Juon parhaimmillaan...

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Montana

Well-known member
Liittynyt
11.7.2010
Viestit
552
^ Alkoholi haihtuu pois jos sekoitat vodkan glögiin ennen kuumennusta.
 

sammyosammy

Senior Citizen
Liittynyt
12.6.2010
Viestit
5925
Sijainti
Out Of Bounds
"Sahtia ei saa myydä. Lainsäädännöllisesti sahdin valmistaja on samalla viivalla kotiviiniharrastajan kanssa."

Ei ku ei mitään, mitään en maksanut. Sain vaan maistiaiseksi ja olin miehelle sen 15 egeä muuten velkaa? :eek:
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Lammin sahti lienee kaupallisista tunnetuin? Sitä myydään Alkojen lisäks Lahti-Tampere välillä ainakin siinä yhdessä kauppakeskuksessa. Tuulonen taisi olla paikan nimi. Tämä omani on Pirkanmaalta, Hämeenkyröstä, ihan tavis ihmisen valmistamaa. Hyvää tuntui olevan.
Itse sanoisin Finlandia-sahdin olevan tunnetumpaa. Lammilaista en muista lähiaikoina missään Alkossa nähneeni hyllytavarana. Tai no, kylmäkaapissahan sahtia säilytetään. Finlandia-sahtia sen sijaan löytyy tilaamatta Espoosta, Helsingistä, Turusta ja Porista. Sitä en enää muista, notta missä myydälöissä em. paikkakunnilla. Satunnaisesti sahtia on jopa Rauman toisessa Alkossa. Ja varmaan monesta muustakin Alkossa. Finlandiaa olen kerran hakenut silloisesta valmistuspaikasta, Forssan liepeiltä, päälärillisen.

Honkajokisesta sahdistakin olen täällä kertonut. Vaan en jaksa sitä tekstiäni tähän hakea.
 

sammyosammy

Senior Citizen
Liittynyt
12.6.2010
Viestit
5925
Sijainti
Out Of Bounds
Itse sanoisin Finlandia-sahdin olevan tunnetumpaa.
Jep, niinhän tuon Kouvon poustien perusteella tuli googlailtua. Itse en ole kyseistä sahtia ostanut koskaan ja tuota Lamminkin kerran Lahti-Tre-tien myyntipaikasta. En tuntenut koko Finlandia-sahtia mutta googlailu osoitti, että se valmistetaan nykyään pienessä kylässä, jossa rakas edesmennyt isoäitini on toiminut opettajattarena. Itse en toki ollut tuolloin edes pilke silmäkulmassa. Ei ollut nääs sitä silmäkulmaakaan syntynyt, jossa olisin voinut "pilkkeillä" :)
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18217
Sahtia en oo maistanut, paitsi vierrettä joskus pentuna. Miten vertautuu olueeseen? Mummohan sitä on iät ajat tehnyt ja tainnut yhdelle tyttärelleen sen homman tekemisen opettaa.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Sahtia en oo maistanut, paitsi vierrettä joskus pentuna. Miten vertautuu olueeseen? Mummohan sitä on iät ajat tehnyt, tainnut yhdelle tyttärelleen sen homman tekemisen opettaa.
1)Viskositeetilaan olutta "paksumpaa". Varsinkin edesmenneen honkajokisen sahdin suutuntuma oli jännä. Sen jälkeen maistamani lammilainen oli pettymys, kun oletin kaikkien sahtien olevan "paksua", mutta lammilainen olikin ihan vesimäistä. Finlandia-sahti on noiden kahden välistä.

2) Olutta paljon makeampaa

3) Hiilidioksidia hyvin vähän.

4) Sameaa

5) Alkoholia on enenmmän kuin keski- tai A-oluessa.
 

sammyosammy

Senior Citizen
Liittynyt
12.6.2010
Viestit
5925
Sijainti
Out Of Bounds
Sahtia en oo maistanut, paitsi vierrettä joskus pentuna. Miten vertautuu olueeseen? Mummohan sitä on iät ajat tehnyt ja tainnut yhdelle tyttärelleen sen homman tekemisen opettaa.
Minen oikein osaa verrata olueen. Hieman makeahkoa, ei hiilihappoa > helppo pitää mausta > suhteellisen paljon prosentteja > hiipii helposti ja salakavalasti kajuuttaan. Tietty näitäkin on yhtä paljon erilaisia kuin tekijöitä. Osa vetää valmistuksen melkein sahtimaltailla, osa käyttää ruista yms. niin paljon, että lopputulema on tosi tummaa. Itse pidän noista tummemmista versioista enämpi.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Itse olen kuvitellut, että sahtia on kahta eri tyyppiä. Ohrasta tehdään se perinteinen ruskea sahti. Vehnästä tai kaurasta tehdään "vaalea sahti", jossa on - oli muistikuvani mukaan - varsin pistävä, voimakas maku. (ja hyvin tuli myös oksennuskänniin..sain tota joskus varmaan alta 18 kesäisenä jossain häissä. Paikkakaan ei ole enää muistissa, mutta tod.näk. Hämeessä)
 

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
1)Viskositeetilaan olutta "paksumpaa". Varsinkin edesmenneen honkajokisen sahdin suutuntuma oli jännä. Sen jälkeen maistamani lammilainen oli pettymys, kun oletin kaikkien sahtien olevan "paksua", mutta lammilainen olikin ihan vesimäistä. Finlandia-sahti on noiden kahden välistä.

2) Olutta paljon makeampaa

3) Hiilidioksidia hyvin vähän.

4) Sameaa

5) Alkoholia on enenmmän kuin keski- tai A-oluessa.
Komp. Tietyllä tavalla Sahti muistuttaa tummia trappisteja, mutta ilman hiilihappoa.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös