Heikki Kovalainen - Suomussalmen ilopilleri - kaudella 2012

Loko

Ajatusrikollinen
Liittynyt
27.5.2011
Viestit
1325
Sijainti
Tampere
Oon itekkin kyllä havainnu Heikin kehonkielessä tyytymättömyyttä, eikä ihme kun auto on kelvoton vuodesta toiseen.
Kyllähän Heikki on ollut melko masentuneen oloinen Silverstonesta lähtien. Alkukauden jaksoi vielä olla optiimstinen, että päivitykset auttaa mutta se Silverstonen epäonnistuminen taisi murtaa jotain.
 

Stedos

Banned
Liittynyt
5.4.2008
Viestit
1189
Sijainti
kuussa
Kovalaista myös varmaan vituttaa jo valmiiksi, että joku tulee korjaamaan ne hedelmät myöhemmin. Jos Caterham nousee joskus pistetalliksi se tekee sen vasta 3-4 vuoden päästä ja Kovalainen tuskin niin kauan jatkaa tallissa.
 

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2680
Linkitin tuohon kisaketjuun jo. Eli ottivat toisella pysähdyksellä Petrovin ekana sisään, vaikka ovat sopineet ensimmäisenä olevan Caterhamin myös tulevan ensimmäisenä sisään. Ei lupaa kyllä hyvää Heikin jatkon kannalta Caterhamilla...
Vitali Petrov kertaa blogissaan Korean kisan tapahtumia:

On Sunday my start was not bad, but on dirty side of a grid it was not easy to keep my position, so Heikki went ahead. I tried to avoid any problems at first corner – and then to start my fight. I followed Heikki at first, but after some fast laps, when my right front tyre began to degrade rapidly, I decided to drive not so aggressively. Sometimes it even helps tyre to restore a bit – it was just that case.

At the middle of every stint Heikki was a few seconds ahead of me, but then I caught him up and even tried to attack. It was the same on first and second sets. Not long before the final pit-stop we found Timo Glock just behind us, which was rather dangerous. To kept us in front of him, team decided to made a call for me first, and then for my teammate. Otherwise I could lose my position to Marussia driver after pit-stop.

That’s why I continued my race even ahead of Heikki. Then we started to pull away from Glock and I lost position to my teammate. But it was 10 laps to the finish, when he made a slight mistake in Turn 1 – evidently, his tyres were almost gone. Using DRS and KERS, I overtook him quite easily and then created some gap. So, the race finally brought me positive emotions.
Eli tässä on selitystä miksi Caterham kutsui vastoin tavallista käytäntöään taempana olleen kuskinsa renkaanvaihtoon ennen Kovalaista. Tarkoituksena on ilmeisesti ollut pitää molemmat Caterham-kuskit Marussioiden edellä.

Heikki Kovalaisen rengaskulutukseen viimeisellä stintillä lienee vaikuttanut ainakin puolustustaistelu supersofteilla hyökännyttä Glockia vastaan ja sijan valtaaminen takaisin Petrovilta. Maikkarin haastattelija ei älynnyt kysyä Heikiltä kisan jälkeen oliko aika-ajoissa vaivanneesta aliohjautumisesta haittaa myös itse kisassa.
 

Revolt

Lead Singer
Liittynyt
19.1.2007
Viestit
3395
Oon itekkin kyllä havainnu Heikin kehonkielessä tyytymättömyyttä, eikä ihme kun auto on kelvoton vuodesta toiseen. Noi puheet, että oikeaan suuntaan ollaan menossa, on pelkkää small talkkia eikä tarkoita mitään. Tohon talliin Heikki ei alunperinkään halunnut, ja nyt on mitta täynnä kun auto ei kulje vieläkään mihenkään. Pois Caterhamilta pitäisi päästä, on nähty jo ettei siellä mitään saavuteta. Tyytyväisyys on suhteellista, Kartingkeijokin varmaan tyytyväinen kun on edes formuloissa, Heikillä varmaan tavoitteet vähän korkeammalla.
Kaipa Heikki ymmärtää, että aika käy jo vahvasti häntä vastaan. Tosiasia on se, että huipputalleihin ei ole enää mitään asiaa ja keskikastin talleihinin pitäisi päästä NYT jos on päästäkseen. Muuten joutuu kärvistelemään noissa häntäpään talleissa loppu-uransa (max. 5 vuotta) mikäli niillä rahatilanne antaa myöten palkata ihan oikean kuskin eikä jotain rahakeisaria.
 

amiraali

Super Moderator
Ylläpitäjä
Liittynyt
22.4.1999
Viestit
8809
Kimillä ei vielä sopimusta ensikaudesta. Heikki samassa tilanteessa. Entä Bottas? Käykö tässä vielä niin, ettei ensikaudella yhtään suomalaista kisakuskia formula-ykkösissä?

------------------------------------------------

MTV-3 kirjoittaa

Kovalaisella ei vielä sopimusta - "Caterham arvioi vaihtoehtoja"

Heikki Kovalainen ei ole vielä päässyt Caterham-tallin päällikön Tony Fernandesin kanssa sopimukseen ensi kaudesta.

Ilmeisesti Fernandes pohtii vaihtoehtoa ottaa talliin kaksi maksukuskia ensi kaudeksi. Heikki uskoo kuitenkin jatkavansa F1:ssä.

- Mitä tulee ensi kauteen, niin emme ole vielä Tonyn kanssa päässeet sopimukseen. Hän tietää, mitä hän saa, jos valitsee minut tallin kuljettajaksi. Mutta toistaiseksi hän arvioi vaihtoehtojaan, Kovalainen sanoi torstaina.
 

Raikku

Well-known member
Liittynyt
26.2.2010
Viestit
3911
Noita kauhuskenaarioita se IS:kin levittelee.

Olisihan tuo kovinkin surkea tilanne, kansan hyvinvointi kyllä vaatii suomalaiskuskien mukanaoloa F1:ssä, kuten muissakin moottoriurheiluluokissa.
 

Laatikkokauha

Well-known member
Liittynyt
7.8.2008
Viestit
1187
Taas Osku keulii Twitterissä tiedolla. Paljastuksia luvassa illan Tulosruudussa. Enpä jaksa uskoa että siellä on luvassa mitään varmaa tietoa, vain lisää spekulaatioita.
 
Viimeksi muokattu:

jleinonen

Well-known member
Liittynyt
6.3.2003
Viestit
684
Sijainti
Grandriver
Eiköhän toi Tony odota aika pitkään ennenkuin keksiii kuljettajat ensi kaudeksi. Valitettavasti Heikki ei ole kovin korkealla ehdokaslistalla jos ei jostain lopuista kisoista saavuta 12. sijaa.
 

JVR

Banned
Liittynyt
17.6.2007
Viestit
2963
Suomussalmen kuhalla pakko olla pala pöksyissä kun työttömyys on mahdollista ensi kaudella.
 

jleinonen

Well-known member
Liittynyt
6.3.2003
Viestit
684
Sijainti
Grandriver
No mikäs se jutun juuri oli?

Mitään konkreettista ei mainittu. Olis edes tallinnimi...
 
Viimeksi muokattu:

speedman

race is in my head
Liittynyt
26.10.2008
Viestit
1380
Oli kyllä Heikin kehonkieli kaikkea muuta kuin innostunutta. Voi voi, tällä hetkellä ei ole yhtään varmaa paikkaa. Nimenomaan ei edes Caterham, mitä Heikki piti todennäköisesti täysin varmana ainakin.
 

Luckyman

Well-known member
Liittynyt
18.10.2000
Viestit
825
Hulkenberg/ Kovalainen
Gutierez / Kovalainen
Di Resta / Kovalainen
 

Pahkasika

Well-known member
Liittynyt
12.1.2008
Viestit
2319
Sijainti
Oulu
Olipa taas Tulosruudussa hienot "tiedot"... Ilmeisesti valmistajien sarjan 10. sijan tuomat lisämiljoonat käytettäisiin pelkästään Heikin palkkaan, jos nyt ei ole varaa pitää miestä enää listoilla? :alppu:
 

Weksi

Well-known member
Liittynyt
18.9.2012
Viestit
609
Sijainti
Finland
tai sitten sopimus on jo tehty, mtv3 tietää sen muttei voi julkaista.. taino siis ääh jos joku muistaa tapaus kyllönen/häkkinen/mclaren tai jtn sinnepäin niin tajuaa mitä tarkoitan
 

Oberfeldwebel

Ylivääpeli
Liittynyt
6.9.2003
Viestit
4275
Mielenkiintoista oli se, että Kovalaisen mukaan Tony Fernandes päättää siitä, että onko Heikin talli joku muu kuin Caterham.

Heikin mukaan Tony miettii että ottaako 2 maksukuskia vai yks ja hänet. Että Tony päättää..

Siis: Heikin tulevaisuus on nyt TONYN käsissä.. Tarjous on jätetty ja vaikuttaa että Heikki odottaa sen tulosta ennenkuin suuntaa muualle, onko Caterham Heikin ykkösvaihtoehto??

Outoa..
 

Luckyman

Well-known member
Liittynyt
18.10.2000
Viestit
825
Olipa taas Tulosruudussa hienot "tiedot"... Ilmeisesti valmistajien sarjan 10. sijan tuomat lisämiljoonat käytettäisiin pelkästään Heikin palkkaan, jos nyt ei ole varaa pitää miestä enää listoilla? :alppu:
Ei mutta budjetti pitää paikata jotenkin tai karsia kuluja. Maksukuski voisi tuoda enemmänkin kuin tuon aukon ja aika sama kuka autoa ajaa noilla sijoilla

Kehittäkö Caterham tällä hetkellä vuoden 2014 autoa kuten top5 tallit? Tuskin joten aika heikolta näyttää nousu vuosikausiin
 
Viimeksi muokattu:

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2680
No eipä Maikkarin Tulosruudussa kovin yksityiskohtaista "tietoa" annettu Kovalaisen tallipaikkaneuvotteluista. Heikille on Maikkarin viimeisimmän huhun mukaan auennut uusi mahdollisuus päästä ensi kaudeksi keskikastin tiimiin, ja Caterhamilla ei välttämättä ole varaa pitää Kovalaista riveissään. Että sellaista "uutista" oli nyt tarjolla.

Mitäs muutoksia siellä keskikastin avoimissa kuskipaikoissa on lähimmän parin viikon aikana tapahtunut? Eipä varmaan paljon muuta, kuin että Sauber harkinnee (huhujen mukaan) Kobayashin vaihtamista. Kamui-san on vihjannut, että talli haluaa hänen hankkivan sponsoritukea, mitä Kovalaisellakaan ei ole tarjota. Heikin "managementti" on epäilemättä tehnyt tunnusteluja kaikissa keskiryhmän talleissa, joissa saattaisi löytyä vapaita paikkoja -- tästähän Heikki niille maksaa palkkaa. Toisaalta voisi kuvitella Kovalaisen syöksyvän sutena keskikastin talliin jos siellä olisi paikka tarjolla, odottelematta Tony Fernandesin päätöksiä.

Saattaa siinä kyllä olla jotain perää, että valmistajien kymppisijan menetyksen myötä vaarassa oleva kymmenen miljoonan taalan palkkio voi vaikuttaa Kovalaisen jatkoon Caterhamilla. Caterham sai tällä kaudella EADSin sponsorikseen, ja Joe Saward arvioi EADSin tuovan Caterhamille samaisen kymmenen miljoonaa taalaa vuodessa useamman vuoden ajan, mutta samaan aikaan Caterham on tietysti hankkinut uuden tukikohdan Leafieldissa ja palkannut uutta väkeä, mikä kaikki lisää tallin menoja.

Fernandes fanittaa Heikkiä, mutta Tony on myös menestynyt liikemies, mikä tarkoittaa että hän osaa tehdä vaikeitakin ratkaisuja. Mikäli Fernandes arvioi, että auton kehittämiseen kannattaa tässä vaiheessa sijoittaa ennemmin kuin kuskeihin, niin Caterham saattaa hyvinkin päätyä hankkimaan lisärahaa kahden maksukuskin avulla. Maksukuskeissahan on tällä hetkellä kohtalaisen hyviäkin kuskeja tarjolla. Toisaalta Tony saattaisi periaatteessa pumpata lisää omia rahojaan Caterhamiin AirAsia- ja QPR-sponsoroinnin kautta, jos haluaa kovasti pitää Heikin tallissaan.
 
Ylös