Joo parempihan se olisi ollut jos se "telkkarista" olisi tullutKatoin tossa päivemmällä Iron Skyn tuolta. Oli ihan paska.
Syytän tästä palvelua.
Jos "en" olis sun ignoressa kysyisin, että mitä niin ihmeellistä tässä nyt on kun näistä samoja "palveluita" on "ollut" jo "vuosia"? Toisille "tämä" on ollut "tulevaisuus" on ollut nykypäivää "jo" "pitkään".Jokainen joka nyt näkee ja kokee Netflixin ymmärtää mikä on tulevaisuus. Siis nimenomaan tulevaisuus -ei tämä hetki. Netflix on joillekin todellisuutta jo tänään (itse kuulun tähän ryhmään), mutta massoille vasta tulevaisuutta. Kestää pitkään ennenkuin ip-tv laitteet yleistyvät ja massat ymmärtävät, että paras tapa katsoa vaikka jokin tv-sarja ei ole pongata se joltain "tv-kanavalta" ja katsoa se "livenä" tai "nauhoittaa" se johonkin boxiin kotona. Eikä tämän kirjoituksen ole tarkoitus halveerata ketään -ainoastaan todeta asia.
Niinpä. Voddler esimerkiksi, jota joskus tullut käytettyä.Jos "en" olis sun ignoressa kysyisin, että mitä niin ihmeellistä tässä nyt on kun näistä samoja "palveluita" on "ollut" jo "vuosia"? Toisille "tämä" on ollut "tulevaisuus" on ollut nykypäivää "jo" "pitkään".
Noh, tietääkseni tietokoneita ja/tai nettiyhteyttä tukevia telkkareita on jo lähes joka taloudessa ja Areena on on ollut yksi Suomen käytetyimmistä palveluista jo vuosia. Mullakin on Areena näkynyt telkkarin kautta jo suht pitkään ihan suoraan sisäänrakennetuista valikoista. Samaten kuin moni muukin nettivideopalvelu.Kestää pitkään ennenkuin ip-tv laitteet yleistyvät ja massat ymmärtävät, että paras tapa katsoa vaikka jokin tv-sarja ei ole pongata se joltain "tv-kanavalta" ja katsoa se "livenä" tai "nauhoittaa" se johonkin boxiin kotona. Eikä tämän kirjoituksen ole tarkoitus halveerata ketään -ainoastaan todeta asia.
Mun mielestä on ihan hyvä, että joku sarja tulee vaan kerran viikossa. Se tulee sellaiseen aikaan, että jos ei ole muuta tekemistä, sitä tulee ensi katottua "vahingossa" ja siten hetken päästä katselee jo aina. Tai sitten tallentaa ja katsoo pätkän joku toinen hetki, ennen kuin se seuraavan viikon pätkä taas tulee.Jokainen joka nyt näkee ja kokee Netflixin ymmärtää mikä on tulevaisuus. Siis nimenomaan tulevaisuus -ei tämä hetki. Netflix on joillekin todellisuutta jo tänään (itse kuulun tähän ryhmään), mutta massoille vasta tulevaisuutta. Kestää pitkään ennenkuin ip-tv laitteet yleistyvät ja massat ymmärtävät, että paras tapa katsoa vaikka jokin tv-sarja ei ole pongata se joltain "tv-kanavalta" ja katsoa se "livenä" tai "nauhoittaa" se johonkin boxiin kotona. Eikä tämän kirjoituksen ole tarkoitus halveerata ketään -ainoastaan todeta asia.
Se ilta kun Metsolan Eeva joutui kolariin heti häidensä jälkeen...Riitti siitäkin viikoks spekuloitavaa ja jännitettävää koko kansalle.Tässä siis hävitään ihan täysin se sosiaalinen osuus, joka televisiossa yhdistää katsojia, antaen sen keskutelun aiheen, että mitä missäkin ohjelmassa tapahtui. "eiku mä katoin sen jo viimevuonna netistä.. se kuolee ensi jaksossa.. :frank:"
En mitään kauhean mullistavaa itsekään näe, kun vastaavia palveluja on ennemminkin ollut. Valikoima tällä palvelualalla vaan laajenee ja nähdäkseni ihan reippaastikin, kun tarjonta tuosta varmasti vielä kasvaakin.Miten nimenomaan Netflix nyt perusidealtaan eroaa vaikkapa Voddlerista? Molemmat ovat netissä toimivia videovuokraamoja, sillä erotuksella, että Voddlerissa on aika iso ilmaistarjonta.
Mikään ei estä telkkari- ja muita päätelaitevalmistajia päivittämästä ohjelmistojaan ja lisäämästä sinne Voddleria.
En näe Netflixissä mitään uutta ja mullistavaa kun vertaa muihin vastaaviin palveluihin netissä. Monissa kännyköissäkin on valmiina vastaavia palveluja.
Ihan viimeisintä kehitystä en oo seurannut, mutta epäilemättä edistystä on tapahtunut. Tuossa on kuitenkin se keskeinen syy miksen itse ole televisiota hankkinut; niihin ei (tietääkseni vieläkään) voi asentaa ohjelmia/palveluja, joita haluaisi käyttää saati poistaa niitä, joita ei tarvitse.Laitteissahan toki on tapahtunut edistystä: Ei tarvita erillisiä bokseja yms. kuten vanhanaikaisemmissa systeemeissä, vaan moderneissa telkkareissa on moiset palvelut sisäänrakennettuna.
Tuohon liittyy vielä semmoinen, että mun käsittääkseni ainakin Philips ja jotkin muut valmistajat haluaisivat jonkinlaisen standardin noihin telkkareihin asennettaviin ohjelmiin, ettei joka merkillä olis omia viritelmiä, mutta Samsung ja Sony puuhaavat vielä omiaan.Ihan viimeisintä kehitystä en oo seurannut, mutta epäilemättä edistystä on tapahtunut. Tuossa on kuitenkin se keskeinen syy miksen itse ole televisiota hankkinut; niihin ei (tietääkseni vieläkään) voi asentaa ohjelmia/palveluja, joita haluaisi käyttää saati poistaa niitä, joita ei tarvitse.
:thumbup:Mun käsitys suomalaisista, keski-ikäisistä ukkeleista (ainakin yhdestä) on se, että kun netistä löytyy joku "uus tosi hieno ja moderni juttu", niin siitä pitää maksaa. Ei siksi, että sillä yhtään mitään tekis, vaan siksi, että kokee tällöin surffaavansa kehityksen korkeimmalla aallonharjalla. Ne jotka eivät maksa, ovat ihan mälsiä ja takapajuisia juntteja. Ai niin, ja mökin mummoja.
Netflix käyttää luvatonta harrastajien tekstitystä
Elokuvia ja tv-sarjoja netin kautta jakava Netflix-palvelu on käyttänyt harrastajavoimin tehtyä suomenkielistä tekstitystä palvelussaan. Netflix aloitti palvelun Suomessa eilen.
Heti Netflixin aloitettua palvelunsa Suomessa sen sisältö alkoi herättää kiistaa. Käännöksiä harrastajien kesken tekevä nettiyhteisö DivX Finland kertoi Facebook-sivuillaan, että Netflix on käyttänyt luvatta yhteisön tekemiä käännöksiä.
Ainakin yhdessä Netflix-palvelun Adromeda-sarjan jaksossa on tekstitysten tekijäksi ilmoitettu DivX Finland. Alkutunnuksen päällä tekstityksissä lukee tekstitysten tekijän lisäksi muun muassa päivämäärä sekä DivX Finlandin mainos.
Yle Uutiset ei haastattelupyynnöistä huolimatta tavoittanut Netflixiltä tekstityksistä vastaavaa henkilöä kommentoimaan asiaa. Netflixin puhelinpalvelun mukaan Netflix tuottaa maakohtaiset tekstitykset itse.
DivX Finlandin tekemien tekstitysten käyttö kaupalliseen tarkoitukseen on kielletty yhteisön lisenssissä. Lisäksi vapaaehtoispohjalla tehtävät käännökset ovat ongelmallisia tekijänoikeuksien takia, sillä itse DivX:llä ei ole oikeutta levittää tekijänoikeuksien suojaamaa materiaalia.
Netflix on maailmanlaajuinen elokuvia ja tv-sarjoja levittävä nettipalvelu. Sillä on noin 27 miljoonaa käyttäjää. Tekstityskiistasta kertoivat ensimmäisenä DivX Finland sekä Afterdawn-nettisivusto.
Jep. Samassa haudassa on musiikkiteollisuus MP3:n jäljiltä.VHS:lle nauhoittaminen tappanut jo elokuvateollisuuden.