Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KESÄkausi 2012

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16061
Oddee.com / Iltalehti

Amerikan hauskimmat paikannimet TOP 10:

1. Cumming, Georgia

2. Sweet Lips, Tennessee

3. Beaver Lick, Kentucky

4. Goobertown, Arkansas

5. Climax, Pennsylvania

6. Burnt Corn, Alabama

7. Idiotville, Oregon

8. Horneytown, NC

9. Toad Suck, Arkansas

10. Satan's Kingdom, Vermont
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Koska on saatu hyviä kokemuksia mm. Talvivaaracasesta niin...

ELY-keskuksia saatetaan lakkauttaa

Elinkeinoministeriössä suunnitellaan lakkautettavaksi pienempiä ely-keskuksia, joista neljässä hoidetaan erityisesti ympäristönsuojelutehtäviä. Ympäristöhallintoa on vähennetty jo nyt tuplasti muihin toimialoihin verrattuna. Osa lakisääteisistä tehtävistä jää jo nyt tekemättä.

Turvesoiden ja kaivosten päästöt pilaavat vesistöjämme ja ympäristöämme, sillä päästöjen valvonta ELY-keskuksissa on huterissa kantimissa. Silti väkeä vähennetään edelleen yhä kiihtyvällä tahdilla. Edes lain vaatimiin tehtäviin ei nykyiselläänkään riitä väkeä.

- Kun resurssit ovat vähentyneet, on priorisoitu asioita, puuttumiskynnys on noussut, lupien saamisen aikataulut ja lausuntoaikataulut ovat venyneet. Tämä kaikki tuottaa riskejä ympäristölle ja ennemmin tai myöhemmin haittoja myös suoraan ihmisille näkyvään ympäristön tilaan, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen puheenjohtaja Risto Sulkava.
Ympäristöpuolelta tuplamäärä väkeä pois

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksia perustettaessa yhdeksi niiden tehtäväksi määriteltiin luonnon ja luonnonvarojen kestävän käytön edistäminen. Myös hallitusohjelman mukaan ympäristöhallintoa tulee vahvistaa.

Toisin näyttää kuitenkin käyvän. Vuodesta 2010 vuoteen 2011 juuri ympäristöpuolelta on vähennetty tuplamäärä väkeä muihin ely-keskusten toimialoihin, liikenteeseen ja elinkeinoelämään, verrattuna. Ympäristöpuolen henkilötyövuodet vähenivät kuusi prosenttia, kun esimerkiksi liikennepuolella vastaava luku on kolme ja elinkeinopuolella neljä prosenttia. Kaikkiaan ely-keskuksista väkeä vähennettiin hallintouudistuksen ensimmäisenä vuonna kolme prosenttia.

Vähennykset jatkuvat edelleen. ELY-keskuksissa on tehty valtion pyynnöstä säästösuunnitelma vuoteen 2015 asti. Sen mukaan työvoimaa vähennetään 13 prosenttia, ympäristöpuolelta jälleen enemmän, 18 prosenttia. Tämäkään ei vielä riitä, vaan elinkeinoministeriö vaatii vielä suurempia säästöjä.

- Toivomme, että ympäristöhallinto olisi tasapuolisesti kohdeltu, että meidän vauhti ei olisi näin nopea. Se voi johtaa esimerkiksi siihen, että isojen hankkeiden, kuten kaivosten valvontaan ei riitä voimavaroja. Siitä kärsivät sitten kaikki, sanoo ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.
"Ei ole enää ketään, joka osaisi hommat tehdä"

Suurin osa vähennyksistä tapahtuu eläköitymisen myötä. Eläköityminen on voimakkaimmillaan 2014-2015. Ely-keskuksiin on asetettu rekrytointikielto; ketään ei siis saa palkata eläköityvien tilalle ilman ministeriön lupaa.

- Vielä ollaan selvitty niin, että pystytään jakamaan töitä, mutta asiantuntijoiden tehtäviä on vaikea jakaa muille, sanoo Keski-Suomen ely-keskuksen ympäristöpuolen johtaja Kari Lehtinen.

Eläköityminen ei kuitenkaan riitä, vaan jostain pitäisi säästää vielä lisää. Pohjois-Pohjanmaalla viidennes ympäristöpuolen väestä on poistettu tai poistetaan.

- Ollaan menossa siihen, että joillakin osaamisalueilla on enää yksi henkilö. Jos hän on sairaana, työhön tulee katkoksia, kun ei ole ketään, joka osaisi hommat tehdä. Biologista ei tule patoturvallisuusasiantuntijaa eikä päinvastoin, kuvaa ympäristöpuolen haavoittuvuutta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtaja Heikki Aropää.

Monia asioita voitaisiin Aropään mukaan kuitenkin tehdä yksinkertaisemmin.

- Voisi keskittyä ydinasioihin, kuten valvontaan. Esimerkiksi moottorikelkkareitit ja patikkapolut eivät ole sillä tavalla elintärkeitä. Tarvitaanko niitä siinä laajuudessa? Pitääkö yva-lausunnon olla 37 sivua, riittäisikö 13 sivua? Ydinasiat ovat ne, jotka vaikuttavat ihmisten terveyteen, kuten ympäristön puhtaus ja myrkyttömyys. Olemme kansainvälisillä sopimuksilla sidoksissa luonnon monimuotoisuuteen. Siitä pitää pitää kiinni.
Pienet elyt pyyhittäisiin kartalta

Jotta valtion vaatimat 10-12 miljoonan euron säästöt saataisiin kasaan, työ- ja elinkeinoministeriössä mietitään myös ely-keskusten määrän vähentämistä 15:sta yhdeksään, jolloin muun muassa Kainuun ely-keskus, joka on paininut Talvivaaran kaivoksen päästöjen kanssa, lakkautettaisiin.

Muut lakkautettavat elyt olisivat Pohjanmaa, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Häme ja Satakunta. Näissä on vain yksi tai kaksi vastuualuetta. Näistä neljässä hoidetaan ympäristöpuolen asioita.

- Se on yksi kysymys, johon haetaan ratkaisua, mutta tähän suuntaan on mentävä. Myös rakenteisiin on voitava puuttua, sanoo työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Erkki Virtanen.

Luonnonsuojeluliitto ratkaisisi säästöongelman laittamalla valvonnan aiheuttajan maksettavaksi.

- Kun ympäristöä pilaava toiminta hakee lupaa, niin kyllä myös valvonta kuuluu sen maksettavaksi. Eli otetaan rahaa luvista ja muista niin paljon, että valvonta voidaan hoitaa, Sulkava sanoo.
Ristiriitainen rooli

Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamilla ELY-keskuksilla on joka tapauksessa ristiriitainen tehtävä sekä edistää elinkeinoja että valvoa niiden aiheuttamia haittoja. Ympäristöpuolella ollaan sitä mieltä, että kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

- Voiko työ- ja elinkeinoministeriö, jonka tarkoituksena on vahvistaa ja lisätä kaivostoimintaa ja turpeenkäyttöä Suomessa, valvoa samojen toimialojen tuottamien haittojen ehkäisyä? Onko riippumattomuus riittävää? Minun mielestäni ei, Sulkava kritisoi.

- Kyllä tässä suuri ongelma on, kun rahat tulee toisesta paikkaa ja toiminnan ohjaus toisesta paikkaa. Toivomme, että hallitus keskustelisi tästä, ja löytyisi selkeä linjaus, että asiat voidaan hoitaa niin, että ihmisten oikeusturva ei kärsi, Pokka sanoo.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsittelee ELY-keskusten säästöjä kahden viikon kuluttua.

Jenni Frilander Yle Uutiset
http://yle.fi/uutiset/ely-keskuksia_saatetaan_lakkauttaa/6146828
 

Thyella

þýðingafræðingur
Liittynyt
28.3.2004
Viestit
3500
Sijainti
Ciutat Comtal
Eduard "Trololo" Khil on kuollut eilen, en löytäny muutaku italiankielisen uutisen aiheesta.

Il cantante russo Eduard Khil è morto ieri a San Pietroburgo, in Russia, a 77 anni. Khil aveva avuto un infarto il mese scorso riportando gravi danni cerebrali ed era in coma. La notizia della sua morte è stata data da Ksenia Kachalova, portavoce dell’assessorato alla Cultura della città.
 

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16061
No mitäs tuolla tapahtuu?

Seinäjoen Kivistön alueella on tänä aamuna ollut mittava poliisioperaatio.

Silminnäkijöiden mukaan poliisit olivat varustautuneet rynnäkkökiväärein sekä suojavarustein ja he olivat jalkautuneet maastoon. Kivistöntien ja Tapiolantien risteyksen lähettyvillä on ollut useita poliisiautoja sekä ambulansseja.

Seinäjoen poliisi ei ole toistaiseksi suostunut kertomaan tapauksesta mitään.

Iltalehti.fi seuraa tilannetta.

IL
 

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16061
Le Mansin legendaarisen 24 tunnin ajon vuonna 1959 voittanut Roy Salvadori on kuollut.

Italialaisvanhemmilla Lontoossa syntynyt Salvadori oli kuollessaan 90-vuotias. Hän ajoi F1-sarjassa yhteensä 50 osakilpailua vuosien 1952 ja 1962 välillä. Hän pääsi kahdesti palkintopallille ja nappasi yhteensä 19 MM-pistettä.

Uran suurin menestys tuli formuloiden ulkopuolella, sillä vuonna 1959 hän juhli ykköstilaa Le Mansin 24 tunnin ajossa yhdessä Carroll Shelbyn kanssa.

Sunnuntaina menehtynyt Salvadori työskenteli F1-kuskiuransa jälkeen Cooper-tiimin tallipäällikkönä. Eläkepäivänsä hän vietti Monacossa.

IL
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Le Mansin legendaarisen 24 tunnin ajon vuonna 1959 voittanut Roy Salvadori on kuollut.

Italialaisvanhemmilla Lontoossa syntynyt Salvadori oli kuollessaan 90-vuotias. Hän ajoi F1-sarjassa yhteensä 50 osakilpailua vuosien 1952 ja 1962 välillä. Hän pääsi kahdesti palkintopallille ja nappasi yhteensä 19 MM-pistettä.

Uran suurin menestys tuli formuloiden ulkopuolella, sillä vuonna 1959 hän juhli ykköstilaa Le Mansin 24 tunnin ajossa yhdessä Carroll Shelbyn kanssa.

Sunnuntaina menehtynyt Salvadori työskenteli F1-kuskiuransa jälkeen Cooper-tiimin tallipäällikkönä. Eläkepäivänsä hän vietti Monacossa.

IL
Eikös Shelbykin kuollut ihan hiljan? Nyt lähtee legendoja.
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
No mitäs tuolla tapahtuu?

Seinäjoella etsittiin aseistautunutta miestä

Seinäjoella Kivistön alueella etsittiin aseistautunutta miestä aamun tunteina.
Poliisi sai kaksi yleisöilmoitusta miehestä, joka liikkuu Kivistöntien kohdalla mukanaan pitkä ase. Ensimmäinen ilmoitus tuli hieman ennen aamukuutta ja toinen kuuden jälkeen.
Miestä etsi useita poliisipartioita, muun muassa Kivistöntien ja Tapiolantien risteyksessä.
Komisario Pasi Sillanpään mukaan miestä ei tavattu, eikä uusia ilmoituksia tullut. Tilanne päättyi hieman ennen yhdeksää.
Lehteemme tulleiden vihjeiden mukaan poliisit olivat varustautuneet suojavarustein ja rynnäkkökiväärein.
Liikennettä ei ohjattu missään vaiheessa mitenkään, eikä paikalla annettu kuulutuksia.
Ilkka
Semmosta.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Cats away! Artist turns his dead pet into flying helicopter after it is killed by a car
By SUZANNAH HILLS
PUBLISHED: 01:32 GMT, 4 June 2012 | UPDATED: 07:26 GMT, 4 June 2012
Comments (226)
Share

Many animal lovers find it hard to part with their pets when they die.
So when cat Orville, named after the famous aviator Orville Wright, was run over by a car, his artist owner decided to turn him into a permanent piece of artwork as the ultimate tribute by transforming him into a flying helicopter.
Dutch artist Bart Jansen first stuffed Orville before teaming up with radio control helicopter flyer Arjen Beltman to build a specially-designed flying mechanism to attach to the cat.

Paws for thought: Cat Orville was turned into a helicopter by his artist owner Bart Jansen, pictured right,after he was run over by a car

Cat overhead: Radio control helicopter flyer Arjen Beltman, pictured back right, controls The Orvillecopter
The end result, named the Orvillecopter, is now on show at the Kunstrai art festival in Amsterdam where visitors can watch Orville flying for themselves.

Touching picture shows the moment a little girl finds herself face-to-face with an underwater giant
Bird on a plane! The stowaway songbird that crossed the Pacific on an international flight... only to be seized by customs agents
It's a dog's life! Mother of huge litter of ten Labradors holds down job as guide for blind people
Jansen said the Orvillecopter is 'half cat, half machine', and part of a visual art project to pay tribute to his cat Orville.
Jansen, part of the art cooperative Generaal Pardon, said: 'After a period of mourning he received his propellers posthumously.'
He added that Orville will soon be 'flying with the birds' stating: 'Oh how he loved birds. He will receive more powerful engines and larger props for his birthday. So this hopping will soon change into steady flight.'


http://www.dailymail.co.uk/news/article-2154283/Cats-away-Artist-turns-dead-pet-flying-helicopter-killed-car.html
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Ranskalaiset tekevät kuulemma sen takia nättejä autoja, että ne toimivat ikäänkuin sisustuskalusteina korjaamoilla, joissa ne sitten suurimman osan aikaansa viettävätkin :frank:
Sen näkee sitten. Ei ollut vahva usko tsekkiläiseenkään, mutta paremmin kesti kuin Toyota.
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4950
Sijainti
Vantaa
Yli 300 kiloinen teinityttö tilasi valtavia määriä ruokaa salaa

Daily Mailin mukaan Georgia Davisin vanhemmat yrittivät auttaa teinitytärtään syömään terveellisesti. Georgia kuitenkin tilasi salaa vanhemmiltaan netistä kakkuja, limsaa ja roskaruokaa. Tilaamansa ruuat hän vei taloon, kun vanhemmat eivät huomanneet.

- Georgia saattoi tulla alakertaan kun katsoimme televisiota. Hän sanoi, että hänen huoneessa on kuuma, ja että hän menee ulos haukkamaan raitista ilmaa, äiti kertoi Daily Mailille.

Nyt vanhemmille on selvinnyt, että Georgian ulkoilu tarkoittikin, että meni hakemaan tilauksensa kuljetusautolta.

Yksi tytön käyttämistä ruokapalveluista on paljastanut, että Georgia tilasi yleensä kolme kertaa viikossa kebabia aina seitsemän annosta kerralla. Juomaksi Georgialle toimitettiin kolme litraa cokista. Yksi kebabannos sisältää noin 2 000 kaloria.

Georgia jouduttiin viemään sairaalaan reilu viikko sitten, koska hän kärsii vakavasta sisäelinten toimintahäiriöstä. Pelastajat joutuivat purkamaan tytön kotitalosta kaksi seinää saadakseen hänet ulos.

Georgian epäiltiin ensin painavan noin 400 kiloa, mutta punnituksen jälkeen hänen painokseen selvisi 330 kiloa. Hän on ollut sairaalassa tiukalla dieetillä ja laihtunut 19 kiloa. Georgia tulee viettämään sairaalassa ainakin vielä kolme viikkoa ennen kuin hänet siirretään liikalihavia hoitavalle klinikalle.
Mahtoi olla kova nälkä.
 

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16061
Iltalehti

Vihaisten lintujen piirtäjä Tuomas Erikoinen, 26, on lopettanut työnsä Rovion palveluksessa. Eroon ei ilmeisesti liity dramatiikkaa, sillä Erikoinen on perustanut oman Boomlagoon-nimisen yhtiön ja kehittää nyt uutta peliä. Yhtiössä on mukana myös toinen ex-roviolainen Antti Sten. Yhtiön tilat sijaitsevat Helsingissä.

CNN:n haastattelussa Erikoinen kertoo kyllästyneensä Angry Birdseihin ja haluavansa kehittää nyt jotain uutta.

- Alussa olin innostunut siitä, että piirtämiäni lintuja on joka paikassa. Sittemmin, kun lintuja on ollut joka paikassa, tunne hävisi.

Erikoisen uusi yritys kehittää selainpohjaista peliä, joka sijoittuu keittiömaailmaan. Pelin hahmot ovat keittiökalusteita ja ruoanlaittovälineitä.

"Tähtäämme korkealle"

Erikoinen ei paljasta vielä yksityiskohtia uudesta pelistä. Kyseessä on kuitenkin reaaliaikainen moninpeli, joka perustuu kahden ryhmän väliseen taisteluun. Aseina käytetään erilaisia keittiövälineitä.

- Se on kuin World of Warcraft, mutta piirretty versio, Erikoinen sanoo.

- Haluan luoda jotain uutta ja erilaista, sellaista mitä ei ole vielä keksitty.

CNN:n haastattelussa tehdään selväksi, että uuden, Angry Birdsin kaltaisen hitin luominen on erittäin haasteellinen tehtävä. Kaksikko luottaakin vahvasti Roviosta saamaansa kokemukseen. Yksi opeista on se, että pelin hahmojen on jäätävä pelaajan muistiin. Myös äänillä on suuri merkitys. Erikoinen oli mukana äänittämässä lintujen ja possujen tuhahduksia.

Rovion lottovoitto koitti vasta 51:n kehnosti menestyneen pelin jälkeen.

- Rehellisyyden nimissä olisin iloinen, jos pelimme olisi riittävän menestyksekäs turvaamaan työmme ja tarjoamaan hyvän palkan. Mutta toki tähtäämme paljon korkeammalle, Erikoinen jatkaa.

- Vaikka tähtään tähtiin, Angry Birds voi olla kokonaan toisessa galaksissa, hän vertaa oman pelinsä mahdollista menestystä vihaisiin lintuihin.
 
Ylös