Niin no eipä nämä kotikeittiöt ainakaan täällä Itävallassa eroa mielestäni kaluston tahi laitteiston osalta juurikaan suomalaisista keittiöistä, paitsi että täällä on enemmän kaasuhelloja (tosin harvemmin uudemmissa rakennuksissa, meillä esimerkiksi ei ole) ja toisaalta täällä ei tunneta sellaista ihmettä kuin kuivauskaappi. Ravintolavarustuksesta en osaa sanoa puoleen enkä toiseen.
Tekniikoissa saattaa olla eroja, Suomessa ei osata friteerata, ei edes ravintoloissa. Öljy kuuluu kattilaan jossa friteerattava klöntti upotetaan kuumaan öljyyn, Suomessa yrittävät useinmiten friteerata matalalla paistinpannulla ja tuloksena on sitten "vetinen" wieninleike ilman rapeaa kuorrutusta. Toisaalta Itävallassahan friteerataan ylipäätään kaikki kalasta ja vihanneksistä aina leikkeisiin ja jauhelihapihveihin, joten kaipa näiden on pakko osata. Esim. Sieniä ja kalaa taas osataan käyttää Suomessa huomattavasti paremmin hyväkseen (selittynee tietysti sillä, että Suomesta löytyy paljon runsaammin sekä vettä että mettää). Täällä, ylläriylläri, tavallisin valmistustapa kummankin kohdalla on friteeraus. Tai noh, herkkusienet, joita siis ei kasva Itävallassa sen enempää kuin Suomessakaan, friteerataan, kanttarelleista puolestaan tehdään jonkunlainen kastikkeen ja muhonnoksen välimaastossa liikkuva viritys, muita sieniä harvemmin sitten missään saakaan.