PekPoy
oik. yo.
Nyt on hyvä meno.
Ai se OIKEESTI hyväksyttiin?? Tosta voi ei-tamperelaisilta tulla älinää mutta toisaalta jos joku on niin homo että asuu jossain muualla niin syyttäköön ihtiään.Otan aiheeksi Tampereen.
Esim Pirkkalassa.Ai se OIKEESTI hyväksyttiin?? Tosta voi ei-tamperelaisilta tulla älinää mutta toisaalta jos joku on niin homo että asuu jossain muualla niin syyttäköön ihtiään.
Voit sä kylläjonkun oikeenkin aiheen keksiä.Ai se OIKEESTI hyväksyttiin?? Tosta voi ei-tamperelaisilta tulla älinää mutta toisaalta jos joku on niin homo että asuu jossain muualla niin syyttäköön ihtiään.
Se on silloin sitten.Slotin voisin varata tuosta FW08:n jälkeen.
Jos on oikeessa suhteessa hiivaa.Kukaan ei sanonut vastausta sille, että käykö se jääkiekko?
Täh?Jos on oikeessa suhteessa hiivaa.
:
Käyminen eli fermentaatio on aineenvaihduntatapahtuma, jossa pilkotaan orgaanisia aineita, usein hiilihydraatteja tai aminohappoja energian saamiseksi. Käyminen tapahtuu tavallisesti ilman happea, mutta on olemassa myös niin sanottuja hapetuskäymisiä, jotka vaativat happea. Käyminen tapahtuu solun sisällä. Kemiallisesti kyse on hapetus-pelkistysreaktiosta, jossa ei tapahdu nettopelkistymistä tai hapettumista. Käymisen lopputuotteena syntyy yhdisteitä (käymistuotteet), jotka solu erittää ympäristöönsä.
Alkoholikäyminen
Alkoholikäymisessä sokeri (yleensä glukoosi) hajotetaan hiivan (Saccharomyces cerevisiae) tai bakteerien sisältämien entsyymien katalysoimissa aineenvaihduntareaktioissa pyruvaatiksi. Reaktiota nimitetään glykolyysiksi, ja sen yhteydessä saadaan ATP:tä solun energianlähteeksi. Glykolyysissä syntynyt pyruvaatti puolestaan hajotetaan edelleen asetaldehydiksi ja hiilidioksidiksi. Asetaldehydi pelkistetään tämän jälkeen etanoliksi eli arkikielellä alkoholiksi. [1]
Käymisreaktio on anaerobinen eli ei vaadi tapahtuakseen happea, mutta sen ei välttämättä täydy tapahtua hapettomassa ympäristössä. Alkoholikäymistä käytetään hyväksi leivonnassa kohottamaan taikinaa hiilidioksidilla ja alkoholijuomien valmistuksessa tuottamaan alkoholia.
Käymisprosessissa hiivasolut käyttävät ravintonaan sokeria, lisääntyvät ja erittävät aineenvaihduntatuotteinaan syntyvän hiilidioksidin ja etanolin ympäristöönsä. Kun käymisliuoksen alkoholipitoisuus nousee liian korkeaksi (hiivakannasta riippuen 12-17 %), hiivasolut kuolevat ja käymisprosessi pysähtyy. Tätä väkevämpiä alkoholeja valmistetaan teollisesti tislaamalla.
Alkoholikäymisen kokonaisreaktioyhtälö on seuraava: C6H12O6 + 2 ADP → 2 C2H5OH + 2 CO2 + 2 ATP.
Etanolin lisäksi syntyy pieniä määriä muita alkoholeja, kuten myrkyllistä metanolia. Teollisessa valmistuksessa metanoli poistetaan mahdollisen tislauksen yhteydessä, ja kotialkoholeissakin määrä jää niin vähäiseksi, ettei siitä ole yleensä haittaa, sillä se poistuu elimistöstä muodostamatta myrkyllistä formaldehydiä, kun maksan hajottavat entsyymit
Mitä sä tolla meinasit?
Visaliigassa (siinä formaatissa kuin sen taannoin lanseerasin) idea oli, että visat ovat keskenään vertailukelpoisia, siksi 10 kysymystä, max10 pistettä. Ja tietokisoja yhdestä aihepiiristä.Tahtoisin tehdä musavisan Rienarvisan muodossa. Saako niin tehdä? Jos ei saa, niin sitten teen ainakin.
Eipä taida liikoja intohimoja herätellä ehdokkaat. Taidan väistyä etuoikealle. Tai sitten visautan aiheesta "ruotsalaiset F1-maailmanmestarit kautta aikain".Viimeeksi pidin visan RR:stä, mutta nyt voisin ottaa aiheeksi linnut tai Venäjän. Kumman?
Sanotaan nyt sitten Keke, vaikka kyllä hän mun mielestä menis enämpi Suomiosastoon. Muita ei just nyt tule mieleen. Tai oliko Pupo Moreno jo mainittu?Tai sitten visautan aiheesta "ruotsalaiset F1-maailmanmestarit kautta aikain".
Haista paska, sullakaan oo mitään annettavaa ollu tähän toikkiin muuta kuin tuota jonninjoutavaa mukahassuttelua. Voisit alkaa jo loitota täst' toikist', hus.Sanotaan nyt sitten Keke, vaikka kyllä hän mun mielestä menis enämpi Suomiosastoon. Muita ei just nyt tule mieleen. Tai oliko Pupo Moreno jo mainittu?
Kautta aikain, eli pitääkö tulevaisuuden mestarit tietää? Niitä mä en tiedä.