Uusien sanontojen tyyssija ja selitykset

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
On se otsanahka oraakkelillakin

Tarina liittyy forumille ilmestyneeseen kakkosnikkiin Rakeliin. Hahmon syntyperuna oli se, ettei hahmon ykkönen kehdannut suoraan kehua Troyn temmiä eli aisaa tai kolmatta reittä. Lisäksi hahmokkeen tehtäviin kuului puuttua suomenkielen virheisiin sekä kehua tatulointeja. Sen verran kovakuntoiseksi kuitenkin itsensä kuvitteli, että pisti tittelikseen Ironman Kalmar 2012. Tällä hetkellä kuitenkin tittelin kohdalla lukee
, joten joku neropatti oivalsi (purppi varmaankin) että kun Rakelille kasvaa otsanahka, niin otetaan siitä o-kirjain alusta lainaksi ja nimetään Rakeli Oraakkeliksi. Lisäksi kun hiusrajakin on aika takana, niin syntyi lentävä lause: On se otsanahka oraakkelillakin.
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
On se otsanahka oraakkelillakin.

Giorgos Athanassoulas Delfoista oli tympääntynyt veroluontoisesti toimittamaan kylän oraakkelille lampaan otsanahkoja ennustusmenoihin. Nahantoimituspäivänä Giorgos marssi Delfoin torille ja ilmoitti kieltäytyvänsä nahkalahjan toimittamisesta: "On se otsanahka oraakkelillakin!". Siitä lähtien lampaat saivat pitää otsanahkansa ja oraakkeli aloitti ennustamisen neitsyiden vatsalaukuista.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
On se otsanahka oraakkelillakin

Käydessäni ensimmäistä kertaa elämässäni Särkänniemessä selvin päin, päätin livahtaa selvänäkijän jutteille. Kaverini Inhala oli suositellut tätä Särkässä offiisia pitänyttä armnonkalliolaista paikallaista näkijää, oraakkeli Petteri Irtosoraa kertomalla, että kyseinen kaveri on aivan posketon luupää.

Painoin telttaan ja huomasin heti, että paskapuhetta kaikki, koska Irtosora oli varsin pyylevä ja tajuttoman kalju kaveri, jolla oli paitsi tolkuttomat läskiposket, niin myös otsanahkaa enemmän kuin yhden miehen yhteen päähän saa normaalisti mahtumaan.

Tästä jäi elämään huikkaus "on se otsanahka orakkelillakin", jolla tervehdin Inhalaa hattarajonossa. Inhala oli hulluna hattaraan ja teinkin siitä sille Brian Setzer -torttutukan. Inhala valitti, että kampa tökkii ja sanoin sille, että kauhoo seuraavassa pesussa vähän runsaammin alperttopalsamia sekaan, että nyt mennään nauttimaan kesästä eli narunvetoon.
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Mehen jorina oli tavallaan hyvä mutta siinä oli kaksi vikaa:
1) En tajunnut siitä juuri mitään
2) Mehe on voittanut tänään jo liikaa.
3) Mehe on lärväri

Siksi ihan piruuttani valitsen Mossen.

Albert Oil 3pts
Mosse 2pts
Knoukkari 1pts
Domppari 1pts
Jjusban 1pts
Formulanomi 1 pts
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Tämä juontaa juurensa vuoden 1981 Suomusjärven sisällissotaan, jossa logistiikka ja sotatarvikekuljetukset hoidettiin pääosin hevoskyydillä - olivathan suomusjärveläiset kieltäytyneet teiden asfalttipäällystyksestä vedoten sen olevan kapitalistien hömpötyksiä.

Kävi sitten huhtikuun puolen välin paikkeilla suuressa Nahvonjärven piirityksessä niin onnettomasti, että kapinallisten pohjoisjoukkojen saartamaksi oli jäänyt paikallinen talonpoika Heistonen ja hänen uskollinen mutta tyhmä ratsunsa Oriflame. Kun piiritystä oli jatkunut viikko, olivat Heistosen vanikka ja nötkötti tyystin loppuneet. Heistosen oli sokeritautinsa vuoksi saatava ruokaa tunnin välein, joten tilanne alkoi käydä huolestuttavaksi. Katse oli pakko kääntää uskolliseen apuriin.

Suru sydämessään Heistonen puudutti mukanaan olleella injektioneulalla (Heistonen oli kovan luokan narkomaani) Oriflamen takapään tunnottomaksi ja irrotti sitten Viialan zoofili-opistosta imemillään taidoilla hevosensa vasemman takajalan taitavasti mutta hellästi. Oriflame ei edes huomannut operaatiota vaan herätessään mussutti Heistosen hänelle heinistä ja munakarvoistaan tekemää ruohokoktailia hyvällä ruokahalulla.
Nyt Heistosella oli jämäkkä hevosen takajalka, josta sytkärillä kärventämällä sai lähes ravintolatuotetason syömistä. Ja voi sentään, kuinka paljon tuosta koivesta kestikään riemua! Heistosen pienet hampaat jykersivät ja nyrsivät sitä edestä ja takaa ja aina uudestaan ja uudestaan siitä tuntui löytyvän uutta kaluttavaa. Aivan kuin ruoanlaiton jumalat olisivat miehen appeen ympärille aina lisänneet uuden lihakerroksen, niin riittoisaa se oli.

Piiritys jatkui lokakuulle 1983 saakka mutta Heistosella ei ollut hätää, sillä kun omat etelän republikaanijoukot tulivat häntä vapauttamaan, hänellä oli pollen koivesta syömättä vielä yli 2/3. Sodan voittobileissä Heistonen paistoi jalasta tapaksia koko kylälle ja loput pantiin pakkaseen pahan päivän varalle ja syötiin Paavo Lipposen virkaanastumispäivänä, koska se oli paha päivä. Heistosen sankaritarina kiertää kylillä yhä ja aina vaan uudet sukupolvet oppivat, kuinka työhevosen paksut pohkeet pelastivat sotamiehen hengen ja auttoivat kääntämään sodan lopputuloksen republikaanien voitoksi.

Ja mitä sitten kävi Oriflamelle? Se nousi palvotuksi supertähdeksi para-raveissa, joissa se voitti 8 para-elitloppetia ja 11 para-Finlandia-ajoa putkeen ennen eläkkeelle siirtymistään. Sanomattakin on selvää, että pulaa ei tamman pillusta tuolla koipipuolella konilla kuunaan ollut.
 

Timo Toikki

Hepittäjä
Liittynyt
25.3.2010
Viestit
587
Tama on paska. Keksikaa ennemmin sanoja eika sanontoja.

Joku voisi kertoa minulle vaikkapa mika on kumeetti.
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Paksut kuin työhevosen pohkeet!

"Paksut kuin työhevosen pohkeet!", huudahti Mosse, kun Jjusbanin valokuvan näki. Eipä tiennyt Mosse Jjusbanin hyppineen koko päivän paikoillaan, niin että läskit olivat valuneet jalkoihin asti.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Sattuipa kerran siten, että Erkki "Tana" Kumpulainen oli vaimonsa, Hanna "Hauki" Kumpulaisen, kanssa naapurin heinäladossa "painimassa". Erkki oli tana pystyssä ja Henna haukena, kuten normaalisti noissa puuhissa kyseinen pariskunta bruukkasi olla. Puhina ja ähinä kuului pitkin pitäjää ja kantautuipa se lopulta heinäladon omistajan Ossi "Kirkko" Veneen korviin. Ossi oli totinen mies ja hyvin uskonnollinen. Vitustahan Ossi ei oikein tiennyt mittään,
vaikka tätä vittumaiseksi mieheksi haukuttiinkin....jo kansalaiskoulussa tätä oli muuten nimitelty kirkkoveneeksi.

Ossi tuli hiljaa ladollensa kuulostelemaan mistä moinen ähinä ja puhina kuului. No hetkensä tuumittumaan ajatteli pääsevänsä turhista äänistä tuikkaamalla ladon tuleen. Saisi rakennettua uuden, kun ladon kattokin alkoi olla korjauksen tarpeessa. Vakuutustarkastajahan oli tämän veljentytär Mirkku "Maho" Vene, joten helppo olisi pistää palo luvattomien tunkelijoiden syyksi.
Ossi ryhtyi tuumasta toimeen ja sytytti ladon palamaan.

Kesken kiivaimman aktin Erkki ja Hanna havaitsivat paikkojensa jo punoittavan kuumuudesta. Eikä syynä todellakaan ollut pelkästään kitka.
Erkki juoksi aatamin asussa tana pystyssä ladosta ohittaen hämmentyneen naapurinsa Ossin. Myös Hanna otti ilkialastomana jalat alleen ja törmäsi kaikessa kiireessään Ossiin. Hanna oli sen verran tukeva lyyli, että Ossi jäi lopulta hajareisin tämän kasvojen päälle lysähtäneen Hannan alle. Ossi tokaisi: "Onpas sinulla, Hanna, paksut reidet! Paksut kuin työhevosen pohkeet!" Vittuahan Ossi ei huomanut. Ei sitten millään. Liekö joku KHN esi-isistä kyseessä?
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Paksut kuin työhevosen pohkeet

Naapurini Markku oli ahneena ja pihinä miehenä vetänyt ensimmäisellä ruotsinlaivareissullaan seisovan pöydän juustolavalta aivan vitun monta kierrosta. Oli ähertänyt eri laatuja päähänsä kilotolkulla. Huonoksi onneksi Markku oli varsinainen laktoositolerantikko eli maitosokeri tai muut heruliinit eivät lyöneet kakkaa ruikulle, vaan tönkkäsivät sen oikein kunnon junttaspööksi.

Näinpä juusto-orgioiden jälkeisinä päivinä Markku ei saanut kakattua lain, vaan askeleensa alkoi muistuttaa huonovointisen hengitystä. Ei ollut Markulla hyvä olla. Vasta Suomeen palattua oli Markku saanut pyyttonin vikiteltyä kolostaan. Tai tässä tapauksessa enemminkin kokonaisen jokisian kuristettua terminaalin eteen siihen asvaltille. Kanssamatkustajista oli onneksi löytynyt avulias Paukalehto, joka oli kesken ponnistelun sahannut mörköjöötin kahteen osaan käyttäen apuna liukuovea ja karatea. Muuten ei olisi Markku saanut kaikkea ulostettua.

Herran jumala sitä mekastusta, mikä perheistä ja mummoista lähti, kun näkivät Markun tuotteet tantereella. Pyörtyilevien kallojen kopsahtelu pihakiville kuulosti useilta perättäisiltä pesänputsausheitoilta curlingissa. Muun muassa "apua, iik, hui kamala, saatanan saatana, onko ne hylkeitä?" kuului joukoista. "Katsokaa tuon Markun kakkoja, ovat paksut kuin työhevosen pohkeet" huuteli Markun naapuri eli minähän se olin, kun rahastelin sitä järkyttävää sirkusnäytöstä siinä nopealla vaistolla. Markkukin tämän kuuli ja tajusi, että työhevosen pohkeet on aika paksut ja siitä innostuneena ymmärsi tarkastaa perseensä, koska moisista mastodonteista voi koko ihminen ja sen perse revetä kahtia. Markun oli ihan ehjä.
 
Ylös