Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '11-'12

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Tässä jutskassahan voitas kokeilla jotain tuoreita konsteja. Esim. masinoida länsimielinen vallanvaihto Iranissa. Jos se ei onnistu niin aseistaa Irakia vielä lisää ja houkutella se hyökkäämään naapuriin. Ei pitäs olla ongelma, koska Eurooppa, Usa ja Neuvostoliitto on samalla puolella. Saudit antaa varmasti fyffeä operaatioon.

EU asettaa iranilaisen öljyn tuontikieltoon


EU on sopinut pakotteista Irania vastaan maan ydinohjelman pysäyttämiseksi. Pakotteisiin sisältyy öljyntuontikiellon ja Iranin keskuspankin varojen jäädyttämisen lisäksi kullan ja muiden arvometallien myyntikielto. Iran vastasi pakotteisiin toistamalla uhkauksensa Hormuzinsalmen sulkemisesta.

Viikkoja kestäneiden, hankalien neuvotteluiden jälkeen saavutetussa kompromississa kielletään uudet sopimukset öljyn toimittamisesta välittömästi, ja heinäkuun alkuun mennessä on vähitellen lopetettava olemassa olevat sopimukset.

Erityisesti taloudellisissa vaikeuksissa painiskelevan Kreikan riippuvuus Iranin öljystä on viivyttänyt sovun löytymistä EU:ssa. Kreikan öljystä yli kolmannes tulee Iranista.

EU on Iranin toiseksi suurin öljynvientikohde Kiinan jälkeen. Noin 20 prosenttia Iranin öljystä myydään EU-maihin. Suurimpia ostajia ovat Kreikka, Espanja ja Italia.

EU-maista tuontikielto rokottaa eniten Kreikkaa. Kolmannes maan tarvitsemasta öljystä on iranilaista, ja nyt vararikkoa vastaan taisteleva Kreikka joutuu luopumaan sille edullisista sopimuksista.
"Tuomittu epäonnistumaan"

Iranin parlamentin ulkoasiain- ja turvallisuusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mohammad Kossari toisti Iranin aiemminkin esittämän uhkauksen sulkea tärkeä kuljetusreitti Hormuzinsalmessa vastalauseena pakotteille.

Iranin ulkoministeriön tiedottajan Ramin Mehmanparast sanoo Iranin valtiollisen televisiokanavan verkkosivuilla, että EU:n päätös iranilaisen öljyn tuontikiellosta on "epäreilu" ja "tuomittu epäonnistumaan".

- Uhkailu, painostus ja epäreilut pakotteet sellaista kansakuntaa kohtaan, jolla on vahvat syyt lähestymistapaansa, on tuomittu epäonnistumaan, Mehmanparast sanoi.

Iran sanoo, että sen ydinohjelma on tarkoitettu ainoastaan rauhanomaisiin tarkoituksiin. Ulkovallat kuitenkin pelkäävät, että Iran yrittää kehittää ydinaseita. Pakotteiden avulla Iran yritetään pakottaa jatkamaan neuvotteluja ydinohjelmasta.
Netanjahu: Askel oikeaan suuntaan

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo uskovansa, että neuvottelut Iranin kanssa jatkuvat pian länsimaiden toimista huolimatta.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu pitää EU:n päätöstä askeleena oikeaan suuntaan. Israel toivoo painostuksen johtavan siihen, että Iran luopuu ydinohjelmastaan.

AFP, AP, Reuters, Itar-Tass

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2012/01/eu_asettaa_iranilaisen_oljyn_tuontikieltoon_3196697.html
 
Viimeksi muokattu:

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Saa nähdä tuleeko tuosta tapahtumasta joskus elokuva. Tai uutisoidaanko ulkomailla?
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Jostain uutisista kuulin eilen, että pirkanmaalla asuvat suomen tympääntyneimmät tjsp. ihmiset.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Mitä vittua?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012012515123911_uu.shtml

Mieheltä huijattiin tylysti 18 000 euroa tekaistulla tarinalla

Hämeenlinnalaismies joutui erikoisen nettihuijauksen kohteeksi.

Aikuinen hämeenlinnalaismies oli kipeästi rahan tarpeessa. Hän löysi netistä mielestään hyvän sivun, jossa yksityinen henkilö tarjosi rahaa lainaksi. Sivulla herra Harry Wilson Nigeriasta ilmoitti lainaavansa reilut 30 000 euroa.

Mies tarttui tarjokseen ja lähetti Wilsonille sähköpostia. Mieheltä pyydettiin aluksi pari sataa euroa avausmaksua, jonka hän maksoi. Seuraavaksi tarvittiin rahaa asianajajan palkkaamiseksi. Myös tämän mies maksoi. Seuraavaksi mies sai sähköpostin, jonka mukaan kyseinen asianajaja kuitenkin ryöstettiin ja lisää rahaa tarvittiin uuden asianajajan palkkaamiseen ja kolkatun sairaalakuluihin. Aina kun edellinen maksu oli mennyt, tuli uusi pyyntö eri verukkeella.

Tarinan vakuuttavuutta lisäsi sähköpostiin ajoittain tulleet, huonolla suomen kielellä kirjoitetut, FBI:n raportit. Sähköpostikeskustelut käytiin muutoinkin suomen kielellä. Kieli oli kuitenkin todella huonoa. Poliisi arvelee, että tekstit oli tehty jollakin käännösohjelmalla.

Marraskuussa alkaneiden lainaneuvottelujen aikana mies ehti laittaa 18 000 euroa herra Harry Wilsonille. Kertasummat olivat parin sadan ja 2500 euron välillä.

Huijauksen kohteeksi joutunut mies teki lopulta tapauksesta rikosilmoituksen Hämeenlinnan poliisille. Poliisin mukaan tapaus vaikuttaa kuitenkin mahdottomalta selvittää.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös