Tänne kaikki merkityksettömät ilmoitukset

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Saisipa selville vielä, että miksi on jotain juttuja tallentanut puhelimen viesteihin. Luki vaan "Battle of Mirbat"...osa Dhofarin kapinaa Omanissa 1972, Wikin mukaan. Mielenkiintoista ajatustenkulkua ollut, tai sitten...emmätiijä.
 

Makkonen

Guest
Saisipa selville vielä, että miksi on jotain juttuja tallentanut puhelimen viesteihin. Luki vaan "Battle of Mirbat"...osa Dhofarin kapinaa Omanissa 1972, Wikin mukaan. Mielenkiintoista ajatustenkulkua ollut, tai sitten...emmätiijä.
Soot taas kirjoitellut olutasrvosteluja kännikkääsi.
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Opetin sakukolleegalle tänään Tampereen kieltä. Tykkäs erityisesti "nääs" sanasta joka ei oikeastaan tarkoita mitään. Osaa nyt sanoa Tampereella "soommoro" ja Espoossa "huomiseen" sujuvasti ja tajuaa että Espoossa ei voi sanoa "moro" tulematta pilkatuksi ;)
Yle Pohjanmaalla opetettiin viime viikolla Etelä-Pohjanmaan murretta;
"Nys'se päässilimäänen kaaparoottoo hyysin katolle".
Vaasalaista lankomiestä huvitti aikoinaan lausahdos "mennähän äkehen päälle lymyhyn", vaikkei välttämätä mikää häävi lymypaikka ookkaa.
Ei mulla muuta.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18406
Kadonneiden jäljillä ohjelmaa katson, uudet jaksot meneillään ihan ok eka jaksoksi kuubassa ovat.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24273
Sijainti
lappeen Ranta
Sen verran merkityksetön ilmoitusasia, että tapahtui lauantaina, mutta nyt vasta sain aikaiseksi tänne raportoida.

Sain kaupungilla poliiseilta tällaisen kaasupallon:
Näytä liitetiedosto 13031

Sitähän piti sitten kokeilla, että miltä se näyttää kun pallo autossa penkin selkänojaan kiinnitettynä liikkuu ikäänkuin "väärään" suuntaan auton kiihtyvyyksien suuntaan nähden. Ja olihan se silleen jotenkin metkan näköistä kun pallo kiihdyttäessä liikkui autoon nähden eteenpäin, jarruttaessa taaksepäin, oikealle kääntyessä oikealle ja vasempaan käännyttäessä vasemmalle.
 

Ode

Maailmanlupaus
Liittynyt
7.6.2008
Viestit
4178
Sijainti
Oulu
Olihan ne ihan jees kisat tänäänkin. Kolmantena tutulla paikalla. Kone vaan meinas keittää kahavit loppuun kun vedet ilmeisesti kiehahti sisälle.

Huomenna ruotsin testi enkä oo valmistautunu yhtään. :alppu:
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Etapin toinen kohde nyt. Sitten kolmas ja neljäs. Huomenna jatkuu->
Kohde numero kaksi jätetty välistä. Täällä tasan yökerho viikolla auki ja sekin vain 24-04, onnetonnntttaaaahh!!!11

Onko se normaalia, jos kytkintä painaessa virrat katoaa? Onko se hyvä merkki, jos auton startti vittuilee vain Venäjän tullissa? Kannattaako kaupungin läpi ajaa nelosvaihteella ja ilman polkimia?
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Nimettömät?

Tutkijat vaativat: Suojelkaa harvinaisia sukunimiä
Tiistai 31.8.2010 klo 16.38

Maailman harvinaisia sukunimiä on varjeltava jopa lainsäädännöllä, vaatii kaksi tutkijaa. Saksalaiset tiedemiehet korostavat, että meidän olisi luovuttava tavasta antaa lapselle liki aina isän sukunimi.

- Harvinaiset sukunimet ovat häviämässä, koska liian moni kiinalainen on sukunimeltään Wang, liian moni englanninkielinen Smith ja saksalainen Müller, linjaavat Harald Jockusch ja Alexander Fuhrmann.

Kaksikko ilmoittaa keksineensä pulmaan ratkaisun: vauvan vanhemmat on määrättävä arvioimaan, kumman sukunimi on harvinaisempi ja annettava se nimi lapselle.

Duo kynäili myös matemaattisen mallin, joka osoittaa heidän ehdotuksensa tehon. Jos lapsi perii vanhempiensa harvinaisemman sukunimen, jo 50 vuoden kuluttua maailman nyt yleisimpiä sukunimiä kantaa vain viidennes niiden tämän hetken omistajamääristä.

Jos vähän käytettyjä nimiä alettaisiin suosia, Suomessa puhelinluettelot ohenisivat eniten Korhosten, Virtasten ja Niemisten kohdilta.

Pitkät nimihirviöt katoaisivat

Vanhempien harvinaisemman sukunimen perimisestä olisi ainakin eräs etu. Se päättäisi pitkien nimihirviöiden yleistymisen. Lapsesta tulisi lyhyen iskevästi esimerkiksi Kaseva eikä Kaseva-Horttanainen-Williamson...
Mielenkiintoinen ajatus. Lopetin jutun lukemisen tuossa Williamsonissa, kun ei taida Suomessa olla mahdollista antaa tuollaista nimihirviötä. Vaikka vanhemmalla olisi yhdistelmänimi, ei se siirry lapselle.

Mitäpä, jos sinun sukunimesi vaihtuisi sen vanhemman sukunimeksi, jota Suomessa on vähemmän? Tarkista.
 
Ylös