Paha sanoa, kun en tiedä tarkkaan miten teit. Periaatteessa bouillabaisse kannattaa pitää liemen osalta hyvinkin simppelinä, eikä ainakaan keittää liikaa. Raikkautta voisit kokeilla korvaamalla osa kalaliemestä hapokkaalla valkkarilla. Appelsiininkuorta voit myös raastaa sekaan.Ilmeisesti soppani oli jotenkuten onnistunut, koska kun eilen ajattelin syödä lautasellisen, niin jääkaapissa olevasta kattilasta löytyi lähes pelkkää lientä. Sattumat olivat menneet parempiin suihin... No, oikiastaan hyvä niin.
Joku viisaampi voisi neuvoa, notta miten tuon sopan liemestä saisi
'raikkaamman' makuista? Jotenkin se maistui 'samealta' tai 'tunkkaiselta'.
Pitäisikö keittää oikein oikeista kalan ruodoista, evistä, nahasta ja päistä pohjaliemi? Nyt tein jostain kaupan fondista.
Apuva.
Tää annetaan/ostetaan/myydään homma on oikein hienoa, kun sama romu kiertää kehää ympäri Turun. Mutta minkä takia, vittu, minun täytyy olla tässä sulkaalevyhelvetissä mukana?Tulis nyt tuo typykkä hakemaan tuon romufillarin, niin pääsisin syömään makkarakeitonloput.
Häh häh hää! Eikö olis saanut kahvipakettia?Tää annetaan/ostetaan/myydään homma on oikein hienoa, kun sama romu kiertää kehää ympäri Turun. Mutta minkä takia, vittu, minun täytyy olla tässä sulkaalevyhelvetissä mukana?
KYSYNPÄ VAAN!
Nainen antoi vaihtoehdoiksi:Häh häh hää! Eikö olis saanut kahvipakettia?
Paikallisessa fb:n roskanvaihtoringissä ainakin ihmiset vaihtaa sekalaista roinaa kahvipaketteihin. Kai sielläkin suklaa kelpaa maksuvälineeksi.
Itsehän en paikalliseen vaihtorinkiin ees kuulu, mutta kirppariin mut oli liitetty kysymättä. Varsin lystiä on joskus seurata kun siellä käydään kauppaa jostain saamarin 50 senttiä maksavasta muovilusikasta*. Ensin sitä tingataan 40 senttiin ja sitten mietitään että onkohan se nyt kuitenkaan oikean värinen ja mitenkähän mahtaa olla, kulkeutuuko lusikka paikkaan x ja milloin. Entä olisko vaihtareita? Joo, löytyy joku pahvinen lasinalunen*, siinä lukee KOFF ja siitä puuttuu pieni palanen, käviskö? Nooo emmä nyt oikein tiedä...Nainen antoi vaihtoehdoiksi:
a) Suklaalevyt
B) Kahvipaketti
C) WC-paperia
Tämä romufllarinhakijaämmä oli ilmoittanut facebookissa n. tunti sitten, että on tullut ERI AATOKSIIN eikä haluakaan romua.
Jonkun jäynän vois noilla keksiä. Pitäisköhän alkaa myydä tuolla kiikareita, joista puuttuu objektiivit.
Liemi, eli pohja: Kuullotin oliiviöljyssä sipulit, juurisellerin, fenkolin ja porkkanat. Sitten kiehuvaa vettä päälle, johon muut mausteet, sekä fondit. Hetken kiehutusta.Paha sanoa, kun en tiedä tarkkaan miten teit. Periaatteessa bouillabaisse kannattaa pitää liemen osalta hyvinkin simppelinä, eikä ainakaan keittää liikaa. Raikkautta voisit kokeilla korvaamalla osa kalaliemestä hapokkaalla valkkarilla. Appelsiininkuorta voit myös raastaa sekaan.
Toki itse keittämällä saat kunnollisen kalaliemen, mutta kaupalliset lisäaineettomat valmisliemet ovat täyttä asiaa myös. Kunhan et lähde liemikuutio-osastolle. Fondit ovat useimmiten siltä väliltä.
Tuollaista ruokaa, tahi edes sanaa ei ole olemassa.Äkröörää.
Ruokakulttuurin sanastoa Pohjois-Pohjanmaalta: äkrööri, äkröörä = munakokkeliTuollaista ruokaa, tahi edes sanaa ei ole olemassa.
Olet sekaisin. Järjestele ittes.
Kyähän tuo on aika suora lainaus ruotsikielestä, kuten moni muukin 'murresana'.Ruokakulttuurin sanastoa Pohjois-Pohjanmaalta: äkrööri, äkröörä = munakokkeli
Ruoka olemassa on nimellä tuolla. Kuten linkki todistaa.
Sekaisuuteni riippuu tilanteesta. Nyt vähän kyllä lapasta nykii... Anteeksi.
Reipas vuos takaperin kun olin muuttamassa pistin huutonettiin myytäväks paljon kampetta koska uusi asunto oli huomattavasti pienempi.Itsehän en paikalliseen vaihtorinkiin ees kuulu, mutta kirppariin mut oli liitetty kysymättä. Varsin lystiä on joskus seurata kun siellä käydään kauppaa jostain saamarin 50 senttiä maksavasta muovilusikasta*. Ensin sitä tingataan 40 senttiin ja sitten mietitään että onkohan se nyt kuitenkaan oikean värinen ja mitenkähän mahtaa olla, kulkeutuuko lusikka paikkaan x ja milloin. Entä olisko vaihtareita? Joo, löytyy joku pahvinen lasinalunen*, siinä lukee KOFF ja siitä puuttuu pieni palanen, käviskö? Nooo emmä nyt oikein tiedä...
Ja naisiahan nämä yleensä ovat. Voi niitä.
* Esimerkit keksittyjä. Tiedoks.
Kauppamies viimeisen päälle, ammattiaan myöten.Reipas vuos takaperin kun olin muuttamassa pistin huutonettiin myytäväks paljon kampetta koska uusi asunto oli huomattavasti pienempi.
Muuan sisäkäyttöinen suihkulähteen tapainen osoittautui melkosen haastavaks tuotteeks saada uudelle omistajalleen. 200€ pulikan myin 20 egellä ja silti täti ei raaskinut maksaa postikuluja, soitteli ja ähels vaan joka päivä että mitenkähän tämä nyt onnistuisi helpoiten. Kahden viikon vatuloinnin jälkeen nakkasin tuotteen roskiin ja lähetin viestin että haista täti vittu.
Hyvältähän tuo kuulostaa. Bouillabaisse on enemmän tai vähemmän sekametelisoppa joka tapauksessa eikä sen kanssa niin tarkkaa ole.Liemi, eli pohja: Kuullotin oliiviöljyssä sipulit, juurisellerin, fenkolin ja porkkanat. Sitten kiehuvaa vettä päälle, johon muut mausteet, sekä fondit. Hetken kiehutusta.
Sitten varsinaiseen soppaan (potut), kalat ja muut ökkömönkiäiset. Kevyt kiehautus ja persiljaa, että tilliäkin.
Niin, oli sitä valkkaria siinä pohjassa. Vähän. En kyllä hapokkuudestaan tiedä? Appelsiinin kuorta oli ohjessa, mutta ei keittopaikalla. Ensi kerralla on.