Abu Dhabin jälkihehkutus - Nico Rosberg on Maailmanmestari

JoneZi

User
Liittynyt
17.3.2012
Viestit
7566
Nicon kaksoisolento sai jo tänä vuonna kauan odottamansa Oscarin, joten oli siis selvää että Nicokin palkitaan :ahem:
 

Raikku

Well-known member
Liittynyt
26.2.2010
Viestit
3911
Kuulemma ennen kisaa oli Mersun tiimissä sovittu ettei kumpikaan kuski aiheuttaisi jonoa/ohitusmahdollisuuksia muille hidastelullaan, Nico ja Lewis kumpikin hyväksyivät tämän....
 

JuuZa

Kulttuurispesialisti
Liittynyt
22.4.2006
Viestit
2128
Rosbergille 5 sek aikarangaistus koska ei ajanut parc fermeen!

ei vaan, onnea mestarille :alppu:
 

Hakkis

Hitain hämäläinen
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
2450
Tulossa on :

A tearful Rosberg: "Very proud to have done the same thing my dad achieved. He's coming here in about half an hour. I'm excited to see him"
Eikö Keken pitänyt seurata kisaa 3:n ruudun kautta kotona?

"-Missä olit kun poikasi voitti F1 mestaruuden? "
"-Abu Dhabin lentokentän tullissa"
 

ohjeah

Well-known member
Liittynyt
8.3.2009
Viestit
1203
Eikö Keken pitänyt seurata kisaa 3:n ruudun kautta kotona?

"-Missä olit kun poikasi voitti F1 mestaruuden? "
"-Abu Dhabin lentokentän tullissa"
Näinhän tuota sanottiin, mutta taisipa olla pieni valkoinen valhe. Eiköhän tuo ole paikallisessa hotellissa tai jossain Mersun tilojen syövereissä ollut koko ajan.
 

T.K

Sähkö-ukkeli
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
3883
Sijainti
Nolla potenttiaalissa
Aivan ansaittu mestaruus Nicolle, hieno homma!
Hamilton temput ei onneksi riittänyt, mentiin fair play:n ulkopuolelle tuolla hidastelulla.
Podiumilla nähtiin myös aika nyrpeä Hamilton, kisan aikaset radioviestit antaa pitkän aikaa lehdille juttu Hamiltonista, varsinkaan tuo mestaruuteen liittyvä radiokommentti ei heti unohdu.
Haastattelussa oli aika nyrpeän oloinen Alonso, eihän tämäkään vuosi loppujenlopuksi ollut mikään unelmavuosi. Saati hyvä vuosi.
 

uuci

Well-known member
Liittynyt
13.5.2010
Viestit
3562
Oikeus toteutui! Nico Rosberg on ansaitusti mestari.
 

Froilan Gonzales

Well-known member
Liittynyt
21.7.2008
Viestit
897
En ole oikein kumpaakaan mersumiestä arvostanut, mutta nyt myönnän että pelimiehiä ovat. Ruusperi teki kylmän viileästi juuri sen mitä tehdä piti. Saatiin taas saksalainen mestari.
 

Davros

Well-known member
Liittynyt
14.5.2013
Viestit
6009
Jospa ensi vuonna Ferrari tai Williams saa hyvän auton kasaan, niin saataisiin pitkästä aikaa suomalaisiakin taistelemaan mestaruudesta. :ahem:
 

Skenejeesus

Viihdekäyttäjä
Liittynyt
8.1.2008
Viestit
4207
Sijainti
Maranello
Aivan ansaittu mestaruus Nicolle, hieno homma!
Hamilton temput ei onneksi riittänyt, mentiin fair play:n ulkopuolelle tuolla hidastelulla.
Hamilton teki ihan oikein. Sen mitä itsensä kannalta tilanteessa pystyi. Nico vei kuitenkin ansaitusti mestaruuden kerättyään tänä vuonna eniten pisteitä ja ajoi muutenkin hienon kauden. Hyvä Nico! Tätä on odotettu, uusi mestari.
 

mersau

Well-known member
Liittynyt
4.9.2016
Viestit
53
Hamilton teki ihan oikein. Sen mitä itsensä kannalta tilanteessa pystyi. Nico vei kuitenkin ansaitusti mestaruuden kerättyään tänä vuonna eniten pisteitä ja ajoi muutenkin hienon kauden. Hyvä Nico! Tätä on odotettu, uusi mestari.
Joo,ei ole kiellettyä niin kuin Hamilton teki.Eri asia on se, että Hamilton antoi lausumia ennen kisaa jossa vakuutti että ei hidastele koska arvokkaampaa on mahdollisimman suuri ero. Joten eipä voi rehellisenä häntä pitää. Toinen epämiellyttävä piirre on ollut se, että Hamilton on antanut ymmärtää että häntä on kohdeltu tallissa epäoikeudenmukaisesti ym., samoin antanut ymmärtää että mestaruus kuuluisi hänelle. Nico tässä paljon ryhdikkäämpi. Lewis on huono häviäjä, mutta toisaalta tämä teki hänellekin hyvää.
 

