Syön parhaillaan...

AJ

Well-known member
Liittynyt
19.7.2000
Viestit
69605
Sijainti
Toinen Maailma
Pari pasteijaa. Täytteenä kinkku, paprika ja tuorejuusto. Aivan äyttömän hyviä.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18422
Mun mielestä "Kurski" on kyllä koiran nimikin. Jos näin on, niin "kurskin suomi" muuttuukin kertaheitolla varsin kehnosta olosuhteet huomioiden erinomaiseksi.
Nää on taas näitä.
 

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Se on vain arvoitus teille.
Arvoitus. Eikös se ole sellainen, mitä sopii arvuutella? Jos näin, niin arvaan, että nimimerkin "kurski" takana on oikeasti koiraeläin ja kaikki muu on esitystä. Selittäisi ruokavalion ja sen, miksi tarkennustoiminnon käyttäminen kamerassa on niin hankalaa.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Talkkuna on mulle jauhoja ja tiedän niiden koostumuksen ja tekotavan ainakin kautta ranteiden.

Sinun syömäsi on jotain niistä jauhoista tehtyä? Vai ihan jotain muuta?
Niin no joo, varsinaisestihan tosiaan talkkunalla tarkoitetaan niitä jauhoja ja piepo on sitä piimään/viiliin sekoitettua hyvää. Ainakin meilläpäin.
Taas on näköjään näitä murrejuttuja. Meillä kotona talkkunajauhoista tehtyä puuroa sanottiin talkkunaksi. Virallinen nimi näkyy olevan talkkunapuuro. Piepo on meillä täysin tuntematon termi.

Kainuulaisen talkkunapuuron teko-ohje on tässä
Talkkunapuuro

5 dl vettä
2 dl talkkunajauhoja
1 tl suolaa

1. Kiehauta vesi, lisää siihen hieman suolaa.
2. Sekoita talkkunajauhoja veteen, niin että keitos muistuttaa löysää puuroa.
3. Anna puuron hautua muutama minuutti lämpimällä liedellä.
4. Puuro on valmis nautittavaksi erilaisten käristysten, voisilmän, hillojen ja marjojen tai sokerin ja maidon kera.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Juuri äsken "oltsupannun" eli luomumunista ja luomupekonista munakasta. Röyh. Ja voissa ja valurautapannussa. Päälle rouhittua mustapippuria ja puhdistamatonta merisuolaa. Röyh ögein.
 
Ylös