4383
Sijainti
Salo
Trans-Am -sarjan ratkaisuhetket suorana Road Atlantasta

Jos minulta kysytään, niin DTM olisi saanut tekniikkasääntöihin ottaa mallia TA1:sestä GT3-säännön sijaan.

E: Oli muuten huikea esitys. Oikea moottorirata eikä mikään Tilkedromi, TA1-peleissä oikean kilpa-auton äänet ja kilvanajon tasaisuus ihan eri luokkaa kuin Formula Mercedeksessä.

Helsinki
Macau Gt Cupin sunnuntai-kisan voitti Ye Hongli, toiseksi ajoi Lee Yin Kin ja kolmas oli Darryl O'Young.

Kaasujalka

Liittynyt
10.9.2007
Viestit
67
Jep, Super GT:n kauden finaali ajetaan tänä viikonloppuna ja mestaruudet ovat auki kummassakin luokassa. Twitterissä @geinou on tehnyt selkeät taulukot mestaruustaistelua ajatellen.
GT500-luokassa kuudella autokunnalla on omissa käsissä mahdollisuus ottaa mestaruus ja kaiken kaikkiaan 10 autokunnalla on matemaattiset mahdollisuudet, joihin sisältyy myös Heikin #39 auto.
GT300-luokassa kahdella on omissa käsissä mestaruuden saavuttaminen ja kaikkiaan seitsemällä on matemaattiset mahdollisuudet siihen.
Eli kumpikin sarja on suht tasainen jälleen kerran. Huomioitavaa on että kaikki menestyspainot on otettu pois autoista.

Mitä tulee itse Heikkiin ja tämän saavutuksiin. Tämä on joka vuosi voittanut yhden kisan ja on vuoden 2016 mestari. Ja sarja on tasainen ja väittäisin että myös todella kovatasoinen, niin GT500 kuin GT300 osalta.
Heikille tarjottiin tälle kaudelle mahdollisuutta ajaa Super Formulaa kisan tai parin verran, mutta tämä kieltäytyi kunniasta, vedoten ettei halua lähteä puolivaloilla mukaan toiseksi nopeimpaan formulaluokkaan maailmassa. Mutta rallia Kuha käy ajelemassa Toyotan GT86:lla.

Muuta mielenkiintoista pientä uutista:

Raybrig todellakin lopettaa Team Kunimitsun sponsorina ja tulevat katoamaan kokonaan brändinä ens vuoden puolella.

GT500-luokassa uudet säännöt on tarkoitus tulla voimaan kaudella 2024 ja nykyisten autojen kehitys jäädytetään ainakin ensi vuoden ajaksi.

GTA suunnittelee tulevia JAF-GT300-luokan sääntöjä ja samalla nimestä katoaa "JAF" liite.
MC (Mother Chassis) autoissa, eli Toyota GT86 ja Lotus, saatetaan vaihtaa nykyiset putkirunkoiset monokokit hiilikuituisiin monokokkeihin, jotka olisivat samalla FIA:n hyväksymiä, ja nostaa autojen painot nykyisten GT3:n tasolle, noin 100kg painonlisäys. Ajatuksena on että näillä autoilla voisi jatkossa osallistua myös Japanin ulkopuolisiin kisoihin.

JAF-GT, eli Subaru BRZ ja Toyotat Prius ja Supra, luokassa sallittaisiin nykyisten hiilikuitu monokokkien rinnalle myös putkirungot, jolloin autoista tulisi halvempia rakentaa ja saataisiin lisää talleja mukaan.

Super GT, Fuji

Team Kunimitsu voitti GT500-luokan mestaruuden. GT300-luokan mestaruuden voitti Kondo Racing Nissan-tallin Joao Paulo de Oliveira ja Kiyoto Fujinami

Heikki Kovalaisen autokunta sijoittui 14:sta.

Kaasujalka

Liittynyt
10.9.2007
Viestit
67
GT500-luokan kisan voitto ja mestaruus ratkesi polttoaineen riittävyyteen viimeisellä suoralla.
Renkaat näyttelivät myös isoa osaa kylmässä säässä käytyä kisaa. Bridgestone hallitsi ottaen viisi ensimmäistä sijaa ja paras ei-bridgestone oli kuudenneksi tullut Michelinejä käyttävä CRAFTSPORTS MOTUL GT-R Nissan ajajina Kohei Hirate ja Katsumasa Chiyo.
Kovalaisen mahdollisuudet meni AU TOM's:n tultua kylkeen ja siitä seuranneeseen ylimääräiseen varikkopysähdykseen kilpailun alkupuolella.

GT300-luokassa Saitama Toyopet Green Brave V8 Supralla voitti ja otti samalla kauden toisen voittonsa. Kondo Racing tuli toisena, varmistaen mestaruuden, ja kolmanneksi tuli ADVICS muta MC86.
Bridgestone otti tässä luokassa sijat yksi ja kolme, toiseksi tulleen Kondo Racing:n käyttäessä Yokohamoja.

Event horizon
88 vuoden VM:n keltaisilla sivuilla julkaistiin AKK:n ankara huomautus, jossa kiellettiin jyrkästi ketään AKK:n lisenssin omaavaa henkilöä osallistumasta mihinkään moottoriurheilutapahtumaan Etelä-Afrikassa tai muuallakaan järjestettävään kilpailuun, jossa olisi kilpailijana tai toimitsijana yksikin etelä-Afrikkalainen osallistuja. Sanktioina lisenssin peruutus minimissään neljäksi vuodeksi (jos nyt oikein muistan tuon aikamääreen).

Liittynyt
30.1.2012
Viestit
4383
Sijainti
Salo
Yrittihän Kaarina Suoniokin saada AKK:ta jäädyttämään Keken lisenssin, juuri mestaruusvuonna. Pienestä kiinni, ettei Keke ajanut Saksan(?) lipun alla maailmanmestariksi. Ja ei, minä en ole pro apartheid, mutta vaikuttamiseen pitää muita keinoja tällainen puolittainen kiusanteko.

Mitä tulee tuohon automäärään, niin surkean pieni määrähän tuo on. Viime vuoden kisa oli hyvä ja suht kovia tiimejä oli saatu Kyalamiin kiertämään.