kouvotsvoni
Banjottu
Alkon sivuilla oli vain joku 10l tynnyri ja ilmoitus, jotta myynnissä vain Lammilla.
^ Alkoholi haihtuu pois jos sekoitat vodkan glögiin ennen kuumennusta.
Niinpä onkin. Aika hyvän hintaisia näkyvät olevan molemmat sahdit. Itse maksoin tänään eur 2,50 litraltaAlkon sivuilla oli vain joku 10l tynnyri ja ilmoitus, jotta myynnissä vain Lammilla.
Jahas. Sahtiklupi!Niinpä onkin. Aika hyvän hintaisia näkyvät olevan molemmat sahdit. Itse maksoin tänään eur 2,50 litralta
Itse sanoisin Finlandia-sahdin olevan tunnetumpaa. Lammilaista en muista lähiaikoina missään Alkossa nähneeni hyllytavarana. Tai no, kylmäkaapissahan sahtia säilytetään. Finlandia-sahtia sen sijaan löytyy tilaamatta Espoosta, Helsingistä, Turusta ja Porista. Sitä en enää muista, notta missä myydälöissä em. paikkakunnilla. Satunnaisesti sahtia on jopa Rauman toisessa Alkossa. Ja varmaan monesta muustakin Alkossa. Finlandiaa olen kerran hakenut silloisesta valmistuspaikasta, Forssan liepeiltä, päälärillisen.Lammin sahti lienee kaupallisista tunnetuin? Sitä myydään Alkojen lisäks Lahti-Tampere välillä ainakin siinä yhdessä kauppakeskuksessa. Tuulonen taisi olla paikan nimi. Tämä omani on Pirkanmaalta, Hämeenkyröstä, ihan tavis ihmisen valmistamaa. Hyvää tuntui olevan.
Jep, niinhän tuon Kouvon poustien perusteella tuli googlailtua. Itse en ole kyseistä sahtia ostanut koskaan ja tuota Lamminkin kerran Lahti-Tre-tien myyntipaikasta. En tuntenut koko Finlandia-sahtia mutta googlailu osoitti, että se valmistetaan nykyään pienessä kylässä, jossa rakas edesmennyt isoäitini on toiminut opettajattarena. Itse en toki ollut tuolloin edes pilke silmäkulmassa. Ei ollut nääs sitä silmäkulmaakaan syntynyt, jossa olisin voinut "pilkkeillä"Itse sanoisin Finlandia-sahdin olevan tunnetumpaa.
1)Viskositeetilaan olutta "paksumpaa". Varsinkin edesmenneen honkajokisen sahdin suutuntuma oli jännä. Sen jälkeen maistamani lammilainen oli pettymys, kun oletin kaikkien sahtien olevan "paksua", mutta lammilainen olikin ihan vesimäistä. Finlandia-sahti on noiden kahden välistä.Sahtia en oo maistanut, paitsi vierrettä joskus pentuna. Miten vertautuu olueeseen? Mummohan sitä on iät ajat tehnyt, tainnut yhdelle tyttärelleen sen homman tekemisen opettaa.
Minen oikein osaa verrata olueen. Hieman makeahkoa, ei hiilihappoa > helppo pitää mausta > suhteellisen paljon prosentteja > hiipii helposti ja salakavalasti kajuuttaan. Tietty näitäkin on yhtä paljon erilaisia kuin tekijöitä. Osa vetää valmistuksen melkein sahtimaltailla, osa käyttää ruista yms. niin paljon, että lopputulema on tosi tummaa. Itse pidän noista tummemmista versioista enämpi.Sahtia en oo maistanut, paitsi vierrettä joskus pentuna. Miten vertautuu olueeseen? Mummohan sitä on iät ajat tehnyt ja tainnut yhdelle tyttärelleen sen homman tekemisen opettaa.
Komp. Tietyllä tavalla Sahti muistuttaa tummia trappisteja, mutta ilman hiilihappoa.1)Viskositeetilaan olutta "paksumpaa". Varsinkin edesmenneen honkajokisen sahdin suutuntuma oli jännä. Sen jälkeen maistamani lammilainen oli pettymys, kun oletin kaikkien sahtien olevan "paksua", mutta lammilainen olikin ihan vesimäistä. Finlandia-sahti on noiden kahden välistä.
2) Olutta paljon makeampaa
3) Hiilidioksidia hyvin vähän.
4) Sameaa
5) Alkoholia on enenmmän kuin keski- tai A-oluessa.