Ukrainan tulevaisuus

  • Viestiketjun aloittaja FW08
  • Aloituspäivämäärä

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Tätä uutista onkin vähän tässä odoteltu. :thumbup:
Jonkinmoista kurssinousua luvassa tiistaina, Venäjän talous tuskin tullee saamaan lisäsanktioita?.
Rahoja kiinni YITiin, Nokian Renkaisiin yms Venäjällä toimiviin suomalaisyrityksiin?
Tai jopa sinne suoraan...
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Korpit haaskalla taas.
Mikä siinä risoo, jos pohdiskelee reaalipolitiikan ja talousasioiden korrelaatioita ja tulevaisuudenarvioita?

Nuo kaksi mainittua melko vakaita kotimaisia yhtiöitä, tuskin millään muotoa niillä mitään tekemistä Ukrainan kriisin kanssa.
Pitemmälle kurssilaskulle on varmaan muitakin syitä, kuin vahva Venäjä-kytkös ja nyt päällä ollut "harmaa tulevaisuus", joka saattaa hieman kirkastua. Ei oikein henkitoreissaan olevia haaskoja taida olla.

Ja jos viissatasen tai tonnin laitan, niin onko se sulta mitenkään pois?
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Kuka saa kilsarahoja? Sue me? Sammyosammy?
Eikös kilsarahat ole jo häipyvää kansanperinnettä? Vähän niinkuin taksilupajärjestelmä ja kaikki sen suuntainen sosialismi mikä leikataan Kokoomuksen avulla pois. Pyritään täyteen yrittäjyyteen ilman välimalleja ja verotukia.

Iso osa Ukrainan väestöstä on kilpailuttanut itsensä Venäjään. Samaahan haetaan täälläkin. Talous kun ratkaisee, niin eipä ole millään muulla väliä.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Iso osa Ukrainan väestöstä on kilpailuttanut itsensä Venäjään. Samaahan haetaan täälläkin. Talous kun ratkaisee, niin eipä ole millään muulla väliä.
Tämän kuvan tästä saa. Ei voida pistää Putinia ahtaalle, ettei sijoitukset ja bisnekset kärsi. Samalla siis äänettömästi annetaan Putinille tuki, eurojen kuva silmissä, että kurssit nousee ja bisnekset sujuu.

Se on joko stoppi Putinille ja kaikenlainen kaveeraminen sen kanssa tai sitten suoraan ollaan tukemassa sen valloitustoimia ja tehdään kauppaa sen kanssa.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Se on joko stoppi Putinille ja kaikenlainen kaveeraminen sen kanssa tai sitten suoraan ollaan tukemassa sen valloitustoimia ja tehdään kauppaa sen kanssa.
Näinhän se on, ystävä hyvä ymmärrät, mutta juuri tämän takia ei oikeastaan mitään voida tehdäkään. Kyllä Putin sai kädet pystyyn lansimaailmalta. Ihan tasan tarkkaan harkittua, että ei länsi oikeasti voi mitään tehdä. Paskamainen tilanne. Takaisin siirryttiin länsi - itä shakkiin. Pitkän aikaa olikin sellainen olo, että ihan yhdessä voitaisiin mennä. Mutta kun ei.

Putin on melkoisen kusipäinen äijä.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Korpit haaskalla taas.
Korppikotkarahastoilla Suomi nousuun.
Peelot.
Siis sijoittajahan hankkii omistusosuuden yrityksestä sillä hetkellä kun hankkii osakkeita. Sijoittajasta tulee siis kyseisen yrityksen omistaja, eli osakas.

Sijoittajan riskinä on se, että kyseinen yritys pärjää tulevaisuudessa heikommin, jolloin omistusosuuden arvo laskee - eikä sille ehkä makseta osinkoja tyydyttävää määrää, jos ollenkaan.
Mahdollisuutena on toiselta puolelta se, että yritys parantaa juoksuaan, jolloin omistusosuuden arvo nousee ja osingotkin mahdollisesti kasvavat.

Voisitteko kertoa mikä tästä yritysten omistamisesta tekee mielestänne korppikotkameininkiä?
Sekö, että yrityksen osakkeita hankkii hetkellä, jolloin niiden tulevaisuuden näkymät kirkastuvat?
Itse kutsun sitä ennemminkin fiksuksi sijoittamiseksi. Yritystä jonka tulevaisuudennäkymät heikkenevät, ei kannata omistaa.
 

Örfil

Guest
Takaisin siirryttiin länsi - itä shakkiin. Pitkän aikaa olikin sellainen olo, että ihan yhdessä voitaisiin mennä. Mutta kun ei.
Kyllähän se jälkikäteen sanottuna on sellaista kissa-hiiri leikkiä ollut eli Venäjän "heikkoutta" ja entisten itä-blokin maiden venäjäkauhua käytettiin hyväksi niin pitkälle kuin se oli mahdollista. Ukraina oli nyt sitten se raja johon homma pysähtyi toistaiseksi.

Mielenkiintoista nähdä että saadaanko siellä ne ressanvaalit aikaiseksi minkälaisella kuviolla ja lopputuloksesta puhumattakaan. Ja mikä on EU lähentymiskehitys sen jälkeen. Natosta lienee aivan turha puhua.

Ja miten käy Suomen Nato-kortin, joko se nyt viimeinkin käännetään ja katsotaan. Jos ei tämän hässäkän jälkeen niin milloin?

Suomi voisi markkinoida Natojäsenyyttään Venäjälle niin että nykyisestä hyvät kahdenväliset suhteet omaavasta EU Suomi/Venäjä parivaljakosta Suomi voisi olla myös hyvä kurkistusikkuna hyväntahtoiseen Natomaahan eli Suomeen jatkossa ja Suomi voisi toimia vastavuoroisesti Venäjän näkökantojen esittäjänä Natossa. Tälläinen kukkahattu- ja hippitason toive olis mulla...
Tuskin Suomen ulkopolitiikkaa pitäisi tarkistaa Venäjän kannalta pahemmaksi Natojäsenenäkään ja kaupankäynti kiinnostaa tasan tarkkaan yhtä paljon kuin ennenkin, ollaan Natossa tahi ei.

Natoon liittyminen voitaisiin tehdä EU intressinä, kun koko ajan puhutaan että pitäisi löytyä synergiaa siihen EU:n sisältä ja lopettaa tuhlaus päällekkäisten hankintojen tai valmistuksen osalta ja siirtyä yhdenmukaiseen puolustukseen näiden osalta. Nato olisi hyvä ja jo toimiva yhteisö siihen. Jenkkien roolia alemmaksi niin hyvä tulee. Sopii varmaan Oubajamajallekin hyvin eli että Eurooppa ottaa myös itse vastuuta puolustusasioistaan.

Jos olisin Suomen kuningas Väinö II, tekisin näin :ahem: Muistakaa siis eurovaaleissa äänestää kakkosta!
 
Ylös