Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIKAUSI 2014 -2015

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Ja ympäristöystävällistä. Terveydellisestä sisllöstä voidaan olla sitten montaa mieltä.

Thl:n mukaan kana on tosi terveellistä. Eihän se ole kuin maailman tehotuotetuin ja jalostetuin eläin. Tosin sama porukka suosittelee margariinia joka taas on kaikki teollisin ravintorasva mitä on.
 

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Thl:n mukaan kana on tosi terveellistä. Eihän se ole kuin maailman tehotuotetuin ja jalostetuin eläin. Tosin sama porukka suosittelee margariinia joka taas on kaikki teollisin ravintorasva mitä on.
Mutta turha niitä jämiä roskiinkaan on heittää, jos ihan syötävää kamaa on.
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Jos kaikkia tutkimuksia uskoisi, niin niitten mukaan ei ole elintarviketta josta ei saisi syöpää.
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Miten suomen BKT:n kokoisen maan eroaminen eurosta muka voi aiheuttaa maailmanlaajuisen laman? Miten tyhmänä noi pitää ihmisiä? Niin ja se, että euro on peruuttamaton EU:n isojen kihojen mukaan. Itsenäisyys mikä se on?
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Miten suomen BKT:n kokoisen maan eroaminen eurosta muka voi aiheuttaa maailmanlaajuisen laman? Miten tyhmänä noi pitää ihmisiä? Niin ja se, että euro on peruuttamaton EU:n isojen kihojen mukaan. Itsenäisyys mikä se on?
Eivät varmaan maksaisi mitään eurovaltioille sosialisoituja takuutuksiaan jos lähtisivät lätkimään... Mikä olisikin hyvin yllättävä käänne.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Hesarissa ollu lyhyen ajan sisällä parikin tolkullista kirjoitusta euro-/finanssikriisistä fantsupropagandan sijaan. Kohta lämähtää?
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
No nyt kristityt ja ex-kd-nyk-kok Korhola ovat pahoittaneet mielensä kun heterot menee naimisiin näkemättä toisiaan ennen häitä.

Ensinnäkin: Heterotkin voi vetää pakaraan.

Toiseksi: Häiden jälkeen se akka muuttuu kuitenkin. Ehkä parempi ettei tiedä minkälainen se voi olla parhaimmillaan. Ei vituta niin paljon avioelämässä.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Miten suomen BKT:n kokoisen maan eroaminen eurosta muka voi aiheuttaa maailmanlaajuisen laman?
Kuvittelisin että tuo saa aikaan paniikkia, ehkä aiheetontakin, rahamaailmassa sekä ylipäätään epäuskoa Euron vakauteen, mikä taas saa sijoittajat varpailleen, mikä taas syöksee kurssit päin persettä jne. jne. jne.

Kyllähän se voi olla pienestä kiinni nykymaailmassa, kun kaikki alkaa olla riippuvaisia siitä, millä tuulella joku spekuloija milloinkin on.
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Päivän Venäjäuutinen. Tai oikeastaan päivittäinen uutinen kolmeltasadalta vuodelta.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1420545314579.html?pos=ok-nln

Venäjällä kehitetty mullistavia keksintöjä - miksi näitä ei ole osattu muuttaa rahaksi?

Laser on venäläisten keksintö.

Julkaistu: 7.1.2015 12:54

Venäläiset tiedemiehet ovat tehneet mullistavia keksintöjä, mutta niitä on hyödynnetty taloudellisesti vain ulkomailla.

Venäjä kuuluu asiantuntijoiden mukaan monilla aloilla tiedemaailman suurvaltoihin. Venäläiset tiedemiehet ovat tehneet viime vuosisadalla useita merkittäviä keksintöjä ja uraauurtavaa tutkimusta. Siksi onkin hämmentävää, miksi Venäjä on edelleen taloudellisesti vain öljystä ja muista luonnonvaroista riippuvainen maa, eikä Venäjällä ole juurikaan omaa korkean teknologian tuotantoa. Vai onko joku joskus kuullut venäläisistä tietokoneista tai kännyköistä tai muista huipputuotteista?

Venäjän tiedemaailmaan ja -saavutuksiin perehtynyt amerikkalaisen MIT-huippuyliopiston tiedehistorian professori Loren Graham on -lehden tuoreen artikkelin mukaan pohtinut asiaa jo useita vuosia. MIT on ollut Venäjällä mukana projekteissa, joissa on yritetty luoda Venäjälle oma Piilaakso yhteistyössä viranomaisten kanssa. Toistaiseksi keskusjohtoiset projektit eivät ole ottaneet tulta.

Grahamin mukaan Venäjän ongelmat ovat muun muassa yleinen haluttomuus bisneksen tekoon, rahakkaiden sijoittajien puute ja myös epävarmuus, joka johtuu arvaamattomasta oikeuslaitoksesta ja laajalle levinneesta korruptiosta. Osittain ongelmat ovat johtuneet Neuvostoliiton ajan lamaannuksesta, mutta Grahamin mukaan kyse on syvemmälle ulottuvasta ilmiöstä. Hän osoittaa sormella etenkin Venäjän päättäjiä.

Asian pitäisi hänen mukaansa kiinnostaa laajemmin myös ulkomaita, sillä Venäjän teknologinen takapajuisuus on näkynyt paitsi öljyn hinnanlaskusta johtuvana ruplakriisinä myös siinä, että maa ei ole onnistunut siirtymään kohti länsimaista demokratiaa.

Esimerkkinä laser
Venäläiset tiedemiehet ovat napanneet Nobeleita, mutta Grahamin mukaan he eivät ole kyenneet tuotteistamaan ideoitaan. Vaikka he olisivat olleetkin halukkaita siihen, heiltä ovat puuttuneet välineet.

– Otetaan esimerkiksi vaikka laser. Se kuuluu nykytalouden perustaan, kaikki käyttävät sitä kameroissa ja printtereissä kaiken aikaa. Se on myös varsin uusi keksintö 1950–60-luvuilta – ja kaksi venäläistä tiedemiestä sai sen keksimisestä Nobelin! Mukana oli myös amerikkalainen Charles Townes, mutta Aleksandr Prohorov ja Nikolai Basov oli venäläiset nobelistit, Graham kertoi Boston Globelle.

– Mutta kuka tekee rahaa laserilla? Maailmanmarkkinoilla ei ole yhtäkään merkittävää venäläistä alan yritystä, Graham päivittelee.

Amerikkalainen Charles Townes rikastui patentoimalla keksintönsä, mutta venäläisillä ei Neuvostoliiton aikana ollut sellaista mahdollisuutta. Graham on kuitenkin sitä mieltä, että vaikka keksintö tehtäisiin nyt, Venäjältä puuttuisi keinot hyödyntää sitä, koska maassa ei ole edelleenkään sijoittajia rahoittamaan esimerkiksi tehtaan perustamista ja myyntiverkoston luomista.

Muita esimerkkejä historiallisista keksinnöistä, joita Venäjä ei ole onnistunut hyödyntämään itse, ovat Grahamin mukaan esimerkiksi sähkövalaistus sekä särötys, joka on keskeinen tekniikka maaperän kaasujen talteenotossa. Särötyksestä kirjoitettiin Venäjällä artikkeleita jo 1950-luvulla, mutta amerikkalaiset keksivät sen varsinaisesti 30 vuotta myöhemmin. Myös tietokoneiden luomisessa venäläiset tekivät Grahamin mukaan uraauurtavaa työtä.

Syvälle menevät ongelmat

Loren Graham listaa Venäjän ongelmiksi myös yleisen bisneshaluttomuuden. Tiedemiehet puurtavat työtään kammioissaan ja saavat ehkä saavutuksistaan mainetta. Mutta mammonan tekeminen ei heiltä luonnistu.

– Venäläisten tiedemiesten mukaan liiketoiminta on likaista, eikä tiedemiehen pidä alentua astumaan ulos ajatusten maailmasta... Venäjällä tätä vahvistaa vielä se fakta, että maassa on paljon korruptiota, ja intellektuellin mielestä bisnekseen lähteminen on sama kuin rikollisuuteen sekaantuminen, Graham luonnehtii.

Hänen mukaansa venäläiset ovat onnistuneet tuotteistamaan joitakin aineettomia keksintöjä kuten ohjelmistoja, koska silloin ei tarvitse esimerkiksi perustaa tehdasta.

– Jos Venäjällä haluaa rakentaa tai tuottaa jotain, joka vaatii tehtaan tai kaupan, luoksesi tulee vierailulle joku joka sanoo sinun tarvitsevan suojelua, ja jos et maksa, bisneksesi murskataan, Graham synkistelee.

Päättäjät tiedostavat ongelman – ja luovat sen
Professori Grahamin mukaan Venäjän päättäjät ovat tiedostaneet ongelman. Presidentti Vladimir Putin totesi viimeksi joulukuussa Kansakunnan tila -puheessaan, että Venäjän on päästävä eroon riippuvuudestaan ulkomaiseen teknologiaan.

Kuitenkin maa on käytännössä raaka-aineoligarkkien hallitsema ”banaanivaltio”, josta puuttuu suuri yksityinen bisnessektori, joka voisi toimia huipputeknologian kehittäjänä ja tuottajana. Siksi Venäjä ei Grahamin mukaan ole noussut talouden suurvallaksi – ja siksi se hakee arvostusta pullistelemalla sotilaallisesti.

