Syön parhaillaan II

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Ilmeisesti soppani oli jotenkuten onnistunut, koska kun eilen ajattelin syödä lautasellisen, niin jääkaapissa olevasta kattilasta löytyi lähes pelkkää lientä. Sattumat olivat menneet parempiin suihin... No, oikiastaan hyvä niin.

Joku viisaampi voisi neuvoa, notta miten tuon sopan liemestä saisi
'raikkaamman' makuista? Jotenkin se maistui 'samealta' tai 'tunkkaiselta'.

Pitäisikö keittää oikein oikeista kalan ruodoista, evistä, nahasta ja päistä pohjaliemi? Nyt tein jostain kaupan fondista.

Apuva.
Paha sanoa, kun en tiedä tarkkaan miten teit. Periaatteessa bouillabaisse kannattaa pitää liemen osalta hyvinkin simppelinä, eikä ainakaan keittää liikaa. Raikkautta voisit kokeilla korvaamalla osa kalaliemestä hapokkaalla valkkarilla. Appelsiininkuorta voit myös raastaa sekaan.

Toki itse keittämällä saat kunnollisen kalaliemen, mutta kaupalliset lisäaineettomat valmisliemet ovat täyttä asiaa myös. Kunhan et lähde liemikuutio-osastolle. Fondit ovat useimmiten siltä väliltä.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Tulis nyt tuo typykkä hakemaan tuon romufillarin, niin pääsisin syömään makkarakeitonloput.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Tulis nyt tuo typykkä hakemaan tuon romufillarin, niin pääsisin syömään makkarakeitonloput.
Tää annetaan/ostetaan/myydään homma on oikein hienoa, kun sama romu kiertää kehää ympäri Turun. Mutta minkä takia, vittu, minun täytyy olla tässä sulkaalevyhelvetissä mukana?

KYSYNPÄ VAAN!
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Tää annetaan/ostetaan/myydään homma on oikein hienoa, kun sama romu kiertää kehää ympäri Turun. Mutta minkä takia, vittu, minun täytyy olla tässä sulkaalevyhelvetissä mukana?

KYSYNPÄ VAAN!
Häh häh hää! Eikö olis saanut kahvipakettia?

Paikallisessa fb:n roskanvaihtoringissä ainakin ihmiset vaihtaa sekalaista roinaa kahvipaketteihin. Kai sielläkin suklaa kelpaa maksuvälineeksi.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Häh häh hää! Eikö olis saanut kahvipakettia?

Paikallisessa fb:n roskanvaihtoringissä ainakin ihmiset vaihtaa sekalaista roinaa kahvipaketteihin. Kai sielläkin suklaa kelpaa maksuvälineeksi.
Nainen antoi vaihtoehdoiksi:
a) Suklaalevyt
B) Kahvipaketti
C) WC-paperia

Tämä romufllarinhakijaämmä oli ilmoittanut facebookissa n. tunti sitten, että on tullut ERI AATOKSIIN eikä haluakaan romua.

Jonkun jäynän vois noilla keksiä. Pitäisköhän alkaa myydä tuolla kiikareita, joista puuttuu objektiivit.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Nainen antoi vaihtoehdoiksi:
a) Suklaalevyt
B) Kahvipaketti
C) WC-paperia

Tämä romufllarinhakijaämmä oli ilmoittanut facebookissa n. tunti sitten, että on tullut ERI AATOKSIIN eikä haluakaan romua.

Jonkun jäynän vois noilla keksiä. Pitäisköhän alkaa myydä tuolla kiikareita, joista puuttuu objektiivit.
Itsehän en paikalliseen vaihtorinkiin ees kuulu, mutta kirppariin mut oli liitetty kysymättä. Varsin lystiä on joskus seurata kun siellä käydään kauppaa jostain saamarin 50 senttiä maksavasta muovilusikasta*. Ensin sitä tingataan 40 senttiin ja sitten mietitään että onkohan se nyt kuitenkaan oikean värinen ja mitenkähän mahtaa olla, kulkeutuuko lusikka paikkaan x ja milloin. Entä olisko vaihtareita? Joo, löytyy joku pahvinen lasinalunen*, siinä lukee KOFF ja siitä puuttuu pieni palanen, käviskö? Nooo emmä nyt oikein tiedä...
Ja naisiahan nämä yleensä ovat. Voi niitä.


* Esimerkit keksittyjä. Tiedoks.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Paha sanoa, kun en tiedä tarkkaan miten teit. Periaatteessa bouillabaisse kannattaa pitää liemen osalta hyvinkin simppelinä, eikä ainakaan keittää liikaa. Raikkautta voisit kokeilla korvaamalla osa kalaliemestä hapokkaalla valkkarilla. Appelsiininkuorta voit myös raastaa sekaan.

Toki itse keittämällä saat kunnollisen kalaliemen, mutta kaupalliset lisäaineettomat valmisliemet ovat täyttä asiaa myös. Kunhan et lähde liemikuutio-osastolle. Fondit ovat useimmiten siltä väliltä.
Liemi, eli pohja: Kuullotin oliiviöljyssä sipulit, juurisellerin, fenkolin ja porkkanat. Sitten kiehuvaa vettä päälle, johon muut mausteet, sekä fondit. Hetken kiehutusta.

