Muna suuhun kovana?

Kananmunan olomuoto parhaimmalle maistuvana


  • Äänestäjiä yhteensä
    28

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Taas aivan uutta asiaa ruoanlaiton maailmasta - kuten tosin 90 % muistakin asioista ko. aihealueessa.
Niin siis juuri tuohan on se syy, miksi keitettyjä munia on yleensä tapana "pelästyttää" kylmässä vedessä. Eli ts. tällä tavoin yritetään pysäyttää se jälkikypsyminen.

Sama pätee muuten pastaan.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18217
Niin siis juuri tuohan on se syy, miksi keitettyjä munia on yleensä tapana "pelästyttää" kylmässä vedessä. Eli ts. tällä tavoin yritetään pysäyttää se jälkikypsyminen.

Sama pätee muuten pastaan.
Mä ainakin olen kanamunien päälle kylmää vettä laskenut ihan pelkästään kuorimisen helpottamiseksi.

Munat ei maistu oikein minkäänlaisina sellaisenaan. Toki pekonin kanssa ihan hyviä paistettuna tai leivän päällä keitettynä. Kypsänä, pidän raakaa kananmunaa vastenmielisenä.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Mä ainakin olen kanamunien päälle kylmää vettä laskenut ihan pelkästään kuorimisen helpottamiseksi.
Toki tämäkin, olkootkin että luin juuri hiljattain lehdestä, että olivat jossain tiedekeskuksessa tuota "uskomusta" oikein tosisaan testailleet ja tulos oli, että on kuorimisen kannalta täysin sama huljuttaako sitä juuri keitettyä munaa siellä kylmässä vedessä vaiko ei. Mutta viilenee ainakin ne kuoret eli siinä mielessä tietysti mukavampi sitten kuoria.

Eipä tuota jälkikypsytystäkään tietenkään saa pelkällä pikaisella vedessä käyttämisellä pysäytettyä, koska kyllähän se muna sisältä kuitenkin jää lämpimäksi, mikä tietysti on toivottavaakin, sillä ideana ei kai ole syödä kylmiä munia.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Tykkään munista eri muodoissaan ja kovuusasteissa. Ehkäpä kuitenkin löysä muna on kaikista lähimpänä sydäntäni. Tästä onkin hyvä siirtyä ruuanlaittoon eli kevätkyrsäkkäisiini ts. keittiöni erikoisuuksiin, kuuluu pari paistettua munaa, maggaraa ja runsaasti juustoa. Lisäksi tietysti lohkoperunoita ja jotain oikein tulista chilipohjaista maustetta.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
En pidä munasta sellaisenaan missään muodossa. Jää syömättä.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Tykkään munista eri muodoissaan ja kovuusasteissa. Ehkäpä kuitenkin löysä muna on kaikista lähimpänä sydäntäni. Tästä onkin hyvä siirtyä ruuanlaittoon..
Tarkoittaaks toi, että toi alkuosa ei liittynytkään ruokailuun? :eek!::eek!::eek!::eek!:
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Erilaiset uppomuna-annokset ovat suurta herkkuani.

Eli keltuainen mielellään kokoaan valuvana, valkuainen ei.
 

Ria

Jäässä
Liittynyt
17.10.2001
Viestit
3230
Paistetussa munassa rikon sen keltuaisen paistaessa ja silloin se on aikalailla läpikypsää (en valkuaisen halua olevan yhtään raakaa), keitetyssä vähän pehmeä, mutta valumaton on paras.
 

Melinda

Sponsored by Sam
Liittynyt
16.2.2003
Viestit
6280
Sijainti
Melko kaukana
Paistetussa munassa rikon sen keltuaisen paistaessa ja silloin se on aikalailla läpikypsää (en valkuaisen halua olevan yhtään raakaa), keitetyssä vähän pehmeä, mutta valumaton on paras.
Hyvinkin pitkälti samoilla linjoilla.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Paistetussa munassa rikon sen keltuaisen paistaessa ja silloin se on aikalailla läpikypsää (en valkuaisen halua olevan yhtään raakaa), keitetyssä vähän pehmeä, mutta valumaton on paras.
Samoilla linjoilla.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Pistäs joku hyvä ohje.
Klassikko on eggs benedict.

Mutta uppomuna, kun oppii sopivan keittotekniikan, on loistava tuote. Keittämistä kannattaa vähän kuuklata, tapoja yhtä monia kuin kokkeja.
Nykyään löytyy uppomunakoneita. Ne on vaivattomia ja aina onnistuu.

Perussetti on yleensä paahtoleipä, jonka tehtävänä on sitoa keltuaista ja nesteitä itseensä, ettei homma mene liemen kaapimiseksi lautaselta. Lisänä voi sitten tarjota melkein mitä vaan.

Toimivaa settiä on vaikka:
- se paahtoleipä
- uppomuna
- voissa paistetut suppilovahverot
- rapeaksi paahdettua pekonikuutiota/murua
- hollandaise-soosia
- pari parmesaanilastua
- jokunen kapris
- päälle vähän ruohosipulisilppua
- suola, pippuri

Ai että pojat.
 
Ylös