Amerikkalaisprofessori näkeekin Venäjän ongelmana erityisesti poliitikot, jotka pelkäävät suurta itsenäistä liike-elämää, koska se voisi nousta heille poliittiseksi uhaksi. Poliitikot yrittävät luoda huipputeknologian hyödyntämiselle edellytyksiä keskusjohtoisesti, mikä ei ole omiaan aktivoimaan yritteliäitä ihmisiä. Paras tapa olisi luoda olosuhteet, jossa kaikki tapahtuisi kuin itsestään vapaiden ja luotettavien markkinoiden ansiosta.

– Venäjä on 300 vuotta yrittänyt teollistua ja nykyaikaistua, mutta sen talous perustuu yhä pääasiassa öljyyn ja kaasuun. Kyseessä on tragedia ja... Venäjän johtajat vain ajattelevat, että se ratkaistaan hallinnon määräyksillä, Grahan tuskailee.

– Venäjä ei ole onnistunut käyttämään tiedemiestensä ja insinööriensä lahjakkuutta hyväkseen, ja se on mielestäni yksi tärkeistä syistä, miksi Venäjä ei myöskään ole kyennyt siirtymään demokratiaan. Venäjän hallinnon mielestä heidän pitää uudistua – mutta keinot, joita he valitsevat ongelman ratkaisemiseksi vain pahentavat ongelmaa, Graham sanoo.

Jari Alenius
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
http://www.hs.fi/kaupunki/a1305914778379
Pitkät joulunpyhät ruuhkauttivat Helsingin sairaalat ja lastasivat esimerkiksi päivystysosastojen vuorossa oleville lääkäreille valtavan työkuorman. Monet lääkärit ja hoitajat kun lomailevat joulunpyhät, aivan kuten muukin Suomi.
Vain silmät ummessa maailmaa tarkkaileva idiootti voi yleistää muun Suomen lomailevan joulunpyhät. Aika paljon ihmisiä töissä pyhien aikana ympäri Suomen. No, eihän sitä silmät ummessa voi nähdä.
Joten jos lääkäreille ja hoitajille annetaan yleisesti noita päiviä vapaaksi niin ovat aivan eri asemassa kuin "muu Suomi".

Ei mulla muuta inisemistä taas tässä vaiheessa. Mites muilla?
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Euroalue painui deflaatioon – syynä etenkin halpeneva öljy

Kuluttajahinnat laskivat joulukuussa. Laskua oli 0,2 prosenttia vuoden takaisesta.


Euroalue on painunut deflaatioon, Euroopasta tilastotietoa kokoava Eurostat kertoi keskiviikkona.

Kuluttajahinnat laskivat joulukuussa 0,2 prosenttia vuoden takaisesta. Lasku oli ennakoitua suurempi. Markkinat odottivat 0,1 prosentin laskua.

Edellisen kerran kuluttajahinnat laskivat kuusi vuotta sitten eli vuonna 2009.

Keskeinen syy deflaatioon eli kuluttajahintojen laskuun oli raakaöljyn halpeneminen. Deflaatio kasaa entisestään paineita Euroopan keskuspankin suuntaan.

EKP:n tehtävänä on turvata euroalueen hintojen vakautta. EKP:n tavoitteen mukaan kuluttajahintojen vuosimuutoksen eli inflaation pitäisi olla noin kaksi prosenttia, mutta nyt ollaan kaukana siitä.

Kansalaisten näkökulmasta laskevat hinnat voivat kuulostaa hyvältä asialta. Isommassa kuvassa deflaatio on kuitenkin pahasti taloutta hyydyttävä tekijä: kun hinnat laskevat, niin kotitaloudet kuin yrityselämäkin lykkäävät hankintojaan. Se taas voi vaikeuttaa yritysten toimintaa, ja esimerkiksi pakottaa niitä irtisanomaan henkilöstöään.

Keskiviikkona Eurostat kertoi myös tuoreimpia tilastotietoja euroalueen työttömyydestä. Eurostatin mukaan työttömyysaste oli marraskuussa 11,5 prosenttia eli sama kuin lokakuussa.

Euroalueista matalin työttömyysaste oli Saksassa, korkein Kreikassa.
http://yle.fi/uutiset/euroalue_painui_deflaatioon__syyna_etenkin_halpeneva_oljy/7723059

Eikös inflaatiokin saa lykkäämään/kokonaan perumaan hankintoja näiden käydessä liian kalliiksi.

Punalippua esiin..
 
Ylös