Syön parhaillaan II

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Kohtapuoliin pakastepizzaa. Tällainen päivä tänään.
Olipa huonoa sekin. Kuivaa ja mautonta. Muka tulista. Noh, eipä tuo suurikaan yllätys ollut. Nälkä kuitenkin siirtyi, ja se nyt oli tarkoituskin.
Illalla sitten tekis hamppareita. Josko se korvais tämän.
Tarviis paistokivikin ostaa, että sais itse tehtyä parempia piztzoja ym.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Minkälainen versio?
Pohjan/liemen tein kait jotakuinkin oikein? Rusaassa oliiviöljyssä haudutin valko-, kelta- ja purjosipuleja. Paljon. Sekaan kaltatut tomaatit. Ja kalaliemi. Ja mausteet. Tekeytymistä puolisen tuntia.

Sitten alkoi oikaiseminen. Eri ohjeissa Bouillabaisseen käytetään vihannespuolelta perunaa, porkkanaa, juuriselleriä, varsiselleriä, fenkolia, jne...

Itsehän sujautin soppapataan parsakaali-kukkakaali-porkkanapakastetta. Anteeksi vaan.

Ja lisää pikaoikaisua:

Oikean tuoreen kalan sijastä käytin pakasteita taas. Alaskan Pollockia ja kyttyrälohta. Vain kahta kalaa, joka pahaksi virheeksi merkittäköön.

Sinisimpukatkin olivat pakkasesta ilman kuoriaan. Katkat samoin.

Rouilleakaan en tehnyt, enkä paahtoleipäkuutioita käyttänyt.

Mutta soppa maistuu hyvältä ja mereltä.
 

sammyosammy

Senior Citizen
Liittynyt
12.6.2010
Viestit
5925
Sijainti
Out Of Bounds
Pohjan/liemen tein kait jotakuinkin oikein? Rusaassa oliiviöljyssä haudutin valko-, kelta- ja purjosipuleja. Paljon. Sekaan kaltatut tomaatit. Ja kalaliemi. Ja mausteet. Tekeytymistä puolisen tuntia.

Sitten alkoi oikaiseminen. Eri ohjeissa Bouillabaisseen käytetään vihannespuolelta perunaa, porkkanaa, juuriselleriä, varsiselleriä, fenkolia, jne...

Itsehän sujautin soppapataan parsakaali-kukkakaali-porkkanapakastetta. Anteeksi vaan.

Ja lisää pikaoikaisua:

Oikean tuoreen kalan sijastä käytin pakasteita taas. Alaskan Pollockia ja kyttyrälohta. Vain kahta kalaa, joka pahaksi virheeksi merkittäköön.

Sinisimpukatkin olivat pakkasesta ilman kuoriaan. Katkat samoin.

Rouilleakaan en tehnyt, enkä paahtoleipäkuutioita käyttänyt.

Mutta soppa maistuu hyvältä ja mereltä.
Hyvältä kuullostaa. Toi pohjapuoli kuitenkin itse tehtynä se pointti :thumbup: Itse tehnyt jokusen kerran eri variaatioilla mutta aina pohja kunnolla keiteltynä.

(joskus takavuosina oltiin meidän pappajengin kanssa Marseillen suunnalla turnauksessa ja buukkasin meille bouillabaisse-illallisen täältä http://www.restaurant-michel-13.fr/presentation
Hinta keitolle oli 50 egeä per äijä. Lähestyivät sitten turnausjärjestäjän kautta ehdotuksella, että käviskö alkuruoka, itse keitto ja viinit included 80 egeä per hlö. Kävihän se meille. Koskaan, ikinä, eivätkä milloinkaan enää tee samaa virhettä suomalaisen kiekkojoukkueen kanssa. Itse sopalle ei jäänyt paljoa hintaa, aika halvaksi se ryypättiin :eek: )
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Onko Joni joku tietty syy miksi syöt vain jauhelihaa/pihvejä+salattia? Laihiksella et ainakaan vissiin oo.:doubtful:
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Valmistaja oli boldattu, koska se oli just se pointti, että HK:n kanannahkalevyt olis parempia ku Pirkan vastaavat, vaikka nekin on HK:n.