Sitten varsinaiseen soppaan (potut), kalat ja muut ökkömönkiäiset. Kevyt kiehautus ja persiljaa, että tilliäkin.

Niin, oli sitä valkkaria siinä pohjassa. Vähän. En kyllä hapokkuudestaan tiedä? Appelsiinin kuorta oli ohjessa, mutta ei keittopaikalla. Ensi kerralla on.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Ruokakulttuurin sanastoa Pohjois-Pohjanmaalta: äkrööri, äkröörä = munakokkeli

Ruoka olemassa on nimellä tuolla. Kuten linkki todistaa.

Sekaisuuteni riippuu tilanteesta. Nyt vähän kyllä lapasta nykii... Anteeksi.
Kyähän tuo on aika suora lainaus ruotsikielestä, kuten moni muukin 'murresana'.

Äggröra on munakokkeli på svenska.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Itsehän en paikalliseen vaihtorinkiin ees kuulu, mutta kirppariin mut oli liitetty kysymättä. Varsin lystiä on joskus seurata kun siellä käydään kauppaa jostain saamarin 50 senttiä maksavasta muovilusikasta*. Ensin sitä tingataan 40 senttiin ja sitten mietitään että onkohan se nyt kuitenkaan oikean värinen ja mitenkähän mahtaa olla, kulkeutuuko lusikka paikkaan x ja milloin. Entä olisko vaihtareita? Joo, löytyy joku pahvinen lasinalunen*, siinä lukee KOFF ja siitä puuttuu pieni palanen, käviskö? Nooo emmä nyt oikein tiedä...
Ja naisiahan nämä yleensä ovat. Voi niitä.


* Esimerkit keksittyjä. Tiedoks.
Reipas vuos takaperin kun olin muuttamassa pistin huutonettiin myytäväks paljon kampetta koska uusi asunto oli huomattavasti pienempi.
Muuan sisäkäyttöinen suihkulähteen tapainen osoittautui melkosen haastavaks tuotteeks saada uudelle omistajalleen. 200€ pulikan myin 20 egellä ja silti täti ei raaskinut maksaa postikuluja, soitteli ja ähels vaan joka päivä että mitenkähän tämä nyt onnistuisi helpoiten. Kahden viikon vatuloinnin jälkeen nakkasin tuotteen roskiin ja lähetin viestin että haista täti vittu.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Reipas vuos takaperin kun olin muuttamassa pistin huutonettiin myytäväks paljon kampetta koska uusi asunto oli huomattavasti pienempi.
Muuan sisäkäyttöinen suihkulähteen tapainen osoittautui melkosen haastavaks tuotteeks saada uudelle omistajalleen. 200€ pulikan myin 20 egellä ja silti täti ei raaskinut maksaa postikuluja, soitteli ja ähels vaan joka päivä että mitenkähän tämä nyt onnistuisi helpoiten. Kahden viikon vatuloinnin jälkeen nakkasin tuotteen roskiin ja lähetin viestin että haista täti vittu.
Kauppamies viimeisen päälle, ammattiaan myöten.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Liemi, eli pohja: Kuullotin oliiviöljyssä sipulit, juurisellerin, fenkolin ja porkkanat. Sitten kiehuvaa vettä päälle, johon muut mausteet, sekä fondit. Hetken kiehutusta.

Sitten varsinaiseen soppaan (potut), kalat ja muut ökkömönkiäiset. Kevyt kiehautus ja persiljaa, että tilliäkin.

Niin, oli sitä valkkaria siinä pohjassa. Vähän. En kyllä hapokkuudestaan tiedä? Appelsiinin kuorta oli ohjessa, mutta ei keittopaikalla. Ensi kerralla on.
Hyvältähän tuo kuulostaa. Bouillabaisse on enemmän tai vähemmän sekametelisoppa joka tapauksessa eikä sen kanssa niin tarkkaa ole.

Se kiinnitti huomion tuossa kuvauksessasi, että laitoitko kalat ja muun seafoodin perunoiden kanssa samaan aikaan? Niitähän (kalaa & co.) ei tarvitse yhtään keittää. Riittää kun nostaa ne muuten valmiiseen kuumaan soppaan sekaan ja lyö kannen päälle vähäksi aikaa. Sama persiljan ja tillin ja mahdollisten muiden yrttien kanssa. Välttäisin niiden kiehuttamista. Tulee helposti kitkeryyttä ja/tai sitä tunkkaisuutta.

Ei sen viinin hapokkuudella sinänsä ole merkitystä, sehän häipyy kuitenkin. Mutta hapokkaat viinit ovat usein myös raikkaampia maultaan. Esim. välttämättä yhtään raikkautta ei saa tunkemalla soppaan tammitettua chardonnayta.

Voishan sitä kokeilla viimeistellä soppa ihan lopuksi lorauksella kuivaa kuohuviiniä. Sehän käy aina ja kaikkeen ja parantaa mitä vaan.
 
Ylös