ohjeah

Well-known member
Liittynyt
8.3.2009
Viestit
1203
Toinen epämiellyttävä piirre on ollut se, että Hamilton on antanut ymmärtää että häntä on kohdeltu tallissa epäoikeudenmukaisesti ym., samoin antanut ymmärtää että mestaruus kuuluisi hänelle. Nico tässä paljon ryhdikkäämpi. Lewis on huono häviäjä, mutta toisaalta tämä teki hänellekin hyvää.
Kyllähän siellä jotain vähän ihmeelisempiäkin juttuja taisi olla, niin kuin se varikkotiimien vaihto päikseen ennen kautta. Ja olihan Lewiksella toki paljon teknisiä ongelmia tällä kaudella. Toki aika typerää lähteä noista julkisesti jotain salaliittoreorioita vihjailemaan, eikä varmasti tiiminkään puolelta aina kovin tyytyväisenä katsottu.

Ehkä puhtaasti ajosuoritusten perusteella mestaruus olisikin saattanut Hamiltonille "kuulua", mutta aika turhaa jossitteluahan tuo on; pisteet on se mikä ratkaisee ja Nico yksinkertaisesti keräsi niitä kauden aikana enemmän.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14270
Nico Rosberg on sitten tehnyt miehen työn ja ajanut maailmanmestariksi ja ansaitusti!:cool: Hieman enemmän ehkä ei ihan vuotta 1982 vastaavasti vaan tietyllä tapaa hieman vuotta 1981 juuri silloin merkitsevästi kuin isä-Keken pahimmasta ivailun sietovuodesta tulee kuluneeksi vielä juurikin 35 vuotta!

2014 olisi kyllä ehkä vielä tätäkin kautta enemmän sinänsä asemansa ja yrityshalunsa perusteella ansainnut saavuttaa maailmanmestaruuden siihen nähden mitä Lewis Hamilton teki ja miten tietyllä tavalla vastenmielistä linjaa kyseinen britti lahjakkuudestaan ja asemastaan huolimatta on lajissa vetänyt aina Spasta 2014 lähtien ja sitten eräiden muiden kavereiden kanssa jo sitäkin aiemmin kuin vain pelkästään Nicoa kohtaan.

Viime vuoden pelleilyt ja oikeastaan jo suorastaan täysin lopullisesti vastenmieliset oheisherjailut tai piilotellut oheisherjailut Nicoa kohtaan tämän ollessa myös itsestään riippumattomistakin syistä vaikeuksissa veivät kyllä arvostusta myös osaltani Hamiltonia kohtaan.:frank:

Toki Hamilton olisi voinut voittaa ja sinänsä tietenkin ansaita mestaruuden joka olisi ollut hänelle neljäs, mutta jo kisan aikana ja etenkin lopun tietoisen mestaruuskamppailun ja tahallisen mestaruuskamppailun erotti toisistaan vain nykypäivän säännöt ja kuitenkin Hamiltonin tietynlainen linjan pitäminen ilman kolaria toisin kuin hänen ihailemansa Ayrton Sennan tai Michael Schumacherin.

Se olikin ainoa ero heihin koska Hamilton on huonoimmillaan ehkä härskein ja sutkein kuljettaja lajissa sitten joko korskeimpien päivien Fernando Alonson, Schumacherin tai nimenomaan itse Sennan. Senna olikin sitten niin häijy huonoimmillaan, suorastaan niin petomainen, että Hamilton olisi ollut karitsa häneen verrattuna.

Pahaa olisi kyllä tehnyt katsella, mutta tietyllä tavalla olisi kyllä aina sekin hymyilyttänyt kun Hamiltonin kelkka olisi kääntynyt aika äkkiä Sennan sankariksi arvostamisesta tai ihmisestäkin kyllä mikäli vain olisi ajanut samaan aikaan.

Rosberg kesti paineiden alla vaikka sinänsä tietenkin oli kyllä aivan varmasti jännitystä ilmassa ja vaikka olisi nyt hävinnytkin saappaat jalassa niin ivapuheiden määrästä tuskin olisi ikinä tullut loppua vaikka se mestaruus olisi tullutkin ensi vuonna tai sitä seuraavana vuonna jolloin vielä näillä näkymin Hamilton ja Rosberg ajavat samassa tallissa. Ehkä pidempäänkin.

Toisaalta Rosberg lähti hieman Nelson Piquetin, Niki Laudan tai Alain Prostin linjalle ajamalla varovaisemmin ja varmistelemalla, mutta ei Hamiltonkaan nyt aivan sinne täysin ylivoimaiseen horisonttiinkaan lähtenyt ajelemaan tai karannut vaikka olisi voinut kun ei olisi ollut mitään hävittävää moninkertaisella mestarilla. 2014 pari vuotta sitten huonosti kävi kun vielä taas todella ei-toivottu tekninen vikakin iski mestaruustaistelun ollessa jo ehkä muutenkin menetetty, mutta tänä vuonna kaikki kävi toisin ja mitä parhaimmalla mahdollisella tuloksellakin.

Ja mikäli Nicoa tuurimestariksi sanottaisiin niin voisi vielä Hamilton ilman Mersu-siirtoa juurikin silloin kun ensin Nico oli Schumin kanssa kärsinyt Mersun omat kasvunvuodet ensin niin Hamilton olisi vieläkin muistettavissa lähinnä yhdestä Timo Glockin viime hetken onnenluisusta kauemmaksi ajolinjalta jolloin Hamilton pääsi ohi ja voitti 2008 maailmanmestaruuden ja ollut sitten asenteeltaan verrattavissa lähinnä Jacques Villeneuveen jota usein juuri varsinkin on haukuttu tuurimestariksi.

Ja häviämisestä juurikin Jenson Buttonille McLaren-aikoina enemmän kuin sallittavan usein tai muista ihme vihoitteluista McLarenin loppuaikoina niin mediassa kuin sen ulkopuolella.

Lisäksi Hamilton on saanut nauttia ennen tätä kautta ainakin näin alustavasti vähemmistä teknisistä vioistakin kuin Rosberg. Tällä kaudella tuli hieman Hamiltonillekin niitä tärkeiden paikkojen keskeytyksiä.

Eipä ole henkisiä lynkkauspartioita silti vielä juuri missään Lewisiä kohtaan näkynyt toisin kuin Nicoa kohtaan.:thumbdown Toisaalta Span 2014 mestarillisten mediamasinointien jälkeen ihme olisikin jos vielä Hamilton joskus saisikin osakseen samanlaista ahdistelua tai herjailua kautta linjan aina sitä pienintäkin keskeytystä kohtaan. Vaikka se ei edes olisi Lewisin itsensä ongelma.

Nicolla on ennenkin ollut itsevarmuutta, mutta nyt maailmanmestarina se on monta luokkaa vahvempaa itsevarmuutta.

Lewis Hamiltonin osalta on kuitenkin myös sanottava, että tietynlaista pahinta irvistelyä ja suu mutrussa olemista huomioimatta Hamilton kuitenkin tuli vastaan Nicoa heti kisan jälkeen ja palkintokorokkeella varmaan ehkä eniten puhuivat tai olivat oikeastikin hymyssä suin sitten ennen Span kisaa 2014 ja käytännössä jossain määrin aina siitä asti vallinnutta asemasotatilannetta heidän välillään.

Ehkä välit siitä vielä paranisivatkin ja jos eivät parane niin ensi vuodesta tulee kyllä erittäinkin jännittävä näiden kahden Mersun miehen välillä. Sääntömuutokset toki voivat tuoda tasoitusta pelikentälle Mersua vastaan, mutta muutoin ei paljon muutosta näytä tulevan voimatasapainon kenttään. Maailmanmestaruutta voi tietyllä tapaa hienosti juhlia niin Suomen maailmanmestaruutena kuin myös Saksankin.

Tulevaisuudessa ehkä sitten joskus voidaan juhlia toivottavasti Hollannissa, mutta varsinkin myös jossain määrin katkeroituneessa Belgiassakin Max Verstappenin mahdollista maailmanmestaruutta samalla tavalla. Verstappen nosti jälleen sykettä, mutta piti myös taas auton radalla. Ensi kaudesta voi tulla todella, todella hieno tälle nuorelle herralle, mutta tasopudotuskin on yhtä mahdollinen.

Nico Rosbergilla oikeastaan jää enää yksi asia todistettavaksi ja se voi olla todistustaakaltaan ehkä vielä painavampi kuin mitä oli vaikkapa Damon Hillillä tai Jenson Buttonilla tai jopa isä-Kekellä jonka mestaruuden uusimattomuuden pystyi ymmärtämään kun aikakausi oli aika helkkaristi erilainen.

Näillä kaikilla kolmella oli omat syynsä sille, että miksi mestaruutta ei enää koskaan tullut uudelleen ja sinänsä ne asiat ovat olleet heille jo anteeksi usein annettukin. Tosin ei kaikissa yhteyksissä, mutta kumminkin.

Kysymys on enää se, että onko Nico Rosberg ensimmäinen kaksinkertainen isä-poika-tason maailmanmestari myös toisessa polvessa nimenomaan F1-aikakaudella?

Joka tapauksessa taitaa talviloma lajista tulla tarpeeseen ja vielä kerran lämpimät onnittelut tuoreelle Maailmanmestarille eli Nico Erik Rosbergille!:alppu:
 
Ylös