Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIKAUSI 2014 -2015

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Tuloerot postialueittain

Isot erot

Tilastojen valossa Suomen rikkaat ja terveet asuvat etelässä ja lännessä, köyhät ja sairaat idässä ja pohjoisessa. Paremmin tienaavien paremman tulokehityksen lisäksi suomalaisten varallisuuseroja kasvattaa alueellinen epätasa-arvo. Suomalaisten varallisuus on valtaosin kiinni asunnoissa, joten varallisuuserot kasvavat, kun eteläisen Suomen asunnot säilyttävät paremmin hintansa. Itä- ja Pohjois-Suomessa asuntojen neliöhinnat ovat taantuman aikana monilla paikkakunnilla romahtaneet.
Muuta etelään tai affenanmaalle niin et ole enää köyhä ja sairas.

Köyhät espoolaiset

Yllättäen rikkaimpien lisäksi myös köyhimmät löytyvät Espoosta. Otaniemen postinumeroalueella asukkaiden mediaanitulo on vain hieman yli 11 000 euroa vuodessa.

Otaniemen sijoitus selittyy opiskelijoiden runsaalla määrällä. Otaniemen väen tilanne kuitenkin helpottunee valmistumisen jälkeen. Insinöörit eivät yleensä sijoitu tulotaulukoissa häntäpäähän.

Muut köyhimmät ovat Itä- ja Pohjois-Suomen pieniä kyliä, joissa jäljellä ovat enää lähinnä pienituloiset eläkeläiset. Tervon Eliaksela ja Savukosken Värriö jäävät myös selvästi alle 12 000 euron mediaanituloon.
Itä- ja Pohjois-Suomen pienissä kylissä lebensraumia kun pari vuosikymmentä vierähtää.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Jätkäsaariset tienailee enimmäkseen pääomatuloja vai miks tuolla pienituloisten listalla keikkuvat?
Opiskelija-asuntolat vasta valmiina tuolla. As Oy:t vielä rakenteilla pääasiassa.

Uusi asuinalue nousemassa vanhan konttisataman paikalle.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26883
Vahvistus saksalaisten vakaille aikeille tuli telakka-alueella. Alueella oli halleja tiiviisti vieri vieressä. Isännät kertoivat ahtautta kummastelleelle Vapaavuorelle, että takana on tarkka laskelma. Näin säästyy työntekijöiden askeleita, ja säästöistä kertyy vuodessa monta tehokasta työpäivää.

Paluumatkalla suomalaiset muistelivat näkemäänsä ja kuulemaansa. He pitivät selvänä, että nyt on tarjolla ostaja, joka on – toisin kuin korealaiset – täysillä mukana siinä, mitä tekee.

Laskevat askeleetkin.
Sukulaiseni on Turun telakan konttorissa töissä ja joululomalla välikäden kautta kuulin, että käytännöt on siellä lyhyessä ajassa muuttuneet melkoisesti uuden omistajan myötä. Touhusta tehty saksalaisen jämptiä. Saksalaisyhtiö ei johda telakkaa mitenkään etänä vaan Turkuun on lähetetty pääkonttorista saksalaisia johtajia valvomaan, että homma toimii. Tyytyväinen sukulaisenikin uuteen omistajaan toki on. Saksalaisia perheyhtiöitä vakaampia ei juuri lie.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Luulis että Rickillä ois niin kiire latoa maaleja, ettei kerkeä 15 euron laskuja lähetellä ja karhuta.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Sveitsin yllätys käy kalliiksi – "tappiot miljardeissa"

Pankkien tekemät tappiot lasketaan jo sadoissa miljoonissa, ja lisää on tulossa, uutistoimisto Bloomberg kirjoittaa.


Sveitsin keskuspankin viimeviikkoinen päätös luopua niin sanotusta frangin kurssilattiasta ja päästää valuutta kellumaan vapaasti on aiheuttanut pankeille tuntuvia tappioita, joiden suuruus on vasta alkanut selvitä.

– Tappiot mitataan miljardeissa – ja niitä vasta lasketaan, Bostonin yliopistossa riskinhallintaa tutkiva Mark T. Williams sanoo Bloombergille.

Williamsin mukaan frangin lyhyeksimyynti eli shorttaus oli suosittua jopa yli 20-kertaisella vivutuksella, koska keskuspankin salliman alarajan uskottiin pienentävän riskiä. Tappioita ovat tehneet suurpankkien lisäksi niin erilaiset rahastot kuin valuuttakeinottelijatkin, ja vaikutukset ulottuvat koko finanssijärjestelmään.

Barclays teki Bloombergin mukaan lähes 100 miljoonan dollarin tappiot, kun Citigroupille ja Deutche Bankille keskuspankin päätös maksoi yli 150 miljoonan dollaria.

Yhdysvaltain suurimman valuuttameklarin FXCM:n kerrotaan olevan neuvottelemassa investointipankki Jefferiesin kanssa hätälainasta, joka eri lähteiden mukaan olisi 200–300 miljoonaa dollaria.
http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2015/01/19/sveitsin-yllatys-kay-kalliiksi-tappiot-miljardeissa/2015680/12?pos=luetuimmat

Talouden pitkävetomiehet pistivät väärän rivin vetämään isolla panoksella.

Tekisi mieli naureskella ja osoitella sormella. Mutta on sellainen kutina tuolla istumalihaksen puolella, jotta jotain kautta vaikutus ulottuu tännekin suuntaan.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Nainen heräsi aamuyöllä – sängyssä oli hiippari

21-vuotias mies selosti oikeudessa, että hän oli päässyt jonkun perässä alaovesta kerrostaloon ja hän oli menossa neljännessä kerroksessa asuvan tuttavansa luokse.

Kun ovi oli ollut auki, mies oli mennyt sisään. Hän oli nähnyt lapset nukkumassa.

Naisen sänkyyn mies kertoi menneensä, jotta tilanne pysyisi rauhallisena. Miehen tarkoituksena oli kertoa, että ovi oli auki.

Mies kertoi, ettei hänellä ollut pahoja aikeita ja hän oli nyt pahoillaan asiasta.
Niin, aivan. Varmaan paras ratkaisu tilanteen rauhoittamiseksi.
Kun nainen avasi silmänsä, hän näki ennestään tuntemattoman miehen kasvot noin 30 cm:n päässä.

Mies oli sanonut, että onneksi se oli hän eikä joku hullu.
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Samalla tavalla kävi taannoin naispuoliselle tutulle Hervannassa. En muista miten hiippari ulostautui huoneistosta mutta kylmäävähkö tilanne oli ollunna.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Suomessa kohua herättänyt kutsu Viron ja Yhdysvaltain yhteiseen ilmavoimien harjoitukseen on tullut Suomelle ja Ruotsille useampi viikko sitten, kertoo Yhdysvaltain suurlähetystön edustaja Jeffrey Reneau.

Kyse ei ole Nato-operaatiosta, vaan Yhdysvaltain ja Viron bilateraalioperaatiosta, johon naapurimaat Suomi ja Ruotsi on haluttu kutsua mukaan. Kysymys on teknisten taitojen harjoituksesta – ei sotaharjoituksesta, Reneau sanoi.

Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina, että presidentillä ja hallituksella olisi kiistaa ilmavoimien harjoittelusta Yhdysvaltojen kanssa. Lehden tietojen mukaan presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) olisivat puuttuneet hankkeeseen. Puolustusministeri Carl Haglund (r.) puolestaan kommentoi maanantaina, että kutsua harjoitukseen ei ole tullut.

Presidentti Sauli Niinistö pitää tiistaina kello 13.30 tiedotustilaisuuden Suomen ilmavoimien mahdollisesta osallistumisesta lentoharjoitukseen Virossa. Sitä voi seurata suorana Areenassa.
Just joo. :doubtful:
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Pahus. Taas Forum jää kakkoseksi. Onkohan taas kurskin ammattitaidolla toimittamaa materiaalia.
Kurski nakuttaa Areenaan livefeediä tekstimuodossa Salen infopläjäyksestä. Lopuks haastattelee kysymyksillä joiden vastaukset olis löytyny wikipediasta. Entä politiikassa? Miten olet menestynyt?
 
Ylös