Alleviivaus taasen oli lähinnä kannanotto jauhelihanpihvien nimellä myytävään tuotteeseen, jossa pääraaka-aineena on kana nahkoineen. Ei kanassa mitään vikaa ole, mutta ei se mitään jauhelihaa ole, silleen miten minä jauhelihan ymmärrän, ei varsinkaan kanan nahka.
Näin minäkin sen ymmärsin, että tuskinpa ne HK:n pihvit sen ihmeellisempi ovat kuin pirkkapihvit. Samankaltaista kanannahkasörsseliä, joka maistuu jollekin ihan muulle kuin aidot jauhelihapihvit.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26886
tuskinpa ne HK:n pihvit sen ihmeellisempi ovat kuin pirkkapihvit.
Eiköhän kyse ole ihan samasta tuotteesta. Niitä vaan kannattaa myydä kahdella eri nimellä ja hinnalla, koska osa asiakkaista haluaa ostaa halvinta ja osa taas haluaa maksaa vähän enemmän, koska mielestään "kalliimpi on aina halvempaa laadukkaampaa".
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Suomalaisen keitiön suurin syndrooma kehittymättömän ruokakulttuurin lisäksi on vitun tehottomat ja surkeat vehkeet keittiössä.

Ruokaa tehdään helloilla ja uuneissa joissa ei ole riittävää tehoa ja lopputulos on näistä ja puuttuvasta ymmärryksestä johtuen aivan helvetin kamala :(
Voisitko hieman täsmentää tehottomia keittiövehkeitä ja varsinkin tuota mainitsemaasi kehittymätöntä suomalaista ruokakulttuuria?

Ja yleensä ja erikseen puuttuvaa ymmärrystä?
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Niin no eipä nämä kotikeittiöt ainakaan täällä Itävallassa eroa mielestäni kaluston tahi laitteiston osalta juurikaan suomalaisista keittiöistä, paitsi että täällä on enemmän kaasuhelloja (tosin harvemmin uudemmissa rakennuksissa, meillä esimerkiksi ei ole) ja toisaalta täällä ei tunneta sellaista ihmettä kuin kuivauskaappi. Ravintolavarustuksesta en osaa sanoa puoleen enkä toiseen.

Tekniikoissa saattaa olla eroja, Suomessa ei osata friteerata, ei edes ravintoloissa. Öljy kuuluu kattilaan jossa friteerattava klöntti upotetaan kuumaan öljyyn, Suomessa yrittävät useinmiten friteerata matalalla paistinpannulla ja tuloksena on sitten "vetinen" wieninleike ilman rapeaa kuorrutusta. Toisaalta Itävallassahan friteerataan ylipäätään kaikki kalasta ja vihanneksistä aina leikkeisiin ja jauhelihapihveihin, joten kaipa näiden on pakko osata. Esim. Sieniä ja kalaa taas osataan käyttää Suomessa huomattavasti paremmin hyväkseen (selittynee tietysti sillä, että Suomesta löytyy paljon runsaammin sekä vettä että mettää). Täällä, ylläriylläri, tavallisin valmistustapa kummankin kohdalla on friteeraus. Tai noh, herkkusienet, joita siis ei kasva Itävallassa sen enempää kuin Suomessakaan, friteerataan, kanttarelleista puolestaan tehdään jonkunlainen kastikkeen ja muhonnoksen välimaastossa liikkuva viritys, muita sieniä harvemmin sitten missään saakaan.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Suomalaisen keitiön suurin syndrooma kehittymättömän ruokakulttuurin lisäksi on vitun tehottomat ja surkeat vehkeet keittiössä.

Ruokaa tehdään helloilla ja uuneissa joissa ei ole riittävää tehoa ja lopputulos on näistä ja puuttuvasta ymmärryksestä johtuen aivan helvetin kamala :(
Mun keittiökulttuurin syndrooma on, että kaikkikattilöat on pohjaan palaneita :frown:

Kaasuhella olis kiva.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Kaasuhella olis kiva.
Onhan se ruoanlaitossa ihan ylivoimainen sähköhellaan verrattuna, ravintolat kai Suomessakin käyttävät kaasua? Uunin suhteen taas sähkö on kivempi. Esim. anopilla on kaasuhella ja sähköuuni.

Toisaalta olen ihan tyytyväinen, ettei meidän talosta löydy kaasuputkia, kaasun kanssa kun kuitenkin sattuu aina onnettomuuksia eli lähtee kokonaisia taloja maata kiertävälle radalle, vuotava kaasuputki on meinaan helvetin vaarallinen värkki.
 
Viimeksi muokattu:

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Onhan se ruoanlaitossa ihan ylivoimainen sähköhellaan verrattuna,
On on, reagoi säätöön samalla sekunnilla, eikä tarvii odottaa pari minuuttia että jotain tapahtuu. Ja sitten kun huomaa jotain tapahtuvan, onkin jo myöhäistä ja pohja musta :wall:
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Nomnom grillattuja porsaan sisafileitä, maissia, uuniranskalaisia feat mausteet ja salaatit :p

 
Ylös