Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSKAUSI 2016

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Ei Jenkeissäkään homobaariin tehdyn iskun jälkeen selitellä että kyllä heterobaareihin tehdään iskuja, vaan yksinkertaisesti tuomitaan teko. Suomessa poliitikot ei siihen pysty vaan valkopesevät jolloin hiljaisesti hyväksyvät moiset liikkeet.
Hyväksyvät hiljaa pidättämällä liikkeen johtohahmon, jota epäillään rikoksesta?
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
markoj:n postaamasta pankkopojan lainauksesta lainaus:

Se, joka:

1) perustamalla tai organisoimalla järjestäytyneen rikollisryhmän taikka värväämällä tai yrittämällä värvätä väkeä sitä varten,

2) varustamalla tai yrittämällä varustaa järjestäytynyttä rikollisryhmää räjähteillä, aseilla, ampumatarvikkeilla tai niiden valmistamiseen tarkoitetuilla aineilla tai tarvikkeilla taikka muilla vaarallisilla esineillä tai aineilla,

3) toimeenpanemalla, yrittämällä toimeenpanna tai antamalla järjestäytyneelle rikollisryhmälle koulutusta rikollista toimintaa varten,

[…]

osallistuu järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan, jossa tavoitteena on tehdä yksi tai useampi rikos, josta säädetty enimmäisrangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta, taikka yksi tai useampi 11 luvun 10 §:ssä tai 15 luvun 9 §:ssä tarkoitettu rikos, ja jos tällainen rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, on tuomittava järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
Niin liivijengejä on yritetty saada kuriin tuolla kohdalla. Niillähän on tarkka, hierarkinen organisaatio, säännöt, aseita läjäpäin, organisoitua toimintaa jne. Silti, kun oikeutta on ryhdytty käymään, ao. kohtia lienee sovellettu perin harvoin. Tuo vaatimus teosta, josta tulisi min 4 v vankeutta kai vesittää hyvin monta tapausta. Lopulta pahoinpitelyjä, ryöstöjä, kiristyksiä yms. on oikeudessa on käsitelty ikään kuin yksittäisen hörhön rötöksinä. Ehdollista vähän ja siinä se.

Mistä löytyy oppineet, jotka osaavat kirjoittaa yksiselitteisen lain, mikä on äärijärjestö ja mikä ei ole? Missä kulkee raja? Kuka ja miten määrittää sen lakitekstissä JA ennen kaikkea sovellustilanteessa? Milloin on organisoiduttu ja milloin ei?

Lainkäyttö kun täytyy lopulta perustua tuomioistuimen objektiiviseen harkintaan. Someraivo, mediaraivo, yleinen tuomitseva mielipide ja "kaikki tietää, että rosvoja ovat" ei voi eikä saa vaikuttaa oikeuden päätöksiin.

Kyllä tuo lakiin perustuva kieltäminen em. syistä voi hankalaa olla. Toisaalta yhteiskunta ei saisi olla hampaaton itseään uhkaavia ääriliikkeitä kohtaan.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Liekö tässä se logiikka, että jos vastustat meitä et ole puolellamme ja olet viholliseni. En muuta selitystä keksi tuohon aiempaan "natsien harjaus" väitteeseen, jos vastustaa yht'aikaa sekä heil-miehiä että huppupäitä.
Pikemminkin että "et osallistu joukkohysteriaamme, siis olet meitä vastaan".
 

Örfil

Guest
Tarkemmin ajateltuna, juurikin noin.

Mutta ymmärrän kyllä yli-innostuksen asiassa. Eipä tarvitse paljoakaan, kun FB:ssäkin ihmetellään maailman kauheutta ja muutellaan profiilikuvia kulloisenkin asian mukaan, kun jotain tapahtuu.

Täytyy muistaa tämä itsekin, kun seuraavan kerran omat inhokit jotain puuhailevat - eli tarkastella asioita objektiivisesti, laajemmassa kontekstissa ja välttää asioiden ylidramatisointi, vaikka kuinka itseään vituttaisi ja korpeaisi ;) Eiköhän tässä kuolevaisia kaikki olla siinä asiassa.
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Yle sanoi:
Kuubalaislentopalloilijoille luettiin tuomiot: Viidelle vankeutta törkeästä raiskauksesta
Pisimmät tuomiot ovat 5 vuotta vankeutta. Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi, että viisi Kuuban lentopallomaajoukkueen jäsentä syyllistyi törkeään raiskaukseen tamperelaisessa hotellissa kesällä.
http://yle.fi/uutiset/kuubalaislentopalloilijoille_luettiin_tuomiot_viidelle_vankeutta_torkeasta_raiskauksesta/9178766

Turun Sanomat sanoi:
Vankeuteen raiskauksesta tuomitut kuubalaislentopalloilijat voisivat vankeusaikanaan periaatteessa pelata jossakin suomalaisessa lentopalloseurassa. Rikosseuraamusviraston lakimiehen Esa-Pekka Hännisen mukaan siihen suhtauduttaisiin kuten muihinkin työsuhteisiin, ja viranomaiset voisivat myöntää anomuksesta luvan käydä vankilasta töissä.

Kuubalaisilla on periaatteessa mahdollisuus myös hakea Suomesta turvapaikkaa. Sosialistinen diktatuuri ei aikanaan yleensä riittänyt Suomessa turvapaikan tai oleskeluluvan saamisen perusteeksi, vaan esimerkiksi Neuvostoliitosta tulleet palautettiin. Ulkomaalaispolitiikka on kuitenkin sen jälkeen muuttunut. Toisaalta myös Kuuban olosuhteet ovat viime vuosina vapautuneet.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/2785863/Kuubalaiset+voisivat+pelata+vankeusaikana+suomalaisseurassa

Niin uskomatonta juttua että tulee mieleen se vanha vitsi elefantista ja sen kohtaamisesta suomalaisittain. Täällä on jollakin osalla ihmisistä niin käsittämätön pelko leimautua rasistiksi, että jopa törkeään joukkoraiskaukseen syyllistyneet tummaihoiset ihmiset pitäisi saada mahdollisimman kevyisiin vankilaolosuhteisiin, eli pelaamaan ammattilaislentistä vankeusaikanaan. Että ei varmasti kukaan voi sanoa että kohdeltaisiin pigmentin ja kulttuurieron vuoksi syrjivästi.

Ja sen lisäksi halutaan vielä erityisesti korostaa äärimmäistä humaania suvaitsevaisuuttamme, eli suoranaisesti kehoitetaan hakemaan Suomesta turvapaikkaa.

No, lentistä eivät aivan taatusti pääse pelaamaan, sillä sen eston takaa urheilun eettiset säännöt. Ei tuollaisia törkeään seksuaalirikokseen syyllistyneitä voida laittaa minkään seuran kuteisiin. Tässäkin toimii kuitenkin vain lajisäännöstö, ei Suomen laki, joka kyllä antaisi siihen mahdollisuuden.

Turvapaikka voitaisiin myös lainopillisesti myöntää ja niitä saatetaan aivan oikeasti vielä alkaa hakemaankin näille sankareille. Tuskinpa sentään, mutta jo ajatuksen ilmoille heittäminen sellaisen valtalehden kuten Turun Sanomat toimesta kertoo tämän maan täydellisestä alemmuuskompleksista.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
Onhan tuo mautonta eripuran lietsomista nostaa tuollainen asia otsikoihin kun mitään turvapaikkaa ei ole haettu eikä rikollisia palkattu. Ei ihme että valtamediaa kritisoidaan.
 
Viimeksi muokattu:

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Median vika, kun Rikosseuraamusviraston lakimies noin sanoo. Kait he voivat periaatteessa tehdä sitä tai tätä ja tätikin voi olla setä, mutta se on eri juttu, jotta palkkaisiko kukaan heitä tai olisiko heillä mitään perustetta turvapaikkaan tms.

Tuleeko noille vankilaa lähinnä majapaikkana pitäville duunareille mitään lisämaksua tai -veroa? Ei kait.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
Lakimies vastasi kun toimittaja kysyi. Juttu vaan on ihan turha.
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Siinä vois varmaan javierilla olla kuumottavahkot paikat ilmestyä Rantaperkiön Iskun treeneihin. Joukkuehenki nousee ihan silmissä.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Yllättävähkö mielipide poliisi-ihmisellä. Olisko tahallinen hämy, kohta valtion kassaan kolisee kolikeita kun järjestäen kaikki jää kiinni ylinopeudesta.

Ylikonstaapeli tylyttää: Yliherkät kameratolpat aiheuttavat turhaa haitariliikettä liikenteeseen

Ylikonstaapeli Seppo Tompurin mielestä autoilijat voisivat aivan hyvin ajaa koko ajan 10km/h ylinopeutta, jotta tolppakamera ei räpsisi kuvia niin tiheään.

– Käytännössä kaikkien autojen mittarit valehtelevat sen verran, että silloin nopeus on aika kohdillaan. Ja jos kävisi niin, että kameratolppa välähtäisi, niin seuraamuksia ei tule, koska siinä on kuitenkin kolmen kilometrin toleranssi, Tompuri perustelee.

Liikenneturvallisuuspäällikkö Forsbergin mielestä Tompurin mielipide on yllättävä, sillä liikennemerkin nimihän on suurin sallittu nopeus, eikä mikään estä ajamasta hitaammin.

– Tienkäyttäjällä on oikeus valita nopeus, niin että hän kykenee hallitsemaan ja pysäyttämään ajoneuvon. Minä en kehottaisi ajamaan jatkuvaa ylinopeutta.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Suht erikoinen uutinen. Artikkelista puuttunee jotain oleellista informaatiota tapahtumien kulusta.

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/2787151/Matkustaja+kuoli+mokkimatkalla+saamiinsa+vammoihin++kuskille+tuomio

Matkustaja kuoli mökkimatkalla saamiinsa vammoihin – kuskille tuomio.

Nainen oli kuljettanut pakettiautoa Turun ja Laitilan välillä kyydissään matkustajana ollut mies. Mies oli pudonnut lattialle ja ovi auennut. Miehen jalkapohja ja -terä olivat raahautuneet ajon aikana maata pitkin, syytteessä kuvataan.

Nainen pysäytti auton muutamia kertoja ja yritti työntää jalkaa autoon sulkeakseen oven. Tämä ei onnistunut, mutta nainen ajoi teonkuvauksen mukaan mökille asti. Maantielle oli tullut verijälkiä ainakin 12,5 kilometrin matkalle. Nainen tunnusti menettelyn pääosin. Mies todettiin mökillä kuolleeksi.

Nainen tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä heitteillepanosta.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Peter Jacksonille uutta käsikirjoitusmatskua seuraavaan Bad Tasteen.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös