Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSKAUSI 2016

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4949
Sijainti
Vantaa
30 lasta hakkasi poliisikaksikon Lontoossa

Kovaa peliä Lontoossa. Lapsilla oli näyttämisenhalu ja nyt se purkautui lievänä nahisteluna. Ei sen kummempaa. Vähän voi nuhdella, mutta maltti on pidettävä mukana ettei kukaan vaan sorru ylilyönteihin. Ovat kuitenkin herkässä iässä olevia ja haavoittuvaisia.
 
Viimeksi muokattu:

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Portailta on lumet siivoamatta. Ei jatkoon.
Ei ole muuten edes rännejä.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Lisäksi perspektiivi vinossa.
Tähti näkyy valtavana tuolla taustalla, vaikka tähdet on oikeasti pieniä.
 

Saunatakki

Walk a Crooked Mile
Liittynyt
3.8.2014
Viestit
2311
Täällä on taas joukko ankeuttajia negailemssa ihan kybällä. Menkää itteenne.
 

Nurtsi

Registered Loser
Liittynyt
9.8.2011
Viestit
5615
Helpostihan tollasen mökin väsää. Voisi alkaa tehdä Milanon tuomiokirkkoa jouluksi 2027. Siinäpä ihan oikea goottitalo.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Täällä on taas joukko ankeuttajia negailemssa ihan kybällä. Menkää itteenne.
Anteeksi.
Jotenkin se on vaan niin helppo hassutella negailemalla. Tiijä sitten mistä tuokin johtunee.
Ehdotan kyynisyyttä/mielenlaatua/hallitusta/yleistä taloustilannetta.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26885
Kellotornissa valot. Eihän minkään kirkon kellotornissa ole valoja. Menee uskottavuus täysin. Söisin.
 

Örfil

Guest
Portailta on lumet siivoamatta. Ei jatkoon.
Ei ole muuten edes rännejä.
Ja piha hiekoittamatta. Montakohan lonkkamurtumaa tulee ensi sunnuntaina tuollakin. Toivottavasti seurakunta joutuu maksamaan, eikä hoitoja korvata meidän veronmaksajien rahasta. Liekö piilottelevat tuolla turvapaikanhakijoitakin? Pappi lienee juoppo ja juonut seurakunnan rahat, kun ei ole ollut varaa isompaan pytinkiin ja kaiteet puuttuu sisäänmenoportaista.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Näin opettajia kiusataan - osa vaihtaa kiusaamisen vuoksi ammattia


Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kyselyn mukaan joka toinen peruskoulun opettajista on tullut kiusatuksi. Jotkut opettajista ovat päättäneet kiusaamisen vuoksi vaihtaa ammattia.

-Joka toinen peruskoulun opettajista on tullut työssään kiusatuksi, selviää Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n kyselystä.
-Uutena ilmiönä oppilaat kuvaavat opettajia kännykällään ja julkaisevat videoita sosiaalisessa mediassa.


Helsingin Töölön ala-asteen koulu joutui tiedottamaan perjantaina koululaisten vanhempia ilmiöstä, jossa koulun viides- ja kuudesluokkalaiset olivat kannustaneet toisiaan ärsyttämään opettajia. Oppilaiden tarkoitus oli saada opettaja menettämään malttinsa, kuvata tilanne videolle ja jakaa video sosiaalisessa mediassa.

Töölön ala-asteen koulun rehtorin Jutta Olsonin mukaan opettajat huomasivat tilanteen itse.

- Oli yritetty ärsyttää opettajia, eikä suostuttu lopettamaan. Esimerkiksi oppilaat olivat leikkineet tappelevansa, mikä on kielletty. Lisäksi oli käyttäydytty uhmakkaasti ja nimitelty opettajia, Olsoni kertoo Iltalehdelle.

Koulu päätti puuttua tilanteeseen, kun se oli alkutekijöissään. Asiasta kysyttiin neuvoa myös Helsingin poliisilta. Tiistaina asiasta on keskusteltu koululuokissa.

- Sovimme opettajien kanssa, että jokaisessa luokassa nelosesta kutoseen keskustellaan asiasta, Olsoni sanoo.

Viime kuussa sosiaalisessa mediassa levisi video lahtelaiskoulussa raivoavasta opettajasta. Koulu irtisanoi opettajan.


