Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSKAUSI 2015

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7206
Katalonian itsenäistymisen jälkeen FC Barcelonan fanit olisivat varmasti innoissaan seuratessaan FC Barcelonan dominointia Katalonian liigassa ja Espanyolin fanit puolestaan olisivat iloisia ennätyksellisen pitkästä Katalonia liigan hopeaputkesta.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Muistan kokeneeni riparin 'pakkopullana', vaikkei sinne kukaan pakottanut. Sitä vaan pidettiin kavereiden ja vanhempien keskuudessa yhtä itsestäänselvyytenä kuin autokouluun menoakin. Seurakuntakin pääsi leirejään kouluun mainostamaan. Ikäisistäni tiesin ainoastaan yhden joka ei riparille mennyt. Hän on jehova. Leirillämme oli kaksi kirkkoonkuulumatonta jotka ennen konfirmaatiota kastettiin.
Meillä oli kyllä hauska porukka kasassa riparilla. Tosin se sama henki oli melkeen samalla porukalla myös koko lukio ajaniti. Oli niin hauskaa, että piti mennä isoseksi seuraavana kesänä. Pappi oli vaan sitä mieltä jälkeenpäin, että isosissa oli enämpi kaitsemista kuin 'pienissä'.

Jännää aikaa.:eek:
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Katalonian itsenäistymisen jälkeen FC Barcelonan fanit olisivat varmasti innoissaan seuratessaan FC Barcelonan dominointia Katalonian liigassa ja Espanyolin fanit puolestaan olisivat iloisia ennätyksellisen pitkästä Katalonia liigan hopeaputkesta.
Meinaat että seuralla olisi varaa ja järkeä ylläpitää nykyisenlaista joukkuetta?
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Taisi työkin löytyä patikoinnin siivellä? Aika moni sissi harrastaa patikointia korvessa vielä siviilissäkin. Itsehän pamahdin uskoon riparilla ja peruin pamahdukseni viikon päästä.
Tähtäin oli asetettu jo ennen riparia, joten ehkäpä syy-seuraus oli toisinpäin.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Eipä tuosta omastakaan riparista jäänyt päähän Herran sanaa. Eka viikko toki luettiin isämeitä, mutta toinen viikko vaellettiin kera rinkkojen Lemmenjoen maisemissa. Kunnon eräjormailua.
Omalta kohdaltani voisi riparilta sanoa, että kokemukset ns. sormipillusta kasvoivat exponentaalisesti. Tärkeitä ja hyödyllisiä kokemuksia.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Jenkkipoliisilla meni palvelutoimeksianto taas nappiin.



Poliisit ampuivat aseettoman pyörätuolimiehen – ei nostanut käsiään


Delawaren poliisi sai äskettäin ilmoituksen itsetuhoisesti käyttäytyneestä miehestä Wilmingtonissa.
Silminnäkijät olivat huolissaan pyörätuolissa istuvasta miehestä, joka ilmeisesti yritti riistää oman henkensä.

Paikalle saapuneet poliisit löysivät tuntomerkkejä vastanneen miehen nopeasti.
Poliisit lähestyivät miestä huutaen hänelle: ”Nosta kätesi ylös!”.
Kun mies ei tehnyt työtä käskettyä, ampui toinen poliiseista varoituslaukauksia.
Tilanne riistäytyi käsistä ja poliisit ampuivat pyörätuolimiehen hengiltä.

Uhri oli 28-vuotias Jeremy McDole, joka oli halvaantunut ampumavälikohtauksessa ollessaan 18-vuotias.
Delaware Online -sivuston mukaan yhteistö pitää Jeremyn ampumista teloituksena. Järkyttävän tapauksesta
tekee erityisesti se, että poliisit oli kutsuttu paikalle pelastaakseen Jeremyn vahingoittamasta itseään.

Tämä traaginen tapaus oli vain yksi lukemattomista vastaavista tapauksista,
joissa aseettomat ihmiset menettävät Yhdysvalloissa henkensä poliisien käsissä.
Poliisit surmaavat Yhdysvalloissa vuosittain satoja ihmisiä.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
"Tulkaa äkkiä, täällä on joku pyörätuolimies, joka haluaa tappaa itsensä!"
- Jaaha, mennäänpäs auttamaan. *piipaa*
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
En ole muuten ikinä eläessäni ollut duunipaikassa, jossa olisi maksettu loma(ltapaluu)rahaa.
Millä alalla sä oot ollu töissä, kun asiantuntijatkaan ei oikein tiedä keiltä lomaraha on puuttunut?

Lomarahat lakiin? Nämä työntekijät hyötyisivät hallituksen yllätysesityksestä

Hallitus aikookin leikata lomarahoista 30 prosenttia. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan lakisääteinen oikeus lomarahaan tulee kaikille.
– Joidenkin asema hieman paranee, joilla lomarahaa ei ole ollut, Sipilä sanoi maanantai-iltana.

Sitä tiedotustilaisuudessa ei kerrottu, mitkä työntekijät jäävät tällä hetkellä ilman lomarahaa. Kysyimme asiasta eri asiantuntijoilta.
Työehtoasioiden päällikkö Annika Rönni-Sällinen SAK:sta sanoo, että lomarahat kuuluvat hänen tietojensa mukaan kaikille aloille, joissa on työehtosopimus. Rönni-Sällinen heittää karkean arvion, jonka mukaan työehtosopimukset kattavat noin 85 prosenttia kaikista aloista.
– Esimerkiksi kuntokeskukset ovat sellaisia, joissa työntekijöillä ei ole yleensä työehtosopimuksia eikä muutenkaan sopimuksia.
Lomarahojen viemisestä lakiin ovat siis hyötymässä ne työntekijät, joiden alalla ei ole tai työsuhteessa ei noudateta työehtosopimusta.
– Saattaa myös olla aloja, joilla on työehtosopimus, mutta osa työntekijäryhmistä on sen ulkopuolella – esimerkiksi ylemmät toimihenkilöt tai johtavissa asemissa olevat työntekijät, Rönni-Sällinen sanoo.

Ovatko siis Sipilän hallituksen uuden lomarahalain suurimmat voittajat hyvätuloisia, korkeasti koulutettuja toimihenkilöitä ja johtajia, jotka ovat työehtosopimuksen ulkopuolella?
Ei ainakaan korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestön Akavan työelämäjohtajan Maria Löfgrenin mukaan.
Löfgren sanoo, että Suomessa on vakiintunut käytäntö, niin sanottu talon tapa: Jos lomarahoja maksetaan yrityksen muille henkilöstöryhmille, sitä maksetaan myös yrityksen korkeimmilla palleilla oleville henkilöille.
– Sellaisia työpaikkoja, joissa lomarahaa ei tunneta, on aika vähän. Näillä toimialoilla ei ole millään henkilöstöryhmällä, ei duunareilla tai ylemmillä toimihenkilöillä, lainkaan työehtosopimuksia.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n neuvottelujohtaja Teemu Hankamäki sanoo, ettei ylemmillä toimihenkilöillä ole työehtosopimuksia ainakaan metsäteollisuudessa, elintarviketeollisuudessa ja kaupan alalla.
– Löfgren on varmasti siinä oikeassa, että ylemmille toimihenkilöille maksetaan lomarahaa, vaikkei ole työehtosopimusta taustalla. Voi olla, että mitä suuremmasta yrityksestä on kyse, sitä enemmän tätä noudatetaan.
Hankamäki epäilee, että pienemmissä ja järjestäytymättömissä yrityksissä lomarahan maksu ylemmille toimihenkilöille voi olla harvinaisempaa.
– Osalla lomaraha perustuu työehtosopimuksiin ja virkasopimuksiin, osalla perustuu siihen, että henkilö on omalla työsopimuksellaan sopinut lomarahan maksamisesta. Sitten on joukko, johon ei noudateta sopimusta. Mikä on sen joukon osuus, joka ei saa lomarahaa – ja ketä he ovat – siihen on vaikea vastata.

Suomen Yrittäjät kertoi myöhään maanantai-iltana työ- ja elinkeinoministeriön arviosta, jonka mukaan työehtosopimusten ulkopuolella yksityisellä sektorilla työskentelee noin 225 000 palkansaajaa.
 
Ylös