Leffa-arvostelumme.

Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Yasujiro Ozu: Late Spring (1949)

Ozun parhaissa teoksissa näennäisen tavalliset arkipäivän asiat ja tapahtumat hienostuvat elokuvan edetessä merkillisen vaivattomasti väkeviksi draamoiksi.
Late Spring on yksi Ozun parhaista elokuvista - perinteisen ja modernin, sodanjälkeisen yhteiskunnan luoma jännite on tausta isä-tytär suhteelle jota teoksessa kuvataan. Yhteiskunnan amerikkalaistuminen on yksi elokuvan sivujuonteista.
"Oikeiden vastausten" sijaan Ozu jättää elokuvallaan katsojan mieleen siemeniä itämään.

Muutama muu Ozun leffa:
-Floating Weeds
-Early Summer

 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Watchmen, lyhyesti: 9/10, ellei peräti 10/10. Mutta kovan luokan sarjisnörtin pitää aina narista jostain.
Erinomainen leffa todellakin, vaikka en ko. sarjiksesta ennen tämän leffan julkituloa mitään ollut kuullutkaan. Erityismaininta leffan henkeen sopivan musiikin käytöstä eräissä kohtauksissa. Vaikka leffalla on pituutta poikkeuksellisen paljon, ei se käynyt missään vaiheessa tylsäksi.
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Watchmen, lyhyesti: 9/10, ellei peräti 10/10. Mutta kovan luokan sarjisnörtin pitää aina narista jostain.

Edit: silmänruokaa muutes riittämiin. Ainakin yhden hahmon osalta.
Joo. Tuo pitää käydä katsomassa. :D
Olin tietysti leffasta tietoinen jo ennestäänkin. :D
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Akira Kurosawa: Throne of Blood (1957)

Yksi Kurosawan kaikkein parhaista ohjaustöistä - Shakespearen Macbeth siirtyy Nō-teatterin keinoja hyödyntäen feodaaliajan Japaniin mestarin ottein. Leffa rytmittyy äärimmäisen hiljaisten, toisaalta väkivallan täyttämien kohtausten avulla sumuisessa aavemaisemassa kohti vääjäämätöntä loppuansa.

Muita Kurosawan leffoja:
High and Low
Seven Samurai
Hidden Fortress
Red Beard
Kagemusha
Ikiru

 

Vice

Reality bites
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
6418
Mikäli jotakuta nyt kiinnostaa sanottakoon että kirjoittelen (hyvin rosoisella englannilla) leffa-arvosteluja Running Wildin foorumille:
http://backstage.running-wild.net/viewtopic.php?t=144&start=315

Laitetaan nyt noi neljä viimeisintä jotka tuolla ovat:



The Vampire Lovers (1970)
Oh, good ol' days of horror films. Gore, nudity, cheap look and veteran actors like Peter Cushing made the film worth of look. Not to mention Ingrid Pitt and her accent. But since when vampires have had the ability to live & walk in the daylight and look themselves on the mirror?
6/10




Cube 2: Hypercube
(2002)
If you read my review of the original Cube, you might wonder why am I wasting my time watching it's sequels? The answer is... I don't really know. That friend of mine (who recommended this saga) said that especially the third movie could be his favourite film ever, so I decided to check it out... again, don't know why. And so I noticed Hypercube and thought "what the hell, I might as well watch that one too".
The first thing you notice is that the new cast is slightly, just SLIGHTLY less annoying than in the original film, but dialog & characters are still as horribly wooden as the last time. Story is nothing but virtual reality -bullshit mixed with parallel universes, but what would you expect...
4/10




Cube 3: Cube Zero
(2004)
After seeing the unsurprisingly disappointing Cube 2, this flick felt like an improvement. I'm not a big fan of prequels and we've seen this crap before, but Cube Zero actually kinda (partly) works and it finally explains some things that happened in the first two films, also referring to them a lot. Of course this is also a negative side since the originality of the first Cube somehow disappears. But still, I don't complain. For once the cast actually somehow works, although you can see some traditional overracting and cliche characters (black guy is always the evil one...) as well. Michael Riley was quite memorable though, definite star of the film.
It's still not a good movie by any means, but when compared to other two handicapped boredoms this was a little more tolerable and also better finale to weak series... for now. I don't recommend you to watch this trilogy, but if you want, skip the first two films and watch this instead. At least it's not as clumsy. Probably.
5/10




My Brother Tom (2001)
Wonderful look to youth and it's innocence, changing and difficulty. Along with perfect handheld(!) camerawork, amazing storytelling & screenplay, disturbing (yet beutiful) atmosphere and lurking tension, I've gotta say that Jenna Harrison and Ben Whishaw in the lead roles are fantastic. Really. I don't know (care) about you, but to me this whole experience made me to think lots of things, surely one of the best films I've ever seen in my life.
10/10
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
David Cronenberg: Eastern Promises (2007)

Elokuvilleen tyypillisesti Cronenberg kuvaa tiettyä ryhmää - tällä kertaa Venäjän mafiaa Lontoossa.
Leffan väkivalta on suoruudessaan hätkähdyttävää. Vangitseva ja koskettava teos joka painuu mieleen. Näyttelijät - Naomi Watts, Viggo Mortensen sekä erityisesti Armin Mueller-Stahl - suoriutuvat tehtävistään vakuuttavasti.

Seksiä ilman rakkautta ja rakkautta ilman seksiä.

Cronenbergin edellinen elokuva History of Violence.

 
Viimeksi muokattu:

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Populäärimusiikkia Vittulajänkältä

Luin pari vuotta sitten kirjasta vähän alkua, mutta se ei silloin imaissut mukaansa. Elokuva näyttää seuraavan kirjan tapahtumia aika tarkasti, joskin joitakin kohtauksia on jo alun perusteella ymmärrettävistä syistä jätetty pois. Itse elokuva on mainoselokuvamainen karikatyyrikokoelma, ja se yrittää olla vähän kaikkea: traaginen lapsi-/nuorisokuvaus ja komedia ennen kaikkea. Mukana on vielä surrealistisia kauhuelementtejä ja selinmäistä pornoilua ja kännikohellusta. Henkilöhahmojen kehittely, niiltä vähäisiltä osin kuin sitä tapahtuu (Niila ja Matti), jää ontoksi. Filmin kuvaus on keskinkertaista ja näyttää teknisesti ja taiteellisesti jälkeenjääneeltä.

4/10
Tuo tuli pari päivää sitten Saksan telkkarista, katsoin eilen. Kirjaa en ole kukenut, mutta elokuvasta pidin paljonkin, olkootkin että jätti kertomatta asioita, joita olettaisin kirjassa kerrotun (esim. mihin se toinen jannu, jonka tuhkia leviteltiin Himalajalle, kuoli. Tai sitten tuo meni multa jostain syystä ohi silmien ja korvien).

Populärmusik aus Vittula :frank:
 

Thunder

Vihan aiheuttaja
Liittynyt
20.1.2002
Viestit
7970
Slumdog Millionaire jakaa paljon mielipiteitä kuten minun tapauksessa, mielestäni eniten olisi ansainnut The Curious Case of Benjamin Button oscareita. En ollenkaan ymmärtänyt sitä, että miten hitossa joku intialais-vierasmaalainen leffa saisi niin paljon leffoja, kunnes totuus tuli lehtiin.

Elokuvissa esiintyneet intialaiset palautettiin sen jälkeen köyhille alueille ja heitä kohdeltiin sielläkin myös huonosti menestyksen takia. Joten kriitikot ja muut elokuvan nähneet tiesivät, mistä he ovat kotoisin ja säälistä antoivat äänensä oscari-palkintoihin. Muiden väittämä, että Hollywood-väki sekosi elokuvan juonin takia on paksua valetta, mielestäni totuus käy julki juuri tuossa, kuinka ne näyttelijät hankittiin ja elokuvajuhlan jälkeen palautettiin tähtihetkistä suoraan köyhyyteen, siinä kukaan ei voi olla äänestämättä vaan säälistä äänestävät.
Tapaus Benjamin Buttonissa mikään ei ole todellista, joten helposti tietää, ettei se voi olla totta ja siinä ei ole sääliarvo-asteikkoja. Elokuvaa ei pidä manipuloida säälien kera vaan kylmästi siitä, mikä elokuva on ollut parhaiten. Tämä intia-britti-elokuva on varsin samaa massaa kuin muutkin intialaisperusteiset elokuvat, joten se ei ansaitse täysiä pisteitä.

Benjamin Button vie eniten pisteitä kuin tämä Koiraköyhälistön Miljonääri moninkertaisesti enemmän. Millekö perustan? Heath Ledgerin palkintoon ja väheksymättä itse kuollutta näyttelijää, hän oli niin loistava kuten näin hänet teini-elokuvissa ja jälkeenpäin. Loistavaa työtä hän teki. Vain 2 kertaa oli koko elokuvahistorian aikana saanut kuolleena sivuroolin takia Oscarin. Olihan siellä muitakin kuolleita näyttelijöitä välissä mutta eivät saaneet palkintoa. Tässä tapauksessa luulen, että Ledgerin kysymyksessä vahingossa sotkettiin Slumdog Millionairen taustat keskenään ja annettiin helposti äänet. Enkä tarkoita vahinkoa Heath Ledgeriä, hän on palkinnon ansainnut ja Intialainen leffa taas ei ansaitse. Olen nähnyt molemmat, joten Slummi saa vain 7/10 kuten tavalliset intialaiset elokuvat ja Button saa 9.5/10 äänestäni.
 
Viimeksi muokattu:

Zoe

Maagikko, noituja
Liittynyt
25.11.2002
Viestit
9925
Sijainti
Nollola
Vicky Cristina Barcelona 7/10

Odotin tämän elokuvan näkemistä tosi paljon. Vaikutti etukäteen just sellaiselta leffalta, josta voisin tykätä. Kaikesta espanjalaisesta temperamentista ja kauniista kuvauksesta huolimatta jätti kuitenkin aika valjun fiiliksen. Penélope Cruz ja Javier Bardem tekevät hienot roolisuoritukset kyllä.

Kuningattaren sisar (The Other Boleyn Girl) 9/10

Tästä pidin kovasti! Mahtavia roolisuorituksia, upeita pukuja ja pakahduttavaa draamaa. Elokuvan jälkeen oli pakko selvitellä netistä (Wikipedia on ystävä...) Englannin kuningashuoneen viidensadan vuoden takaisia vaiheita sekä tarkistaa, kuinka monta vaimoa sillä Henrik VIII:lla loppujen lopuksi oikein oli.
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Miklós Jancsó: My Way Home (Így jöttem, 1964)

Toisen maailmansodan loppuhetkistä Unkarissa kertova elokuva. Avoin maisema on tarinan henkilöiden vankila - ihmisten, ja ihmisryhmien välistä kanssakäyntiä leimaavat alati vaihtelevat valtasuhteet.
Persoonallinen, visuaalinen elokuva jossa myös ripaus toivoa vilahtaa toivottomuuden keskellä.

 

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16061
Itsehän tykkäsin Slummien miljonääristä. Huikean hyvät lapsinäyttelijät, ja leffa sai ajattelemaan, kuinka hyvin meillä on Suomessa asiat. Ei kai niitä näyttelijöitä minnekään köyhiin olohin palautettu? Jostain luin tuoreen jutun, että ainakin lapsinäyttelijät ovat voineet palkkioillaan ostaa asunnon, eivätkä asu enää laatikkohökkeleissä tms.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Itsehän tykkäsin Slummien miljonääristä. Huikean hyvät lapsinäyttelijät, ja leffa sai ajattelemaan, kuinka hyvin meillä on Suomessa asiat. Ei kai niitä näyttelijöitä minnekään köyhiin olohin palautettu? Jostain luin tuoreen jutun, että ainakin lapsinäyttelijät ovat voineet palkkioillaan ostaa asunnon, eivätkä asu enää laatikkohökkeleissä tms.
Just tänään luin lehdessä niiden kahden päälapsinäyttelijöiden haastattelut (tai no haastattelut ja haastattelut, kovin olivat lyhytsanaisia). Kumpainenkin asuu edelleenkin slummissa, palkkahan työstä oli 1800 euroa, sen lisäksi 20 000 euroa tilille, johon heillä on käyttöoikeus, jahka ovat täysiikäisiä.

Mutta siis mä en ymmärrä tätä ajattelutapaa että heidät olisi "palautettu" jonnekin. Ei tässä ole kyse mistään rekvisiitasta tai lainakamasta. Tekivät duuninsa ja palasivat kotiinsa, that's it.

En ole nähnyt ko. elokuvaa.
 

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16061
Just tänään luin lehdessä niiden kahden päälapsinäyttelijöiden haastattelut (tai no haastattelut ja haastattelut, kovin olivat lyhytsanaisia). Kumpainenkin asuu edelleenkin slummissa, palkkahan työstä oli 1800 euroa, sen lisäksi 20 000 euroa tilille, johon heillä on käyttöoikeus, jahka ovat täysiikäisiä.

Mutta siis mä en ymmärrä tätä ajattelutapaa että heidät olisi "palautettu" jonnekin. Ei tässä ole kyse mistään rekvisiitasta tai lainakamasta. Tekivät duuninsa ja palasivat kotiinsa, that's it.

En ole nähnyt ko. elokuvaa.
Palautettu-termin nappasin tosta Thunderilta.
Sääli tuo rahajuttu.
Hyvä leffa kuitenkin.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Palautettu-termin nappasin tosta Thunderilta.
Thunderin kommenttia mä oikeastaan tarkoitinkin.

Oli siinä artikkelissa kyllä jotain juttua siitäkin, että Intian valtio olisi järjestänyt heille uudet asunnot, mutta ainakin heidän itsensä mukaan heille ei ole asiasta millääntavoin ilmoitettu, jäi lähinnä sellainen käsitys, että tuo olisi mahdollisesti vain huhu.

Lähinnä vois tietysti kysyä sitä, että miksi juuri heille pitäisi järjestää erityiskohtelu, siellä slummissa kun elää aikamoinen liuta muitakin köyhiä, joilla ei ole tilillä edes tuota 20 000 euroa. Noiden kahden "pelastaminen" on verrattavissa kärpäsen pieruun Saharassa.
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Jean-Luc Godard: Slow Motion (1980)

Monella tavalla haastava leffa joka loputtuaan jätti hieman oudon tunteen - kiinnostava teos, mutta mitä se tarkoittaa?
Kyseessä lienee rankka yhteiskuntakritiikki. Kukin tämän pessimistisen elokuvan henkilöistä yrittää muuttaa elämänsä suuntaa. Isabelle, leffan prostituoitu, tuntuu olevan ainut jolla asiat ovat edes jollain lailla hallinnassa.

 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Älä sano sanaakaan (2001)
Kiinnostava juoni jossa palaset luiskahtavat hyvin paikoilleen, mitä syvemmälle tarina etenee. Näyttelijäsuoritituksista parhaan vetäsee mielisairasta Elisabethia näyttelevä Brittany Murphy. Maikkelilta itseltään hyvä suoritus, ei siinä mitään.

***½

The Game - oletko valmis peliin? (1997)
Kaikin puolin ihan hyvä elokuva, voisi olla edellistäkin parempi jos olisi juonessa pysyisi paremmin perillä. Loppuratkaisu surkeinta elokuvassa, vaikka se olikin onnellinen.

Toteutumiskelpoisempi idea kuin edellisessä, ja ehkä paremmin toteutettukkin.

***½

V niin kuin Verikosto (2005)
Harvoin saadaan näin hyviä elokuvia sarjakuva-aiheesta. Visuaalinen työ kerrassaan mahtavaa (kuten pitääkin olla tänä aikakautena) eikä näyttelijäsuorituksissakaan vikaa. Katson mielelläni joskus uudelleen. Puolikkaan pudotan pois kun tuntuu ikään kuin jotain olisi toisaalta tippunut välistä, mutta toisaalta kuitenkin oli (liian) pitkä elokuva.

****½
 

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16061
Tarkennetaan

Itsehän tykkäsin Slummien miljonääristä.
Kyllä kannatti. Sai pohtimaan Suomen hyviä oloja. Lisäksi leffa ei junnannut paikoillaan, vaan siinä koko ajan odotti, että mitäs seuraavaksi. Siinähän nuori mies voittaa Intian Haluatko Miljonääriksi ohjelman, ja häntä epäillään petoksesta. Poliisiasemalla käydään kohta kohdalta läpi, miten hän saattoi tietää vastaukset. Niiden myötä palattiin päähenkilön lapsuuden kauhuihin. Ollaan myös nykyhetkessä ja seurataan rakkaustarinaa ja jännittäviä käänteitä mafiamaailmassa. Leffa kauhistutti, suretti, pelotti, nauratti ja jännitti. Eli siis toimi!
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Miklós Jancsó: The Round-Up (Szegénylegények 1965)

My Way Home teoksen tavoin aiheena on sota-aika, tällä kertaa ollaan vuodessa 1869. Itävalta hallitsee maata ja yrittää saada kuriin kapinoivat sissit. Molempia Jancson elokuvia yhdistää se etteivät ne niinkään kerro tapahtumista "etujoukoissa" vaan siitä mitä vaikutuksia sodalla on toisaalla.

Elokuvan henkilöt yrittävät mielivallan alla selviytyä parhaansa mukaan - selviytyminen kuitenkin tuntuu tarkoittavan näissä olosuhteissa rangaistuksen jatkumista ja omanarvontunnon menettämistä.

Vaikka elokuvaa on pidetty kannanottona erityisesti vuoden 1956 tapahtumiin on kyseessä aina ajankohtainen kuvaus vallan väärinkäytöstä.

Kuvaus, leikkaus on tyrmäävän hienoa, Unkarin tasainen maisema on tässä elokuvassa mikäli mahdollista vieläkin oleellisempi osa kokonaisuutta kuin My Way Home- teoksessa - Jancso käyttää leveästä formaatista jokaisen millin hyödykseen. Turhaa kohtausta on tästä 87 minuuttisesta taideteoksesta mahdoton löytää.

Kiistaton, synkkä mestariteos!

 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Matka maan keskipisteeseen 3D
Elokuvan kesto: 1:30
Levittäjä: FS Film Oy

Elokuvana 6/10
3D tekniikan esittelynä 8/10

Lauantaina kävin katsomassa, miltä 3D elokuva näyttää. Leffa oli kevyttä viihdettä ja efektien takia ihan viihdyttäva. Pidin myös Jules Vernen kirjan ympärillä pyörivästä juonesta, ja tässä mielessä elokuva oli pienoinen kunnianosoitus aikanaan yhdelle edistyksellisimmistä kirjailijoista. Elokuva oli myös sopivan lyhyt eikä näin ollen junnannut liikaa paikallaan. Muutamissa kohtauksissa pääsi kunnolla herkuttelemaan tehosteiden ansiosta, eikä penkistä ollut kiire ylös ennen lopputekstien lopussa tarjolla ollutta räjähdystä.

Miinusta tuli lähinnä siitä, että erikoislasit olivat hieman epämukavat silmälasien päällä. Kun Bold 3D on tarjolla vaihtoehtona, en ole varma kannattaako tätä elokuvaa välttämättä katsoa. Minua se kiinnosti enemmän kuin Bold.

Myöhemmin ensi-iltaan tulevasta Avatarista odotan todella paljon. 3D tehosteet tuovat leffaan paljon visuaalista lisäarvoa, jonka kunnianhimoinen ohjaaja voi käyttää hyväkseen ja Cameron (edellinen elokuva Titanic), jos kuka on kunnianhimoinen.

Vinkkinä 3D leffojen katsomista harkitseville kerrottakoon, että sarjakortilla elokuvan hinta on se sama 8 euroa (minulla 7,30, mutta hinta on sen jälkeen noussut), kuin muillakin elokuvilla. Jos siis käy 9 kuukauden aikana katsomassa 9 leffaa, voi sarjakortilla välttää tuon 3D tekniikan tuoman hinnanlisän.
 
Ylös