Eniten peruskoulussa

OAJ:n työelämäasiamies Riina Länsikallio kertoo, että oppilaat voivat kiusata opettajia monilla eri tavoilla.

- Kiusaaminen lähtee siitä, ettei suostuta tekemään, mitä opettaja pyytää. Mustamaalataan, arvostellaan opettajan persoonan piirteitä ja arvioidaan vaatteita. Haistattelua, väkivallalla uhkailua, Länsikallio kuvailee.

Noin joka kymmenes OAJ:n kyselyyn vastanneista opettajista kertoo kokeneensa työssään jopa väkivaltaa. Opettajan kiusaamiseen voivat syyllistyä myös oppilaiden vanhemmat.

- Vanhemmilla voi olla ylimitoitetut vaatimukset opettajaa kohtaan. On myös joitakin tapauksia, joissa vanhemmat uhkailevat, että jos tämä asia lapseni osalta ei hoidu, niin jotain tapahtuu.

Kiusaamista tapahtuu kaikilla kouluasteilla. Jo varhaiskasvatuksessa olevat lapset saattavat kiusata opettajiaan.


Uupumista

Kiusaaminen voi johtaa opettajan uupumiseen ja pitkiin sairauspoissaoloihin.

- Käsittääkseni jotkut ovat luopuneetkin opettajan ammatista ja siirtyneet muihin tehtävin. Osa on lähtenyt opiskelemaan jotain muuta, Länsikallio kertoo.

Länsikallion mukaan yksi syy opettajien kokemaan kiusaamiseen on se, että kouluilla ei ole tarpeeksi resursseja erityisoppilaiden huomioon ottamiseen.

- Opettajan aika ei yksinkertaisesti riitä. Ei ole aikaa selvitellä kiusaamista, ei ole aikaa käydä läpi vuorovaikutustilanteita lasten ja nuorten kanssa. Yli puolet opettajista kokee työajan vakavaa riittämättömyyttä.

Länsikalliosta mielestä erityislapset olisi syytä saada heti peruskoulun alusta asti pienryhmiin eli kahdeksan hengen ryhmiin. Lapsi voidaan myöhemmin siirtää isompaan ryhmään, jos se on lapsen kannalta parempi ratkaisu. Lisäksi liitto toivoo rehtoreille enemmän valtaa kiusaamiseen puuttumiseen. Kiusaajat voisivat tulla esimerkiksi erotetuksi koulusta väliaikaisesti.


Eivät pahoja

Töölön ala-asteen rehtori Jutta Olsoni ei usko, että lapset ymmärtävät opettajan kiusaamisen seurauksia. Opettajan ärsyyntymisen kuvaaminen ja videon julkaiseminen netissä eivät välttämättä vaikuta lapsesta isolta asialta.

- Lapset eivät tajua, millaisia seurauksia tällaisilla asioilla on. Eivät lapset ole pahoja. Tämä on jekku, josta ei tajuta, kuinka iso asia se loppujen lopuksi on.

Olsonin mielestä kouluissa pitäisi käydä yhdessä läpi pelisäännöt kännykällä kuvaamisesta.

- Luokkien tasolla pitää pohtia yhdessä, mikä on fiksua käytöstä netissä. Tämä pitää miettiä yhdessä lasten kanssa, etteivät vain aikuiset sanele sääntöjä, Olsoni sanoo.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611222200030819_uu.shtml

Opettajien ammattia en edelleenkään kadehdi. Toisaalla vastassa ovat arvaamattomat oppilaat, toisaalla kusipäävanhemmat. Sitten viellä holhoavat viranomaiset ja esimiehet päälle.

Se, että mopo karkaa käsistä jo varhaiskasvatuksessa, on melko käsittämätöntä. Jatkuva resurssipula on varmasti yksi suurimmista syistä tuohon.


Tarkemmin muisteltuani, omana kouluaikanani 80- ja 90-lukujen taitteessa oli myös joitain opettajien kiusaamistilanteita. Ei siis uusi ilmiö sinänsä, mutta nuo nykypäivän "meillä on oikeus" -vanhemmat voisi ainakin nostaa narikkaan roikkumaan ja siirtää pakkaseen jäähtymään vaatimuksineen.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös