rauhassa. Lisäksi neljä vuotta meidän välillämme muutti muutenkin demografiaa. Omana aikanani olin puoliksi suomalaisena ainoa kummajainen koulussa. Veljeni aikana somalit, kurdit ja turkkilaiset olivat kaikkialla. Varmasti se muutti kiusaamiskulttuuria, kun nyt ympäristössä oli oikeasti ihan vieraanlaisia ihmisiä.Jussi sanoi:Hyökkäys on paras puolustus. Tämän kun olis itte tajunnut jo junnuna.
Kerran kun lasauttaa kiusaajaa lättyyn niin loppuu kiusaamiset, turpiinoton uhalla. Tai pitää saatanallisen älämölön. Voima se on joka jyllää - valitettavasti. Ihminen on peto toiselleen.
Tämä pätee myös työelämässä. Oma paikka on otettava aika nopsaan.
.
Aijaa tuota en tiennyt, mutta nyt varsinkaan ei opee kantsi lyödä.Niin ajatteles. Yliopistossa jälki-istunto voi kestää jopa vuosia, lisäksi joutuu maksamaan vielä rahaa. Ja jälki-istuntokin suoritetaan poliisin tiloissa.
Kaikki on niin suurta yliopistossa!
Työpaikoista puhumattakaan. kyllä kaiken ikäiset osaa kiusata. vaavista vaariin. joka paikassa on vähän eri keinot selvitä.No siis miten sää sovellat tuota vaikka yliopistoon tai ammattikorkeaan. Jos se kiusaaminen on eristämistä ja syrjimistä eikä fyysistä kiusaamista, miten se siihen eristämiseen porukasta auttaa että vedät niitä tyyppejä turpaan. Tuskinpa ne kutsuu porukkaan kovinkaan paljon innokkaammin sen jälkeen.