Palvelimen vaihto ja tekniset ongelmat

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

copter

Well-known member
Liittynyt
20.10.2006
Viestit
203
Olisiko joku hetkittäinen ongelma, tällä hetkellä ei ainakaan mitään ongelmaa pitäisi olla ja tänään päivällä tuohon aikaan en ollut puuhastelemassa mitään sivuston tekniikan parissa. Kuinka kauan tilanne kesti vai oliko vain yhden sivunlatauksen ajan?
 

Thunder

Vihan aiheuttaja
Liittynyt
20.1.2002
Viestit
7970
Tänään tapahtui vähän pitkään tuollainen virheilmoitus, olisiko joku 5 minuuttia ja päätin jättää tarkistamatta, kun joka minuutti olen tarkistanut eikä silti ole toiminut.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Tarkempi rapo tullee illalla. Korjaus tapahtui puhelimen välityksellä junasta tai junaasemalta pelkiasta. Copterille thanksit.
Copteri on kyllä ansainnut yhden illan täysihoidolla. Ruokaa ja juomaa niin paljon kuin halajaa.
 

amiraali

Super Moderator
Ylläpitäjä
Liittynyt
22.4.1999
Viestit
8809
Olen pannut merkille, että forumi on tökkinyt usein just formula-1 viikonloppuna. Mikä lienee syynä, vai sattumaako kaikki?
 

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3764
Sijainti
Tois pual jokkee
Olen pannut merkille, että forumi on tökkinyt usein just formula-1 viikonloppuna. Mikä lienee syynä, vai sattumaako kaikki?
Jaa onko nykyäänkin? Eipä ole tullut huomattua sen suurempaa tökkimistä sen jälkeen, kun Copter fiilasi joskus keväällä asetukset kuntoon. Luonnollisesti kisavkonloppuna on enemmän väkeä paikalla äfvitosta rämpyttämässä, joten kyllähän foorumin kuorma siitä kasvaa.
 

copter

Well-known member
Liittynyt
20.10.2006
Viestit
203
Noniin, terveiset tosiaan täältä Bruggesta jonne tänään aamulla perheen kanssa suunnattiin.

Yöllä jostain syystä tosiaan foorumin tietokanta oli alkanut reistailemaan ja ilmeisesti siitä oli jotain merkkejä eilen. Katselin että viimeisiä viestejä ennen ongelmaa oli kirjoiteltu klo 02 pintaan. Ongelmalla ei ollut mitään tekemistä kuormituksen tms kanssa, vaan jostain syystä palvelimen kanta oli korroptoitunut joidenkin tietojen osalta ja sen takia foorumi ei sitten enää suostunut tänään toimimaan kun harjoitukset / aika-ajot alkoivat.

Harmiksi tietysti tämä päätti tapahtua juuri sinä ainoana ajankohtana kun olin itse "poissa pelistä", eli siis lentokoneessa ja tavoittamattomissa. Kun pistin puhelimen päälle niin sain markoj:ltä tekstarin asiasta ja sitten kun en mistään oikeen nettiä tupannut löytämään, niin loppujen lopuksi Brysselin junaverkostossa matkustaessa homman laitettua kuntoon matkapuhelimellani (kiitos älypuhelimet jotka mahdollistavat etähallinnan).

Toivotaan että homma rokkaa nyt taas ongelmitta. Testasin juuri hotellin netin kun saavuin ja hyvin tuntuisi toimivan, joten toivoa on huomenna olla linjoilla ja katsoa formulat netin kautta.

Täytyy vielä vähän tutkiskella mistä tuo ongelma oli johtunut tarkemmin, mutta ilmeisesti tietokanta oli jostain syystä pysähtynyt hallitsemattomasti.
 

copter

Well-known member
Liittynyt
20.10.2006
Viestit
203
Niin ja löyty se syykin nopeasti kun kaivelin nyt tuon samantien:

Koodi:
Oct 27 02:49:55 golf-218 kernel: Out of memory: Killed process 21437, UID 27, (mysqld).
Eli siis koneelta muisti loppunut ja tietokanta sen takia kipannut / sammunut hallitsemattomasti. Täytyy hieman tuunata noita asetuksia tietokannasta josko sen saisi pidemmässä juoksussa viemään vähemmän muistia. Tuntuu toimivan ihan OK eikä ole moksiskaan, mutta ilmeisesti kun on pidemmän aikaa päällä yhtäjaksoisesti, niin jossain välissä vain muistia varautuu enemmän kuin on saatavilla. Nyt kanta oli ollut 213 päivää päällä ilman katkoksia.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26884
Noista sähköpostimääristä sen verran, että taannoin ainakin nimimerkki Törnillä oli subscripattuna puolet forumista sillee, että tulee joka kommentista ilmoitusta mailiin. Yritin ohjeistaa häntä ottamaan ne pois, mutta muistaakseni vaihtoi vaan mailiosoitetta. Eli ne ilmoitukset lähtee sieltä kai edelleen. Onkohan muitakin vastaavia tapauksia ja näkeekö tommosia statseja jostain?
Mulla oli joskus vanhentunut mailiosoite foorumin tiedoissa ja Antti pyysi vaihtamaan sen toimivaan. Parissa päivässä oli tupsahtanut toistasataa sähköpostia foorumilta osoitteeseeni. Yritin ratkaista ongelmaa niillä ohjeilla jotka oli Törnille annettu, muttei auttanut. Sitten poistin niitä subscrippatuja toikkeja yksitellen, mutta maili-ilmoituksia alkoi tulla taas kun uusia toikkeja perustettiin ja niihin kirjoitin. Ratkaisin asian laittamalla siitä osoitteesta tulevan postin estolistalle.
 

markot

Well-known member
Liittynyt
20.5.2005
Viestit
4335
Tänään on takunnut ihan urakalla, mitä näyttää käppyrät?
 

mikkov

Well-known member
Liittynyt
27.9.2011
Viestit
721
Minulla on astetta erikoisempi ongelma. f1-forum.fi ei toimi Symbian puhelimessa Opera Mobile selaimella. Ongelma on alkanut ehkä viikon tai parin sisällä. Kyse ei ole huonosta renderöinnistä tai mistään käytettävyysongelmasta, vaan selain jää ikuisesti lataamaan sivua eikä siis näytä yhtään mitään aivan kuin dataa ei tulisi lainkaan. Symbianin omalla selaimella (samalla puhelimella) foorumi toimii moitteetta.

Tässä on user-agent, jos joku kurkkaa lokeja:
"Opera/9.80 (S60; SymbOS; Opera Mobi/SYB-1111151949; U; fi) Presto/2.9.201 Version/11.50"
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös