Syön parhaillaan 4 (vatsa repee jos saa santsata)

Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Leivitin "skrei"n palasia ja paistoin ne. Lisukkeena perunaa, salaattia ja sitruunaa. On se vaan hyvää.
Skrei on turska(a), mutta sanalle ei oikein ole hyvää suomennosta (Norjan arktisen alueen turskasta on kysymys kuitenkin).
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Söin tuossa äsken kaksi kahden minuutin uppomunaa paahtoleivän kera. Munien keitto onnistui harvinaisen hyvin ja valmiit pallerot olivat ennen keltuaisen "puhkaisua" nättejä kuin mitkä.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Leivitin "skrei"n palasia ja paistoin ne. Lisukkeena perunaa, salaattia ja sitruunaa. On se vaan hyvää.
Skrei on turska(a), mutta sanalle ei oikein ole hyvää suomennosta (Norjan arktisen alueen turskasta on kysymys kuitenkin).
50 words for turska
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Googlatahan tuo piti. Ei selvinnyt. Jäänee ikuiseksi arvoitukseksi.
Uusikaupunkilaista ja miksei myös turkulaistakin perinteistä "lihajalostetta", jota myös Rauman lähikunnissa valmistettiin syysmyöhällä, kun joulupossu pääsi hengestään.

Turun kauppahallista ko. einestä saa edelleen, sekä myös nykyään Rauman seudun muutamista marketeista. Kypsänä ja raakana.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös